Milaan tips

Milaan, wat was het leuk! We hebben ontzettend genoten, zoals je kon zien in de 2WMN2Milaan vlogs. In dit artikel delen we met jou onze Milaan tips. We zijn er slechts krap 3 dagen geweest, maar hebben zéker een paar leuke tips op het gebied van eten en shoppen.

Eten

Italië is natuurlijk het land van de pizza’s en pasta’s. Wij hadden als voornemen om zo lekker mogelijk te gaan eten in Milaan. En dat is gelukt! Dit waren de fijnste, lekkerste plekjes.

Pappa Fransesco

Midden in het centrum vind je een ouderwets restaurantje. De inrichting is behoorlijk gedateerd. Maar dat mag de pret niet drukken! De bediening is ontzettend aardig (‘Free limconcello for di mama!’, zei de gastheer – niet genomen natuurlijk 😉 ) en het zaakje is misschien juist door de gedateerde inrichting extra sfeervol. De zwarte truffelrisotto schijnt goddelijk te zijn, hebben we van horen zeggen. Wij gingen zelf voor de pasta en die was goddelijk, zoals je in vlog 2 kon zien.

Il Mercato Del Duomo

Dit is de foodmarket die bij de kathedraal zit. Eigenlijk is het meer een soort foodhal, met drie verdiepingen. Je vindt er een (luxer) restaurant (verdieping 3), bistro (een soort La Place) en op de begane grond een broodjestent en een winkel met lokale producten.

Martine en ik besloten bij de bistro te gaan eten. Het was onze eerste lunch en wauw, die viel gelijk enorm in de smaak! Ik heb daar de allerlekkerste pasta van onze hele trip gegeten. Ik had pasta pesto en Martine had pasta met ham. Het bestellen was nog al een avontuurtje, zoals je in vlog 1 kon zien. Maar het is gelukt! En wat was het heerlijk. Vooral de pasta’s dan. De salades (caprese en groentesticks) waren niet echt bijzonder. Het kostte trouwens maar €12 inclusief drankjes per persoon. Super redelijk!

Het is daarnaast een enorm leuke plek om rond te wandelen. Het gebouw is prachtig en je zit midden tussen de Italianen, op de een of andere manier hadden namelijk maar weinig toeristen dit plekje ontdekt. Echt een aanrader!

Maruzzella

Deze tip kregen we van een volger op Instagram. Hier kun je lunchen van 12.00 tot 14.30 uur en dineren van 19.00 tot 23.30 uur. Op de kaart staan diverse pizza’s en pasta’s. Stuk voor stuk heerlijk. Gokken we, want we konden natuurlijk maar één op beiden. 😉 Het leuke is dat dit tentje wat verder uit het toeristische centrum ligt. Het ligt iets meer aan de rand van het centrum. Daardoor zit je echt tussen de Italianen. En in de omliggende straten vind je een prachtig park, heerlijke ijssalons en ook nog wat leuke winkelstraten. In vlog 3 zie je ons bezoek aan Maruzzella en de wijk waarin het ligt.

Shoppen

Shoppen in Milaan is GEWELDIG! Waarom? 1. Je hebt er alles! Van grote flagshipstores van grote ketens (Zara, Mango, H&M) tot boetieks van duurdere kledingmerken tot alle grote designers van modehuizen en alles wat er tussenin zit. Zo vonden we in de Galleria Vittorio Emanuelle II een schattig, ouderwets hoedenzaakje. Je vindt er boetiekjes met handgemaakte mantels, sjaals en zaakjes met kwalitatief goede lederwaren. Je kunt je hart ophalen in Milaan, als je van shoppen houdt!

En wat wij zelf heel fijn vonden is dat alles in Milaan heel goed te voet te doen is! Wij hebben alles gelopen. Het is bijvoorbeeld slechts een klein halfuurtje lopen (langs alleen maar winkels) vanaf Piazza del Duomo naar de wijk met alle grote designers. Echt goed te doen!

Miroglio

Wat een leuke ontdekking was dit! We liepen er per toeval langs en besloten naar binnen te gaan. We durfden bijna niet naar de prijskaartjes te kijken want de winkel deed nog al duur aan. Van ieder kledingstuk hing er maar één en het leek wel alsof het door een kledingdesigner was gemaakt. Maar het viel eigenlijk best mee, toen ik een blik wierp. De stukken in de winkel variëren van rond de €100 tot €1000 (bijvoorbeeld voor een mantel met allemaal stenen of iets met bont). Ik kocht er een prachtig roze overhemd en ik ben zo blij mee! Een leuke vondst!

De straten rondom Piazza del Duomo

Dit zijn onder andere Corso Vittorio Emanuelle II en Via Torino. Welke straat je ook in loopt vanaf Piazza del Duomo, je kunt er winkelen. En goed ook. Welke keten je ook zoekt, je vindt ze waarschijnlijk hier!

Aan de Corso Vittorio zit trouwens de winkel i Blues (Google maar eens). Dit vonden wij beiden echt een ontzettend leuke winkel. Het is een zusje van het merk Max Mara. Aanradertje om even langs te gaan!

Designershoppen

Dat doe je als de beste in Milaan! Jullie kennen ons, wij zijn dol op designershoppen. Mulberry kennen ze dan wel niet in Italië, maar er bleef genoeg over om bij te kwijlen! We zijn verliefd geworden op de Dolce & Gabbana winkel, hebben zeker twee uur staan passen bij Tiffany & Co en hebben onze ogen uitgekeken naar alle winkels van grote namen die we voorbij zagen komen. Ook al koop je niets maar ga je gewoon even spieken en ondertussen genieten van de prachtige gebouwen, is ook al super leuk! Designershoppen doe je bij Via della Spigga en de omliggende straten.

La Rinascente

Dit is het grootste en bekendste warenhuis van Milaan. Een soort Selfridges of Bijenkorf. Ik las op internet dat het ‘de samenvatting van de mode in Milaan is’, en dat klopt ook wel. Je vindt hier heel veel designers op bijvoorbeeld de schoenenafdeling, tassenafdeling en de afdeling met haute couture. In La Rinascente vind je alles, van mode en beauty, tot interieur en een restaurant. Ook vind je hier shop-in-shops van grote designers en is de tassenafdeling echt om te kwijlen. Echt even een kijkje nemen!

Zo, dat waren onze food- en shoptips voor Milaan! Als jij ook eens naar Milaan geweest bent, deel dan jouw tips in de comments. En mocht je binnenkort naar Milaan gaan, hopelijk heb je dan wat aan onze tips. 😀

9 reacties

Karin van den Berg -

Jullie vlog’s waren ZO leuk, heb genoten.
Mooie reis die jullie hebben gemaakt, ik zat te watertanden bij de beelden van de spa in het hotel.

Kirsten -

Milaan lijkt mij echt een geweldige stad. Ik heb echt genoten van jullie leuke vlogs! Ik wil nu zeker ook een keer naar Milaan.

Margot -

Ik ben jaren geleden in Milaan geweest, maar ik geloof dat ik snel eens terug wil!

Curly Creative -

Leuke tips ladies. Zijn jullie ook nog op de duomo geweest?
X

Suzanne -

Ik zou zelf heel graag naar Milaan willen, maar ik krijg mijn vriend niet mee haha. Hele handige tips mocht ik toch nog nooit gaan.

Sandra -

Ahhh, fijne tips! Zeker te gebruiken als ik, begin volgend jaar met vriendlief, ook die kant op ga 😀 Woooohoo!
Hoe zit het trouwens met de kledingmaten in Milaan/Italië? Dat wat hier L is, is daar S? Zijn daar ook “grotere maten” winkels? Of, anders gezegd, kan ik met maat L (shirts) en +/- 48 (broeken) ook slagen bij de H&M e.d.
Anders wordt het gewoon window shoppen en genieten van al het lekkere Italiaanse eten :) Ook niet verkeerd

Femke -

Wat een fijne tips. Milaan staat nog op mijn travel wishlist en dan zou ik de tips zeker weer doorlezen.

Martina -

Ik ben 1 keer eerder in Milaan geweest maar dat is alweer een poos geleden! Krijg van dit artikel ook wel weer zin om die kant op te gaan :)

Lien -

Goede tips! Ik vond de wijk Brera ook heel gezellig, vaak martkjes, leuke restaurantjes en cafeetjes. En ‘s avonds is het in Navigli ook gezellig om te eten en borrelen!

Reageer ook