Car Confession Tag

Dit jaar heb ik ondertussen al zes jaar mijn rijbewijs. Dat gaat snel! Ik heb in die zes jaar in verschillende auto’s gereden en het leek me leuk om eens terug te blikken op mijn waggies. Ik beantwoord de vragen van de Car Confession Tag.

Deze tag komt van TrendBubbles

Heb je een auto?

Ja! Ik heb een hele oude Toyota Corolla uit 19Noach. Die auto is geloof ik al achttien jaar oud ondertussen.

Waarom heb je een auto?

We hadden eerst een auto, maar mijn vriend moest heel vaak met de auto naar zijn werk waardoor ik geen auto had. Ik was het na jaren wel zat om constant met de bus naar Willemijn te gaan of om met mijn schoonmoeder mee te rijden -hoe gezellig het ook was- en ik vond het ook vervelend dat ik niet lekker op eigen houtje met Noa naar het bos kon. Ik ben zelfs in het begin nog vaak met Noa naar mijn ouders geweest in de trein van Groningen naar Dordrecht. Wat een gezeik! Ik ben echt superblij dat ik nu zelf een autootje heb. Wat een vrijheid!

Wat was je eerste auto?

De eerste auto die ik zelf kocht, kocht ik speciaal voor Noa. Omdat we een hond zouden nemen leek een busje ons wel geschikt om een grote bench in te doen. Mijn eerste auto was een donkerblauwe Renault Kangoo. Wat heb ik gelachen om dat ding. Hij was heel lelijk, maakte een hels kabaal en bleek nogal een kat-in-de-zak. Maar ik moet zeggen, hij heeft veel kilometers afgelegd en was ideaal met boodschappen doen.

Wat voor een kleur heeft je auto?

Ik heb nu weer een auto die niet echt mooi is, haha! Maar als het op auto’s aankomt, kan dat me ook niet veel schelen. Mijn auto is blauw/groen.

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Haha ja en dat hebben jullie ook meegemaakt want ik heb dat toen verteld in een vlog! Toen Willemijn net bevallen was, reed ik achterop  een auto bij het stoplicht. Wel heel zachtjes gelukkig. Ik schrok me rot, want ik was aan het dagdromen en toen ‘boem’. Op het moment dat ik de auto voor mij daarna de gevarenlichten aan zag doen en er een man uitstapte, kneep ik ‘m wel! Ik was bang dat hij boos was, maar gelukkig niet. Voor de zekerheid hebben we even snel wat foto’s gemaakt en heeft hij mijn telefoonnummer opgeschreven. We stonden ook op een ongelukkige plek dus we wilden beiden snel verder. Nooit meer wat van gehoord gelukkig!

Heeft je auto een bijnaam?

Daar kan ik kort over zijn: nee.

Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost?

Ja, en ik had toen echt geluk. Ik was net van mijn ouders naar mijn huis gereden (2,5 uur rijden) en op het moment dat ik mijn auto parkeer hoor ik een heel hard zoemend geluid. Ik was laat thuis en dacht: ‘Wie is er nu nog in hemelsnaam aan het stofzuigen?’ Bleek dat mijn autoband aan het leeglopen was, haha! Jorrik heeft de volgende dag toen een reserveband gebruikt om naar de garage te kunnen rijden en daar bleek het ventiel van mijn lekke band kapot te zijn.

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Goede vraag, tegen die tijd ben ik 38. Nou, dan hoop ik wel op een mooie gezinsauto met meer ruimte. Hoewel ik niets om auto’s geef lijkt een hogere en grotere auto zoals een Nissan X Trail of een Suzuki Vitara me geweldig om in te rijden.

Hoe vaak was je je auto?

Ik denk eens in de twee maanden, maar ik ga altijd langs de wasstraat dus dat is lekker makkelijk.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

Dat is dus in 1996. In zo’n heerlijke, lelijke rode Mazda met van die wimpers er op á la Bassie & Adriaan.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?

Van deze drie zou ik een automaat wel kunnen missen. Ik kan wel in een automaat rijden, maar ik vind een handgeschakelde auto ook dikke prima.

Automaat of versnelling?

Het maakt me niet zo veel uit. Een automaat ben ik niet zo gewend dus daarom zou ik nu versnelling zeggen. Dan heb je tenminste nog wat te doen!

Heb je wel eens gelift?

Nee, en dat zou ik nooit doen. Het lijkt me veel te gevaarlijk en ook niet leuk. Ik zou het idee hebben dat als ik dan in mag stappen, dat ik dan ook de hele weg leuk en aardig moet gaan doen en daar zou ik geen zin in hebben.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?

Mwah, ik kan het allemaal wel even goed eigenlijk.

Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Al zes jaar, ik haalde mijn rijbewijs in september 2010.

Wat is je droom auto?

Doe dan maar een Hennessey Venom GT. Dat schijnt een van de snelste auto’s ter wereld te zijn. Ik denk dat deze auto eerder met mij rijdt in plaats van andersom. Een automerk dat ik ook altijd heel erg gaaf vind is Ferrari, net als Lamborghini trouwens. Ik was altijd zo jaloers als die kids van 16 op MTV dat als verjaardagscadeau kregen.

Maar ooit, ooit als reële wens zou ik stiekem nog wel eens een schattige Mini Cooper willen.

Zing je wel eens in de auto?

Al-tijd!

Waar luister je naar in de auto?

Ik wissel af tussen Q-Music, Slam FM, 538 en heel soms SkyRadio.

Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Ik denk het niet, ik heb het nog nooit geprobeerd. Het zou wel een leuke uitdaging zijn! Ik doe alles met mijn telefoon. Ik merk wel als ik de weg goed ken en geen telefoon of TomTom nodig heb, dat het wel veel rustiger rijdt en ik me beter kan concentreren.

Hoe zou jij deze tag invullen? Fijne zondag allemaal!

8 reacties

Renske Elisabeth Nieuwenhuis -

Het is al laat (voor mijn doen), dus ik houd t kort.. maar ik moest echt lachen bij t stukje over je autoband: ‘wie is er nu nog aan het stofzuigen?’ 😂😂

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Haha, leuke tag! Misschien doe ik’m zelf wel eens :-) Ik rij graag met de auto, alleen zo jammer dat de tank altijd zo snel leeg is :-(

Jessica -

Wat een gave tag! Ik hou van auto’s dus dit is zo leuk om te lezen.

Mariska -

Haha wat een leuke tag, ik kende hem nog niet! :)

Ilona Wielinga -

Wat een ontzettend leuke tag zeg! Ik ben momenteel druk bezig met rijlessen. Theorie is al binnen, alleen mijn praktijk nog

marije -

Super leuke tag zeg! Ik vind autorijden fijnste wat er is. Kaart zou makkelijk lukken maar tom tom is toch handiger.

Femke -

Wat een leuke tag is dit, die heb ik nog niet eerder gelezen. Ik vind zonder navigatie het ook fijner rijden, ik gebruik dan ook bijna nooit navigatie.

Susan -

Hele leuke tag om te lezen! Dat rustiger rijden zonder navigatie herken ik ook.

Reageer ook