Dit zijn de brillentrends van deze winter!

Wij zijn echte brillenfanaten. Zoals jullie weten hebben we momenteel een hele leuke samenwerking met Eye Wish Opticiens (bekijk hier alle voorgaande artikelen). Vandaag vertelt de stylist van Eye Wish Opticiens ons weer alles over de laatste brillentrends en geven we inspiratie om een aantal excentrieke monturen te combineren met je outfits. Tot slot lees je ook hoe je kans kunt maken op het winnen van een nieuwe bril!

Ik vind het super leuk om te zien hoe trends ook van toepassing zijn in brillenland. Tien jaar geleden was het klein, rechthoekig en eenvoudig. Maar op dit moment is het veel vaker groot, rond en uitgesproken. Laten we kijken naar een greep uit de trends van dit moment!

Carrera – Carrera – Marc Jacobs

Trend 1: Transparency

Dé trend voor wie op zoek is naar een subtiele look met een moderne twist. Transparantie speelt een belangrijke rol in het komende seizoen en dit is dan ook terug te zien in veel variaties, zowel op de catwalk als bij de nieuwe collectie brillen. Het transparante zorgt voor een minimalistische look wat op dit moment helemaal hip is.

Je kunt kiezen voor een volledig transparant montuur, half doorschijnend of in een bijzondere kleur. Ik vind het montuur dat ik hier draag, van Marc Jacobs, ontzettend tof. En weet je wat ik leuk vind, mijn oogmake-up valt ineens zo goed op! Ben je een liefhebber van mooie oogmake-up, denk dan dus ook zeker eens na over een transparant montuur!

Montuur / Marc Jacobs
Lipstick / MAC Kinda Sexy

Blazer / Sissy Boy
Top / The Sting
Jeans / Noppies
Pumps / Ted Baker

Ik combineerde dit montuur met een donkerblauwe jeans en een zachtroze blazer met daaronder een witte top. Het wit komt terug in het montuur, evenals de toffe gouden accenten die je op het montuur ziet. Ik moest even wennen aan dit montuur bij mezelf, maar… I like it! Ik ga een transparant montuur zeker in overweging nemen als ik een nieuwe bril nodig heb.

Fendi – Ray-Ban

Trend 2: Round

Eigenlijk nooit weggeweest: de panto en de ronde bril. Het grappige is dat we in Milaan dit montuur overal zagen! Zowel bij mannen als vrouwen. Vooral brillen zoals die van RayBan hierboven hebben we veel gespot. Wij zijn dol op ronde monturen. Sterker nog, ik zou gaan huilen als hij ooit uit de mode raakt…

Je kunt voor de nerdy look gaan met een klassieke ronde bril of je kiest voor een iets uitgesprokenere look met de panto bril. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe de panto bril eruit ziet. Het RayBan montuur dat Martine hier draagt is een voorbeeld van de panto bril. De klassieke panto bril is van boven ovaal afgeplat en van onder rond. De aanzet van de pootjes zit boven het midden van de glazen. Panto brillen waren in de jaren ‘40 erg populair bij intellectuelen. Daarna zijn ze eigenlijk nooit echt weggeweest. Echte ronde monturen zijn en blijven ook erg populair en dit is ideaal voor rechthoekige gezichten! Of je nu voor panto of rond gaat, je bent in elk geval helemaal hot en trendy.

Montuur / Ray-Ban
Lipstick / Bobbi Brown Tawny

Overhemd / Esprit
Jeans / Closed
Schoenen / Wednesday Whiskey

Martine ging voor een nerdy/zakelijke look met dit gave brilletje van Ray-Ban. Hij is misschien wat uitgesproken op het eerste gezicht, maar hoe langer we er naar keken, hoe leuker we hem vonden. Het montuur is een combinatie van kunststof en metaal, wat hem heel speels maakt. Ik vind hem Tien echt super goed staan!

Chloe – Fendi – Heritage

Trend 3: It’s all-in the mix

Mixen en matchen levert altijd hele leuke dingen op! Deze trend mixt verschillende en onverwachte materialen in monturen. Naast de bekende plastic en metalen monturen zien we een verandering met betrekking tot het gebruik van verschillende soorten materiaal zoals hout, steen, rubber of reliëf.

Zoals je hier op de foto ziet kun je met deze trend alle kanten op. Van super uitgesproken (hoe tof is dat paarse met gevlekte montuur van Fendi) tot iets subtieler, zoals het montuur van Chloé dat ik op de foto’s draag. In dit montuur wordt kunststof met metaal gecombineerd. Ook sluit deze bril helemaal aan op trend 5, maar daarover lees je verderop in dit artikel meer. De onderste bril op de foto hierboven mixt print met glam, doordat er Swarovski steentjes zijn toegevoegd aan de pootjes.

Montuur / Chloé
Lipstick / MAC Please Me

Overhemd / Characteré
Jeans / Noppies
Schoenen / Isabel Marant

Bij zo’n grote, opvallende bril als deze, draag ik zelf het liefste een rustige outfit. Ik trok daarom een mooie effen blouse aan en droeg niet te veel sieraden (je bril is je sieraad!).

Fendi – FuZion -Gucci

Trend 4: Print

Dit najaar zien we geprinte monturen in overvloed. Een trend voor mensen die durven! Je ziet de meest gave printjes voorbij komen, van stoere bloemenprints tot kleurrijke bloemetjespatronen. Super uniek! Naast de gewaagdere modellen, zoals die van Fendi en FuZion, zijn er ook subtielere varianten, bijvoorbeeld die van Gucci (bril 3 op de foto hierboven).

Hoe tof staat het geprinte montuur van Fendi Martine? Ik vind hem heel gaaf (en je ziet hier ook een beetje de transparancy trend in terug!). Zo’n ‘drukke’ bril past goed bij mensen die houden van een wat meer uitgesproken stijl. Zelf zouden we hem het liefste combineren met een rustige, nonchalante outfit (zoals Martine hieronder laat zien). Maar ik zie hem ook helemaal voor me bij een vrouw die graag voor kleurrijke kleding gaat.

Montuur / Fendi
Lipstick / Jeffree Star Celebrity Skin

Trui / Vanilia
Leren legging / Vanilia
Sneakers / Adidas

Chloé – Fendi

Trend 5: The bigger the better

Al een tijdje een hele populaire brillentrend! Ik kan hem zeker waarderen, het schreeuwt ‘Mijn bril mag gezien worden!’ en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Oversized kleding is niet meer weg te denken uit onze kledingkasten en het is dus ook niet gek dat we deze trend terug zien bij brillen.

Oversized brillen zijn brillen die eigenlijk net iets te groot zijn, wat zorgt voor een stoere look. Niet een geheel nieuwe trend, maar daardoor niet minder populair op dit moment. De trend is bij meerdere brillenontwerpers overgewaaid en wordt steeds vaker en op verschillende manieren ingezet. Een oversized montuur met grote glazen of juist een grof montuur met kleinere glazen, alles is mogelijk! De ‘oma-bril’/pilotenbril van Chloé die je hierboven op de foto ziet is trouwens eentje die we ook heel veel in Milaan hebben gezien! Als je durft, probeer hem dan is. Hij is super tof!

Montuur / Fendi
Lipstick / Bobbi Brown Tawny

Overhemd / Esprit
Gilet / Mango
Jeans / Vanilia
Chelsea Boots / Vergelio

Ook een mooi voorbeeld van deze trend is dit stoere montuur van Fendi. Het montuur steekt aan de bovenkant een beetje uit en is net iets breder dan Martine’s gezicht. Toen Martine een foto met deze bril op Snapchat deelde riepen jullie massaal ‘Die moet je nemen!’ en ik ben het er volledig mee eens!

Wij vinden de trends van dit najaar erg tof. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Alle brillen uit dit overzicht zijn verkrijgbaar bij Eye Wish Opticiens. Wil je graag advies over welke bril bij jou staat? Of wil je meer weten over een bepaalde trend? Ga dan naar het Eye Wish Opticiens filiaal bij jou in de buurt of klik hier.

WINNEN!

En dan als laatste nog even je aandacht voor een hele gave winactie! Wil jij kans maken op een nieuwe bril en lijkt het je leuk om die samen met ons en een stylist van Eye Wish Opticiens uit te zoeken? Doe dan zéker mee met deze toffe winactie. Deel op Instagram een foto of video van jouw oude bril en vertel waarom jij graag een nieuwe bril wilt. Gebruik de hastags #gotoeyewishopticiens en #2WMN, zodat we je foto terug kunnen vinden. Je kunt meedoen tot en met zondag 20 november. De winnaar wordt bekend gemaakt op Instagram. Wij zijn super benieuwd met wie wij een nieuwe toffe bril gaan uitzoeken, yay!
27 reacties

Ilona -

Zit ik dit leuke bericht te lezen belt eyewish dat mijn nieuwe bril klaar is. Helaas waren mijn ogen achteruit gegaan dus moest weer een nieuwe. Had ik dit maar eerder gezien had een hoop geld gescheelt.

SIMONE -

Ik heb zelf net een hele gave bril gekocht..beetje mix tussen pilotenbril en nerdy…zo blij mee..

Lisanne -

Wat een super actie! Ik doe mee! Voor het eerst op insta, want dat heb ik nog niet zo lang 😉
Ik kijk inmiddels al een tijd tussen de krassen door en heb nogsteeds geen leuke vervanger gevonden! Een nieuwe bril is zo welkom!

Nikki -

Wordt de bril uitgezocht bij een filiaal bij jullie in de buurt of bij een filiaal in de buurt van de winnaar? Ik zou namelijk graag mee willen doen, maar Groningen is wel erg ver bij mij uit de buurt 😅 Liefs Nikki 💕

Nicole -

Wat veel gave brillen zeg. Ik vind het echt zo grappig om te zien dat waar vroeger niemand een bril wou omdat het echt “zo genant” was, en brillen nu helemaal hot and happening zijn en je zelfs mensen rond ziet lopen met brillen zonder sterkte!

Jolanda -

Super tof, ik doe ook mee! Mijn bril is vorige week kapot gevallen toen ik ben flauwgevallen.. Nu dus een oudje op m’n neus, maar dat is ook niet alles :(

Jolanda -

Oh en wordt de uitslag aandeel bekend gemaakt na de 20e? Want ik heb dus écht snel een nieuwe bril nodig… 😉

Willemijn -

Je kunt meedoen tot de 20ste maar het zal wel even duren voor de uitslag ook bekend is. Dus als je binnen nu en 2 weken een nieuwe bril nodig hebt, zou ik er niet op wachten (sorry! :) )

Charlotte -

Ik vind het zelf echt heel lastig om een goede bril uit te zoeken. Heb mijn oude bril nu al langer dan 6 jaar maar ik kom er maar niet aan toe om een nieuwe te nemen omdat ik zo twijfel over wat me dan zou staan (oeps uitstelgedrag).. Nu met een nieuwe baan vind ik het toch echt wel tijd geworden en hoe leuk is het dan om zo’n artikel voorbij te zien komen :) Brillen staan bij jullie zo mooi! Leuk dat jullie hier ook tips over geven! Toch maar een gokje wagen op Instagram 8)

Margot -

Wat een leuke trends :) Die bril met print staat je echt geweldig Martine!

Kyona -

Aaaah natuurlijk doe ik mee aan deze gave winactie! Nadat ik dit artikel gelezen had, heb ik gelijk een foto op insta gezet! Toen vroeg ik me alleen af of ik ook hier een berichtje moest posten en daar ben ik blij om ook want ik zag tussen de reacties staan dat ik m’n profiel op openbaar moest zetten. Snel gedaan dus! Nu fingers crossed 😀

Jana -

Wauw, Martine, die Fendi bril met print staat jou werkelijk prachtig!

christien -

Ik ben geen brildrager, maar ben echt een sucker voor zonnebrillen! Mijn ogen zijn echt overgevoelig voor te lang fel licht, dus in de zomer is ie niet weg te denken!
Verder is t een wonder dat ik (en mijn broertje en zusjes) geen bril nodig heb, mijn ouders hebben allebei zeer sterke oogafwijkingen (-11/-12 bij mn moeder en mn vader heeft in 1 oog een zeer sterke prisma). Tot nu toe brilloos door t leven dus, maar zodra jullie wat over zonnebrillen gaan doen… 😛

Ann -

Wat een toffe winactie! Ik heb helaas geen instagram, maar ik heb al twee toffe brillen gelukkig. Een heel ouderwets halfdoorzichtig montuur met bloemenprint en een groot, licht cateye achtig model in een bruine kleur!

Bregje -

Super leuk, ik ga deze week zeker nog een foto posten. Nog even moed verzamelen om met mijn “oudje” op de foto te gaan en openbaar op Instagram te zetten 😉

Marlous -

Wat een super leuke winactie! Na jaren met een bruine bril te hebben gelopen, wil ik nu graag iets nieuws. Dus een beetje hulp kan geen kwaad. EyeWish is trouwens een super fijne winkel! Krijg mijn lenzen maandelijks thuisgestuurd en wordt altijd goed geholpen door ze :)

Ashley -

Ik was net weer op de lenzen retour, maar nu ik al die gave brillen zie!! de transparante, de kleine ronde en de grote transparant gekleurde. I Love them. Ik heb meerdere brillen en ik heb een transparant montuur alleen nog geen glazen in. staat jullie goed!

Sandra -

Leuke winactie! Maar nu heb ik al net een nieuwe bril besteld 😅

Lisa -

Oh dat zou heerlijk zijn! Ik heb al een tijdje dezelfde saaie bril en vind die met de print echt fan tas tisch!! x

Diana -

ik doe mee! heb echt een nieuwe bril nodig en wat advies want ik heb altijd bijna dezelfde, lijkt me super leuk ook om via deze weg zoiets te doen!!

Gwendolyn Daisy -

Super! Ik ga altijd voor het oude, vertrouwde zwart. Ben benieuwd wat zij/jullie mij zouden adviseren! Uit die comfort zone moet ik 😉 Ik doe mee!

Marjan -

Yes please! Heel tof! (Ik draag mijn bril elke dag, ook al is dat op mijn insta-account niet te zien omdat ik daar alleen mijn hardloopleven toon; dan leef ik met lenzen)

Yoanique -

Whoaa gave actie! Ik doe mee! Heb zeker een nieuwe bril nodig :]

Mariëtte -

Ik wil ook meedoen, alleen zal ik mijn Instagram account openbaar moeten zetten denk ik hè?

Willemijn -

Ja klopt anders kunnen we je foto niet zien :( Als je heel graag mee wilt doen kun je hem altijd na afloop van de winactie weer op slot zetten?

Mariëtte -

Ik heb meegedaan via het openbare instagramprofiel van onze katten hihi. Bedankt voor je antwoord! :)

Heleen -

Ik doe mee. Deze actie kan ik niet aan mij voorbij laten gaan :)

Reageer ook