Etos Woezel & Pip luiers

Een tijdje terug stond er op 2WMN een oproepje om samen met mij de nieuwe luiers van Etos te testen. En wow, wat veel aanmeldingen kregen we! Nadat ik me door alle mailtjes had geworsteld kon ik samen met 4 moeders aan de slag. Dit zijn onze bevindingen over de nieuwe Etos Woezel & Pip luiers!

Nog even weer op een rijtje wat er verbeterd is aan de luiers van Etos, naast het super leuke design met Woezel & Pip:

 • Maten 1 en 2 hebben een naveluitsparing en verschoningsindicator;
 • Betere absorptie door toepassing van nieuwe technieken;
 • Dunner en daardoor comfortabeler om te dragen;
 • Ultra zacht door het verbeterde drooghoudlaagje;
 • Minder lekken door verbeterde anti-lekrandjes en sterkere beenelastiekjes.

Samen met Nina, Leonie, Tanja en Milou heb ik de luiers getest op de volgende punten: prijs, absorptie, zachtheid, pasvorm, huid van de baby en tot slot het overall cijfer. Daarnaast vertellen we wat over wat we van de luiers in het algemeen vonden en of we ze zelf zouden aanschaffen. Tijd voor het oordeel van onze testmoeders!

Tanja (testte maat 5)

 • De prijs: 9
 • Absorptie: 9
 • Zachtheid: 8
 • Pasvorm: 9
 • De huid van je baby tijdens het dragen van de luier: 9
 • Overall cijfer: 9

Wat vond je van de luiers in het algemeen?

Het zijn hele fijne luiers! Makkelijk in gebruik, sluiten goed aan, en zitten goed.

Zou je ze in het vervolg zelf ook gaan gebruiken? Waarom wel/niet?

Ja dat denk ik zeker wel. Enige nadeel is dat je bij de Etos niet via een webshop kan bestellen, waardoor ik naar de winkel zal moeten en met de tweede op komst vind ik het stiekem toch best handig om online te bestellen! (Tip van Wil: je kunt ze online bestellen via AH.nl, ideaal!) Ik gebruik nu voor mijn zoon altijd Pampers luiers, en die kosten €17,49 voor 46stuks. Etos luiers kosten per €9,99 per 46stuks, wat een groot verschil is en de kwaliteit van de luiers is beide evengoed! Dus ik ben om :)

Wil je nog iets anders kwijt?

Ik vind hele fijn luiers die ik zeker in de toekomst wil gaan gebruiken! En ze zijn ook nog eens leuk, hoe schattig, al die plaatjes op de luier! Ik heb stiekem voor baby2 al een pak ingeslagen!

Milou (testte maat 4)

 • De prijs: 8
 • Absorptie: 8
 • Zachtheid: 9
 • Pasvorm: 8
 • De huid van je baby tijdens het dragen van de luier: 9
 • Overall cijfer: 8

Wat vond je van de luiers in het algemeen?

Van de verpakking en de print op de luiers word je natuurlijk al vrolijk! Ik ben erg blij dat ze redelijk groot uitvallen – in tegenstelling tot andere merken, waar ze dus al snel te krap worden – en ook goed en hoog aansluiten. We hebben geen enkel ongelukje gehad met deze luiers dus dat is een dik plus punt! Ze zijn heerlijk zacht en mijn zoon zijn huid reageert er erg goed op, geen uitslag of roodheid te bekennen.

Zou je ze in het vervolg zelf ook gaan gebruiken? Waarom wel/niet?

Ja, ik vind dit een prima luier voor een goede prijs. Hier hebben we ook een Etos in de buurt dus makkelijk te verkrijgen (wij gebruikten eerder ook luiers uit Duitsland, maar dat is erg ver weg voor ons).

Wil je nog iets anders kwijt?

Wij hebben de luiers niet in de nacht geprobeerd, hier gebruiken wij altijd andere luiers voor. Maar voor overdag zijn ze dus meer dan prima, ik ben tevreden! Super bedankt voor het testen. Vond het erg leuk en ik ben zo tevreden dat ik deze wel vaker ga kopen!

Nina (testte maat 4)

 • De prijs: 8
 • Absorptie: 7
 • Zachtheid: 7
 • Pasvorm: 7
 • De huid van je baby tijdens het dragen van de luier: 7
 • Overall cijfer: 7

Wat vond je van de luiers in het algemeen?

Ik vind de Etos luiers een goede pasvorm hebben. De luiers zijn wel dunner dan ik gewend ben, maar dat vind ik alleen maar prettig. De printjes van Woezel en Pip vindt mijn zoontje erg leuk, hij pakt ook wel eens een luier uit mijn handen om ‘m uitgebreid te bekijken.

Zal je ze in het vervolg zelf ook gaan gebruiken? Waarom wel/niet?

De Etos luiers zijn bij ons vooral geschikt voor overdag. Ik heb een keer geprobeerd om ‘s nachts te testen, maar de luier zat te snel vol. James slaapt al het klokje rond. Hij zou dan niet droog de nacht doorkomen. Nu moet ik wel zeggen dat hij al zijn luiers goed vol plast. Dus het kan voor een ander misschien wel perfect zijn voor zowel overdag als ‘s nachts. Ik zou ze zeker zelf kopen als ik bij Etos sta, wel zo handig aangezien ik daar bijna alles aan verzorging en voeding voor mijn kindje koop.

Wil je nog iets anders kwijt?

Hij is geurloos en gemakkelijk om te doen. Verder vind ik ‘m aantrekkelijk geprijsd, ik had de luiers graag nog veel eerder ontdekt!

Leonie (testte maat 2)

 • De prijs: 8
 • Absorptie: 7
 • Zachtheid: 7
 • Pasvorm: 7
 • Huid van de baby: 6
 • Overall cijfer: 7

Wat vond je van de luiers in het algemeen?

Toen ik het pak opende werd ik al blij. De luiertjes zijn leuk om-en-om gesorteerd, dat ziet er vrolijk uit op de commode. Daarnaast vind ik de tekeningen van Woezel en Pip ook zeker schattig (een stuk leuker dan de tekeningetjes op Pampers). Qua gebruik vind ik de luiers zeker wel prettig. Alleen hebben we tijdens het testen toch een aantal (poep)ongelukjes gehad; ik weet niet of dit toeval is, maar het viel wel op. De luiers voelen wat dunner/lichter aan, dus ik vond het wel spannend om de nacht in te gaan met deze Etos luier. Toch houdt de luier het goed vol en blijft het droog. Het is erg prettig dat er een verschoningsindicator in zit; zo kan je makkelijk zien of de luier nat is of niet. Echter heeft mijn dochtertje wel wat meer rode lijntjes in haar beentje staan, de randen aan de binnenkant lijken wat ‘scherp’. Hier had ze voorheen namelijk geen last van.

Zou je ze in het vervolg zelf ook gaan gebruiken? Waarom wel/niet?

Ja. Maar dan alleen als de Pampers op zijn en er geen goede aanbieding te vinden is. Mijn voorkeur gaat dus nog steeds uit naar de luiers van Pamper, maar ik vind dit zeker een goed, betaalbaar alternatief. Prijs/kwaliteit technisch echt een prima luier!

En dan als laatste natuurlijk nog mijn eigen eindoordeel. Ik testte maat 4+ samen met Jelle.

 • De prijs: 8
 • Absorptie: 7
 • Zachtheid: 8
 • Pasvorm: 10
 • De huid van je baby tijdens het dragen van de luier: 7
 • Overall cijfer: 8

Wat vond je van de luiers in het algemeen?

De pasvorm krijgt van mij een 10 omdat ze voor Jelle perfect zitten! Jelle heeft enorm lange stelten maar een klein buikje en daardoor zit niet iedere luier altijd even goed. De luiers hebben een brede plakstrip waardoor de luier heel makkelijk verstelbaar is. Qua absorptie vind ik het een 7 omdat ik wel eens luiers heb geprobeerd die minder snel klam worden. Het puntje ‘Huid van de baby’ krijgt om die reden ook een 7. Jelle had, zo leek het, iets sneller last van wat rode billetjes als ik niet op tijd zijn luier verschoonde (Ja, confession: ik schrik nog wel eens op en denk dan ‘Hoe lang zit deze luier al wel niet om?!?’ Sorry, ik ben ook maar een mens 😉 ) ten opzichte van andere luiers die ik geprobeerd heb.

Voor ‘s nachts doe ik wel een andere luier om, want hij absorbeert voor Jelle niet voldoende om 12 uur gedragen te worden. Dat heb ik overigens met alle luiers die ik geprobeerd heb, daarom gebruik ik altijd de speciale luiers voor ‘s nachts van Pampers. Het lijkt me trouwens ideaal als Etos deze ook zou gaan verkopen want tot nu toe verkoopt alleen Pampers speciale luiers voor de nacht, geloof ik. Gat in de markt Etos!

Zal je ze in het vervolg zelf ook gaan gebruiken? Waarom wel/niet?

Jep! Ik kocht met enige regelmaat al Etos luiers en zal dit ook blijven doen zoals voorheen.

Wil je nog iets anders kwijt?

De prijs vind ik hartstikke prima, €0,22 per luier. Dat scheelt namelijk maar liefst €0,15 met de luiers van Pampers. Nu ik straks twee billen te verschonen heb, wordt het voor mij wel iets interessanter om meer op de prijs te gaan letten. Pluspunt dus! Oh en het design natuurlijk, dat is zo leuk! Jelle heeft nu nog geen idee wie Woezel & Pip zijn, maar mijn nichtje van 2 vond Jelle’s luiers in elk geval maar wat leuk. Haha!

Voor zo ver onze bevindingen. Ik geloof dat we het er met zijn allen over eens zijn dat het fijne luiers zijn voor een zacht prijsje. Wil je meer weten over de nieuwe luiers van Etos en een overzicht van de prijzen? Klik dan hier!

Heb jij de nieuwe Etos Woezel & Pip luiers al geprobeerd? Wat vond jij er van?

30 reacties

Shamira -

Ook hier helaas geen goede ervaringen. Vind ze echt super leuk om te zien en mijn dochtertje vind ze door de Woezel en Pip plaatjes super leuk. Gebruik ze nu een aantal weken en na elk (middag)slaapje helemaal door gelekt, tot aan haar slaapzak toe. Ik gebruik zowel maat 4/4+ als de luierbroekjes maat 5. Ze hebben allemaal hetzelfde probleem, helaas. Ik zit met nog wat pakken dus probeer overdag maar door die luiers heen te komen. Echt heel erg zonde maar ik ga weer terug naar de Albert Heijn luiers (waarvan je toch zou denken dat het dezelfde zijn…). Daar is ze echter nog nooit bij door gelekt. Echt heel zonde en kost me aardig wat geld zo…

Maaike -

Gebruik voor mijn beide dochters alleen maar etos luiers.
Wil geen andere meer, ook wel de echte pampers geprobeerd maar vind ze erg ruiken door de kleren heen. Bij etos luiers geen last van, zijn lekker dun en absorberen goed!

Maaike -

Ik heb ook altijd etos luiers gebruikt, was erg tevreden.
Met de woezel en pip luiers, veel natte broeken en trek je snel kapot.
Ga nu dus van de etos luiers af helaas.

Kirstin -

Ik heb ze ook getest.
Maar ik de de pampers toch de besten.
Voor mijn Baby het besten.

Gr 😄

Mandy -

Wat zien de luiers er leuk uit en ook nog eens een mooi prijsje. Helaas zijn dat mijn enige positieve punten. Ook ik heb dr helft van dr luierbroekjes (maat5) weg kunnen gooien omdat ze kapot gingen met aantrekken. Bij de overige helft was doorlekken en met name een vieze geur bijna gegarandeerd. Jammer!

Icee -

Idd erg leuke luiers maar de luierbroekjes zijn erg snel stuk. Heb meer dan de helft van de broekjes weg kunnen gooien! En juist die moeten sterk zijn wanneer je kindje zindelijk aan het worden is. Kocht bijna altijd de luierbroekjes en ook luiers van de Etos (al 6 jaar lang voor drie kids) maar nu dus niet meer. Overgestapt op het huismerk van de supermarkt en nergens last van.
Jammer want ze zijn echt heel leuk.

Saskia -

Nou dat vind ik nou ook, de luiers zijn prima die broekjes qua absorptie prima alleen super snel stuk.
Zou fijn zijn als daar nog naar gekeken zou worden.

Natasja -

Ook hier lekken ze door! De luierbroekjes dan en zijn ze veel te wijd. Ben helaas terug overgestapt naar pampers. En duurder uit, maar de pasvorm is beter. Jammer!

Tamara -

Helaas, ik was tevreden maar sinds de luiers vernieuwd zijn (maat 5) lekt mijn dochter regelmatig door. Daarom overgestapt op ander merk en geen last meer van.

chantal -

Ik gebruik de dag en nacht

Roswitha -

Speciaal voor in de nacht heb je ook de drynights dit zijn een soort pyamabroekjes met een leuke jongens of meiden print die natuurlijk superstoer is 😀 tegenwoordig heb je deze sowieso ook van kruitvat eigen merk dus etos zal ze vast ook hebben of iig gaan krijgen. Mijn oudste dochter vind ze heel stoer omdat het meer op een onderbroek lijkt want luiers zijn natuurlijk voor baby’s, en ze houden het goed vol de hele nacht lang

Nathalie -

Super schattige luiers, prima voor overdag, maar voor de nacht zijn ze niet goed genoeg. Sinds ze de woezel en pip heeft word ze in de nacht wakker en is ze helemaal doorweekt. Nu voor de nacht andere en probleem opgelost!

Anneloes -

Toen de nieuwe luierbroekjes uit kwamen heb ik ze gelijk gekocht! Wat leuk met woezel en pip. Alleen jammer dat er bij de grootste maat broekjes geen maximale gewicht op staat! Mijn dochter van 4 heeft ze s nachts nog nodig. Ze houden haar goed droog, alleen helaas gaan ze heel snel kapot aan de zijkanten. Alsze toch plast op de wc tussendoor gaan ze dus bijna altijd kapot en moeten we nog een nieuwe luierbroekje aan trekken. Ik ga ze dus niet meer kopen helaas en de pakken die ik gehaald heb in de aanbieding gaan er snel doorheen.

Wendy -

Voor de nacht zijn ze ook prima! Dochter van 19 maanden slaapt het klokje (ruim) rond en blijft droog

Rachella -

Ik heb ze een tijd geleden ook gekocht en vind ze ideaal! Goede pasvorm alleen durf ik het niet aan in de nacht. Maar na deze reviews ga ik het toch maar eens proberen. Leuke prijs kwaliteit verhouding goed bezig etos!

Naomi -

Leuke opdruk maar mijn kleine lekt door en de gelkorrels zie ik soms aan zijn huidje plakken. Ben weer terug op het merk wat ik hiervoor had.

Erg jammer. Veel produkten erg fijn van etos. Deze slaat hier de plank mis.

Anke vd Lindem -

Ik heb eerlijk gezegd een tip over afbeeldingen op de luiers. kan dit niet een stuk neutraler? Mijn schatje begint al de dag met het feit dat haar favoriete afbeelding er niet op staat. Waarop ik weer moet antwoorden dat deze voor de nacht zijn en niet voor overdag.
Ja, dat is de peuterleeftijd, maar de producent maakt het voor het kind op deze manier juist heel vervelend! En als ouder koop heel bewust bepaalde afbeeldingen niet, dat is wat de producent, volgens mij, niet voor ogen had.

Arenda -

Ik ben super blij met de etos luiers ze heeft vrijwel nooit meer een overzicht gelukje en bij pampers vaak wel. Etos ook nog lekker in de buurt.

Patricia van beurden -

Ik heb maatje 1 voor onze newborn geprobeerd en maatje 5 voor onze peuter. Over maat 5 ben ik dik tevreden maar over maatje 1 niet zo. Ik gebruikte eerst pamper en heb even een tussenstap gemaakt naar woezel en pip maar nu dus weer terug. De luier van maat 1 vind ik te kort. Zowel aan de voor als de achterkant is de luier erg kort waardoor mijn zoontje een natte rand op zijn romper krijgt.

Saskia -

Ook ik heb de luiers van Etos geprobeerd.

Wij gebruiken normaal de luiers van Pamper.

Mijn eerste indruk van de luier was positief. Voelde zacht aan. Was niet stug.

Ook zat het luiertje redelijk goed.

Alleen vonden wij de luier echt stinken, als er al een klein plasje inzat.

Ook werd de huid van mijn dochtertje erg rood en had ze laag van de lijntjes door scherpe randjes.

Als mijn dochter een plasluier had ging deze al snel hangen. En was de pasvorm ver te zoeken.

Ook de nachten lekte ze door. En hadden vaak poep ongelukjes. Waardoor t rompertje dus ook vies was.

Ons voornemen was om 2 volle weken te testen. Maar ik ben bij dag 4 toch gestopt en weer terug gegaan naar Pamper.

De overige luiers weggegeven aan mijn schoonzus en ook zij heeft na een paar dagen testen de pampers in de prullenbak gegooid

Wij hebben overigens maat 4

Erg jammer. Had er hogere verwachtingen van.

Monique -

Onze dochter lekt bijna elke x Door met de nieuwe etos luiers van woezel en pip. Dacht hierdoor eerst dat de maat wat veranderd was dus een maat groter gehaald.. nou die zijn echt superveel te groot.. als ze 1x plast hangt de luier 5 cm onder haar billen te bungelen. Geen succes dus. Dus ook maar terug over op kruitvat luiers.

Anne -

Ik vond ze tegenvallen, met name de pasvorm voor onze kleinste spruit (heeft maat 3). Daar ging helaas de grote boodschap vaak de romper in. Bij de pampers heeft hij daar geen last van. Voor mijn oudste (heeft maat 5) zijn ze voor overdag prima, maar ‘s nachts gaan bij hem ook de pampers aan.

Nina -

Leuk stukje geworden dames! We hebben net weer ingeslagen :-)

Cindy -

Nee ik want ik gebruik wasbaar maar daar heeft studio 100 ook een collectie uitgebracht mr van bumba. Ik hooooop op een Samon & Gert collectie!

Jamey -

wat schattig zeg!

Annet -

Nou… ik heb ze ook geprobeerd. Maar hier waren mij beide zoontjes s’nachts, maar ook overdag bijna elke keer doorgelekt. Ook hoor ik in mijn omgeving niet zulke goede ervaringen met de vernieuwde etos luiers. Ik vind ze er wel leuk uit zien, maar dat was het wel.
ik ga dus gewoon weer over op kruidvat luiers!

Nicole -

Ik heb ze nog niet durven kopen omdat mijn dochtertje altijd heel snel last heeft van luieruitslag.
Misschien dat ik het toch eens ga proberen. Na deze reviews. zij had ze al willen hebben toen ze woebel en pip zag staan.

Madelaine -

Wat een fijne reviews! Zelf vind ik luiers van Etos niet prettig en ondanks de leuke printjes blijf ik lekker inslaan bij de DM :).

Ilse -

Welk merk koop je daar? Gewoon pampers of een duits merk?

Tanja -

Leuke review is het geworden! Leuk dat ik deel mocht nemen aan het testteam! :)

Reageer ook