De eerste verjaardag vieren van je kind!

Vorige week zaterdag vierden we Jelle’s eerste verjaardag. Ik keek er ontzettend naar uit, maar heb ook wekenlang getwijfeld over hoe ik het precies zou organiseren. Hoe pak je het aan? Doe je hem überhaupt wel een plezier met een feestje? Inmiddels weet ik dat het antwoord op de laatste vraag in Jelle’s geval een dikke JA was. Daarom vandaag een verslag van deze heugelijke dag, ter inspiratie voor ouders wiens kind binnenkort ook 1 wordt! Of als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe wij de dag hebben doorgebracht. 😉

06.00 uur: De Jarige Job is wakker! Gelukkig liet Jelle ons weer een nachtje doorslapen en begonnen we alledrie fit aan de dag. We haalden hem samen uit bed nadat we hem hadden verrast met een kaarsje en zijn gaan ontbijten. Tijdens/na het ontbijt was het tijd om onze cadeau’s uit te pakken. We hebben Jelle een houten speelgoedkist gegeven en daarin zaten ook nog wat kleine cadeautjes zoals een speelgoedauto, boekjes en badspeeltjes.

08.30: Meestal gaat Jelle vlak na het ontbijt nog een keertje naar bed en ook nu leek hij gelukkig moe te worden. Kon ‘ie mooi nog even een tukkie doen voor de eerste visite arriveerde.

10.00 uur: Jelle wordt wakker en de eerste visite belt aan. Wat een goede timing!

Tussen 10.00 en 13.30 uur kwam het eerste deel van de visite. Ik had tegen iedereen gezegd dat ze mochten komen wanneer ze wilden. Ik had dus geen specifieke tijd(en) doorgegeven, alles tussen 10.00 en 17.00 uur mocht. Maar het gaat toch vaak automatisch zo dat er mensen in de ochtend komen of juist na de lunch, in de middag. Ik had wel aangekondigd dat er een ‘taart-momentje’ zijn om 10.30 uur, voor wie er graag bij aanwezig wilde zijn.

Jelle heeft zich de hele ochtend kostelijk vermaakt. Hij genoot van alle aandacht, spelen met zijn vriendje Melle en zelfs cadeautjes uitpakken vond ‘ie nog enigszins interessant. Het verbaasde me oprecht hoe leuk hij het vond. De meeste gasten zijn blijven luncen tussen ze middag en gingen daarna naar huis.

13.30 uur: De meeste ochtend-visite was vertrokken en dat kwam precies goed uit want Jelle werd ook moe. Ik bracht ‘m naar bed en hij tot 14.30 uur. Wederom perfecte timing want om 15.00 uur stond er nieuwe visite op de stoep. Ik had het dus allemaal totaal niet uitgestippeld, maar toevallig liep alles zo dat het precies goed uit kwam. Ideaal!

De rest van de middag, tot etenstijd heeft Jelle weer genoten van alle aandacht en cadeautjes. Hij vond het zó leuk! Rond 16.30 uur ging de meeste visite weg en hadden we even de tijd om het huis een beetje op te ruimen. Om 17.15 uur stonden Djurre’s beste vriend en zijn vriendin op de stoep en zijn we met zijn allen gaan eten (ik had de dag ervoor al gekookt zodat dat nu niet hoefde). Om 19.30 uur gingen ze weer weg en om 20.00 (je bent ten slotte jarig 😉 ) lag Jelle in bed.

Hij heeft echt ontzettend genoten van de dag en ondanks dat hij wel enorm moe was (vooral de dag erna), hield hij het goed vol. Hij leefde op alle aandacht volgens mij.

Mijn tip is om juist niet de tip van iedere baby-website op te volgen die zegt dat je de verjaardag strak moet plannen. Ik had er zelf denk ik alleen maar stress van gekregen. Niets is zo onvoorspelbaar als een jong kind en je zult net zien dat je kind een dutje gaat doen op een ander tijdstip dan normaal en dan loopt je hele planning ‘in de soep’. Of je nodigt visitie stipt om 15.00 uur uit en dan is de ene helft te vroeg en de andere helft te laat. O jee! Ik vond het zelf juist wel prettig om iedereen gewoon op een tijdstip te laten komen dat henzelf goed uitkwam en liet het (grove) schema wat we normaal aanhouden gewoon gaan. Boeiend als het een keertje anders gaat, als je kind het maar naar z’n zin heeft op zijn verjaardag toch! Het ging allemaal gesmeerd en dat zonder planning. Het kan! 😉

Wat stond er op tafel?

Deze vraag kreeg ik een paar keer naar aanleiding van mijn weekvlog en instagram posts. Super grappig vind ik, want ik ben juist altijd zo inspiratieloos. Maar deze keer had ik het wel goed geregeld, vond ikzelf. 😛

‘s Ochtends: koffie, thee, zelfgebakken appeltaart, chocola, banketstaaf (Sinterklaas kwam aan die dag), zelfgebakken koekjes met een 1 erop en als pronkstuk een taart (die ik had laten maken) van drie lagen en botercreme met ‘Jelle’ en een ‘1’ er op.

Tussen de middag: erwtensoep (door mijn moeder gemaakt) en quiches

‘s Middags: Alle zoete lekkernijen van de ochtend + nootjes, toastjes, olijven, wijn, bier, fris, koffie, thee en borrelhapjes uit de oven.

Tip: vraag iemand om een wat foto’s te maken van de dag. Zelf ben je natuurlijk de hele tijd met de camera in de weer, maar als iemand anders ook wat foto’s maakt sta je er zelf ook ten minste nog eens op met de Jarige Jet of Job. Wel zo leuk voor later!

Al met al was het een enorm geslaagde dag. Djurre en ik vonden het 10x leuker dan onze eigen verjaardag vieren en als je baby de volgende dag hees is van het gillen van plezier, dan weet je dat het ook voor hem geslaagd was. 😉 Op naar zijn tweede verjaardag!

21 reacties

Catootje -

Binnenkort is mijn zoon een jaar. Bedankt voor de handige tips!

Jessie -

Super leuk! Alleen wel een paar spelfouten ontdekt;)

mybrunetteambition -

Leuk artikel ! Hier is het nog vier maandjes wachten maar ik ben ook al aan het nadenken over hoe ik mijn meisje haar 1e verjaardag ga aanpakken. Er is inderdaad niets zo onvoorspelbaar als een baby. De onze slaagt er ook altijd in haar gebruikelijk schema omver te werpen wanneer we er net op gerekend hadden, haha :d ! Nuttige tips in elk geval !

Dagmar -

Wat heb je dat onwijs leuk aangepakt om zijn eerste verjaardag op deze manier te vieren. Klinkt als een geslaagde dag voor iedereen, heerlijk!

Mare -

Schattig! @Willemijn; Waar heb je die prachtige taart laten maken?

Willemijn -

Lovely Layers in Groningen 😀

Sophie -

He Willemijn wat leuk! Mijn dochter haar verjaardag zaterdag gevierd ! Waar kom die mooie speelgoedkist vandaan?

Willemijn -

Hij is van Woood. Je kunt ‘m oa kopen bij VT Wonen en BabyPark! :)

Kiss & Make-up -

Die eerste verjaardag lijkt me echt extra speciaal :-)

Liset - Beautydagboek -

Wat een gezellige dag heb je er van gemaakt! Die eerste verjaardag is zo bijzonder :). De taart en de hapjes zien er heerlijk uit, daar heb je goed voor gezorgd!

Tamara -

Hoi Willemijn,

Leuk zo’n dagschema en vooral wat de snacka waren ;). Toen mijn dochter 1 werd, genoot ze er enorm van. Ik vroeg me alleen af: hoe deed jij dat met visite in je huis? Wij hebben ook geen enorm groot huis namelijk en bij ons passen alle familie en vrienden niet tegelijk in huis. Vorig jaar in etappes gedaan maar vond ik geen succes. Daar tips voor? Of regelde zich dat vanzelf bij jou? Mijn man en dochter zijn beide op 1e kerstdag jarig, lastige dag ook nog…

Marlies -

Wat wij deden was alle vrienden met kinderen in de ochtend en in de middag een volwassen “shift” zodat alle kindjes in de ochtend rustig konden spelen en alle ruimte hadden om te rennen en te doen en in de middag de volwassenen gewoon normaal konden praten :)

Katrien -

Lijkt me echt heel gezellig!!

jose -

Wat leuk! Vierden jullie ook al zo uitgebreid elkaars verjaardagen voordat Jelle er was? Ik vier mijn verjaardag eigenlijk niet echt, en ook mijn vriend doet niks uitgebreids (al komen zijn ouders en zus wel op bezoek). Dus ik weet niet of ik de eerst verjaardag van mijn toekomstige kroost dan opeens wél heel uitgebreid wil vieren :).. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen.

Celine -

Wat een leuke en gezellige dag! De taart is super mooi! Onze kleine man wordt over 3maandjes 1 en kijk nu al naar het organiseren van zijn verjaardag uit. Liefs, Celine

MARIJKE -

Wat leuk dat Jelle het zo naar zijn zin heeft gehad. Dan is het automatisch voor jullie ook erg leuk!

Ilona Wielinga -

Wat leuk om te lezen en de taart is echt ontzettend leuk!

Dita -

Wat leuk om te lezen. Mila wordt 3 febr uari 1. Ik denk dat wij het met onze ouders en zwager en schoonzusje viere en verder niet met onze vrienden. Misschien dat sommige langs willen komen. Dat is altijd leuk! En idd niet te strak qua schema. Het is toch een dag die anders dan anders is dus even wat later naar bed ofzo maakt ook niet uit.

Susan -

Klinkt als een heerlijke, gezellige dag! Het eten ziet er heerlijk uit, vooral de taart.

Femke -

Klinkt als een hele leuke, gezellige en geslaagde dag… Oohhh ik zou zo’n dag ook niet heel strak plannen want dan lijkt mij het gezellige spontane eraf. Klinkt als een perfecte dag.

marije -

Wat leuk dat het zo goed is verlopen en sat jullie alle drie een fijne dag hebben gehad.

Reageer ook