Goulash

Ik heb weer zo’n op gevoel in elkaar geflanst succesmaaltje voor jullie! Ik had zin om eens een keertje goulash te maken. Ik speurde rond op internet naar recepten en zag dat goulash maken echt niet zo moeilijk is. Elk recept bestaat uit ongeveer dezelfde ingrediënten en werkwijze. Ik haalde de ingrediënten in huis en binnen een halfuur stond mijn goulash op het vuur. Drie uur later konden we aan tafel. En het was héérlijk!

Wat heb je nodig (voor 3-4 personen)

 • 750 gram riblappen
 • 1 grote ui
 • 1 rode paprika
 • 1 winterpeen
 • 1 flinke theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel karwijzaad (kun je er ook uit laten als je dit niet in huis hebt)
 • 1 flinke eetlepel bloem
 • 1 groot blikje tomatenpuree
 • Zout en peper
 • 500 ml runderbouillon
 • 1 laurierblad
 • Boter

Zo maak je het

1. Snijd de ui in halve ringen en bak dit aan in de stoofpan/braadpan.

2. Ondertussen dep je het vlees droog en snijdt het in blokjes. Bestrooi met wat zout en peper. Snijd ook de paprika en wortel in gelijke stukjes.

3. Als de ui glazig is geworden voeg je het vlees, de paprika, wortel, tomatenpuree, bloem en het paprikapoeder en karwijzaad toe. Bak dit goed aan, tot het vlees rondom een bruine kleur heeft gekregen.

4. Schenk nu de runderbouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe. Roer goed door.

5. Laat de goulash nu 2,5 tot 3 uur stoven op een zacht vuur. Spiek tussendoor even om te kijken of het niet te droog kookt en roer door. Als het te droog wordt voeg je een scheutje water toe.

Als je goulash na 3 uur juist nog wat dun/waterig is, kun je het eventueel indikken met een beetje maizena. Breng de goulash als laatste op smaak met wat peper en zout, garneer met verse peterselie en serveer met rijst of aardappelpuree en eventueel wat extra groente. Eet smakelijk!

goulash

Dit ga ik zeker vaker maken! We aten met drie volwassenen van deze pan en hij ging tot op de bodem op! Het vlees was super mals geworden door het lange stoven en het was heerlijk op smaak. Ik kan een nieuwe favoriete wintermaaltijd op mijn lijstje schrijven geloof ik!

23 reacties

Danique -

Vandaag gemaakt en ‘t was heel lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor ‘t delen!

Willemijn -

Wat leuk om te horen 😀

Aukje -

Volgens mij kan jij heerlijk koken Willemijn! Ik zie altijd zulke fijne recepten.

Kim - Foodstyle -

Wow dit recept doet me echt denken aan vroeger en was ik eigenlijk een beetje vergeten! Maar nu ga ik hem zeker weer eens maken!!

Emma -

Heerlijk voor in de herfst! Wat voor pan heb jij voor dit soort (stoof) gerechten? Ik ben opzoek naar een goede pan.

Willemijn -

Ik heb zo’n gietijzeren pan (look a like van Le Creuset). Mijne is van Ikea, maar je ziet ze in veel winkels. :)

Heleen -

Wow, ziet er goed uit! Heerlijk voor in het weekend. Thanks voor de tip :-)

Josse -

Mijn vader maakt heel vaak zelf goulash, hij geeft ook workshops over buiten koken op vuur en in Dutchovens… Ik vind dit zo lekker en het ziet er super uit :)
Ook lekker met gebakken aardappeltjes 😛

Nynke -

Oeh, zooo lekker dit!

Talitha -

Toevallig vorige week een andere versie gemaakt. Volgende keer deze maar eens proberen, ziet er lekker uit!

Chantal -

Lijkt heel erg op het recept van mijn oma! Eigenlijk heel makkelijk te maken je moet alleen even wat tijd uittrekken om het lekker te laten stoven.

Jorinde -

Hm klinkt heerlijk! Dit ga ik een keer in het weekend maken!

Kiss & Make-up -

Ik eet geen vlees, maar ‘t is wel een mooi gerechtje.

Willemijn -

Ik denk dat het ook best heel lekker kan zijn in de vega versie. Dan krijg je een soort van tomatensausstoofpotje met groenten. 😀

Aida -

Of met vega stoofvlees van de vegetarische slager :)

Willemijn -

Ah ja dat kan ook natuurlijk!

Anne -

Oh.. Heerlijk, wat een geweldig recept zeg! Het water loopt me in de mond.

Suzanne -

Ziet er weer heerlijk uit!

Loes -

Ziet er super lekker uit! Bij ingrediënten staat nog ‘flinke lepel bloem’ . Wanneer (en waarom) gaat die erbij? Ofheb ik er zo overheen gelezen..

Willemijn -

Ah ik zie dat ik het vergeten ben erbij te zetten! Hij hoort in stap 3 (je mikt dus lekker makkelijk alles tegelijk in de pan). Het schijnt dat het vlees hierdoor malser wordt en de saus gelijk al iets indikt (het staat in zo’n beetje elk goulash en stoofvlees recept merkte ik). Maar ik ben het ook een keertje vergeten en ik miste het niet echt geloof ik. Dus het is geen ramp als je het niet in huis hebt of wilt toevoegen. 😀

marije -

Goulash is heerlijk. Ik had een yoegoslavische buurvrouw die het altijd maakte en ik mocht daar altijd van meegenieten.

Susan -

Ik heb nog nooit goulash gegeten! Misschien toch eens verandering in brengen..

martina -

mmmmmm heerlijk! hier kan ik mijn vriend ook heel blij mee maken.

Reageer ook