Wat ik koop bij…

Als shoppen een baan zou zijn, was ik de eindbaas. Ik ben gek op winkelen. Of dat nu in grote warenhuizen is of in kleine boetiekjes. Ik kan altijd wel wat scoren. Dit koop ik meestal bij de winkels in dit artikel.

Foto door Mariska – Grotografie

Xenos

De Xenos heeft altijd een ruime keuze uit kaarsen, dus daar sla ik meestal een voorraadje in. Vooral de lange ombre kaarsen vind ik ontzettend tof. Daarnaast als je houdt van gezellige grote schalen met allerlei kaarsen en/of kaarsenhoudertjes en andere prullaria ben je bij Xenos aan het goede adres. Ik kan me bij de Xenos helemaal verliezen aan het samenstellen van gezellige schalen.

HEMA

Onze vertrouwde HEMA, ook daar loop ik graag naar binnen. Ik ben gek op de broodjes met Surinaamse kip en kan ze meestal niet weerstaan. Van de befaamde rookworst ben ik dan weer geen fan. Qua kleding koop ik er wel eens basic shirts. Ik vind het handig dat er per seizoen verschillende kleuren zijn, dat je kunt kiezen tussen een ronde hals of V-hals en een korte of lange mouw. Keuze genoeg en ook nog eens voor een mooie prijs.

Wat ik vaak nog meer koop bij HEMA is printpapier, schoonmaakmiddelen of handzeep. Vooral de blauwe handzeep met mandarijn, muskus en rozen die ze toen destijds verkochten vond ik heerlijk. En de dekbedhoezen, daar neem ik ook nog wel eens een kijkje.

Zeeman

Als ik lekkere, goedkope chill kleding wil, dan ga ik naar de Zeeman. Toen ik ging kamperen in Noorwegen en er achter kwam dat ik geen zachte trainingsbroeken meer had heb ik voor mij en mijn vriend flink ingeslagen bij de Zeeman. Ze pillen wel een beetje in de was, maar verder vind ik ze ideaal. Ook in de winter bijvoorbeeld over je spijkerbroek heen als je even de hond uit moet laten, is het heel fijn. En heel soms heeft de Zeeman ook leuke dekbedhoezen (in de aanbieding), hoewel ik die van HEMA leuker en mooier vind. Oh en wat ik laatst ook zag -hoewel ik dat natuurlijk niet hoef te kopen- is dat de Zeeman ook echt leuke babykleertjes heeft, vooral voor meisjes zag ik schattige setjes hangen.

Action

Tja, de Action. Daar ga ik niet heel vaak heen, hoewel ik altijd om me heen hoor dat mensen daar vooral heen gaan voor de fijne schoonmaakmiddelen. Ik ga nooit noodzakelijk voor iets speciaals naar de Action. Als ik er heen ga, dan doe ik dat om er gewoon doelloos rond te lopen en te kijken wat voor leuke prullen er nu weer tussen hangen, haha! Vervolgens loop ik dan weer richting de kassa met onnodig veel zooi.

Bijenkorf

Wat een verdriet dat de Bijenkorf weg is uit Groningen! Ik vind dat de Bijenkorf zoveel verschillende kledingmerken heeft. Heerlijk om daar tussen te neuzen en nieuwe merken te ontdekken. Naast nieuwe kledingmerken die ik nog niet kende, kijk ik ook vaak bij Karen Millen, Closed en Kenzo. Om nog maar te zwijgen over alle merken BH’s. Daarnaast neem ik natuurlijk altijd nog even een kijkje op de beauty afdeling en voel ik me ook zeer sterk aangetrokken tot de (veel te dure) sieradenafdeling. Hier ontdekte ik de mooie sieraden van Calvin Klein en sindsdien ben ik verkocht.

Vanilia

Wat een verrassing hè, not! Bij Vanilia scoor ik of een heel fijn basic item zoals een mooie tijdloze top/blouse of spijkerbroek van duurzame kwaliteit. Daar leg ik graag wat extra centjes voor neer. En van tijd tot tijd kijk ik bij bijzondere items zoals opvallende jurken of rokken.

Sissy-boy

Jaaa, bij Sissy-boy kijk ik vooral naar het merk Gsus en de prachtige blazers van Sissy-boy. Oh en de blousjes van Sissy-boy zijn ook erg fijn!

River Island

Ik slaag nooit bij de River Island, het is niet helemaal mijn stijl. Maar waar ik wel achter ben is dat ik hun badpakken geweldig vind. Ik hou niet zo van bikini’s, er zijn weinig bikini’s die mijn figuur eer aan doen maar de sexy badpakken van River Island waardeer ik enorm! Ze zijn niet standaard, mooi van vorm, sexy. Ik voel me er heel vrouwelijk in. PS: Het aanbod op dit moment is troosteloos maar zeker de moeite waard als de zomercollecties weer in de winkels hangen.

Albert Heijn

Boodschappen. Oh ja joh? Zonder gekheid, wat ik alleen bij de AH kan krijgen is de Fair Trade Citrus Knoflook Peper en die kan niet ontbreken in mijn leven. Verder ben ik qua boodschappen niet heel honkvast. Als ik het te druk heb, bestel ik mijn boodschappen bij de Albert Heijn en anders ga ik naar de Jumbo. Als ik echt op het geld moet letten ga ik naar de Lidl.

Kruidvat/Etos/DA

Ik bekijk en swatch altijd even wat beautyproducten, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik al zoveel heb en niet zo hebberig moet zijn. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk de laatste tijd amper te vinden ben geweest in een drogisterij.

Douglas/ICI Paris

Hier ga ik heen als ik mijn oog heb laten vallen op een beautyproduct uit het high-end-assortiment of met een geweldige mascara actie. Ik snuffel ook wel even aan de geuren, maar verder… Ik ben al een hele tijd niet meer in een drogisterij of parfumerie geweest valt me op.

Skins Cosmetics

…voor bijzondere geuren ga ik eigenlijk liever naar Skins. Als ik daar heen ga kom ik vooral voor de bijzondere parfums en de (veel te prijzige) geurkaarsen.

Ik ben heel benieuwd welke specifieke producten jij bij bepaalde winkels koopt en waarom!

30 reacties

Karin van den Berg -

Leuk artikel!
(Miste een thee winkel op je lijstje)
Kaldi en mijn vaste winkeltje in Schiedam Expreszo voor mijn theetjes. Ik kan gewoonweg niet zonder lekkere thee. Mijn koffie (Rosabaya) altijd bij de Nespresso.
Takko voor leuke vesten en kleding voor mijn zoontje, scharrel er altijd wel even rond en koop ook vaak iets, vaak met hun kortingscoupons die je ontvangt via de mail. Bij de Lidl hebben ze eens in de zoveel tijd (deze week weer YASSS) Belgische wafeltjes die zijn ZO lekker in sla vaak een hele doos in. Staan ze niet eens meer van te kijken meer van: oh jij weer met je wafels hahaha!

T. -

Ik zou het niet weten want er is zo veel van alles. Het is alsof iemand dingen moet hebben die een ander ook heeft of omdat het in de mode is. Want is het niet origineel meer. Als het praktisch en bruikbaar is dan komt het wel van pas.

Yvonne -

Leuk onderwerp zeg! En grappig om te lezen. Bizar ook hoe je niet in een drogist kunt komen. Na de supermarkt is Kruidvat volgens mij echt wel de winkel waar ik het meest kom! Ik heb het ook altijd heel bijzonder gevonden dat ik echt een Kruidvat-shopper ben. Normaal hou ik helemaal niet van rommelwinkels en zou ik eigenlijk meer een Etosmeisje moeten zijn, maar Kruidvat is daarop een uitzondering :)

Milou -

Zo honkvast als dat ik ben, zijn er maar weinig denk ik 😉 Ik ga voor deo tot en met shampoo naar het Kruidvat en voor pennen tot en met theedoeken naar de Hema. Daarnaast ga ik voor bijna al mijn kleding en schoenen (naast winkels in Roermond) naar de Bijenkorf en Vanilia. Al mijn tech-spullen koop ik bij Amac en mijn lenzen en brillen koop ik ook al jaren op dezelfde plek. Het enige onderdeel waarin ik niet ‘honkvast’ ben is sieraden, tassen en andere accessoires. Die koop ik overal en nergens en van heel goedkoop tot duur.

Nicole -

Heel erg leuk om te lezen. Als ik er zo over nadenk ben ik ook al erg lang niet meer bij een drogisterij geweest, alleen maar heel af en toe om tampons te kopen haha. En dat terwijl ik er vroeger echt wekelijks kwam!

Heleen Schrijvershof -

Heerlijk herkenbaar haha. Ik ga ook graag naar de Ikea en de Action puur om lekker op pad te gaan met m’n zoontje. Ikea voor de speelhoek en de Action voor de eindeloze hoeveelheid stickers 😀

Fleur -

Leuk! Je zou qua interieurspullen eens moeten kijken bij Zen Lifestyle, die hebben merken als Dutchbone en Zuiver en een webwinkel maar ook een fysieke winkel, ik ben er echt helemaal weg van! Ontdekte hem een weekje geleden en heb nu al dingen besteld haha.

Charile -

Leuk om te lezen!

Aboutsbtyle -

De action daar moet ik mij helemaal inhouden. Ik ga daar altijd los en geniet ervan. Waar koop jij nog meer kleding? Of weet jij/jullie tips voor dames met een wat vollere maat? Liefs soraya

Annet -

Junarose vind ik een heel leuk merk! Zit echt perfect als je iets meer heup en/of borst hebt! Ik bestel zelf vaak via de webshop maar ze hebben ook verschillende verkooppunten

Luna -

Mijn boeken voor mijn blog koop ik meestal bij de Libris boekhandel, hetzelfde geldt voor de ebooks, die koop ik online bij Libris.

Hema bezoek ik voor de schrijfartikelen, nachtkleding en de Hema hotdog als ik trek heb tijdens het shoppen.
Etos is mijn vaste drogisterij, voor de shampoo, douchegel en bepaalde medicijnen. Heb ik bodybutter nodig, dan haal ik een lading bij The Body Shop, zodat ik een jaar vooruit kan.
Ici Paris is momenteel de parfumerie die ik bezoek als ik parfum of high end producten wil kopen. Maar ik hoop dat binnenkort de zelfstandige parfumerie in de stad weer open gaat, want die vind ik een stuk persoonlijker en vriendelijker dan Ici Paris.
Primera bezoek ik voor postzegels en cadeaukaarten.
Basiskleding (basic shirts/hemdjes) scoor ik vaak bij Vero Moda of bij Takko.
En nog talloze andere winkeltjes die met regelmaat wisselen in mijn shoproute.

Nicetobeout -

De zeeman heeft zeker leuke kinderkleertjes, net als Wibra overigens! Mijn vaste adresje is de Action voor huishoudelijke artikelen en wc papier :)

Mariska -

Precies om die reden ga ik ook naar de Action, of eigenlijk geen speciale reden. Vaak heb ik ineens gewoon de kriebels en stap ik op de fiets (kleine 10 minuten fietsen) en ga ik rondjes lopen. Het is echt nog nooit gebeurd dat ik met lege handen thuis kwam. Altijd neem ik wel iets mee.. en ja, vaak dingen die ik gewoon helemaal niet nodig heb.

Mariska -

Ik ben minder van de fysieke winkels en meer van webshops merk ik de laatste tijd. Begin me steeds meer te ergeren aan opdringerige verkopers, dus shop liever online. Mijn vaste ‘adresjes’ zijn Nespresso.com voor koffie, Sensational Home voor geurkaarsen, H&M voor kleding, Douglas & ICI Paris voor make-up of Sephora.fr.

Raagjepaagje -

“wat ik alleen bij de AH kan krijgen is de Fair Trade Citrus Knoflook Peper en die kan niet ontbreken in mijn leven.”

Precies dat! Er zit een Jumbo om de hoek, maar die peper sla ik altijd in bij de AH😂.

Margot -

Leuk lijstje! Bij Xenos moet ik me altij wel inhouden want ze hebben altijd wel leuke decoratiespullen voor in huis.

Eva -

Ja, skins! Groot fan hier! Ze verkopen er ook Estelle&Thild, een organic skincare line wat ik graag gebruik!

Bente -

De action ging ik nooit heen, tot we gingen verhuizen: goedkope verhusidozen, goedkope klusspullen (hamers, schuurpapier, zagen, afplakpapier, verfspullen, you name it, ze hebben het!). Mijn tip voor mensen die dus ook aan het klussen gaan of gaan verhuizen :)

Jolanda -

Action; doorzichtige kleine vuilniszakken (verplicht hier), knutselspullen voor dochterlief en huishoudelijke dingen als het niet veel mag kosten en het uiterlijk mij niet boeit.
Xenos; decoratie
Hema; huishoudelijke dingen als uiterlijk wel boeit, kinderkleding, sokken
Boodschappen bij AH, Jan Linders of Jumbo net hoe het uitkomt en natuurlijk bij de bakker/slager. Kleine zaakjes in ere houden in de dorpen daar leg ik dan weer graag een extra centje voor neer.
Mijn kleding (heel wat maten meer); miss etam, ms mode, ulla popken
Kinderkleding; Hema, H&M, Name It, Primark

Romy -

Leuk artikel! Mijn favoriete winkels voor hebbedingetjes zijn Action en Xenos en voor kleding ga ik graag naar Primark, C&A en The Sting.

MARIJKE -

Toen mijn dochtertje nog heel klein was kocht ik ook de meest schattige outfits bij de zeeman, echt leuk spul hebben ze daar. Bij de Action koop ik altijd mn shampoo e.d. van Dove. Zoveel goedkoper!

Kerstin -

Martine, als je toch eens een bikini wil proberen denk ik dat die van Prima Donna Twist je erg mooi zitten.
Aanrader!

Yvonne -

Jaaah, echt een aanrader voor Martine. Nog een fan hier. De pasvorm is geweldig en ze blijven lang mooi. Ik heb inmiddels 5 setjes.

Ilona Wielinga -

Wat grappig om dit te lezen!

Marije -

Ik heb ook zo mijn vaste adresjes. Lidl voor schoonmaakdoekjes (en voor boodschappen als ik weinig geld heb haha), Appie voor de lekkere biologische melk en de Sweet Eve frambozen en aardbeien, Hema voor hempjes en kleding voor de baby en Kruidvat voor babyvoeding. Ik kan nog wel even doorgaan geloof ik, maar dit zijn de dingen die me snel te binnen schieten.

Lenneke -

Hahaha, i feel you! Eigenlijk komt het op hetzelfde neer, behalve de kleding. Kleding koop ik meestal online bij H&M of ik ga naar Vero Moda of Bershka. Verder heb ik eigenlijk geen vaste stekkies, behalve dan de markt voor o.a. kaas.

Leonie -

Ik kwam voor mn zwangerschap nooit bij de zeeman of wibra, maar nu ga ik er graag heen. Ze hebben soms zulke leuke babykleding. Ook gek op de Hema voor leuk babyspul:)

Lucy -

Jumbo bezorgt tegenwoordig ook boodschappen! :)

Susan -

Leuk artikel om te lezen! Echt vaste winkels heb ik zo niet volgens mij..

marije -

Ik ben niet heel honkvast qua producten. Vaak even binnenlopen en als ik wat nodig heb dan neem ik het mee.

Reageer ook