Kwijt, kapot, een nieuwe!

Heb jij ook zo’n zus of broer die altijd tegen je zegt als je iets wilt lenen “Kwijt, kapot, een nieuwe!!!” ? Ik wel. En ze had groot gelijk, want er gaan bij mij altijd dingen verrot of ik raak ze kwijt. Hoe flik ik het toch?

Foto door Mariska – Grotografie

Dingen die altijd verrot gaan …

Het beeldscherm van mijn smartphone

Ja, ik weet niet hoe ik het elke keer weer flik. In mijn weekvlog vertelde ik het al. Sommige mensen moeten om de haverklap een nieuwe stofzuiger, frituurpan of wasmachine en ik heb het altijd met mijn smartphone. Het lukt me welgeteld om mijn nieuwste smartphone vier maanden mooi te houden en daarna valt het scherm in duizend stukjes uiteen op de vloer of de stoep. Zelfs al heb ik een hoesje er om of een beeldbeschermer, it’s always the same song. Vervolgens zit ik dan nog minstens anderhalf jaar vast aan een abonnement met een gebroken scherm. Want ik vertik het om te laten maken (want duur) of een nieuwe telefoon aan te schaffen. Stom, want het is niet zo dat ik er geen geld voor heb. Het is gewoon mijn koppigheid en het is ‘zonde geld’ want binnen no time is mijn smartphone toch weer verrot, haha!

Frisbees van Noa

Vrij veel hondenspeeltjes overleven het hier in huize Heems maar frisbees? Nee, ik gooi ze of in de boom en krijg ze er nooit meer uit tot groot ongenoegen van Noa of ze vreet de baleinen uit de frisbee op een of andere manier op een onbewaakt ogenblik of hij verdwijnt in de zee! Het feit dat er in 2050 hoogstwaarschijnlijk meer plastic dan vis aanwezig is in de oceanen? Mijn schuld…Ik heb er denk ik al minstens vijf gekocht, en ik ben er nu maar mee gestopt! Ik haal wel tennisballen bij achterbuurvrouw Loes: die heeft er toch duizend.

RIP kaarsenhoudertje met de mooie rosé veertjes!

Kaarsenhoudertjes

Ik HOU van kaarsenhoudertjes, vooral van keramiek of glas. Het enige probleem is dat mijn plavuizen vloer er niet zo van houdt. Sterker nog, ik heb al menig kaarsenhoudertje kapot laten vallen. Ze zijn hier niet veilig! Maar er is een kaarsenhoudertje die met pijn in mijn hart kapot is. Ik gebruikte het voor een artikel van LiveLifeGorgeous en nam dit kaarsenhoudertje mee naar Willemijn in mijn koffer. Hoewel ik het heel voorzichtig had ingepakt, had deze het niet overleefd toen ik na de fotoshoot thuis kwam. Snif, gelukkig heb ik er nog een mooie foto van!

Dingen die ik altijd kwijt raak

 Kabouter ladertjes

Dan is er nog de categorie van spullen kwijtraken. Of…ze zo goed opbergen dat je niet meer weet waar het is. Het is maar net hoe je het bekijkt! Ik heb tal van kleine ladertjes in mijn huis. Bijvoorbeeld om de lichtgevende halsband van Noa op te laden, voor mijn mp3, voor een kleine audiobox, voor een smartphone powerbank en ga zo maar door. En dan denk ik dat ik de goede heb gevonden, past’ie niet! Aaargh!

De afstandsbediening

Het is al een kunst om een afstandsbediening niet te laten verdwijnen in de spelonken van een bank, laat staan twee. Nu hebben wij er dus twee. En regelmatig ben ik een afstandsbediening kwijt met de naam “De Grijze” alias Gandalf the Grey. Het frustrerende aan “De Grijze” is dat ik die nodig heb om Netflix aan te zetten en anders moet ik noodgedwongen slechte programma’s op TV kijken zoals Achter Gesloten Deuren.

Mijn paspoort

Ja, echt waar. Laatst ging ik met Willemijn naar Milaan en had ik haast. Het laatste wat ik in moest pakken was mijn paspoort. En ik heb al-tijd met mijn paspoort dat ik deze zo goed opberg, dat ik het niet meer weet als ik mijn paspoort na verloop van tijd nodig heb. Ik berg ‘m met opzet goed op want “Stel je voor dat je je paspoort kwijt raakt!” Een soort self-fulfilling prophecy want daarom ben ik dat ding altijd kwijt. Vaak ligt het paspoort dan weer in een laatje of in een speciaal vakje van een tas die achterin de kast opgeborgen ligt. Zucht.

Haarborstel

Oooh…hier snap ik ook geen reet van. Ik heb gewoon drie borstels: een kleine en grote van Mason Pearson en een grove van Salon B. Maar op het moment dat mijn haar op een ragebol lijkt en ik er uit zie of ik honderd jaar mijn haar niet heb gekamd, is dat ding nergens  te bekennen. Ding? Dingen! Ik heb er drie…DRIE! Ik vraag aan Willemijn: “Heb jij toevallig meer dan twee borstels in je bezit?” Het antwoord luidt altijd nee, dus daar kom ik niet ver mee. Je wilt niet weten hoe blij ik ben als ik er dan weer eentje tegenkom op een onlogische plek en ik alle knopen er weer uit kan borstelen.

Mensen zijn veranderlijke wezens, ook als het op spullen opbergen aankomt blijkbaar.

Ja inderdaad, mijn zus had een goede reden om altijd te zeggen: “Oké je mag het lenen maar…kwijt, kapot, een nieuwe!” En nu de grootste grap. Toen zij ooit die ene keer iets van mij leende wat me heel dierbaar was, namelijk een oranje, doorzichtige, vette pilotenzonnebril in Gigi d’Agostino stijl die aan mijn neus vastgegroeid zat, presteerde ze het om deze bril tijdens het hele feest van Gigi d’Ag goed te houden totdat ze er met haar dikke hol op ging zitten in de auto toen het feest afgelopen was. Het doet nog steeds pijn Renaat… 😉 Grom.

15 reacties

T. -

Mijn moeder had dit met horloges. Na enige tijd een horloge gedragen te hebben ging dat horloge na enige tijd stuk. Ze ging met het horloge in het water en vergat het om af te doen.

Nina -

Hey!

Ik laat mijn telefoon ook regelmatig vallen en dit jaar al 2 keer met het gevolg dat m’n scherm in 1000 stukjes lag… maar! Ik heb een buitenshuis verzekering! Ik betaal een minuscuul bedrag per maand en als mijn laptop/telefoon/iPad kapot gaat kan ik het daar declareren en heb ik zelf geen extra kosten en na 2 week weer een mooi nieuw glimmend en in 1 geheel scherm op m’n telefoon!

Marielle Peeters -

Ik ben ook altijd van alles kwijt! Maar dat is echt chronisch bij mij (adhd) ik heb t een keer gepresteerd een hele poos naar een sjaal te lopen zoeken die ik gewoon om mn nek had …🙄

Martine -

Hahahah :’)

Willemijn -

Hahahaha! Dat doet me denken aan mijn schoonmoeder die haar bril zocht terwijl die al die tijd in haar haar zat!

Margot -

Hihi oeps! Ik heb mijn paspoort altijd in een vast doosje liggen met andere reisspullen als inentingenboekjes enzo. Werkt prima!

Jocelyn -

Misschien een tip voor je paspoort. Leg hem altijd in je nachtkastje! Stel dat ‘s nachts een keer brand uitbreekt, dan kun je je paspoort, portemonnee en telefoon altijd nog redden. Ik raak inderdaad ook vaak spullen kwijt, super lastig om terug te vinden! Vooral omdat ik nooit weet in welk huis het ligt. Als ik het op mijn studentenkamer niet terug kan vinden, moet ik wachten tot het weekend zodat ik bij mijn ouders kan gaan zoeken. Indien ik het daar niet kan vinden, zal ik het huis van mijn schoonouders overhoop moeten halen. En anders op maandag toch maar weer op mijn kamer zoeken. Zo was ik laatst al 3 weken de oplader van mijn iPad kwijt, ik had overal gezocht. Bleek dat mijn broertje hem van me had ‘geleend zonder te vragen’. Bedankt he! GRRRR

nikita -

haha, dit is een beetje herkenbaar. ik ben ook echt een kluns, maar ik laat dan bv. heel vakken potten spaghettisaus vallen. Dat is pas leuk om op te ruimen achteraf !
Mijn gsm laat ik ook HEEL vaak vallen…. maar tot nu toe (hout vasthouden) is mijn scherm nog nooit kapot gegaan !

Heleen -

Herkenbaar haha. Ik heb een keer in 3 dagen 2 telefoons kapot laten vallen. Ik koop altijd wel gelijk een nieuwe, want ik kan echt niet tegen een kapot scherm. Maar nu zit er toch echt wel zo’n superveilige hoes omheen en kan ik ‘m laten vallen wat ik wil, kapot gaat ‘ie niet meer.

Curly Creative -

Frustraties ten top hahaha. Hier laptops die er om de haverklap mee stoppen en sleutels die vaak vermist zijn.

X

Romy -

Haha, heel erg herkenbaar! Ik heb vooral een talent voor dingen kwijtraken met op nummer 1 mijn telefoonoplader en op nummer 2 mijn telefoon en portemonnee. Het is hier dan ook altijd grote stress als ik binnen 5 minuten een bus moet halen en mijn telefoon en portemonnee weer eens zoek zijn…

Marijke -

Haha wat lijkt mij dit vervelend zeg! Ik maak gelukkig zo goed als nooit iets kapot of kwijt. Vooral met je telefoon lijkt mij dit super frustrerend!

Martina -

Haha hier moet ik zo om lachen, bij sommige dingen denk ik vooral hoe dan!!?? Ik ben overigens de afstandsbedieningen steeds kwijt sinds er dagelijks een kind mee vandoor gaat. Het enige wat ik dagelijks kwijt ben in huis is m’n telefoon en ik kan ook altijd lastig zoeken naar m’n bril want dan heb ik het gevoel dat ik niet alles goed zie…;) je zou denken logisch maar dat gevoel heb ik ook als ik m’n lenzen in heb. Het voelt gewoon zo onthand.

marije -

Hahaha .. ik herken mij hier helaas maar al te goed in. Ik probeer tegenwoordig voor bepaalde dingen echt een vaste plek te houden om te voorkomen dat ik het kwijt raak.

Femke -

Hahaah ohhh ik herken mezelf hier echt in.. alleen dan net op een iets andere manier. Ik loop namelijk altijd overal tegenaan en vooral mijn tenen moeten het vaak ontgelden. Ieder jaar breek of kneus ik één of meerdere tenen. Ik heb dan ook (serieus) een paar ‘gebroken/ gekneusde’ tenen schoenen. Deze zijn heel breed en hebben een open teen, waardoor mijn opgezwollen voet erin kan. Ik weet precies hoe ik moet lopen als ik dit weer eens voor elkaar heb gekregen haha!

Reageer ook