Nutellabrood

Ik ben een Nutella-addict. Ik heb het daarom ook bijna nooit in huis, anders loopt het de spuigaten uit met mijn verslaving. Maar voor dit recept haalde ik toch weer een grote pot Nutella in huis. Het is Nutellabrood en het beste er aan is dat het binnen drie kwartier uur op tafel staat en super simpel is!

Je hebt nodig:

  • Bladerdeeg
  • Nutella
  • Ei
  • Hazelnoten

Ik nam twee pakjes bladerdeeg uit de koeling (van Tante Fanny). Je kunt ook een pakje bladerdeeg uit het vriesvak gebruiken. Uit de plakken bladerdeeg gaan we 4 rondjes maken. Ik deed dat met een schaaltje en een mesje. Hoe groter de plak, hoe groter het Nutellabrood wordt. Als je dus als je een groot brood wilt moet je eventueel wat plakken aan elkaar maken om één grote lap te kijken.

Zorg dat je 4 even grote cirkels bladerdeeg hebt. Leg de eerste cirkel op de bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Besmeer de plak met Nutella. Doe hier bovenop de volgende plak en besmeer weer met Nutella. Dit herhaal je voor de derde keer en daarna sluit je af met de vierde plak.

Zet een glas in het midden. Vanuit dit midden gaan we parten snijden. Begin met een kruis. Deel de vier kwarten vervolgens weer in tweeën zodat je 8 stukken krijgt. Vervolgens snijd je elk achtste stuk weer door de helft. Nu is het tijd voor het twisten. Van het stukje dat je zojuist doormidden hebt gesneden twist je de linkerkant linksom en de rechterkant rechtsom (je draait ze dus in tegengestelde richting). Na zo’n 3 tot 6 keer draaien (afhankelijk van de lengte van je slierten) breng je ze samen en plak je ze aan elkaar. Dit herhaal je met alle parten.

Tot slot verwijder je het glas, bestrijk je het brood met wat ei voor extra glans en strooi je er wat gehakte hazelnoten over.

Plaats het brood in het midden van de oven op 180 tot 200 graden. Afhankelijk van de dikte en grootte van het brood moet het zo’n 20 tot 40 minuten in de oven. Mijn broodje (diameter van een ontbijtbordje) had genoeg aan 20 minuten.

Serveer het brood het liefst warm (het allerlekkerst!) en garneer het met wat (poeder)suiker. Smullen maar!

23 reacties

Ryan -

Vanmorgen eindelijk gemaakt als Zondags ontbijt! Iedereen vond het heerlijk 😀 Kan helaas geen foto plaatsen in de comments.

Grace -

Hier ook een mega Nutella-fan! En wat ziet dit er lekker en makkelijk uit zeg. Ik heb ook ooit Nutella vlinderkoekjes gemaakt met bladerdeeg: ook zo lekker. Maar dit moet ik absoluut ook eens maken.

Yentl -

Jullie artikels zijn altijd super leuk om te lezen en ik volg jullie al enkele jaren, maar ik merk dat er vaak spelfoutjes zitten in Willemijn’s artikelen. Iedereen kan fouten maken, maar het zijn eerder foutjes door het niet nalezen denk ik. Niet vervelend bedoeld!

Carmen -

Ohhh dit lijkt mij super lekker!! Mhh…
Leuk voor Pasen of misschien voor het kerstontbijt (ja, daar doe ik aan, haha).

Willemijn -

Ja inderdaad, perfect is het daar voor 😀

Heleen -

Oeh, dit is een super leuk gerecht om met kinderen te maken. Tof!

Danielle -

Dit ga ik echt een keer maken, dit ziet er zo ontzettend lekker uit ! :)

Anouk -

Oh wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

Nienke -

Dat klinkt super lekker!!

Maike -

ik ga dit proberen met kaneelsuiker!

Willemijn -

Oh jaaa hmmmmm!

Margot -

Ja mijn man heeft dit ook een keer gemaakt, het ziet er zo leuk uit!

MARIJKE -

Ziet er echt zooo lekker uit!

jose -

OHHH ik moet dit maken!! IK MOET DIT MAKEN!!! 😀

Michelle -

Ik ben niet eens zo’n grote Nutellafan, maar dit ziet er wel echt heerlijk uit!

chantal -

Ook een nutella addict hier! Dit brood is zo lekker. De echte naam is Stella di pan brioche volgens mij, en het wordt gemaakt met een gistdeeg, maar bladerdeeg werkt wel veel sneller.

Willemijn -

Ah leuk weetje, dank je 😀

Maris -

Dit recept heb ik al vaak voorbij zien komen op pinterest. Was alleen bang dat het zo’n typisch recept zou zijn wat in de werkelijkheid niet uit te voeren is. Goed om te zien dat dit wel gewoon het geval is! Zie ter heerlijk uit.

Willemijn -

Ik dacht dat dus ook hahaha! Maar als ik het kan, kan iedereen het!

marije -

Oooh zag hem al voorbij komen op social media. Ziet er geweldig lekker uit

Romy -

Oh yum, dit ziet er echt verrukkelijk uit!

Susan -

Het ziet er goed uit! Lekker!

Charile -

Mmmm dat ziet er lekker uit!

Reageer ook