Zwangerschapsupdate: over de helft!

Alweer 22 weken zwanger ben ik op dit moment. WOW! Wat gaat het hard… Deze zwangerschap lijkt zo af en toe aan me voorbij te vliegen, zo snel dat het gaat en druk dat ik ben met alle andere dingen die mijn aandacht opeisen. Ik ben gewoon alweer over de helft. Aah!

Nog vier maanden tot onze tweede kruimel zich aandient! Dat klinkt nog best ver weg, maar ik weet van de vorige keer dat het zomaar zover is. Daarom probeer ik nu extra bewust te genieten van de relatieve rust in huis. Dat Jelle gewoon lekker even een halfuurtje zichzelf vermaakt, in plaats van de hele tijd door mij gedragen wil worden. En dat voedingstijden je dag niet meer bepalen. We hebben een heerlijk ritme en de dagen zijn over het algemeen super leuk en vrolijk. Dat eerste halfjaar met een baby vond ik maar hectisch. Je leven staat op z’n kop, die eerste periode en je leven wordt volledig geleid door het nieuwe gezinslid. Je wereldje wordt voor een bepaalde periode best wel klein en al je tijd wordt opgeslokt door de baby. Daar kijk ik eerlijk gezegd wel een beetje tegenop, want ik vond het best zwaar bepaalde periodes. Maar… er is ook genoeg om naar uit te kijken! Ik heb er ondertussen ook zo’n zin in! Twee zoontjes, wat een gezelligheid moet dat geven straks!

18 weken zwanger

Met mij gaat het goed. Ik heb nagenoeg geen vervelende kwaaltjes meer sinds ik in het tweede trimester zit, op rugpijn na. Net als met Jelle destijds eigenlijk. Niet te veel wandelen, door de knieën gaan als ik buk en opletten met tillen en zo veel mogelijk uit handen geven als het kan, dan is het wel te doen. Als dit m’n enige kwaaltjes zijn, hoor je mij absoluut niet klagen. Ik voel me lekker, heb geen last van hormonale buien en het gaat allemaal z’n gangetje.

Mijn buikje groeit gestaag. Ik heb het nog lang kunnen verhullen (als ik daar zin in had), maar inmiddels is het toch wel te zien als je even kijkt. De baby trappelt er vriendelijk op los. Ik voelde de baby al heel vroeg en sinds een week of 18 werden de schopjes steeds duidelijker. Ook Djurre kan de baby al een tijdje voelen, als hij snel is. Want het gebeurt heel vaak dat ik schopjes voel en meneer alweer op is gehouden zodra Djurre zijn hand op mijn buik heeft, haha! Dit deed Jelle ook altijd in de buik. Echte broertjes! 😉

Twee weken geleden hebben we ook een goede 20 weken echo gehad. Het was prachtig om te zien en onze jongens lijken op de echo in elk geval als twee druppels water op elkaar! Bovenal is het heel fijn om te horen dat alles goed lijkt te gaan met ons ukje. Tien tenen, tien vingers en goed werkende organen! Hoera!

Ik merk nu trouwens op wat voor gigantische roze wolk ik zat, vorig jaar met Jelle. Nu is dat veel minder. Ik hoorde het al van andere moeders met meerdere kinderen. Die tweede keer kan zo anders zijn! En dat is het in mijn geval ook zo. Ik sta veel minder stil bij het feit dat er een weer een baby komt en ook de voorpret is minder. Er hoeft voorlopig geen kamertje ingericht te worden, nieuwe kleertjes kopen is ook niet nodig want ik heb alles bewaard en het is eigenlijk nog hartstikke hip. En doordat het weer een jongetje wordt is het alsof er gewoon een tweede Jelle komt. Niet minder leuk, maar wel iets minder spannend of nieuw dan wanneer er een dochtertje was gekomen.

Aan de ene kant kijk ik uit naar de komende periode, waarin ik nog ‘zwangerder’ ga zijn. Maar aan de andere kant mag het van mij nu ook nog wel even blijven zoals het nu is. Ik trek het allemaal prima zo en mijn buik zit nog niet in de weg als ik met Jelle wil knuffelen en spelen. Dat gaat straks natuurlijk wel gebeuren. De vorige keer kon het me niet snel genoeg gaan, maar dat is dit keer wel een beetje anders.  Dit is namelijk zo’n fijne periode tijdens de zwangerschap.

21 weken

Dan nog over de naam. Zucht, de naam. Jelle’s naam kozen we al voordat we überhaupt wisten dat het een jongetje werd (14 weken), maar deze keer hebben we nog steeds geen naam… We hebben wel een paar opties, maar zijn nog niet echt zeker van onze zaak. Lastig, deze keer! Gelukkig hebben we nog eventjes…

Wat verder nog…? Oh ja! VREETBUIEN! Pfff, niet te geloven. Af en toe word ik ‘s nachts wakker met een gigantische trek (tot flauw zijn aan toe) en overdag ben ik eigenlijk nooit echt verzadigd. Ook alles lijkt me lekker, vooral zoete dingen. Ben ik in een cafeetje, zou ik van elk gebakje wel een paar happen willen. De pepernoten zijn niet aan te slepen en ook de repen chocola vliegen er hier doorheen. Niet normaal joh!

Als laatste vroegen best wel wat mensen hoe mijn zus op het nieuws reageerde dat ze voor de tweede keer tante wordt. Nou, dat is wel een grappig verhaal! We waren van plan haar nog een tijdje niets te vertellen over mijn zwangerschap, maar nog voordat ik mijn vader en broertje had verteld dat ik zwanger was, legde ze op een middag haar handen op mijn toen nog platte buik en zei: ‘Hoe gaat het met de baby?’ Ik wist niet wat ik meemaakte en was helemaal flabbergasted (net als Martine, die ernaast stond)! Super bijzonder. Omdat ik haar nog niets wilde vertellen (het was in de spannende periode, er kon nog van alles misgaan), heb ik het een beetje genegeerd. De volgende keer leek ze het gelukkig vergeten te zijn, Jelle leidde haar aandacht af. Maar toen ze een paar weken terug in het weekend bij mijn moeder was en video’s van mij en Martine op YouTube bekeek en mijn moeder net even de kamer uit was, is ze op de een of andere manier bij mijn zwangerschapsvlog beland. Toen mijn moeder de kamer weer in kwam trof ze m’n zus huilend van blijdschap aan. Knap genoeg had ze de boodschap gelijk begrepen (dat is knap i.v.m. haar taalniveau) en had ze ook direct door dat dit de tweede keer moest zijn. Een minuutje later kreeg ik een telefoontje van een intens gelukkige zus. Aaaaah!

En nu zijn jullie weer helemaal bij! Ik hoop dat je het leuk vond om weer even wat over deze zwangerschap te lezen. Tot over een poosje!

49 reacties

Tamara -

Awwwh wat lief van je zus!
Mijn zusje heeft ook een verstandelijke beperking en voelt ook aan wanneer iemand zwanger is. Zo hadden wij nog niet gezegt dat onze nicht een Baby zou krijgen en toen zei ze het zelf al terwijl ze van niks wist. Bijzondere zusjes hebben wij 😊

Geniet lekker van die 4 maandjes 😘
x Tamara

Saskia -

Wat gaat het snel. Je blog met uitleg over je translocatie lijkt zo kort geleden en nu verwachten jullie een tweede zoon! Ik heb toen ook gereageerd. Na 3 miskramen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn we het pgd-traject ingegaan. Inmiddels verwachten ook wij een zoon!

Willemijn -

Wauw, geweldig!! Gefeliciteerd!!

Eveliene -

oooh wat een bijzonder verhaal van je zus!

Sandra -

Wat leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat! Het lijkt me echt ongelooflijk spannend dat je straks 2 zoontjes hebt!

Kim -

Och wat een lieverd die zus van jou! <3<3

Inge -

Zou Lars een leuke naam zijn? Is gewoon maar een ideetje :)
Leuk artikel<3

Anouk -

Ik vind het zo leuk om weer eens te lezen hoe het allemaal gaat. En wat leuk die reactie van je zus, daar was je vast heel blij mee!

Felicia -

Ik vind het al pittig het zwanger zijn van de tweede toen mijn dochtertje 1 jaar was
Er zit precies 1 jaar en 8 maanden tussen mijn twee oudste dochtertjes.
Maar staan met het korte verschil wat hij tussen de kindjes hebt.
Ik vond het echt tropenjaren
Maar het was bij mij geloof ik als een van de weinige vrouwen dat ik het nog even spannend vond met de tweede zwangerschap . Misschien komt dat omdat alle drie mijn waterschappen gepland zijn.
Ik heb bij alle drie echt bewust gekozen
Om weer zwanger te willen raken
Dus misschien is dat het .
Leuk en interessant artikel

Floor -

Wat leuk om een update te lezen! Ik ben nu 21 weken zwanger en herken veel dingen hoor. Zo is mijn buikje ook nog bescheiden, ben ik niet meer misselijk en geniet ik echt van deze periode waarin er nog geen buik in de weg zit! Van mij is het wel mijn eerste kindje, dus het spannende heb ik wel nog allemaal :) Druk bezig met alles uit te zoeken en dingen kopen. Ook hier is de naam nog een struikelblok. Wij willen het geslacht niet weten, wat het allemaal nog iets moeilijker maakt. We hebben voor beide geslachten nog niet DE naam gevonden, dus dat wordt nog eventjes zoeken. Ondanks dat het jouw 2de kindje is en je al veel hebt verteld tijdens de zwangerschap van Jelle, vind ik de updates echt heel leuk om te lezen en geen herhaling.

MARIJKE -

Wat super om te lezen dat het zo goed met je gaat! Lijkt mij best pittig om zwanger te zijn met zo’n kleine erbij. Je ziet er in ieder geval stralend uit!

Gillian -

Willemijn, wat een leuk stuk! En zo bijzonder van je zus!! Misschien nog een beetje naaminspiratie: Thijs, Boris, Pim of Sjors vind ik zelf hele mooie namen (en goed bij Jelle ook!). Succes deze laatste maandjes.

Mare -

Bijzondere zus heb jij echt een pareltje.
Zou je een keer willen bloggen over hoe het was om met haar op te groeien. Hoe kwam je erachter dat ze cognitief beperkt was, herinner je je dat moment nog of is het meer iets wat gegroeid is?

Maaike -

Aah ik vind dit soort updates zO leuk om te lezen 😍. En dat stuk over je zus is echt heel lief. Alsof ze dat door de zussenband aan voelt. Wat daxht je trouwens van Jelle en Bas? Had je eerst een jelly belly en nu een bas buik(je). Van mij mogen er meer an dit soort updates komen hoor. Ik vind het leuk!

Joyce -

Fijn dat het zo goed met je gaat! En wauw 22 weken alweer. De tijd vliegt voorbij.

Debby -

Aaah dat stukje van je zus, zo cute! Ik heb voor een jongensnaam ook echt nachtenlang het internet afgespeurd, buitenlandse namen websites, woordenboeken uit andere talen doorgespit, Sanskriet vertalingen doorgenomen, oef! En uiteindelijk was het een meisje :’D Lijkt me wel gek ja dat het minder bijzonder is een tweede keer!

Berta -

Als Jelle zijn broertje geboren is, maak je dan ook bekend hoe de jongens hadden gehete als het meisjes waren? Of misschien nog andere namen die jullie leuk vonden. Lijkt me erg tof! En wat bijzonder van je zus! Heel lief

Tineke -

Wat ontzettend lief en schattig van jouw zus! Het lijkt me zo bijzonder om weer voor een tweede keer zwanger te mogen zijn. Ik denk dat het voor Jelle echt superleuk is om straks een broertje te hebben waar hij (als de tweede iets ouder is) lekker mee kan spelen. Geniet er nog maar lekker van.

Heel veel liefs,
Tineke

Kirsten -

Wat fijn dat het zo goed met je gaat Wil! En heel bijzonder van je zus. <3

Renée -

Fijn dat alles goed gaat en dat de 20w echo goed was! Ik ben vandaag precies 3 weken geleden bevallen van onze tweede dochter. Mijn dochters schelen 21 maanden en ik begin nu te wennen aan de drukte en de hectiek. De eerste week heb ik regelmatig gedacht dat ik gek werd, haha. “WAAROM WILDE IK DIT?” Maar de oudste is gek op haar zusje en sinds ik geen bv meer geef (baby wilde 14-16 keer per dag voeding en ik trok dat niet meer), gaat het qua jaloezie een stuk beter.

Corina -

Hoi hoi! Ik volgde je altijd op IG en twitter en super leuk om te lezen dat je bevallen bent! Nog van harte gefeliciteerd! 😘😘

Anoniem -

Bevallen? Nog vier maanden hoor, tis een Zwangerschaps update!!! 😂

Wies | Nature of Happiness -

Wat fijn dat het zo goed met je gaat, ondanks een paar kwaaltjes en je vreetbuien haha! Je straalt echt op de foto’s, heel leuk om te zien. Succes met het uitzoeken van een naam, dat lijkt me zo lastig!

Nienke -

Fijn om te lezen dat het goed gaat. Het lijkt mij heel apart en bijzonder om zwanger te zijn. Hopelijk blijf jij je goed voelen. Veel succes! :)

Liset - Beautydagboek -

Goh wat een bijzonder moment dat met je zus! Ik kan me voorstellen dat dat best wel even een verassing was dat ze het al een beetje ‘wist’. Fijn dat het verder allemaal zo goed gaat, je hebt een prachtige buik Willemijn!

Margot -

Fijn dat het allemaal zo goed gaat en heel bijzonder van je zus!

Diana -

Lieve zus heb je ♡

Leonie -

Heerlijk om een zwangerschapsupdate te lezen! En wat bijzonder van je zus.
22 weken zwanger alweer, wauw. Ik vond die periode echt geweldig. Dat lijkt alweer zo lang geleden. De tijd vliegt!

Veerle -

Pffff.. Het gaat zooo snel! Je merkt als lezer en kijker van de vlogs inderdaad dat deze zwangerschap heel anders is voor jou, ik mis de shopblogs met babykleren haha! Maar super leuk die 2e zwangerschap! Het is je gegunt!

Milou -

Ah zo lief van je zus!! Bijzonder dat ze er zelf al een keer over begon zeg.
Ik vond deze weken ook het fijnste van mijn zwangerschap. Al begonnen bij mij de bekkenklachten rond weer 21 dus dat was balen. Rustig aan met je rug!
Je bent weer prachtig zwanger hoor! Je straalt helemaal op de foto’s :-)

Jennifer -

Leuk om er weer eens wat over te lezen! Ik heb echt het gevoel alsof ik bij 15 weken ben blijven hangen, maar 22 weken.. wauw! Dat gaat echt heel snel! Maar ik was twee jaar geleden ongeveer even ver, dus dat klopt wel natuurlijk. Beetje een trip down memory lane. Wij wisten met 20 weken wat het geslacht was, dus wij gingen nu ongeveer helemaal los met het kopen van babyspullen en voor ons begon hier echt de voorpret, gingen we Melle voelen etc. Ik hoop toch bij een tweede manier de magie weer te kunnen voelen, omdat we dat waarschijnlijk toch heel anders gaan beleven vanaf het begin van de zwangerschap. Toch wel jammer dat je met een tweede er zo aan voorbij gaat, als in been there done that. Maar je hoort het vaker inderdaad, en daarom mooi om er even bij stil te staan hoe het allemaal gaat!

Leah -

Wat super bijzonder hoe je zus erachter is gekomen. Prachtig!

Ik wens je nog een fijn verloop van de zwangerschap toe. Geniet ervan!

Jen -

Leuk om je zwangerschapsupdate te lezen!! K ben zelf over 2 weken uitgerekend van mn eerstje kindje(een meisje)..dus vind t leuk om je updates te lezen en je ervaringen mee te beleven! Xx

Emma -

Fijn om dit zo te lezen!
En wat een bijzonder verhaal over je zus :)

Romy -

Wat leuk om te lezen! Je buikje is prachtig. Fijn om te horen dat tot nu toe alles goed gaat. Dat verhaal van je zus vind ik ook zo bijzonder. Mijn moeder heeft ook weleens verteld dat mijn oma het direct aan haar zag toen ze zwanger was, nog voordat mijn moeder dat zelf wist.

Michelle -

Oh wat leuk om weer een zwangerschapsupdate te lezen! En heerlijk dat het allemaal zo goed gaat. Zo bijzonder dat je zus al aanvoelde dat je weer zwanger was. Lijkt me heel bizar om mee te maken!

Michelle -

Wat heerlijk om te lezen weer! Fijn dat het zo goed gaat, en wat een ontzettend bijzonder verhaal van je zus!! Heel mooi :)

Femke -

Leuk om weer een update te lezen en dat het op wat kleine dingetjes na zo goed met je gaat! Time flies, ik weet nog dat je het aankondigde dat je een tweede verwachtte, niet dat dat nou zo lang geleden is maar voor mij was dat maar twee weken geleden!

Denise -

het gaat indd snel, ik ben nu ook 22 weken zwanger van ons eerste kindje en Ook ik heb die enorme vreetbuien en rugpijn! Heel erg leuk om te lezen hoe anders het met je tweede kindje is haha! Wat een super verhaal van je zus! Heel veel succes nog voor de tweede helft en lekker genieten!

Debbie -

Wat bijzonder he dat je zus het aanvoelde. Op mijn werk was dat ook zo, bijna alle bewoners wisten dat ik zwanger was voordat ik het vertelde. Wij hadden niet verteld wat het geslacht was, maar ook dat wisten ze. ‘Het wordt een meisje he’ zo leuk om ze op die manier een keer mee te mogen maken. Ze weten zoveel meer dan dat wij denken te weten :)

Suus -

Ach wat lief de reactie van je zus. Zo zie je maar dat ze zoveel meer mee krijgen dan dat wij soms denken:)

Lekker genieten meid van de zwangerschap ! Het gaat allemaal zo snel

Lisa -

Fijn dat het zo goed gaat en wat een mooi verhaal van je zus. Ik kwam laatst de naam Tieme tegen en die vind ik ook wel heel mooi en bij jullie en Jelle passen. Misschien nog ter inspiratie.

Eva -

Bijzonder dat je zus het zo aanvoelde! Je ziet er goed uit zeg. Mooie buik! Straks met een tweede is het begin ook veel relaxter. Alles komt je ook bekend voor dus je zit veel sneller in een ritme!

Dita -

Leuk om een update te lezen. En wat bijzonder van je zus!

Fleur -

Hi Willemijn, wat leuk om te lezen. Hier ook 22 weken zwanger en ik herken best wel veel dezelfde dingen. Helaas de rugpijn, maar ook die gigantische trek haha. Leuk om je verhaal te lezen en een hele fijne zwangerschap nog! En echt gaan genieten he!!

Inge -

Ohhhh wat fijn, deze update, Willemijn. Goed te horen dat je door de zwangerschap vliegt. Ik ben zelf ook zwanger (van m’n eerste) en zit momenteel op 23,5x week.
Ook ik voel me nu prima, geen klachten maar ik moet er wel voor zorgen dat ik bewust geniet. Ik merk toch dat ik veel bezig ben met de praktische beslommeringen ipv gewoon even stil te staan en te genieten. Dus bij deze weer ff een wake up call!

Susan -

Goed om te lezen dat het zo goed gaat! En wat een bijzonder verhaal over je zus!

Britt -

Goed om te lezen dat het allemaal goed met je gaat, voor je het weet zit je met een zoontje die gezond en blij is in je armen! En wauw, wat een bijzonder verhaal van je zus!

Marina -

Leuk om weer een update van je te lezen. En wat gaat het inderdaad snel, al over de helft ! Wat zie je er stralend uit op je foto’s, geweldig! Geniet ervan en houd ons op de hoogte!

Reageer ook