Bridget Jones’s Baby

Afgelopen woensdag gingen we naar de Pathé Ladies Night om te genieten van Bridget Jones’s Baby. We keken al een tijdje uit naar de release van deze film, want hoe vaak we Bridget Jones Diary en The Edge of Reason hebben gezien is ontelbaar. Tijd voor deel drie!

Ik zal zo min mogelijk proberen te verklappen, maar mocht je liever nog helemaal niets willen lezen en weten over Bridget Jones’s Baby kun je voor de zekerheid dit artikel beter overslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=mJsvmscPY9w

Oké, deel drie dus. Je zou zeggen dat dit net als andere films met meerdere delen behoorlijk uitgekauwd zou zijn. Maar omdat de films van Bridget Jones ook een rode lijn in het verhaal hebben -haar dagboek- hadden we bij voorbaat niet het gevoel dat het nogal uitgemolken was. We waren juist benieuwd naar hoe het nu, 12 jaar later, met Bridget is.

Naast dat we Colin Firth weer als Mr. Darcy mogen bewonderen is er nu nog een leuke man bijgekomen in deel drie: Patrick Dempsey alias McDreamy. Twee totaal verschillende types. Waar Mr. Darcy (Colin Firth) de oude vlam van Bridget Jones is en enigszins wat keurig en gereserveerd overkomt is Jack Quant (Patrick Dempsey) het lekkere stuk met fijne brede armen die de liefde bestudeerd aan de hand van algoritmes met een extraverte persoonlijkheid.

Waar gaat de film over? Bridget Jones’s Baby begint met dat Bridget -nog steeds- vrijgezel is en ondertussen in de veertig. Onverhoopt komt ze Mr. Darcy weer tegen die getrouwd is op een begrafenis en zo wordt ze met haar neus op de feiten gedrukt. Op haar werk is ze ondertussen opgeklommen tot producent en gaat het goed tot er een nieuwe frisse wind waait in de vorm van een nieuwe vrouwelijke manager die alles omgooit. Ze besluit met haar vriendin flink te gaan feesten op een festival om even alles los te laten. Daar komt ze Jack Quant tegen en ze belanden in bed.

De volgende morgen is ze weg en laat niks van zich horen, het was slechts ‘een fling‘. Later tijdens de doop van een van haar peetkinderen komt ze Mr. Darcy weer tegen. Oude liefde roest niet en ook met hem belandt ze in bed.

Kort daarna ontdekt ze dat ze zwanger is, maar wie de vader nu is? Dat is niet te bepalen, aangezien ze vlak na elkaar met beiden het bed heeft gedeeld.

De hele film tot aan het eind toe blijf je in het ongewisse wie de vader nu is. Dat hebben ze heel goed gedaan vind ik!

https://www.youtube.com/watch?v=pvP_OwVSFpk

https://www.youtube.com/watch?v=TFCsqixeluc

De critici zijn nogal verdeeld over deze film. Je leest dingen als ‘De plot is rommelig en de kans om hier iets revolutionairs van te maken is blijven liggen’ tot ‘Bridget is de kluns gebleven die we kennen.’

Tja, ik vind het ook een rare verwachting dat de films van Bridget Jones revolutionair zouden moeten zijn. Het zijn gewoon leuke films, van die feel good films waar je om kunt lachen. Ze zijn leuk en vermakelijk, het hoort niet thuis in de beste-film-aller-tijden categorie. Het is een leuke romcom met mooie muziek van onder andere Ellie Goulding en Years & Years.

Wij vonden het in ieder geval vermakelijk, zo’n heerlijke film die je met je vriendinnen moet zien! We hebben ons rot gelachen om de verloskundige, dat mens is zo grappig en zeiden een paar keer tegen elkaar dat wij voor Jack Quant zouden gaan. Man man man…

Vond ik het het leukste deel van de Bridget Jones films? Dat niet, ik denk dat mijn favoriet toch wel Bridget Jones’s Diary blijft maar het is zeker heerlijk om alle drie de delen achter elkaar te kijken tijdens zo’n cocoon dagje op de bank.

Bridget Jones’s Baby draait nu in de bioscoop.

13 reacties

jose -

Ik zat al heeel lang te wachten op de nieuwe Bridget Jones. Ik kijk nooit naar romantische komedies, maar Bridget Jones is een stukje jeugdsentiment. Blij als een kind was ik dan ook toen mijn allerliefste vriendje me donderdag verraste met twee kaartjes. Hij is braaf mee gegaan en vond het zelf ook hilarisch. Was een topavond en de film heeft daar zeker aan bijgedragen (en mijn lieve vriendje ook!).

Renate -

Ik ga vandaag, dus ik lees dit morgen 😁

Mieke -

En de verloskundige wordt gespeeld door Emma Thompson, top actrice (voor wie haar niet kent).

Charile -

Klinkt goed!

Romy -

Deze film wil ik zo graag zien. Nu word ik ook wel heel nieuwsgierig naar de verloskundige!

Mar -

Ik heb hem ook al gezien en vond hem ontzettend leuk! Hele tijd werd ik heen en weer geslingerd met “ik hoop dat jack de vader is” “nee, ik hoop toch darcy” haha

Iris -

Leuk! Ik ga vanavond heen met m’n moeder en zus!

an -

Er staat een dt fout in.
die de liefde bestudeert ipv bestudeerd.

Marije -

Ongeacht wat de kritieken zijn, ik wil hem nog steeds zien. Wel grappig om te lezen dat ze nog steeds vrijgezel is. Ben benieuwd

Japke -

Leuk! Ik wil er met met mijn oudste dochter heen gaan, lekker gezellig. Ik was even in verwarring door een bepaalde zin: Bridget komt mr Darcy tegen die getrouwd is op een begrafenis. Het lijkt zo net of mr Darcy tijdens de begrafenis getrouwd is, maar ik denk niet dat dat werkelijk is gebeurd. Lijkt me een grappig extraatje in de film (ik vind Darcy nogal een sukkel, past wel echt bij Bridget)

Sara -

Ik moest die zin ook een paar keer lezen!

Ik ga de film ook zien binnenkort, heb altijd zo genoten van de films.

Susan -

Klinkt goed!

Ellen -

Leuk leuk leuk, ik wil hem ook graag zien. Natuurlijk voor mcDreamy ehhh Bridget.. haha

Reageer ook