2Keep a Diary: Rustiger aan doen…

Goedemorgen deze maandag morgen! Terwijl Martine en ik waarschijnlijk langzaam wakker worden in een hotel in Scheveningen, na een hoogstwaarschijnlijk geweldige avond, lees jij deze diary. Ik neem je mee in mijn afgelopen week. Ik had een paar leuke afspraken voor 2WMN met Martine en voor de rest was het vooral veel mama-tijd. Kijk maar mee!

Maandag

Sorry mensen, deze maandag begint een beetje magertjes qua foto’s. Ik had namelijk zó mijn dag niet. Jelle heeft last van doorkomende tanden en is ‘s nachts volgens mij druk bezig zijn dag te verwerken waardoor ik extreem weinig slaap de laatste twee weken. Ik kan je vertellen, dat doet een mens geen goed! Dus toen ik op maandag met rode ogen en wallen tot op mijn knieën de deur voor Martine opendeed die kwam werken, beval ze me, nadat we het noodzakelijke werk hadden gedaan, naar bed te gaan om even te slapen. En toen ik ‘s middags na een uurtje weer beneden kwam had ze Saar voor me uitgelaten en ook nog eens een cadeautje van Rituals voor me gekocht. Zo, zo, zo lief!

Aan het eind van de middag bracht een andere lieve vriendin, Martina, 6 dozen aan luiers (x3 pakken per doos = 18 pakken) en héél veel billendoekjes langs die ze voor me mee had genomen uit Duitsland. De luiers en billendoekjes van de DM in Duitsland zijn namelijk ontzettend fijn en ook nog eens heel erg voordelig. Super relaxed! We kunnen weer een tijdje vooruit. 😉

En dat was ‘m voor de maandag. Ik had simpelweg even geen puf om foto’s te maken en met mijn diary bezig te gaan. Ik ben extra vroeg naar bed gegaan. Morgen weer een dag!

Dinsdag

Nog steeds geen beste nacht, maar wel een beter humeur! 😉 Djurre is al om 6.00 uur voor zijn werk vertrokken dus Jelle en ik ontbijten samen. Hij een boterham met pindakaas en ik eentje met kaas.

Spelen met mijn grote vriend! Ik trek ‘m wat comfortabels aan vandaag, dat speelt wel zo lekker en het is lekker warm. Het joggingbroekje is van Next en de trui van Zara.

Terwijl Jelle lekker speelt, kijk ik de finale terug van Heel Holland Bakt. Ik ga het weer missen en kan nu al niet wachten op het volgende seizoen.

Ik besluit een wandeling naar de kinderboerderij te maken. Het is namelijk heerlijk zonnig weer!

Jelle kijkt z’n ogen uit op de kinderboerderij. Zo lief!

Om dit gigantische varken moest ik zo lachen! Gewoon om hoe ‘ie er uit ziet en het feit dat ‘ie na om de drie stappen ging liggen omdat ‘ie lui was, hahaha!

Op de terugweg doen we wat boodschappen.

Ik koop altijd meer dan dat er in de boodschappenmand past. Zucht…

‘s Avonds eten we lasagne. Heerlijk!

Jelle krijgt noodles met courgette. Hij eet nu bijna volledig ‘met de pot mee’, maar lasagne vind ik nog wel iets te zout en te vet voor hem. Desalniettemin smulde hij wel een paar kleine stukjes mee. Lekker dat ‘ie het vond!

Woensdag

Ik begin de dag met een lekkere grote wandeling met Saar. Heerlijk!

Daarna kleed ik me snel aan en maak ik me op. Ik draag hier mijn Isabel Marant Bobby sneakers (dol op!), Noppies jeans, Massimo Dutti jas en Mulberry Bayswater tas.

Ik haal Martine op van de carpool en samen tuffen we naar Amsterdam. We gaan namelijk jurken passen bij LaDress samen met onze stylist Anouck Goudsmit van B Academy voor de premiere van de Lion King die we zondag hebben. Zo leuk! We mogen een jurk lenen van LaDress. Dit schijnt heel normaal te zijn voor rode loper events, wij hadden geen idee! Gelukkig hebben we Anouck die ons dat soort dingen vertelt. 😉

LOVE deze gouden paillettenjurk van LaDress! Maar… niet chic genoeg voor een gala/rode loper dus het is een andere.

Deze is ook heel schattig, maar werd het ook niet. Uiteindelijk ging ik voor lang!

Na 2 uur passen reden we helemaal blij weer naar huis. Onze eerste premiere, we hebben er zo’n zin in! Eenmaal weer thuis kookte ik en at ik samen met mijn moeder en Jelle. Als toetje had ze oliebollen gekocht, hmmmm!

Donderdag

Ergernisje…. Eigen schuld, dat wel. Want ik was zo ongeduldig om met koude roomboter te gaan smeren. Haha!

Nog zo’n ergernis op de vroege ochtend. Er achter komen dat het écht geen porem is om je geprinte sokken aan te houden in deze schoenen. Andere sokken aantrekken dan maar. Ik moest wel weer om mezelf lachen, haha.

Maar verder ging alles vlekkenloos hoor! 😉 Ik wandelde heerlijk met Jelle en Saar. Ik kan echt genieten van dat herfstige weer. Zolang het niet regent, vind ik het allemaal prima!

Als Jelle slaapt kruip ik lekker op de bank met mijn laptop. Tijd om te werken! Ik schrijf een artikel en werk mijn mailbox af.

Mijn AH bestelling komt weer binnen! Ik kwam er alleen achter dat mijn portemonnee nog in de auto lag, die Djurre natuurlijk mee had… DOM! Maar gelukkig kon ik ook betalen met een machtiging. Ik was benieuwd naar de nieuwe wasverzachters van Robijn en OMG, ze zijn LEKKER! Die met roos is denk ik wel mijn favoriet. Ik gebruik niet bij iedere was wasverzachter, maar ik vind het bijvoorbeeld wel heel lekker als mijn beddengoed er naar ruikt. Hmm!

Jelle vermaakt zich prrrrima met al zijn speelgoed. Lekker kind! Saar ligt ondertussen veilig achter de barricade die ik gebouwd heb om te voorkomen dat ze de hele tijd aan d’r oren en staart wordt getrokken. 😉

‘s Avonds maak ik kip kerrie. Jelle smult er ook lekker van mee. Hem met ons mee laten eten is eigenlijk heel simpel. Hij is dol op gekruid eten en het zout voeg ik pas later toe.

Vrijdag

Goedemorgen! De dag begint héél goed. Jelle heeft eindelijk weer eens doorgeslapen. Zo ontzettend fijn. En dat ‘ie dan om 5.30 uur wakker is, dat boeit echt geen drol. Als we beneden komen begroet Saar ons uitgebreid. Moppie!

Na het ontbijt slaap Jelle nog even verder. Heb ik mooi tijd om te douchen! Daarna ga ik een uurtje aan het werk. Doordat ik zo fijn heb geslapen verzet ik ineens bergen werk. Yay!

Als mijn draakje wakker is gaan we samen met Saar naar buiten. We lopen langs graafmachines en Jelle raakt helemaal opgewonden. Hij is momenteel dol op alles wat een motor heeft. Hij roept dan ‘Brrrrr!’ en wijst. Zo schattig!

Mijn outfitje van vandaag: mijn geliefde stippentrui van H&M (die is straks na twee zwangerschappen écht helemaal af), een broek van Noppies en Adidas sneakers.

Gisteravond kwam mijn Bloomon bos binnen. Wauw, hij is weer prachtig deze week!

Tijd om te lunchen. We eten brood en tomaatjes.

Ik weet dat heel veel moeders de Difrax beker met neusuitsparing hebben gekocht nadat hij hier op 2WMN een aantal keer voorbij is gekomen (die roze, voor als je niet weet waar ik het over heb 😉 ). Daarom heb ik nu weer een leuke logopedie-proof tip! Deze Philips Avent drinkbeker (geen idee meer hoe hij heet of wat het typenummer is). Hij is geschikt vanaf 12 maanden. Maar eerder (of later) kan ook afhankelijk van hoe ver je kindje is. Jelle is immers ook nog geen 1. Het is eigenlijk een gewone beker maar dan met twee handvaten en een klepje/deksel erop. Bij lichte druk van de lippen opent het klepje zich en komt er gedoseerd drinken uit. Het heeft meerder voordelen. 1.) Het drinken gutst er niet in één keer of heel snel uit. Als je kind de techniek van de beker kiepen en doseren nog niet helemaal beheerst (wat super logisch is met 12 maanden) verslikt hij zich niet direct en het wordt niet zo snel een natte bende. 2.) Bij zwaaien of omvallen van de beker loopt niet gelijk al het water er uit. Slechts een beetje. Scheelt weer in het droog maken! 3.) Het is door de handvaten veel makkelijk om zelf te leren drinken uit een beker. 4.) Het is ‘verantwoorder’ dan een tuitbeker omdat hier geen zuigen aan te pas komt en de techniek gebruikt moet worden zoals je bij een gewone beker moet gebruiken.

Zo, ik ben klaar met mijn rant haha! Dit is geen #spon trouwens (anders stond het wel bij ‘Sponformatie’ helemaal onderaan), ik heb ‘m zelf gekocht bij de Appie toen ik hem eens tegen kwam. Ik ben er helemaal mee in mijn nopjes en Jelle vindt het ook geweldig. Trots dat ‘ie is als het hem lukt zelf te drinken! Heel leuk om te zien.

Als Jelle ‘s middags slaapt kruip ik weer even op de bank om te werken en een kaartje te sturen naar wat mensen. Ik heb helaas (te) veel harde buiken de laatste tijd dus ik moet echt proberen wat rustiger aan te doen. Dat vind ik super moeilijk, maar ik moet het nu wel echt gaan doen. Daarom laat ik tot mijn grote ergernis het huishouden vandaag even voor wat het is.

‘s Middags gaan we vingerverven! Ik ben zo’n creatieve moeder. NOT! Maar dit vond ik wel leuk om te doen. Tipje (gekregen van een lezer die op een kinderdagverblijf werkt): smeer wat klodders op een papier en stop het papier in een transparante pedaalemmerzak. Laat je baby hier op rammen en tadaa, een super leuk resultaat zonder dat de verf o-ver-al zit. Tja, je moet het jezelf als moeder een beetje makkelijk maken soms hoor! 😉

We gaan weer uit met Saar en spotten een trekker! ‘Brrrrrr!’

Jelle speelt lekker en ik werk op de grond op mijn laptopje. Ik heb dan wel een slechte slaper, maar óók een heel lief kind dat zichzelf heel goed kan vermaken. En daar bof ik volgens mij best een beetje mee!

‘s Avonds eten we bietenstamppot. Zowel van Jelle als van mij een favoriet maaltje.

En als toetje eten we poffertjes! Djurre en ik dan. En vooruit, Jelle snoept er ook eentje mee. 😉 Hij vond het super lekker!

Na het eten spelen mijn twee mannen nog even. Kunnen jullie je voorstellen dat hier straks een derde jongen aan toegevoegd wordt? Ik eigenlijk nog niet echt… Het blijft denk ik weer net zo onwerkelijk totdat ‘ie er is, net zoals dat met Jelle destijds ging.

Als Jelle slaapt duiken Djur en ik op de bank en kijken samen het programma Hunted. Bizar en super interessant! Als je het niet kent, zoek het even op. Het is een serie waarbij je ziet hoe een echt rechercheteam mensen opspoort. Wij zijn fan!

Zaterdag

Goedemorgen! Vandaag combineer ik mijn nieuwe Tiffany ketting met dit schattige kettinkje van By Nouck. Leuk setje vind ik zelf!

Oh ik ben zo dol op deze tijd van het jaar! Is het niet vanwege de lekkere warme mode en het gezellige weer, dan is het wel vanwege de warme chocolademelk en gevulde speculaas. Ik grijp dan ook elke gelegenheid aan om dit te kunnen nemen hihi.

Normaal is zaterdag mijn sportdag, maar tot mijn grote ergernis zeg ik voor de tweede week op rij af… Ik wilde heel graag, maar ik heb te veel harde buiken bij inspanning helaas. Meh!

‘s Middags ging ik aan het werk met Martine en daar vergat ik helemaal een foto van te maken. We gingen langs Eyewish om te shooten voor een campagne die binnenkort online komt.

Eenmaal klaar hadden we ontzettende honger gekregen dus haalden we een broodje en kletsten bij op het terrasje. Gezellig!

Ook doken we nog even de HEMA in. Martine kocht deze geweldige kerstonesie. Staat d’r enig toch? Hihi!

En tot slot moest ik nog even naar de snoepwinkel! WALHALLA!

OMG, witte chocoladeletters. Is het al Sinterklaas jongens? Hmmm!

Eenmaal weer thuis werkte ik nog eventjes verder en daarna ben ik eten gaan koken, hebben we Jelle naar bed gebracht en nu zit ik op de bank deze diary te bewerken.  Je denkt nu vast: ‘Maar het is toch nog maar zaterdag?’ Dat klopt! Geen zondag deze keer. Morgen ben ik namelijk de hele dag tot en met ‘s avonds laat op pad met Martine. We gaan naar de premiere van The Lion King in Scheveningen. Hoe vet?! Daarom zou het me niet lukken om deze diary inclusief foto’s van de zondag op tijd op maandag te plaatsen. Maar niet getreurd, we gaan vloggen! En die vlog zie je morgen al. 😉

Volgende week moet ik mijn lieve zwarte hondenstaartje een paar dagen missen. Ze gaat namelijk logeren bij Martine, Jorrik en Noa. Djurre is een week weg voor zijn werk en Martine heeft me zo’n beetje gedwongen om Saar af te staan zodat ik in elk geval een paar taken minder te doen heb in mijn eentje. Wat bof ik met een vriendin die me zo goed kent he… Verder staat er niet heel veel anders dan normaal op de planning, maar de week er op des te meer! Mijn kleine vriend wordt namelijk 1. (JA ECHT!!!!!) Ik ben nog een beetje in denial, maar ik zal toch echt met de voorbereidingen moeten beginnen voor zijn verjaardagsfeestje. Ik schrijf het NU op mijn to do lijst! 😉 Tot over twee weken!

Sponformatie
* De jurken van LaDress mochten we lenen. We hebben ze dus niet mogen houden en zijn niet betaald om hier iets over te schrijven.

* De eerste vlog over de Lion King was een advertorial. Vervolgens zijn we uitgenodigd voor de premiere, maar we worden niet betaald en zijn ook niet gevraagd om hier iets over te schrijven of te delen.
* Het kettinkje van By Nouck heb ik gekregen van Anouck.

33 reacties

Sabrina -

Die drinkbeker van avent verkopen ze ook van nuk in duitsland ( maar via het internet ook in Nederland te bestellen) deze zijn nog fijner omdat die echt 100% anti lek zijn. Ik was ook fan van die avent maar die van nuk zijn echt nog veel fijner!

C -

Wat een bofkont ben jij met z’n vriendin als Martine!
Wat voor pindakaas geef jij Jelle?

Willemijn -

Ik koop altijd pindakaas van De Kleine Keuken. Dat is pure notenpasta van pinda’s. :)

Martina -

Rustig aan doen, de rest komt allemaal echt wel op z’n pootjes terecht 😘! Die beker van difrax ga ik sowieso kopen, fijne tip!

Kirsten -

Ohhhhh wat gaat de tijd snel! Wat groeit m’n kleine vriendje hard! Rustig aan lieve Mijn, je hebt jee energie hard nodig. XXX

Marielle Peeters -

Lieve Willemijn, was leuk om te lezen weer.
Geniet van je zwangerschap want de tijd staat
niet stil, jullie Jelle is ook alweer bijna 1 jaar!
Liefs Marielle

Kirsten -

Wat ontzettend lief dat Martine zo goed om je denkt. Ik hoop dat je een fijne week hebt met iets meer rust. Liefs

Stephanie -

Leuke foto blog weer!

Die beker vond ik de eerste drie keer ofzo ook erg handig. En toen kreeg ze goed door hoe hij werkte en was dat zo fascinerend dat ik bleef dweilen. Hier een ordinaire tuitbeker, het praten is er echt niet minder om, ze lult leeftijdsgenoten er gewoon uit 😂.
Pas op met die harde buiken hoor, zeker nu je Jelle ook hebt om voor te zorgen. Ik zit nu vervroegd met verlof thuis vanwege die harde buiken en kan niet alleen voor m’n dochter van 20 maanden zorgen omdat dit gewoon te zwaar is en harde buiken veroorzaakt. Rustig aan jij!

Rosalie -

Hier zelfde ervaring met de beker. Bij ons werd het vooral een waterballet. Inmiddels is ze 22 maanden en drinkt eigenlijk uit vanalles. Tuitjes, rietjes, gewone bekers, glazen (altijd een handje van papa of mama er onder), flesjes. Noem maar op. Gaat super. Ben er redelijk snel mee begonnen.

Irene -

Hahaha, echt geniaal dat stukje bij het vingerverven! ‘Laat je baby hier op rammen’ :D. Hillarisch! Wat een cutie is het trouwens!

Kiss & Make-up -

Haha, die varkentjes! Nu ja, varkens, eigenlijk, want wow, wat een reuzen waren het :-) Die gouden glitterjurk is echt wel geweeeeeeeeeeeeeeldig, zeg, wowies!

Margot -

Wat ontzettend lief van Martine! En nu heb ik trek in oliebollen 😉

Marijke -

Wat ontzettend lief van Martine! Slapeloze nachten zijn echt vreselijk.. Hoop dat de tandjes snel doorkomen en er weer lekker geslapen kan worden!

Karin van den Berg -

Wat een gezellig dagboek, heerlijk zo de week te beginnen.
Wat een binkie is Jelle alweer zeg, jeetje en je zwangerschap lijkt nu ook zo snel te gaan. Rust gewoon lekker uit als je lijf je dat vraagt hoor. Je bent een harde werker en wilt alles tip top op orde hebben. Maar vergeet niet de mannen thuis hebben je ook nodig en geen uitgebluste Mijn ;-).
Waar koop jij het liefst je gevulde specu? Heb een aantal winkels gehad maar de verse bakker heb ik dit jaar het liefste, welke jij?

Priscilla -

Goede tip van die beker! Ga ik zeker naar kijken voor mijn dochter. Momenteel drinkt ze uit een rietjes beker.

Dita -

Leuke foto’s! Heerlijk dat Jelle steeds meer met de pot mee eet. Mila is nu 9 maanden en eet ook regelmatig met ons mee.

Jessica -

Heerlijk om weer te lezen! Alles is zo herkenbaars! Mijn zoontje wordt begin december 1 en heeft net als Jelle van die onrustige nachten als hij ergens last van heeft.
Super fijn dat Martine Saar meeneemt voor een weekje! Alles alleen moeten doen en baby + zwanger vraagt veel van je!

Paola -

Wat een leuke diary en wat is Martine toch een topper! Je moet goed aan jezelf, je gezin en de baby denken! En waar blijft de tijd. 1 is toch wel een hele mijlpaal! 😀

Linda -

Hetzelfde hier. Hanna slaapt echt ruk, wallen horen bij mijn standaard outfit. Maar kan zichzelf met 5,5 maand al prima vermaken. Dat is wel erg fijn :)

Stephanie -

Wat een heerlijk weekje! Vraagje, naar welke kinderboerderij in de stad ben je geweest?

Lindsey Beljaars -

Ah wat een heerlijke diary weer, super leuke foto’s!

Diane -

Weer leuk om te lezen! Ik ben doorgaand een stille lezer maar net gek op de diary’s. Zelf hier ook een kleine man rondlopen. Altijd fijn als er iets herkenbare langskomt! De beker van avent was hier geen succes. Na een paar weken werd het interessant om het bovenste kapje op zn kop in te drukken… We zij. Toen overgestapt naar de munchkin beker met en silicone bovenkant. Echt ideaal! Is 100‰ lekvrij en kan zo de tas in! Ik wilde je dit heerlijk ongevraagd advies toch even delen! 😉
Doe rustig aan en geef jezelf de rust die je nodig hebt, al is het maar als investering in jezelf voor de komende maanden. Het al allemaal wel zwaarder gaan worden!

Groetjes,

Willemijn -

Oh dat klinkt als een nog veel betere optie 😀 Thanks voor de tip!

Sylvia -

Helemaal mee eens. Ik zet bij kleine kindjes bij mij in de praktijk sinds kort ook de 360 graden beker van Munchkin in. Hier komt het wat gedoseerder uit heb ik het idee.

mariska -

wij zijn ook fan van de munchkin beker! en hier afgelopen week vreselijke nachten met een ziek kereltje…

Femke -

Wat een fijne week heb je weer achter de rug. Hoe lief is Martine dan met haar cadeautje en het afdwingen dat ze volgende week jouw hond te logeren ‘neemt’. Fijn als je zo’n vriendin hebt :-)!

Anne -

Wat een leuke diary weer! Weet je wat ik nou zo fijn vind? Jij en Martine geven de lezer altijd een kijkje in het leven zoals het is zonder de downs weg te poetsen… Bad mood? Ruk geslapen? Jullie delen het gewoon en dat maakt het echt!
Gelukkig zijn er ook genoeg fijne momenten. Willemijn, veel plezier met het voorbereiden van Jelles verjaardag! Lekker wat rustiger aan doen inderdaad, je lijf geeft aan dat het nodig is.

Liefs,
Anne

Michelle -

Ohh dat Jelle gewoon alweer bijna één wordt.. Bizar hoe snel dat gaat. Morris is komende week een hálf jaar oud, en dat vind ik al onwerkelijk. Wat súperlief van Martine dat ze je zo wil helpen. Goed op jezelf letten hoor!

Ilona Wielinga -

Wat fijn dat martine je zo goed kent! Ook leuk om te zien hoe snel jelle groeit :)

Kirsty -

Wat fijn dat Martine zo met je meedenkt. Zo te horen is het ook wel echt belangrijk dat je goed je rust pakt! Ik ben benieuwd hoe de première was.

Joke -

Wat lief van je Martine, dat je Willemijn “gedwongen”hebt..Volgens mij zou ze het niet gauw vragen aan je.

Doortje -

Wat gaat het snel opeens, Jelle bijna 1 jaar! En doe lekker rustig aan, voor zover dat lukt, dat vond ik bij mijn 2e zwangerschap ook zo moeilijk 😉

marije -

Wat wordt Jelle ineens groot. Echt een kereltje. Super leuk om te zien. Let goed op jezelf, lieve Willemijn. Geniet er maar van dat je een lieve vriendin hebt als Martine die zo goed op je let.

Reageer ook