Wij gaan naar Milaan!

Nog maar een paar dagen en dan gaan Martine en ik weer samen op reis. YES! Dit keer gaat de reis naar… MILAAN! We kunnen niet wachten tot het zo ver is en de voorpret is al volop aanwezig. In dit artikel lees je wat we sowieso willen gaan doen, of we gaan vloggen en hopen we op een heleboel tips van jullie!

Foto door Mariska de Groot

Volgende week vrijdag begint onze reis al héél vroeg. Om 5.00 uur moeten we op Schiphol zijn. Rond de lunch komen we aan in Milaan en dan kan het feest beginnen! We hebben een heerlijk luxe hotel geboekt (jullie kennen ons inmiddels wel een beetje). Zondagavond vliegen we weer terug, dus het wordt een beknopte, maar van en zeker zeer geslaagde trip.

Om zo veel mogelijk tijd te besparen hebben we een hotel in hartje centrum geboekt, op maar een paar minuten lopen van het centrum en de grote winkelstraten. Want shoppen, dat gaan we zeker doen! Op Martine’s wishlist staat sowieso een mooi paar Italiaanse lange laarzen. Daarnaast hopen we beide op een mooi sieraad te stuiten. Want, diamonds are a girls best friend! Ik (Willemijn) heb niet echt een grote wishlist, want ik pas momenteel toch niet zo veel. Maar een mooi paar schoenen of een mooi jasje komen natuurlijk altijd van pas. 😉 Daarnaast schijnt er ook een Sephora te zijn in Milaan dus die mag zeker niet overgeslagen worden. Een Mulberry store heeft Milaan helaas niet, maar er zijn vast genoeg andere designerwinkels waar we onze ogen even te goed kunnen doen. 😉

Naast vooral heel veel shoppen en onze ogen uitkijken naar de prachtige gebouwen in het oude centrum, willen we ook gebruik maken van de wellness faciliteiten die ons hotel biedt. Vrijdag- of zaterdagavond lijkt ons daarvoor het perfecte moment! En natuurlijk moet er dan nog even goed gedineerd en geluncht worden. Pasta, misschien een echte Italiaanse pizza als lunch, een Italiaans ijs en héél veel anti pasti. Ik geloof dat ik de rest van de maand oktober op rantsoen gaan, want wij gaan zo hard smullen tijdens onze trip!

En ja natuurlijk gaan we vloggen! We maken van iedere dag (3 dagen) een vlog en deze zullen online komen op 17 tot en met 19 oktober (maandag, dinsdag, woensdag).

Nu zijn wij vooral heel erg benieuwd naar jullie tips voor Milaan. Kennen jullie toffe hotspots? Welke straten kun je goed shoppen? En wat zijn goede (‘lokale’ en niet toeristische) restaurants? We zijn heel benieuwd naar jullie aanraders!

36 reacties

laura -

Neem zeker een kijkje in corsocomo10, een geweldige plek waar je alles vind op het gebied van fashion (unieke producten),parfum, kunst, boeken en eten. Daarnaast zijn er vaak gratis exposities! Aanrader!!!
http://www.10corsocomo.com/

Eline -

Milaan is een enorm leuke stad om te winkelen. qua bezienswaardigheden is het iets minder in vergelijking met parijs of londen. Maar je gaat je er zeker niet vervelen! Ik heb wel wat tips. De Duomo beklimmen en ook van binnen bekijken. Op hetzelfde plein als de Duomo zit ook Palazzo Reale erg mooi om even doorheen te lopen en de designer winkels te bekijken. Maar dit is eigenlijk niet te missen maar noem het toch even. Scala theater is erg mooi van binnen. Toen ik er met school was kon je ook alleen het gebouw bezichtigen. In het grote park in milaan staat een soort kasteel het wint niet de schoonheidsprijs maar het is wel imposant gebouw. En als beste tip ga naar Cimitero Monumentale di Milano. Het is een begraafplaats maar wel een enorm mooie. De graven zijn soms hele gebouwtjes waar hele families in begraven liggen. Google het even zou ik zeggen lastig uit te leggen 😉 Als laatste nog een restaurant tip Fabbrica Pizzeria. Als je een echte Italiaanse steenoven pizza wil eten waar ook locals zijn in een leuke buurt (navigli)
Enorm veel plezier in het mooie milaan!

Annemarie -

Toen jullie naar new york gingen heb ik écht genoten van de vlogs, was heel tof om te zien. Ik kijk dus zeker uit naar de Milaan vlogs!

Aukje -

Het dakterras van la Rinascente inderdaad! Daar zijn verschillende restaurants, maar bij Obica is de antipasti zó goed. Ik voel de mozzerella nog smelten op m’n tong… Verder vond ik Milaan verrassend hip – heel veel leuke food- en juicebars. Geniet ervan! :-)

Laure -

Aan de zijkant van de duomo heb je een heel groot luxe waarhuis met een dakterras waar je iets kan drinken ! Zo heb je uitzicht over de Duomo en een heel stuk van Milaan, zeker de moeite om eens te doen en alleen iets drinken is ook niet zo heel duur !

Joelle -

Leeuk! Ben er een week geweest deze zomer! Tip: het station is heeel mooi/groot met veel eettentjes en winkels! Zoals NYX en VS 😉 Ben er geloof ik 5x geweest in die week haha. Oh, en metrokaartjes kopen is vrij ingewikkeld en kan vaak bij automaten alleen met contant geld, dus koop anders een meerderedagen kaart bij een loket (die ook alleen op grote metrostation/het treinstation zijn). Tip is ook de Magnum Store, om je eigen magnum te kunnen samenstellen. En let ook op de straatverkopers in metrostations/op straat.

Sofia -

Ah supertof! Heel veel plezier in Milaan! En extra leuk dat jullie gaan vloggen! ☺️

Heleen -

Wow! Super tof. Heel veel plezier samen. En ik ben heel erg benieuwd naar jullie vlogs en artikelen.

Bertine -

Super leuk dat jullie daarheen gaan! Nog leuker dat jullie gaan vloggen! Ik ben er nooit geweest dus heb geen tips, maar wens jullie alvast veel plezier!!

Milotte -

Super tof. Ik ben nog niet in Milaan geweest, maar wel twee keer in Italië. Heel veel plezier.

Nicole -

Oeh wat tof! Ik heb nu al zin in de vlogs. Heel veel plezier!

Lisanne -

Milaan is prachtig! De Magnum Store moet je zeker bezoeken! En de gallerij (Vittorio Emanuele) op het plein is prachtig om door de te lopen. Ook is het alleen al voor de design winkels die daar zitten en de winkelende jetsetters 😉 Een erg toeristische plek is het SanSiro stadion waar AC Milaan en Inter Milaan voetballen. De tour is interessant maar dan moet je wel van voetbal houden, hihi. Geniet er van :)

charile -

Jaaaa wat leuk! #2wmngoestomilaan 😀

Ylona -

Milaan is een geweldige stad ! Beklim de duomo en bezoek vooral navigli in de avond voor de leuke restaurantjes 🙂

Amber -

Ik ben nu drie keer in Milan geweest, maar het is helaas niet mijn favoriete stad. Misschien is het wel heel leuk alspel je zoals jullie voor de Italiaanse winkels gaat, maar qua cultuur vond ik het zwaar onderdoen voor de andere Italiaanse steden. De hoogtepunten zijn natuurlijk de overdekte galerij naast de Duomo, de Duomo zelf (je kan het dak op!), en het Scala theater. Er zijn nog meer bezienswaardigheden maar deze zitten vrij dicht bij elkaar in het centrum :-). Veel plezier!

Mya -

Leuk! Ik verheug me nu al op de vlogs (en artikelen?) die komen gaan! Milaan lijkt me erg leuk, dus leuk om alvast een voorproefje te zien, dan weet ik of ik die van mijn lijstje moet schrappen of dat hij meer bovenaan op mijn lijstje moet komen 😉
Veel plezier!

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Ik ben er zelf nog niet geweest, dus kan jullie helaas geen tips geven. Lijkt me wel zalig, helemaal als je er met je beste vriendinnetje naartoe kan gaan :-) Veel plezier ginder! :-) x

Myrthe -

Wat super leuk! Wij zijn in de zomervakantie ook een dagje naar Milaan geweest. Het is een geweldige stad! Super veel mooie (en luxe) winkels. In het overdekte prachtige gedeelte vind je de luxe winkels. Tip: ga daar niet eten, op de prijskaart ziet het er redelijk goedkoop uit, in werkelijk heid zijn de kleine (niet bijzonder lekkere) pizza’s even duur dan je cola, haha!

Eveline -

Wat leuk! Heel veel plezier! :-)

Britt -

Ontzettend leuk dat jullie naar Milaan gaan. Wat ik zelf een erg leuke wijk vind is Brera. Je kan er heerlijk eten, veel keus qua restaurantjes en mooie panden om naar te kijken. Wat echt leuk en lekker is, om naar Obíca mozzarella bar te gaan tussen het shoppen door. Daar kan je oa een lekker plankje bestellen met de lekkerste mozzarella en Italiaanse worst. Daarnaast ben je er zo, was maar een paar minuten lopen vanaf de Duomo. (Wat overigens ook wel echt heel erg leuk is om te bezoeken, en vooral om het dak op te gaan wat je een fantastisch uitzicht over de stad geeft).
Verder kan je in Brera leuke winkeltjes vinden.
Als laatste is het ook leuk om een bezoekje te brengen aan Vendome Italia. Tweedehands designertassen in uitstekende staat!

Heel veel plezier in Milaan!

Lisa -

Aah leuk!! Veel plezier alvast. Ik vond zelf het “beklimmen” van de Duomo heel erg leuk, je hebt echt een supermooi uitzicht over de hele stad dan en kunt ook de bergen in de verte zien. Het kostte geloof ik zo’n €7. Het waren 200 treden (en het waren niet van die enge trapjes gelukkig), in een gemiddeld tempo ben je dan in 5-10 min boven, dus dat vond ik heel goed te doen.

Kiss & Make-up -

Aaaaah hoe leuk zeg, ben al benieuwd naar jullie avonturen daar.

Marit -

Wat leuk! het is echt een geweldige stad, veel cultuur en bezienswaardigheden,de duomo en natuurlijk veel winkels om goed te shoppen.

Romy -

Oh wat tof! Ik ben nog nooit in Milaan geweest, dus ik heb helaas geen tips. Maar het moet vast goed komen om daar lekker te genieten!

Ilona Wielinga -

Ik ben nog nooit in Milaan geweest maar zou dit wel ontzettend graag willen!

Suzanne -

Ik ben nog nooit in milaan geweest maar het lijkt me een hele toffe stad

Femke -

Wat een heerlijk vooruitzicht. Milaan staat zeker nog op mijn travel wishlist :-). Lekker genieten en ik kijk uit naar de vlogs.

Martine -

Te gek meiden dat jullie naar Milaan gaan, vorig jaar voor de kerst was ik daar met mijn vriendinnetje. Super toffe shopstad. Alle bekende winkelstraten die worden genoemd online zijn leuk om te bezoeken. La Rinascente is een mega warenhuis naast de dom en vanaf daar kom je ook bij de Sephora. De gallerie met mooie chique merken begint ook op het grote plein. Winkelstraat via torino ook leuk en de Quadrilatero della Moda ook heel gaaf.
Wij gaan begin november een weekendje naar Groningen, super zin in. Uiteraard al jullie shoptips voor bekeken. Have fun meiden!!!!

Michelle -

Milaan is écht een modemekka! Ik vind het niet per se een stad die je bezoekt om de indrukwekkende bezienswaardigheden (die zijn er in mijn ogen gewoon niet zo veel als in bijvoorbeeld Londen en Parijs), maar om te winkelen des te meer! Geniet ervan samen; wat een heerlijk vooruitzicht!

Curly Creative -

Jaren was ik er samen met mijn vriend. Die was daar voor werk en ik vloog helemaal in mijn uppie heen en terug. Ik vond dit echt super stoer van mezelf!

Sowieso is de metro er heel goedkoop en je bent overal snel. Al weet ik niet of jullie die gebruiken door de locatie van je hotel..

Verder vond ik de straat waar de beshka zit echt heel leuk. Volgens mij zot daar ook sephora. Zo uit mijn hoofd is dat de straat in t verlengde van de duomo.

Veel plezier!

Curly Creative -

Jaren geleden moet er staan..

MARIJKE -

Wat gaaf zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar lijkt mij zo mooi!

Joyce -

Wat leuk! Veel plezier. Milaan staat op mijn bucketlist lijkt mij een mooie plek om naar toe te gaan.

Marjolein -

Koop kaartjes voor zo’n hop on hop off bus. Zie je zo alle mooie bezienswaardigheden!

Marije -

Milaan is zo mooi en chique. Ik ben er een hele tijd geleden geweest en het staat nog op mijn lijst om weer te bezoeken. Heel veel plezier ladies en lekker genieten!0

Linda -

Oh wat leuk, Milaan!! Milaan staat nog op mijn bucket list. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt mij zo leuk. Volgens mij kun je er goed shoppen, hihi.

Reageer ook