De herfst

Het is niet te geloven, maar de maand september is bijna voorbij. Ik kan het niet bevatten dat de zomer alweer afgelopen is. De herfst is vandaag namelijk officieel begonnen. Maar laten we niet gelijk negatief doen. Wat maakt de herfst zo leuk?

Photo credit: Hide Obara

Ik hou van de zomer, maar eerlijk gezegd vooral in een ander land. Ik vind de zomers in Nederland maar stom. Het is alleen leuk als het mooi weer is maar het regent in de zomer vaker wel dan niet. En als het warm is, dan is het bijna niet uit te houden.

Ik kan me herinneren dat ik voorheen de zomers veel leuker vond. We gingen weken achter elkaar naar het zwembad omdat het vrijwel 6 weken lang mooi weer was. Ik was altijd heel bruin en we zaten zowat iedere avond heel lang buiten. Nu zijn de zomers zo wisselvallig. Als het hier mooi weer is, moet je er echt van genieten want de volgende dag kan het weer gieten. Jep, ik heb een haat-liefde verhouding met de zomer in Nederland. En misschien komt het ook wel dat ik de zomers leuker vond omdat ik toen verdorie zes tot acht weken vakantie had als het niet meer is. Waarom heb ik dat toen niet meer gewaardeerd?

Nee, geef mij maar de herfst. De enige seizoenen die ik in Nederland echt fijn vind zijn de lente en de herfst: die doen wat ze moeten doen, haha. Ik kan enorm genieten van de natuur in de herfst. Ik kom dan heel erg tot rust. Die prachtige rode, gele en grauwe groene bladeren overal. Het is net de Efteling maar dan gratis als je door het bos loopt. Sprookjesachtig!

Ik vind het ook zo leuk om overal kastanjes te zien. Ik ben dan net een klein kind. En ja, ik neem ze mee in mijn jaszak. Finders keepers! De mooiste zijn van die hele grote glimmende!

Je kunt zelfs nog als de zon schijnt op een terrasje zitten, met een (tussen)jas aan, hoedje op, mooi geverfd kapsel in de kleuren van de herfst. Daarover gesproken, ik ga binnenkort met Willemijn weer naar Sue (Salon B) en heb zo’n zin om mijn haar cyclaam met kersenrood en koperen accenten te verven. Kom maar door met die herfstkleuren!

En niet te vergeten: een kop warme thee of…chocomel met slagroom! Ik heb laatst met Nienke zo’n leuk tentje in Groningen ontdekt die de heerlijkste warme chocomel varianten op de kaart heeft staan. Binnenkort vertel ik er meer over.

Maar juist als het guur wordt, vind ik het ook heerlijk om op de bank te cocoonen met heel veel kussens, geurende koekjeskaarsen aan en lekker eten en drinken en een goede serie of film. Oh, ik kan niet wachten om weer die ene kaars van Anthropologie te kopen die ruikt naar versgebakken koekjes.

Daarnaast hou ik van herfstkleding, zowel qua kleur als qua kledingstukken. Niet van die vormeloze truien en minstens twee leggings onder je broek vanwege de kou, maar dunne laagjes en een mooi leren jasje of een sierlijke trenchcoat, (lange) laarzen, een dunne panty, lange kokerrok, hoedje. Ja hoor, wat betreft kleding: geef mij de herfst maar.

Als het herfst is krijg ik ook meer zin om te bakken en dat vind ik heerlijk om te doen. Ik doe het niet vaak en in de zomer al helemaal niet. Ik associeer bakken met gezelligheid en lekker binnen zitten. Heerlijk om iets in de oven te schuiven, te wandelen met Noa en thuis te komen in een huis dat lekker ruikt naar taart of koekjes.

Ik vind ook dat de herfst ideale temperaturen heeft om de stad in te gaan. Het is niet te warm, niet te koud, precies goed. En als het regent is het des te heerlijker om binnen te genieten in een sfeervol eettentje van een lunch en een warme kop thee/koffie of chocomel.

Je hoort het, ik ben wel gecharmeerd van de herfst en kan niet wachten om te genieten van de natuur en om te cocoonen op de bank!

20 reacties

felicia -

persoonlijk kan ik geniten van de herfst om de gezellige warme sfeer binnen
gezellig met ons gezinnetje binnen warme schocolade melk drinken kaarsjes aan
dat soort dingen. dat het vroeger donker woord heeft een voordeel omdat de kinderen dan tenminste niet zeggen maar het is nog licht buiten het is nog geen bedtijd.
waar ik ook in kan komen dat ze dat zo denken natuurlijk.
maar ik kan ook enorm genieten van als het weer voorjaar woord en van de zomer
dan woord alles weer mooi buiten met het zonnetje . lekker lang buiten zitten barbequen
en lekker erop uit met het gezinnetje genieten van het zonnetje
de herfst vind ik mooi om de prachtige kleuren van de bladeren mooie warme donkere kleuren
in de zomer makkelijk trek ik onze prinsesjes gewoon makkelijk een mooie jurk aan en klaar.
dus ja zowel herfst als het voorjaar en de zomer vind ik heel fijn.
maar allebei weer om verschillende redenen.

Mare -

Herfst en de lente. Niet te warm niet te koud, geen felle zon, geen sneeuw of ijzel. Veel keus in outfits.

Janneke -

AAAAH JA TIEN! I love de herfst! Het is mijn favoriete seizoen van het jaar! Ik kan me helemaal vinden in jouw artikel, vooral de kleuren, het gezellig op de bank kruipen & de kleren vind ik geweldig. Ik vind het ook heerlijk om huiswerk, jawel huiswerk te maken, als het kei kei keihard regent! Ook inslaap vallen met regen vind ik fijn. Iig, om hier een beetje duidelijkheid aan te geven; ben ik enorm blij dat de herfst is begonnen 😊!

Superheldin -

Oh, ik hou ook van herfst! Van die heerlijke zonnige herfstdagen, maar ook van een flinke herfststorm op zijn tijd kan ik genieten. Laarzen aan en gaan! ‘s Avonds de gordijnen dicht, kaarsjes aan en een goed boek erbij…
En is het erg raar om te zeggen dat ik het ook heel fijn vind dat ik mijn benen iets minder vaak hoef te scheren 😉 ?

Janneke -

hahahaha echt he!! Dat benen scheren is ook zó waar!

Bente -

Ik vind eigenlijk dat elk seizoen in Nederland wel wat heeft. Ik heb heel veel genoten van het lekkere weer de afgelopen zomer, maar heb ook zin in de prachtige herfstkleuren die gaan komen, ik hoop te kunnen schaatsen in de winter en als het dan weer lente is geniet ik daar weer enorm van :)

Margot -

Ik vind het warme weer heerlijk, maar als ik in mijn kledingkast kijk dan krijg ik ook wel zin in de herfst!

Nienke -

Oh heerlijk! Ik hou ook heel erg van de herfst. Met een zonnetje en toch een klein beetje fris en de prachtige bladeren. Ik zou alleen Halloween toe willen voegen aan ons land. Dat lijkt mij heel leuk om massaal te vieren met allemaal versierde tuinen.

felicia -

mooi geschreven je nam mij helemaal mee in het mooie herfst gevoel
zelf vind ik het dan ook weer heerlijk met mijn gezinnetje lekker gezellig maken binnen
en ik kan ook zo genieten van de mooie herfst bladeren
ik heb nooit eerder iemand zo mooi zien schrijven over de herfst .

Jolanda -

Herkenbaar. Ik hou ook van de herfst en de lente. De lente vanwege het afschudden van kou en kaalheid. Weer naar buiten. Langzaam de natuur weer zien kleuren. En in de herfst de kleuren van de bladeren, de gezelligheid in huis. Opbouwen tot de kerst. En na de kerst wachten op de lente…

martina -

oooh dit heb ik ook echt!

Amy -

Ergens snap ik goed wat je bedoelt; maar aan de andere kant ben ik wel echt een zomermeisje. Ik houd enorm van lange, lichte dagen en het liefst met een aangename temperatuur. Ik merk dat ik toch wel moeite heb met het feit dat het ‘s avonds alweer veel vroeger donker wordt. Daarnaast regent het altijd veel in de herfst.. blegh! 😉 Qua kleding vind ik het wel leuk, want vaak vind ik herfst/wintercollecties het leukst om te dragen!

Dita -

Heerlijk de herfst. Ook al ben ik dol op de zomer, zoals nu vind ik de herfst ook heerlijk. Lekker wandelen met onze dochter door het bos. Love it!

Anne -

Jaa, herfst! Lekker weer je dikke winterkleren aan, met een kleedje op de bank of warm onder de dekens op bed. Ik ben fan!

xAmber -

Ik houd van de herfst en winter! Heerlijk een kop thee met een stukje speculaas of warme chocomel met slagroom en marshmallows na een heerlijke wandeling door de duinen. Of lekkere vampy kleuren op je nagels. Liefde voor de herfst en winter.
Helaas Door de veranderende atmosfeer zijn de winters geen winters meer en de zomers geen zomers.

Aukje -

Jaaaa zo gezellig, die avonden waarop het ineens weer vroeg donker is en de kaarsjes aan kunnen. In de herfst heb ik ook altijd zo’n zin in gevoelige, melancholische muziek. Zeker tijdens het koken. Mmm, stoofpotjes maken op de zondagmiddag met een glas rode wijn. Ik snap je liefde voor de herfst! En als we nou gewoon duimen voor een ouderwetse winter met sneeuw en ijs, dan kunnen we daar nog lekker gezellig doorgenieten 😀

Martine -

Ook ik kijk reikhalzend uit naar de herfst zodat ik eindelijk de mooie herfstkleuren weer kan dragen zoals jagersgroen en bordeauxrood.
Ook hou ik enorm van geurkaarsen en ik ben al even opzoek naar een goede kaars die de warme herfstgeur heeft van koekjes….
Graag wil ik je dan ook vragen over welke kaars van Anthropologie je het hebt???

Sascha -

Zo herkenbaar. De zomer ben ik al snel zat…die 20 graden hoeft nu echt niet meer. Gewoon lekker guur herfstweer afgewisseld met dat zonnetje, lekker wandelen door het bos, kneuterig binnen zitten met een kop thee. Herfst en lente zijn favoriet!

marije -

I ♡ de herfst. Beste seizoen ever. Mooie kleuren, aangename temperaturen, leuke kleding. Bring it on zou ik zeggen.

Inge -

Ik snap volledig wat je bedoelt, ik keek enkele weken geleden ook al uit naar de herfst: terug jasjes aandoen, wandelingen door het bos zonder regen, terug stoofschotels op tafel. Heerlijk!

Reageer ook