Sweet Chili Noedels met falafel

Advertorial – Vandaag heb ik een heerlijk gerecht met sweet chili noedels met falafel voor jullie. Perfect als diner, maar eventueel ook in een kleinere portie mee te nemen als lunch. Ik maak de noedels met MAGGI Roerbaknoedels Sweet Chili, een heleboel groente en krokante falafelballetjes. Smullen!

Je hebt nodig (voor 2 tot 3 personen)

  • 1 pakje MAGGI Roerbaknoedels Sweet Chili
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram broccoliroosjes (in kleine stukjes gesneden)
  • 1/4 komkommer (in slierten geschild)
  • 1 paprika (in reepjes gesneden)
  • 1/2 Winterpeen (in slierten geschild)
  • Koriander
  • Lente uitje (in ringetjes gesneden)
  • 1 rode peper (in ringetjes gesneden)
  • 300 gram falafelballetjes*

* Ik gebruik kant en klare, maar je kunt ze natuurlijk ook heel makkelijk (van te voren) zelf maken.

Tip: Gebruik broccoli en peultjes uit het vriesvak zodat je geen verse groenten overhoudt of weg moet gooien. Of gebruik in plaats van losse groenten, een zakje voorgesneden groenten (bijvoorbeeld Oosterse Wokgroenten) uit de koeling kunnen nemen.

1. Maak alle groenten schoon en snijd ze zoals aangeven in de ingrediëntenlijst. Zet een wok of hapjespan op het vuur en verhit hierin een scheutje olie. Als de olie heet is doe je de groenten in de pan. Laat dit zo’n 3 tot 5 minuten goed bakken.

2. Als alle groente bijna (nog niet helemaal!) beetgaar is, is het tijd om de noedels te gaan bereiden. Dit doe je door 300 milliliter water en de kruidenmix toe te voegen. Als dit kookt, doe je de noedels (in drie stukken gebroken) erbij. Zet het vuur zacht en roer het geheel goed door. Je noedels zijn klaar als de noedels gaar zijn en al het vocht opgenomen is.

3. Terwijl de noedels gaar worden verwarm je de falafelballetjes in de pan.

4. Serveer de noedels met de falafelballetjes en garneer met de koriander en rode peper en bosui naar smaak.

Hmmm, dit was echt een succes! Het gerecht bevat lekker veel groente, de noedels waren heerlijk op smaak (en niet té pittg voor wie er niet van houdt) en de falafelballetjes zijn een smaakvolle vleesvervanger. Daarnaast is het gerecht binnen 20 minuten gepiept. En als je een zakje voorgesneden groente zou nemen, zou je nog sneller klaar zijn. Aanradertje!

Wil je meer inspiratie op doen met MAGGI Roerbakken? Bekijk dan hier nog meer recepten.


8 reacties

T. -

Het water loopt mij al in de mond alleen al bij het zien zoiets lekkers. Hmmm gewoon heerlijk.

Charile -

Dat ziet er goed uit!

Anne -

Pfoe. Ik heb te weinig gegeten merk ik al. Het water loopt me in de mond!

Linda -

Ziet er lekker uit. Inspiratie voor lunch gerechten die ik mee kan nemen naar werk zijn altijd welkom! :)

T -

Even wat anders; Al een tijdje geen artikelen van Kirsten voorbij zien komen?! Mis haar! :)

Martine -

Klopt, haar stage is alweer afgelopen!

Sanne Marlijn -

Sinds ik onlangs in Vietnam ben geweest heb ik de noodles weer helemaal herontdekt. Super makkelijk en je kunt veel variëren qua sausjes, vlees/vegetatrisch en groente. Die falafelballetjes ga ik eens proberen.

Kirsty -

Ziet er lekker uit zeg!

Reageer ook