Château Monfort – Milaan

Als we eenmaal met zijn tweetjes op reis gaan, dan doen we het ook goed. Go big or go home! We vinden het heerlijk om, naast ons te oriënteren op de winkels waar we naar toe gaan, ook een mooi hotel uit te zoeken. Een met alles er op en er aan en waar we als prinsesjes worden behandeld. In Milaan kozen we voor Château Monfort.

Bron foto’s: Château Monfort

Als je naar Château Monfort wilt, zorg dat je op een goede datum boekt. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Soms zijn de kamers vanaf €200 en soms vanaf €700.

Château Monfort is echt een sprookje. Het is geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Je ziet overal het konijn ook terugkomen. Het is wel een stijl waar je van moet houden. Als je niet van een klassieke sprookjesstijl met een beetje kitsch houdt, moet je zeker niet naar dit hotel gaan.

Wij vonden het een heerlijk hotel en voelden ons echt prinsesjes. Dat was even wennen, want vanaf het moment dat je binnen stapt mag je je koffer zowat niet meer aanraken haha! Dat voelt altijd wat onwennig vinden we. We waren heel vroeg (11:00) dus de kamers waren nog niet klaar. Maar de koffers werden meteen naar achteren gebracht en zouden naar onze kamer gebracht worden als deze klaar was. We kregen meteen een kamerpasje mee, zodat we na het shoppen gelijk naar boven konden. We werden verwelkomd met een kopje koffie en thee en kregen twee vouchers voor een welkomstcocktail mee. Geheel in sprookjesstijl, het was namelijk een voucher in de vorm van een konijn. Een heerlijk begin als je het mij vraagt en de cappuccino was goddelijk.

Vervolgens konden we beiden een grote, stevige paraplu lenen van het hotel en die hadden we wel nodig! Het personeel was heel vriendelijk en sprak redelijk goed Engels.

Je kunt geloof ik niet de kamer kiezen die je wilt, alleen de prijsklasse. Willemijn en ik verbleven in de “Hibiscus Room”. We hadden een mooi uitzicht op het dakterras en de kamer was weer heerlijk poenig sprookjesachtig en kitsch. Er zaten kleine ornamenten op de muur in de vorm van hibiscussen.  De douche had allemaal glazen wanden met aan de buitenkant een doorzichtig, groenig gordijn om iets meer beschut te zijn.

Dat vind ik op zich wel een nadeel. Niet dat wij preuts zijn, wij voelen ons bij elkaar op ons gemak. Maar als je liever wat meer privé wilt douchen, kan dat niet echt. Je ziet ook met het gordijn dicht nog wel goed je lichaam.

Verder was het top. Het internet was goed, we hadden badjassen en pantoffels. Er stond een fles champagne klaar, verschillende soorten thee en er was een minibar. Ook vond ik het licht in de kamer heel mooi. Waardeloos licht om te make-uppen trouwens, maar wel heel sfeervol. Je kon het zo sfeervol maken als je zelf wilde. Een licht veranderde ook langzaam van kleur. Het was een fijne kamer en het bed sliep hemels!

Wat we ook heerlijk vonden, was de prachtige wellness ruimte die bij het hotel zat. Het zag er zo mooi uit. Ze hadden een Turks stoombad, een (vrij hete) sauna, een zoutwaterbad en een hele chille relaxruimte met mega zitzakken. Ik vond het alleen jammer dat er geen koud dompelbad was om goed af te koelen of een emmer die je over je heen kon trekken. Je kon wel koud douchen, maar dat vind ik zelf minder prettig.

Je kon ook nog een van de vele massages boeken en dat hebben we ook gedaan. We deden beiden een facial treatment en een volledige massage van anderhalf uur. Je kon uit heel veel behandelingen kiezen en deze voor een bepaalde tijd reserveren. Normaal werden de behandelingen tot 21:00 gedaan, maar omdat wij iets later zouden zijn hadden ze voor ons een uitzondering gemaakt en kon het tot 21:30.

Willemijn had geloof ik de beste massage van haar leven, haha! Haar masseuse hield heel veel rekening met haar zwangerschap. Na afloop liep ze zowat slapend naar de kamer. Ik had echter een masseuse die nogal grondig te werk ging en ik was zo verlegen om daar niets van te zeggen. Ik dacht: “Ik stel me misschien wel aan.” Stom, want daardoor vond ik vooral de facial heel lekker maar de volledige lichaamsmassage wat te diep en soms onprettig. Leer voor de volgende keer: je mond opentrekken Tien! Maar ik moet wel zeggen, misschien was het ook nodig want ik was nog nooit zo los geweest!

Als je diehard met een vriendin, moeder of zus gaat shoppen, kunnen wij je aanraden om een hotel te boeken met een wellness en/of massage er bij. Het was echt super en heerlijk na een dag winkelen. Al die winkels afspeuren en zware tassen meezeulen de hele dag is een keiharde work-out dus dat mag wel beloont worden met een lekkere behandeling, toch?

Ontbijtzaal

We hebben een avond gegeten in het restaurant wat onderdeel is van Château Monfort. Het restaurant heeft wel een andere naam (Rubacori), maar hoort bij het hotel. Ik nam onder andere eend (omdat ik dat nooit neem want het valt me altijd tegen) en ook hier hielden ze weer heel erg rekening met Willemijn haar zwangerschap en pasten het gerecht aan waar nodig. We hebben daar heerlijk gegeten. Ik geloof dat ik nog nooit zulke lekkere, malse eend met sinaasappeljus op heb met een wijntje er bij wat er enorm goed bij paste. We hebben echt genoten!

En ook het ontbijt was dik in orde. Wat een keuze en alles was erg vers. Je kon zelfs champagne nemen als je wilde. Heel veel soorten fruit, lekkernijen, hartige smeerseltjes. We kwamen niets tekort.

Volgens mij is Château Monfort ook een geweldig hotel voor stelletjes die gaan trouwen of daar op huwelijksreis gaan of als je samen iets speciaals hebt te vieren. Ze hadden een geweldige eetkamer speciaal voor 1 stelletje. Met een grote, lange tafel vol met bloemblaadjes, kaarsen en een uitgebreid romantisch diner. En dan zit je zo ver tegenover elkaar net als bij Belle en het Beest. Lijkt me fantastisch!

Château Monfort ligt ook heel dicht bij het centrum. Het was maar iets van tien minuten lopen, ideaal! Zoals je leest, wij hebben er enorm van genoten. Wat een fijn en leuk hotel! Tip van ons: mocht je met de taxi gaan vanaf het vliegveld, vraag naar de taximaatschappij waar Château Monfort mee samenwerkt. Dit is namelijk net zo duur als een normale taxi en je zit in een veel mooiere, stillere auto. Heen gingen wij met een normale taxi en die man reed echt enorm hard en onrustig. Hij kon wel goed rijden trouwens, maar doordat hij zoveel remde kreeg je wel een beetje pijn in je hoofd. De andere chauffeur van de taximaatschappij van het hotel reed in die zin veel fijner. Lekker rustig, kalm en in een heerlijke auto.

Jep, Château Monfort was werkelijk waar een sprookje! Voor meer informatie, kijk op de website van Château Monfort.

15 reacties

Anna -

Ohhh wat een prachtig hotel!!

Ju -

Nu ben ik nieuwsgierig…. Was de hele badkamer alleen maar glazen wanden met een doorzichtig gordijntje ervoor, dus ook de wc? Of zat die ergens anders, waar je wel een beetje privacy had 😀 ?

Willemijn -

Nee de wc was wel afgeschermd met een wand en een deur. Gelukkig hahaha!

Nicole -

Wat een sprookjesachtig hotel. Ik snap heel goed dat jullie het daar zo goed naar jullie zin hebben gehad!

Ann -

Oh wat fantastisch! Ik hou helemáál niet van hotels maar ik ben helemaal dol op sprookjes (ik ben volwassen en 9 van de 10 boeken die ik koop zijn sprookjesboeken, oeps! Ik heb overigens helemaal niks met disney oid, nee doe mij maar de echte sprookjes) en alice is wel een van mijn favorieten! Als dit ooit binnen mijn budget valt wil ik hier wel een nachtje slapen.

Marieke -

Ziet er echt mooi & sprookjesachtig uit! Hebben jullie bovenstaande foto’s zelf gemaakt? Prachtig scherpe foto’s namelijk.

Jorinde -

Oeh wat ziet het er heerlijk uit! Ik vind zo’n sfeertje echt geweldig! Deze ga ik onthouden.

Janske -

Oohhh wat heerlijk zeg…ik logeer ook wel eens in dit soort hotels en ondanks dat het vreemd voelt is het toch heeerlijk…die bedden ook altijd….zooo fijn!

Kiss & Make-up -

Waauw, ziet er ongelofelijk mooi uit daar.

Martina -

Die wellness ruimte erbij is echt wel ultiem! Gaaf hoor!

Eva -

War klinkt dit fijn zeg! Geweldig om na een dag shoppen nog lekker gemasseerd te worden. Dit wil ik ook!

MARIJKE -

Waaauw wat ziet dit hotel er waanzinnig mooi uit zeg. Inderdaad echt sprookjesachtig! Ik ga bijna nooit een nachtje of weekendje in een hotel en als wij het al doen dan niet zo luxe. Maar voor een volgende keer lijkt het mij heerlijk om helemaal in stijl te slapen tijdens een weekendje weg!

Liset - Beautydagboek -

Jullie hebben echt een prachtig hotel uitgekozen! De kamer ziet er inderdaad sprookjesachtig uit, echt heel mooi. Jammer dat je niet zo privé kunt douchen, kan me voorstellen dat dat niet altijd ideaal is. Fijn dat je er ook massages kunt boeken, lekker relaxen na een dagje shoppen :)

Susan -

Ziet er echt prachtig uit allemaal!

marije -

Mooi en luxe hotel! Zo’n wellness erbij doen klinkt echt heerlijk

Reageer ook