Volgens mij…

…wil ik kinderen. SHOCKING! Ik schrok er zelf ook van, haha! Ik geef even wat verduidelijking. Voor mij is het ook nieuw en het is vrij bijzonder hoe ik dit ontdekte.

Foto door Mariska – Grotografie

Als je beste vriendin kinderen krijgt en je een bekende blogger bent, is het niet te vermijden dat je een paar keer de vraag krijgt: ‘Martine, wil jij geen kinderen?’ Vooral op een foto waar ik Jelle vast heb bijvoorbeeld. Logisch, want ik ben bijna anderhalf jaar ouder dan Willemijn en tik dus eerder de dertig aan. De leeftijd waarop je alles bereikt moet hebben wat je lief is…zeggen ze. Geintje natuurlijk.

Ik heb vaker een artikel geplaatst op 2WMN over waarom ik nog geen kinderen wil en dat ik niet weet of ik ze überhaupt wil. Maar laatst kwam ik er achter dat er iets in mij is wat aangeeft wel kinderen te willen.

Dat ik rammelende eierstokken heb, kan ik niet beamen. Wel zie ik steeds meer de leuke kanten in van kinderen krijgen en opvoeden. Voorheen zag ik vooral leeuwen en beren op de weg.

Laatst was ik dus een week overtijd. Ik was volledig in paniek, want wat als ik zwanger zou zijn? Ik heb ook weleens eerder verteld als dat per ongeluk het geval zou zijn, dat ik het niet weg zou laten halen.

Maar ik kreeg het wel even Spaans benauwd. Ik ben namelijk nooit te laat ongesteld. Hooguit een dag. Maar na een week begon ik me toch wat zorgen te maken. En ik voelde me op een of andere manier heel zwanger, heel vreemd. Ik wist het gewoon zeker, het voelde zo echt en anders dan normaal. Ik had ook opeens eetbuien midden in de nacht! Op dat moment leek het er echt even op dat het zo was. Er waren ook een aantal andere symptomen. Ik was opeens heel moe en ook wat misselijk in de ochtend. Wist je dat er zoiets bestaat als schijnzwangerschap bij vrouwen? Dan heb je dus gewoon symptomen van een zwangere vrouw, waaronder ongesteldheid die uitblijft en sommige vrouwen krijgen zelfs een dikkere buik!

Je kunt je voorstellen dat ik dus even van de kaart was. Er schoten dingen door mijn hoofd zoals: “Oh, en ChickStart dan en mijn nieuwe opleiding? Hoe combineer ik dat met 2WMN en een kind en wat moet ik dan laten vallen want ik kan toch onmogelijk alle drie doen? Wat vindt mijn vriend hiervan, wil hij wel vader worden: is hij daar klaar voor? Wat zeg ik in hemelsnaam tegen de buitenwereld?

Na anderhalve week was ik nog steeds in denial. Ik durfde gewoon geen test te gaan halen, ondertussen gingen de symptomen vrolijk verder. En opeens belde Willemijn. Het ging over een campagne die te maken had met baby’s, ze kwam net terug van een zakelijke afspraak. Je gelooft het niet maar Willemijn vertelt vervolgens dit aan de telefoon:

– W: Ja, ze vroegen nog of jij niet toevallig zwanger was, dus ik zei maar: ‘Nee, helaas!’

– M: (Oh my god, zal ik het zeggen of niet?) Nou…ik heb misschien wel een nieuwtje!

– W: WAT??? (Hangt-aan-mijn-lippen) HOEZO? VERTEL? JAAA???

– M: Nou…het zit zo…

– W: JIJ GAAT NU EEN TEST HALEN!

Dus ja, ik ging maar even een test halen. Je gelooft het niet: bij twee apotheken geen testen te vinden en ook niet bij de supermarkt. Ik mocht het blijkbaar niet weten van Moeder Natuur dus ik werd steeds zenuwachtiger! Eindelijk vond ik een test en wat bleek? Toch negatief en een dag later werd ik ongesteld.

Natuurlijk voelde ik opluchting. Ik ben immers zo heerlijk bezig met 2WMN, ChickStart en mijn opleiding tot Psychosynthese Therapeut dat een kindje nog niet op de planning stond.

Maar…het idee dat ik zwanger was had ik in die anderhalve week toch wel omarmd. Ik wreef liefkozend over mijn buik, ging voor de zekerheid letten op mijn eten en mijn vriend reageerde zo ontzettend lief. Daardoor wist ik na de uitslag van de negatieve zwangerschapstest: ‘Ja, ik wil toch wel heel graag kinderen met mijn vriend’. Dus dat…dat vind ik al een heel mooi inzicht. Tegelijkertijd vond ik het ook superfijn dat de uitslag negatief was, omdat ik zo blij ben met alle mooie dingen die ik nu aan het doen ben. Met een kind wordt dat toch lastiger. Het is niet onmogelijk maar je moet er wel veel voor opzij zetten.

Dus ik ga de komende jaren extra hard genieten van alles wat ik aan het doen ben in mijn carrière, de tijd voor mezelf, de tijd voor vriendinnen, voor familie en leuke uitjes en als de tijd rijp is over een jaar of drie komt er vast een klein Martientje of Jorrikje. En om alles hier in balans te houden op 2WMN wordt het vast een meisje…en wie weet trouwt ze later met Jelle. Hoe perfect zou dat zijn, haha! 😉

Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor deze ervaring, het heeft me weer op scherp gezet en in laten zien wat ik nu wil en in de toekomst.

65 reacties

Anne -

Ik heb dit artikel nog een keertje terug gelezen. Erg grappig hoe het kan veranderen in een half jaar. Ik ben heel blij voor je en je ziet er prachtig & gelukkig uit! Liefs

Felicia -

Ik ben zelf 30 en heb 3 dochtertjes
Schatten van meisjes :)
De oudste is 7 word 31 januari 8
En de middelste is net 6
En de jongste telg gaat alweer richting de 7 maanden.

Felicia -

wat prachtig mooi geschreven
Super dat je je er nu bewust van bent dat je toch een kindje wilt ooit
Ergens had ik altijd wel dat gevoel bij jou :)

Jessica -

Wat heb je dit mooi geschreven!
En dan is het nu niet, maar misschien over een paar jaar wel. Voorlopig ben je dan in elk geval wel Tante Tien en kan je nog veel genieten van Jelle en de toekomstige kleine.

Mariska -

Wat jij zegt herken ik, ook al ben ik al eeuwen vrijgezel dan. Altijd heb ik geroepen dat ik geen kinderen wil, maar al zou ik per ongeluk zwanger raken, zou ik het nooit weg laten halen. Dat voelt gewoon niet goed. Ik ben dan nu 31, maar totaal nog niet huisje boompje beestje, woon ook nog gezellig samen met mijn broertje. Begin er wel steeds vaker over na te denken of ik het wel of niet wil..

Marieke -

Wat mooi en herkenbaar! Ik was ook ‘schijnzwanger’ toen ik nog echt dacht dat ik dat niet wilde, en daardoor wist ik: ik wil het wel! Niet lang daarna gestopt met de pil, en inmiddels een heel lief meisje van alweer acht maanden :)

Karin van den Berg -

Martine,
Wat een mooi en persoonlijk artikel. Kreeg zowat tranen in mijn ogen, hihihi ik ben een watje voor dit soort verhalen!

Jaime -

Mooi artikel Martine :) en ik heb een tijd terug ook een keer zo’n schijnzwangerschap gehad. Je bent er gewoon écht van overtuigd dat je zwanger bent, alles klopt. En inderdaad, een dag nadat ik uiteindelijk de test deed werd ik, ja hoor, ongesteld. Een opluchting en een teleurstelling tegelijk..

Charlene -

Wat een prachtig artikel Martine, zo open! Wat een fijn gevoel moet het zijn om ineens te weten wat je graag wilt. Ik gun het je van harte en hoop dat er een gezond Jorrikje of Martientje geboren mag worden als jullie daaraan toe zijn. En wat een geweldige foto van jullie bovenaan het artikel!

Marijke -

Wat mooi en open geschreven. Wat bijzonder om te ervaringen dat je toch graag moeder zou willen worden. Mooi om te lezen!

Kirsten -

Ahhh.. Super leuk dat je dit gevoel nu hebt en dat je dit met ons deelt :) Je bent een pracht van een vrouw Martine.

Cindy -

Leuke blog !
Ga zo door meid….

Wendy (B) -

Jij zou, net als Willemijn, een schat van een moeder zijn!

Renske van Raaij -

Dit is zo gek, ik zag laatst een foto van je op insta en ik dacht gelijk; Martine is zwanger! Je voelde het dus niet alleen, je straalde het ook uit💋

Amy -

Wat een mooie ervaring Martine, ik kan mij voorstellen dat dit heel bijzonder voor je was. Het zet je toch even aan tot nadenken. Zeker als je altijd zo twijfelde is het mooi dat je dan ineens weet wat je wel wilt. Ik ben 27 en ga binnenkort beginnen aan een nieuwe carrièremove. Mijn focus ligt daarop en kinderen… nog een grijs gebied. Ik zou het echt niet weten. Lastig hoor!

Renée -

Wat bijzonder zeg, Martine! Misschien was het wel zo bedoelt om je even bewust te maken. Ik heb ook wel eens in twijfel gezeten en dan werd ik standaard de dag ná de test ongesteld. Ik wilde je nog even zeggen dat ik Chickstart zo’n mooi initiatief vind. Momenteel zit ik helemaal niet goed in mijn vel. Ik ben 8 weken geleden bevallen van mijn tweede kindje en van de week ben ik ingestort. Ik probeerde me steeds groot en sterk te houden, maar dat trok ik niet meer. Nu probeer ik heel open te zijn over mijn gevoelens en merk dat dat enorm prettig is. Als je dingen hardop uitspreekt, is het zo anders dan dat je blijft malen. Maargoed, ik drijf af.. ik kijk met bewondering naar jullie video’s (hoop dat er meer komen) en jullie raken mij daarmee. Even met beide benen op de grond en beseffen dat je er wél mag zijn. Helaas kan ik de 26e niet, maar als er een part 2 komt, ben ik zéker aanwezig! Liefs!

suus -

Wat bijzonder dat je dit hier zo deelt! Persoonlijk weet ik het niet, soms denk ik van wel en soms van niet. Maar wat ik zo irritant vind is dat mensen er best vaak naar vragen. Ik ben 25 en ben een paar jaar getrouwd dus voor veel mensen os het dan logisch om een kind te willen. Maar ik merk dat ik dat irritant vind. En ook niet zo goed weet wat ik moet zeggen. Ik wil aardig reageren maar wil ook duidelijk maken dat ik het geen fijne vraag vind. Want het is privé. Daarnaast heb ik ook vriendinnen die in medische trajecten zitten omdat het niet wil lukken, als zij zo’n vraag krijgen is het niet irritant maar ook pijnlijk. Vind het maar lastig.

Lien -

Wat mooi en open zeg! Ik heb precies hetzelfde, zei altijd nee, nu niet, misschien nooit, maar de laatste tijd vind ik het ineens wel leuk worden! Lekker nog even laten rijpen… :)

Chloe -

❤️

Carla -

..Komt er vast een klein Martientje of Jorrikje..? Heb jij geen vriendinnen die niet of heel moeilijk zwanger kunnen worden?

Melanie -

Wat een nare reactie.. Natuurlijk is er altijd de kans, bij iedereen, dat het niet lukt. Ik weet zeker dat Martine dat ook wel weet, maar een mens mag toch wel dromen hebben?

Martine -

Ja die heb ik. Ik heb ook een hele goede vriendin die mijn dromen en wensen koestert en ondersteunt. Daarom is het zo’n goede vriendin.

Esmee -

Wat een heerlijk artikel! Superleuk geschreven xxx

Emma -

Aaah wat leeuk!! Ik denk dat je een ontzettend leuke en lieve mama zal zijn!:)

Fleur -

Hoi Martine, wat een superleuk en mooi artikel en fijn dat je het deelt. Ik had laatst ook een ‘schijnzwangerschap’ net als jij bleef mijn menstruatie een tijdje uit. En ik vond mijn buik ineens zo lief haha. Maar gelukkig werd ik toch ongesteld. Want ik ben pas 20 en er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen. Maar door dat gevoel weet ik zeker dat ik ooit moeder wil worden en ik hoop dat dat me gegund is. Liefs, Fleur

Marieke -

Wat een mooi & oprecht artikel! Wat ik me afvroeg, heb jij (en Jorrik) ook de wens om te trouwen? En al enig idee wanneer dan? :)

joy -

Mooi geschreven.

Mijn schijnzwangerschap versterkte juist mijn gevoel van geen kinderen willen.
Ik was in totale staat van paniek, net als mijn partner, ik vond het een afschuwelijk idee om mogelijk zwanger te zijn.

Niet lang daarna heb ik dan ook voor sterilisatie gekozen. Ik wil nooit meer het idee hebben zwanger te zijn en wil geen enkel risico lopen

Margot -

Wat mooi geschreven, heel erg leuk om te lezen!

Bianca -

Heel mooi geschreven. Ik schoot er vol van, maar om een totaal andere reden. Ik wist mijn hele leven al dat ik moeder wilde worden, maar na jaren in het medische circuit, een miskraam na 16 weken en na 12 jaar hopen, moet ik/wij accepteren dat datgene dat ik zo graag wil nooit zal gebeuren. Ik hoop echt dat het jou wel gegund is! En ik weet zeker dat je een geweldige moeder zult zijn! Xx

Marijke -

Wow, hier wordt ik dan weer even stil van! Wat een oprechte en hartverwarmende reactie..

Bianca -

Wat lief! Dank je wel! xx

Martine -

Hi Bianca,
Wauw: wat ben jij een ontzettend lieve, mooie vrouw en wat een prachtige reactie. Het raakt me! Heel veel liefde en kracht wens ik jou met het proces van acceptatie! <3

Bianca -

Dank je wel lieve Martine! Dat gevoel is absoluut wederzijds! xx

Merel -

Herkenbaar, ook van de schijnzwangerschap. Vreemd hoe je lichaam je voor de gek kan houden, toch? Maar mooi dat je hierdoor wel besefte het ooit ook te willen. Geniet van alles dat nog voor je ligt, inclusief een baby wanneer de tijd rijp is.

Anouk -

Wat een leuk, grappig, mooi en eerlijk artikel! Ik denk dat veel van ons je enorm veel geluk gunnen. Voor veel betekent dat het krijgen van een kind! We zouden dat jou en Jorrik enorm gunnen, máár als het jullie tijd is. Dan gaan we enorm genieten van alle grappige verhalen en artikelen. Tot die tijd genieten we van hetzelfde, maar dan niet baby-gerelateerd!;) Dikke kus voor Tien!

Mya -

Heel mooi geschreven! Zo mooi altijd hoe open jullie zijn!

Emma -

Wat een mooi artikel zeg! ♡
Ik denk echt dat jij een geweldige moeder zal zijn.

Liefs, Emma :)

Amy -

Wat mooi dat je je ervaring hier deelt! Ik merk zelf dat ik ook wat meer van “blegh kinderen” naar “oh het lijkt me toch wel wat”, vind mijzelf nog te jong om kinderen te krijgen maar denk er zeker overna om later misschien toch kinderen te nemen.

Eveliene -

Oh martine. Zo eerlijk en mooi artikel weer van jou.

Lydia -

Wat gaaf dat je het zo hebt mogen ontdekken! Ben benieuwd, misschien over een paar jaartjes zijn we tegelijk zwanger 😉

Doortje -

Wat mooi en bijzonder dat je dit deelt! Het is je van harte gegund, nu of over een paar jaar!

Riemmelth -

Ik heb serieus even ge”gaspt” (van het Engelse gaspen :’)) toe ik de eerste zin las, haha! Maar wat leuk dat je daar achter bent gekomen! En wat bijzonder van die schijnzwangerschap, mijn vriendin en ik vinden het toch wel bijzonder dat je jezelf zo dingen wijs kan maken. Ook wel goed dat je lichaam er zo op reageert aan de ene kant. Misschien evolueren we ooit zo dat we onszelf daadwerkelijk zwanger kunnen denken? 😉
En die op één na laatste alinea moest ik toch wel even om lachen, ik ship mini Martine en Jelle nu al! 😉

AT -

Het komt zoals het komt Martine!
Geniet van hoe het nu is en van hoe het misschien later wel wordt :)
Liefs!

Kirsten -

Heerlijk artikel! Je zou een geweldige moeder zijn.

Jessica -

Wat een mooi artikel om te lezen. Ik ben ook een twijfelaar wat betreft het krijgen van kinderen. Fijn dat je nu in ieder geval weet dat je er open voor staat en dat het komt als de tijd er rijp voor is!

Kiss & Make-up -

Het moment dat je plots dat moedergevoel krijgt is wel heel speciaal denk ik!

Jodi - liefthuis -

Wauw ik krijg gewoon kriebels voor je. Wat gaaf dat je deze ervaring hebt en wat verschrikkelijk lief hoe je met ne maybe baby omging. Ooit… Komt het

Rianne -

Echt weer zo’n supermooie artikel van jou Martine! Wat mooi dat je hier zo open over bent en met ons deelt!

Charlotte -

Haha heerlijk geschreven! En inderdaad gewoon lekker je eigen dingen blijven doen, je voelt het vanzelf wanneer je er echt klaar voor bent

Tineke -

Ik wist het wel! Ook jou vind ik een geboren moeder! Het is niet voor iedereen weggelegd en het komt zodra het er tijd voor is. Maar Martine, wanneer je ooit een kindje krijgt denk ik dat jij ook een ontzettend lieve en leuke moeder zal zijn! En dat het een meisje zou worden en met Jelle of zijn broertje zou trouwen zou wel heel erg grappig zijn!
Liefs

Angélica -

Wat een leuk artikel, ik ben dol op de babyupdates van 2wmn dus kan ook haast niet wachten op die van jou!

Marye -

Heel mooi geschreven. Ik word eind deze maand 23 en ben er totaal nog niet mee bezig of ik mijzelf (als het je lichamelijk gegund is )als moeder kan en zal zien. Ik riep altijd stellig nee, maar dat zal de tijd zichzelf uit moeten wijzen.

Lindsey Beljaars -

Wauw, wat heb je dit prachtig geschreven Martine!

Linda -

Wat tof dat je deze ervaring deelt!
Ik heb heel lang niet geweten of ik kinderen wilde, mijn vriend ook niet. Maar ineens ging er toch een knop om. En toen gingen we ervoor. Meteen de eerste keer was het raak dus het was wel even een omschakeling haha. Nu kan ik Jason al niet meer wegdenken uit ons leven en hij is pas 7 weken oud! Zo zie je maar!

Joyce -

Bijzonder dat je dit deelt. Het stukje van schijnzwangerschappen herken ik, tussen mijn miskramen en mijn dochter had ik er regelmatig last van, omdat ik het zo graag wilde. Geniet van de tijd je nu nog hebt zonder kinderen, doe de dingen die je nog wilt doen alleen of samen met de kids en dan is het jullie tijd :)

Eva -

Wat bijzonder dat je deze ervaring hier deelt zeg! En heel fijn dat je nu voor jezelf het op een rijtje hebt. Lekker van je plannen genieten en als de tijd daar is er voor gaan!

Anne -

Ow nog meer zwangerschapsartikelen😍 alleen 3 jaar wachten duurt wel lang haha, maar allang blij dat je deze conclusie hebt 😂

Suzanne -

Wat bijzonder dat je er op deze manier achter bent gekomen!

Romy -

Wat bijzonder dat je dit hier deelt! Mooi om te lezen dat je nu toch wel zo’n gevoel heb dat kinderen krijgen misschien wel erg leuk is, maar inderdaad: eerst nog genieten van de dingen die je zelf kan doen. Dan komt het moment er vanzelf wel!

Liset -

Wat mooi en lief dat je dit deelt! Hoe een ervaring je toch op andere gedachten heen kan brengen. Je hebt als het ware een beetje mogen ‘proeven’ van hoe het zou zijn als je zwanger bent. En dat voelt dus helemaal niet zo verkeerd :).

Marieke -

Nooit zou ik zelf hebben gezegd, laten we zwanger proberen te worden! Hoe eng… Maar toen moeder natuur Zelf even haar best deed…. Nu 7 jaar later en 2 kids verder ben ik op mijn allergelukkigst! En…. Ze passen gewoon in je leven, hoe, daar vind je wel een manier op! No problem! Alles voor die 2!

Susan -

Heerlijk geschreven! Nu nog even genieten van wat je nu allemaal aan het doen bent en wanneer de tijd rijp is van je kindje!

marije -

Mooi Martine! Nu lekker aan de slag met de dingen waar je zo hard aan werkt en straks genieten van een kindje.

joke -

Hahaha lieve Martine vind je het heel erg als wij dit al veel eerder zagen.
En over een jaar, oke of 2 ook leuk!
Feit: geslacht maakt echt niet uit.

J -

Ow Martine, wat omschrijf je dit mooi! Zo recht uit je hart. Ik heb het precies zo ervaren, ik zag altijd alleen maar leeuwen en beren op de weg…. Toch is het bij mij ook gaan kriebelen. Ik hoop dat als je de dingen waar je nu mee bezig bent dat je dan snel in verwachting mag raken, en tot die tijd geniet van alle kinderen om je heen.
Liefs J

Reageer ook