Ik wil dat ook kunnen!

Sommige mensen hebben van die talenten. Van die jaloersmakende kunstjes, oog voor dingen of eigenschappen. Ze staan dan ook vaak bekend om datgene en iedereen roemt ze er om. Ze kunnen van die dingen waarvan je denkt: ‘WAUW. Ik wil dat ook kunnen!’

Foto door Mariska de Groot

1. Het huis Pinterest Perfect inrichten

Neem bijvoorbeeld Shifra van ACupOfLife.nl of Vera van VeraCamilla.nl. Zij richtten hun huis moeiteloos met een groot gevoel voor smaak in. Een tof behangetje op de muur? Doen ze gewoon. Ik daarentegen, twijfel tot ik er bij neer val om vervolgens al mijn muren wit te laten. Een blauwe bank? Shifra deed het! Iedere keuze in hun interieur die ze maken lijkt volkomen geslaagd te zijn en ze hebben de perfecte balans tussen sfeervolle aankleding en overbodige, rommelige prullaria. Oh, wat zou ik dit toch ook graag willen kunnen…

2. Zelf kleding maken

Ik vind het zo cool als iemand zijn eigen kleding kan maken! Dan draag je namelijk altijd perfect iets op maat en naar je eigen smaak. Daarnaast lijkt het me ook wel een leuke bezigheid, een beetje friemelen met stofjes. Toch heb ik er niet het talent (ik kan niet zo netjes werken – ik kan nog geen papier netjes dubbelvouwen haha!) en het geduld voor. Zelfs mijn broeken laat ik nog door mijn oma omstikken. SCHAAM… Nope, dit zal ik nooit kunnen geloof ik.

3. De mooiste reizen boeken (voor de kleinste prijsjes!)

Je hebt van die mensen die een gave hebben om de meest prachtige vakanties te boeken. Van die mensen die de meest unieke plekjes op de wereld vinden, vaak nog voor een habbekrats ook. Van die mensen die altijd weten waar ze naartoe willen en dat ook écht allemaal bezoeken. Ik ben dus niet zo’n mens, zoals ik hier al eerder schreef. HOE DAN?! Thank god voor ElizaWasHere, Eliza stelt nooit teleur haha!

4. De leukste hotspots vinden

Vergelijkbaar gevalletje met hierboven. Als ik door Groningen fiets, zie ik altijd de standaard cafeetjes. De cafeetjes die iedereen vindt, die zelfs alle toeristen en dagjes-mensen vinden. En als ik dan vervolgens een blogger op Instagram zie posten over de leukste hotspots in Groningen, voel ik me zwaar gefaald… Ik woon nota bene in Groningen en zie die leuke cafeetjes en pop up stores NOOIT! What’s wrong with me?!

5. Netwerken

Goed netwerken vind ik zo’n kunst. Het heeft vooral met durven en doen te maken, dat weet ik. Maar toch vind ik het knap. Ik bak er namelijk niets van. Ik ben vaak veel te bescheiden, voel me bij voorbaat al lullig en als ik eens een leuk praatje gemaakt heb met iemand, ben ik veel te bescheten om vervolgens nog eens contact op te nemen met die gene (op zakelijk vlak dan). Jep, ik faal echt keihard in netwerken. Ik zou echt willen dat ik dit beter kon, want het is super nuttig. Daarnaast hoor je vaak dat het eigenlijk ook heel erg leuk is om met zo veel mensen in gesprek te raken. Misschien eens een leuk thema voor een gastblog in de categorie ‘Carriere’? Wie kan/wil hier meer over vertellen? Mail ons op info@2WMN.nl als je denkt dat je hier een goed, inhoudelijk stuk over kunt schrijven met praktische tips voor andere dames. :)

Wat zijn van die dingen waarvan jij denkt: ‘Ik wil dat ook kunnen!’?

18 reacties

T. -

Goedkope reisjes boeken en niet veel geld kwijt zijn. Sommigen zijn daar een ster in om dat uit te pluizen. Ze hebben voor weinig geld lekker gegeten en dan denk je hoe doen ze dat. Mijn zus zoekt alles uit en kan dat heel makkelijk. Zoals de veilingsite waar je een wellness arrangement kunt boeken voor een spotprijsje, of een goedkoop zomerhuisje voor niet zo veel geld. ik ken mensen die daar een kei in zijn en die alles op rolletjes hebben, en kunnen regelen zonder moeite. Dit terwijl ik al in de stress had geschoten van zo”n moment. Had ik dit maar want ik doe overal moeilijk over. Zij kunnen snel beslissen en zoiets kan ik dan weer niet. Laatst werd ik op straat overvallen door iemand die reclame maakte voor een krant en eerst mocht je die op proef uitproberen maar later zat je er aan vast. Heb ik me een abonnement aan laten praten. Ik had me beter voor moeten bereiden op colporteurs die je plat slaan met hun vlotte babbel. Het zijn van die gladde praters waar je geen raad mee weet. Je voelt je dan echt overvallen. Misschien had ik me beter voor moeten bereiden en staf en af nee zeggen tegen deze gladde praters of verkopers. Tegen je zin een zit je met een abonnement.

Miriam -

Nou vooral die eerste inderdaad! Wij hebben ook een best leuk ingericht huis, maar dan zie ik toch altijd weer plaatjes van VEEL mooiere haha

Mare -

Leuk stuk! En over netwerken, dat is zoooo belangrijk tegenwoordig met bepaalde banen. Zou hier graag over willen lezen!
Maar ehh…jullie hebben een blog, moeten jullie dan nooit netwerken om klanten (advertorials) te kunnen verwerven voor inkomsten?

Martine -

Haha gelukkig niet! Daar hebben we een fantastisch mediabureau voor :) ! Olééé

Laura -

Leuk geschreven Willemijn! Dat is iets wat ik ook beter zou willen kunnen trouwens, leuk en vlot schrijven. Ik denk altijd veel te lang over dat soort dingen na.. 😉 Dat netwerken is bij mij ook wel een puntje inderdaad, ik herken mezelf echt in dat stukje.

Naomi -

wat een leuk stukje geschreven Willemijn!!

wel heel herkenbaar allemaal 😉

mooi geschreven!!

liefs Naomi

Allissa -

Ik had dat dus heel erg lang bij jou Willemijn! Ik was (en ben) altijd jaloers geweest op het feit dat jij altijd zo vroeg je bed uit kon komen en elke dag het huishouden kan doen. Echt diep respect voor haha.

Luna -

Haren föhnen/stylen, het lijkt me heerlijk om het (het complete) kappersvak zelf onder de knie te hebben. Hetzelfde geldt voor beautytricks, zoals ooglooks maken, dat lukt bij één oog geweldig, bij het andere oog is het een chaos.

En verder zou ik het talent willen hebben om heel goed te kunnen communiceren aan de telefoon, zonder vastgepraat te worden, met name met instanties. Sommige mensen hebben gelijk hun woord paraat en praten als brugman, ik voel me gelijk overvallen als ik een zakelijke stem aan de andere kant van de lijn hoor en verval in stilte als ze moeilijke vragen stellen. Of al ze mij niet serieus willen nemen. Bijvoorbeeld als je belt dat er een pakket niet is aangenomen en dan hoor ik een zakelijke man grinniken en ik voel me heel stom. Als ik dan ophang bedenk ik me wat ik had willen zeggen. Ik benijd de mensen die gelijk heel adrem reageren met: “Sorry, maar u vind het kennelijk grappig, maar ik niet, ik heb betaald en mijn pakket van uw bedrijf is niet binnen gekomen volgens afspraak, wat gaat u daar aan doen?

Echt, ik wou dat ik dat kon en durfde.

Luna -

aangenomen is trouwens aangekomen

Lieve -

Geweldig artikel en ALLEMAAL herkenbare voorbeelden :p

chantal -

Ik zou wel beter willen zijn in sociale contacten. Gewoon een praatje met iemand aan kunnen knopen, en gezellig met vriendinnen kunnen praten. En ik zou wel wat relaxter door het leven willen gaan. Ik ben zo’n stresskip! Ik heb wel bewondering voor mensen die kunnen zeggen ach ik zie wel, het komt wel goed

Christien -

Ik zou zo graag echt goed willen kunnen plannen. Maar t lukt me niet en ik vind t vreselijk saai om te doen.
En ik zou een keer willen omtdekken wat mij nou staat qua kleding. Ik draag meestal jeans met een zwart t-shirt of met een langere top in de winter. Maar ik heb absoluut geen gift om kleding uit te zoeken voor mezelf. Veel dingen in de winkel vind ik ronduit lelijk of niet bij me passen als persoon 😢

Margot -

Oh netwerken, daar zou ik echt beter in willen worden!

EliseDingen -

Er zijn van die mensen die er áltijd flawless uitzien. Dat zou ik ook wel willen kunnen! Met name een kapsel wat altijd mooi zit (dat van mij werkt de helft van de week niet mee..) En ik zou heel graag gevoel voor mode willen hebben. Kleding leuk kunnen stylen, een paar juiste accessoires en hoppa! Helaas kom ik niet veel verder dan een leuke spijkerbroek en een (té) simpel t-shirtje..

MARIJKE -

Vroeger wou ik ook altijd dat ik mijn eigen kleding kon maken. Helaas, geen talent voor. Verder lijkt het mij mooi als je echt sportief bent. Dus voor je lol een stuk gaat rennen, dat soort dingen. Helaas haha geen talent van mij :)

Romy -

Haha, wat een leuk artikel! Ik heb ook vaak het gevoel dat bij anderen alles perfect is, terwijl het bij mij niet lukt of een rommeltje wordt. Maar hé, de talenten van iedereen liggen ergens anders, toch?

marije -

Geloof dat ik mijn eigen lijstje hier boven zie. Ik zou graag een Pinterest waardig huis willen en altijd de leukste hotspots willen maar ook qua mode op de zaken vooruit lopen. Ik heb nog wel wat wensen .. hahahha

Femke -

Jaaaa, zo’n Pinterest perfect huis en kleding maken zou ik ook wel willen kunnen. Ook zou ik graag heeeeeeeel goed willen kunnen zingen, dat vind ik zo mooi als mensen dat goed kunnen. Helaas, dat wordt hem niet voor mij!

Reageer ook