Boodschappen doen

Ik zat laatst eens na te denken over boodschappen doen. Nu denk je vast: ‘Boodschappen zijn boodschappen toch?’ Maar eigenlijk zijn er ontelbaar veel manieren om je boodschappen te doen. Interessant wel. Hoe doe jij je boodschappen? Dat is de vraag van vandaag!

Iedere dag

Dit is mijn good old studenten-life maniertje. Destijds deed ik gewoon iedere dag boodschappen, ik woonde namelijk naast een toko, Aldi én Jumbo. Wat een luxe he! Ik deed overigens voor €5 of minder boodschappen, in verband met ons super krappe studentenbudget. Ongelooflijk eigenlijk dat dat budget in de afgelopen jaren gewoon bijna verdubbeld is… In elk geval, ik of Djurre wipten dus dagelijks even de supermarkt in en besloten op dat moment wat we gingen eten die avond. Lekker à la minute en ooit het probleem dat je eigenlijk geen zin had om iets te eten wat eigenlijk op de planning stond voor die avond. Het nadeel was dan weer wel dat ik heel vaak inspiratieloos was, haha!

Iedere week

Toen Djurre en ik beide fulltime gingen werken ben ik overgeschakeld op wekelijks boodschappen doen, zodat ik er ‘s avonds na het werk niet nog eens tijd voor vrij moest maken. Ik maakte een maaltijdplanning en bijbehorend boodschappenlijstje en deed dan één keer per week grote boodschappen. Eerst deed ik dit lopend (Uitdaging: hoe prop ik alles in 2 boodschappentassen en doe ik zo licht mogelijk boodschappen), later – met de komst van een eigen auto – met de auto. Als ik wat vergeten was, iets vers wilde of apart bij de toko moest halen, haalde ik dit op een ander moment in de week nog even. En dit doe ik nu nog altijd eigenlijk. Dat van de weekboodschappen dan. Want de manier waarop is wel veranderd…

The lazy way

Die hoort namelijk bij ‘the lazy way’! Sinds ik vorig jaar na de geboorte van Jelle de boodschappenbezorgservice van de AH ontdekte ben ik om. Ik bestel nu alleen nog maar onze boodschappen online en laat ze thuis bezorgen. Zo lui, maar zo fijn. Echt. Als je niet op de kleintjes hoeft te letten en je hebt een paar euro over voor de bezorging: boodschappen laten bezorgen is de ultieme luxe voor ons huisvrouwen! Je boodschappen worden tot in de keuken bezorgd. Je hoeft enkel alles online in je winkelwagen te mikken, een bezorgmoment uit te kiezen en op het moment van bezorging thuis te zijn. Daarna is het nog een kwestie van inruimen (Oke, dat doet de AH dus nog net niet voor je! Ideetje misschien? 😉 ) en klaar is Kees! Ik vind het echt heel erg fijn. Zeker omdat ik doordeweeks boodschappen doen met Jelle niet echt relaxed vind en in het weekend vaak genoeg andere dingen te doen heb en de resterende gezamenlijke tijd graag anders wil doorbrengen in de supermarkt. Dus voor nu, wat mij betreft: I-DE-AAL!

On a budget

Dan zijn er nog de mensen die er, al dan niet uit noodzaak, een sport van maken om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Zij gaan apart naar de Lidl, Aldi en andere supermarkten waar ze vooraf de aanbiedingen van opzoeken. Ik heb me zitten verwonderen tijdens het lezen van de comments in dit artikel over het budget voor boodschappen, over de kleine bedragen waarmee mensen zó veel boodschappen kunnen doen. Ik vind dat echt zo knap!

Groenteboer, slager, bakker

Jahaaa, de old fashion way! Apart naar de groenteboer, slager en bakker en daarna voor de rest naar de supermarkt (A.K.A. ‘kruidenier’). Eigenlijk vind ik dit wel een hele leuke manier van boodschappen doen. Zo lekker kneuterig en ik vind het ook wel leuk dat je de lokale ondernemer steunt. En naast dat het waarschijnlijk veel lekkerder is, is het misschien ook nog goedkoper? Dat weet ik niet zo goed… Het lijkt me in ieder geval heel leuk om zo boodschappen te doen en als alles op één plein zat, zou ik het misschien ook wel doen. Maar dat is niet het geval en dus ben ik er gewoon veel te lui voor, haha! Ik ben benieuwd hoeveel van onze lezers nog apart naar alle zaken gaan voor hun inkopen en of jullie dat ook echt een aanrader vinden of niet.

Hoe doe jij je boodschappen?

45 reacties

Sanne -

Ik ga elke ochtend met mijn zoontje boodschappen halen voor het avond eten, zijn wij er gelijk even uit en combineren wij het met diertjes kijken.
Nu ons tweede zoontje in aantocht is zit ik mij wel eens te bedenken hoe wij dit gaan combineren. (mijn man heeft onregelmatige werktijden en dagen dat maakt het soms wat moeilijk).
Hoe fijn zou het zijn als de Toet-Toet Boer (Melkboer Srv-wagen) gewoon weer door de straten reed :)!

denise -

Ik ben echt een koopjes gek. Als student doe ik ongeveer 3x boodschappen per week en ga dan 3x naar een andere supermarkt toe zodat ik overal de aanbiedingen mee kan nemen 😉

Sanne -

Leuk om te lezen! Zelf zou ik ook wel eens online boodschappen willen bestellen, alleen mijn vriend is het er niet mee eens. Die denkt dat we dat ‘alle ouwe troep’ krijgen en dat alles zo over datum is. Hebben jullie daar problemen mee gehad?

Willemijn -

Nee hoor, dat valt erg mee! Tuurlijk zit er wel heel af en toe een product tussen dat ik zelf niet uit de schappen had getrokken, maar ik ben nog nooit ontevreden geweest. Als dat wel het geval is, kun je mailen of bellen naar de klantenservice en dan krijg je je geld terug. De AH heeft een hele fijne klantenservice, heb 2 keer contact gehad omdat er iets niet klopte en werd heel netjes en redelijk geholpen.

Tineke -

Ik ga 1 of 2 keer per week naar de markt voor lokale producten uit het groene hart (yoghurt/vla, soms boter, soms kaas, eieren, bio groente en fruit, bio brood) en dat vul ik aan met wekelijkse boodschappen van de supermarkt (snacks, blikwaren, droogwaren). Ook ga ik meestal 1 keer per week een rondje door de stad voor andere zaken (drogist/de Tuinen, Hema, etc). Dit kan gelukkig doordat ik lekker in het centrum van mijn stad woon. Zo steun ik zoveel mogelijk lokale productie, dat vind ik erg belangrijk en is niet duurder dan andere bio boodschappen :)

Lotte -

Wij bestellen de boodschappen op maandag voor de hele week. Enkel brood halen we bij de bakker. Natuurlijk moeten we soms eens binnenwippen in een supermarkt voor nog een extra dingetje.

mariska -

Wij krijgen op donderdag onze biologische groenten bezorgd via bioaanhuis. Verder doen we in het weekend grote boodschappen en ga ik woensdag na het ophalen van mijn zoontje van kdv nog voor avondeten van woe-vrij. Op maandag kan ik zien wat er in het bio pakket zit dus daar omheen maak ik een planning.

kIM -

Ik voelde me een jaar geleden nog zwaar beledigd door mijn schoonmoeder die het maar vreemd vond dat ik rond etenstijd nog boodschappen voor het avondeten moest gaan doen en nog niet wist wat ik ging koken, terwijl zij de planning voor heel de week al rond had. En nu…
Meestal check ik in een app de folders van de 2 supermarkten hier in de buurt en kijk wat ze in de aanbieding hebben, aan de hand daarvan maak ik een weekmenu en een bijbehorend boodschappenlijstje. Deze boodschappen probeer ik in het weekend te doen wanneer mijn vriend thuis is, zodat ik niet 2 kleine kids tussen de slaapjes door in en uit de auto hoeft te slepen en allebei mijn handen vrij heb.
Brood haal ik bij de bakker, vlees en vleeswaren zo veel mogelijk bij de slager en mijn groente, fruit en eieren bij de boerderijwinkel en incidenteel vis en kaas op de mini-markt. Deze boodschappen haal ik meestal met de kinderwagen, leuk uitje voor de kids, we steunen lokale ondernemers en het belangrijkste, we hebben super lekkere verse producten. Nee, het is absoluut niet goedkoper, maar een brood van de bakker is echt niet te vergelijken met een brood uit de supermarkt, zelfde geld voor vlees van de slager of de houdbaarheid van groente en fruit die je koopt bij een groenteboer. Nu moet ik er wel bij bekennen dat ik alleen “maar” het huishouden manage, wanneer ik er fulltime naast zou werken dan zou ik ook wel anders piepen (alhoewel boodschappen doen nu ook echt geen hobby van me is, goed voor mijn gezin zorgen wel).

Monique -

Ik maak graag gebruik van het pick-up point van Albert Heijn. Mijn man rijdt daar dagelijks langs en rijdt ééns in de week langs het pick-up point om de boodschappen in zijn auto te laten zetten. Heerlijk! Verder nog wel eens naar een locale handelaar in groente en fruit. Maar dat doen we als we er op zaterdag zin in hebben!

Anneke -

Ik doe 1x per week de grote boodschappen voor die week. Ik hoef dan alleen nog een keer op pad om hetgeen te halen dat ik vergeten ben/niet op voorraad was. En voor de groenten en het fruit, want dat haalt de week vaak niet.
Ik doe op maandag de grote boodschappen, en als ik dan bijvoorbeeld op donderdag wil wokken, dan kan ik vaak geen wokgroenten vinden die nog 3 dagen houdbaar is.
Dat is ook de reden dat ik niet online bestel (want dat lijkt me wel heel fijn namelijk). Want dan heb je helemaal geen zicht meer op de houdbaarheidsdata, en voor weekboodschappen is dat niet handig.

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Momenteel hoef ik geen boodschappen meer te doen, omdat mijn vriend en ik bij zijn ouders inwonen (geld sparen voor een huis). Toen we nog apart woonden, ging ik ook één keer in de week naar de winkel. Ik stelde mijn weekmenu samen adhv de producten die in de reclame stonden die week :-) Voor verse producten, die ik geen week op voorhand kon kopen, ging ik wel eventjes de dag zelf naar de winkel :-) x

Jocelyn -

Nu ik zelf op kamers zit doe ik vaak boodschappen per 2 dagen, omdat ik niet iedere avond de wandeling naar de supermarkt wil maken (tijdgebrek enzo). Ik ga dan naar de AH en het Turkse supermarktje dat ernaast zit, ideaal! Daar kun je gewoon 1 ui en 3 aardappelen kopen, dus heb je nooit te veel over. Mijn moeder doet iedere week haar ‘wekelijkse boodschappen’ maar komt daarna nog 2 a 3 keer in de supermarkt omdat ze toch nog iets vergeten is of zin heeft in iets anders. Vroeger kochten we groente en fruit altijd op de markt en de rest bij AH. Mijn broertje en ik vonden het altijd super leuk om zelf te beslissen welke groenten en fruit er op de schaal moesten komen. Daarnaast moesten we altijd lachen om het geschreeuw van de verkopers op de markt. Misschien is dat ook wel DE manier hoe kinderen van groente en fruit gaan houden! Leuk voor Jelle en zijn broertje later!

Nynke -

Het idee van je boodschappen laten bezorgen vind ik leuk, maar echt te duur.. Sowieso doen we niet elke week voor 70,- boodschappen en daarnaast vind ik de bezorgkosten vrij hoog.
Ik doe een paar keer per week boodschappen. In het weekend gaan we, als het kan, samen. Dan halen we de ‘grote’ boodschappen (aka de zware, haha). Doordeweeks gaan baby en ik op pad! Sowieso lekker om samen een stuk te lopen en op de terugweg gaan we dan langs de supermarkt. Ik moet dan voor een paar dagen boodschappen halen, dus dat kan ook prima met de kinderwagen.

Marjan -

Ik woon alleen, dus dan is de bezorgservice geen optie, ondanks dat ik dat wel zou willen. De AH bezorgt pas vanaf 70,- las ik, en daar kom ik in mn eentje gewoon niet aan… Ik doe nu 2x in de week boodschappen, maar de dagen wisselen een beetje. Maar NIET op zaterdag, wat een verschikking, ik ga veel liever op zondag, stukken rustiger. Als ik tijd heb ga ik graag naar de Lidl, daar blijft groenten en fruit veel langer van goed dan de AH.
Bij mij in de wijk zit wel een vishandel, slager en turkse supermarkt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen bij de kleine jumbo ooit binnengeweest ben in het jaar dat ik er woon… Het is toch een drempel, zeker aangezien mijn moeder alle boodschappen bij supermarkten doet en juist ALLE aanbieden overal met de fiets gaat halen. Die is daar zo absurd veel tijd aan kwijt :S dat kan en wil ik echt niet.
Als ik heel lui ben ga ik uit mn werk met de auto naar de AH in het dorp waar ik werk, maar je makkelijk en gratis kan parkeren.

Lucy -

Ik probeer altijd in een keer de weekboodschappen te doen, maar soms kan ik niet genoeg gerechten verzinnen voor de hele week en moet ik na een paar dagen nog een keer 😛 Ik ga dan naar één supermarkt, maar zoek daar wel vaak de goedkoopste optie uit.

Heleen -

Ik combineer veel stijlen: ik ga meerdere supermarkten af voor aanbiedingen, en wat ik daarmee bespaar gaat naar de bakker en de slager. Daar is de kwaliteit zoveel beter dan bij de super! Ik ga wel vaak naar de super, ik heb een tafelmodelkoelkast, daar past simpelweg geen eten in voor een hele week.

Tessa -

Ik doe het ook de lazy way. Ideaal :-)

Eveline -

Elke zaterdag doe ik boodschappen. Vaak samen met mijn man, maar sinds ik zelf weer auto durf te rijden ga ik ook weleens alleen. Ik ga alleen naar de Albert Heijn en haal daar de boodschappen voor de hele week. Ik hou wel altijd één dag speling, voor als we geen zin hebben om te koken en iets gaan bestellen of uit eten gaan.

Inge -

Wij hebben een mix, de ene week doen we per dag wat kleine boodschappen en de andere week bestellen we via Picnic. Ik werk onregelmatig, dus ligt er maar net aan wanneer ik moet werken en hoeveel puf we hebben 😆

Sandra -

Sinds mijn zwangerschap maken we ook heel vaak gebruik van een afhaalservice. Hier in België wordt er helaas niet tot aan de deur geleverd maar kan je wel online bestellen en aangeven wanneer je het gaat afhalen aan de winkel. Zeker nu ons zoontje er is is het ideaal!
Alhoewel ik vorige week er toch zelf eens op uit ben getrokken naar de supermarkt, ik kan daar eigenlijk wel van genieten om rustig in de week zelf in de rekken te neuzen en te kiezen wat ik wil.
Tot slot denk ik niet dat alles apart halen goedkoper is, toch zeker niet wat vlees betreft bij de slager. De slagers hier zijn echt enorm duur. Groenten en fruit kan je misschien wel goedkoper vinden op de markt!

Jantine -

Ik vind het juist wel leuk om op mn vrije dag met mn zoontje naar de supermarkt te gaan. Hij in het winkelwagentje, krijgt hij alvast een krentenbol, en je kan hem dan van alles leren aan de hand van wat je allemaal ziet. Zijn we weer een uurtje zoet :)

Jami -

Ik doe zelf week boodschappen ik haat online boodschappen bestellen! Mensen raken hun bannen kwijt door het online winkelen.. Ben er geen voorstander van sorry!

Kim -

Ik doe 1x per week, met de auto, liefst alleen, de weekboodschappen. Wat kan en niet van specifiek merk hoeft te doen doe ik bij de Aldi en dan aanvullen doe ik met AH.

Wat ik vers nodig heb, haal ik snel door de week even. En als we geen zin hebben om het geplande gerecht te maken (valt wekelijks voor hahaha) dan probeer ik eerst te schuiven met iets anders van diezelfde week of ik haal iets nieuws maar hou het dan wel goedkoop!!!

Verder haal ik mijn bloemen altijd op de markt! Ben een klein beetje bloemenverslaafde en op de markt toch opvallend goedkoper!

Daphne -

‘Mijn’ manier van boodschappen doen, mis ik in het rijtje: ik ga één keer per naar markt voor twee tassen vol groenten, fruit, (zoete) aardappels, kruiden, olijven en nootjes en haal de rest gedurende de week in etappes bij de AH. Een combi van supercheap en lekker luxe:)

Mariska -

Ik zit ook te denken over boodschappen laten bezorgen, hoewel mijn vriend het altijd doet. Hij is er ook wel een beetje klaar mee. Hij is wel zo iemand die alle winkels bij langs gaat inclusief de markt. Word al moe als ik eraan denk. Ik maak twee keer per week een lijstje en hij gaat dan heen op de fiets, want geen rijbewijs. Soms doe ik met de auto wat grote dingen, zoals megaverpakkingen vaatwastabletten en ik rijd nog naar de bakker bij mijn oude huis om brood in te slaan. Ik wil per se dat brood, haha. Even de Ring op en af en klaar is Kees. Aanbiedingen van tandpasta en wasmiddel houd ik vaak in de gaten en haal ik ook wel eens. Maar bij voorkeur mijd ik supermarkten.

EliseDingen -

Zelf probeer ik altijd 1 keer in de week boodschappen te doen. Houdbare dingen hebben we eigenlijk ook altijd wel op voorraad, zoals pasta, tomatenpuree, rijst, bonen, blikje tonijn etc. Zo hebben we altijd wat achter de hand. Meestal ga ik naar de Lidl, die heeft voor mij eigenlijk alles wel. Af en toe ga ik naar de AH (gister nog, veel dingen 1+1 gratis gescoord wat we normaal ook veel eten/kopen) Voor goedkope kruiden en paprika’s (en soms ook lekkere (Turkse) broden) ga ik naar de internationale supermarkt hier in de buurt. Ik vind de prijs voor zowel paprika’s als kruiden in de gewone supermarkt belachelijk duur, haha. Dan koop ik het ook gewoon niet :) Oh en ik zorg altijd dat ik boodschappen ga doen op rustige momenten in de winkel, dan is het ook niet zo’n helse klus!

Cynthia -

Ik maak weekplanning voor het avond eten. Daarnaast bestel ik op vrijdag voor de hele week bij de hoogvliet m’n boodschappen. Dit haal ik dan af in de winkel (hoef ik de drukke winkel niet in en het scheelt een hoop tijd). Daarna naar de groentenboer voor wat verse groenten / fruit / aardappelen (deze zijn meestal goedkoper dan bij de supermarkt) Meestal op woensdag naar de AH voor wat aanbiedingen en de dingen die ik vergeten ben / niet zolang houdbaar zijn.
Verder vries ik veel in zoals vlees en brood.

Debby -

Goh, ik heb hier in het dorp geen AH, maar kan vast bestellen. Vind het namelijk enorm moeilijk nu met een kleine baby de deur uit te gaan. Dan maar even wat meer uitgeven, voor comfort moet je nou eenmaal betalen. Normaal probeer ik wel de goedkoopste versies te kopen, maar ben niet iemand die gaat uitzoeken wat er in de aanbieding is en daar mijn recepten omheen breien. Ik verzin wat ik wil eten en koop dat dan, heb meestal gewoon wat standaard recepten maar nu ben ik bezig met 50 days of green happiness dus wel veel uitzoeken haha! Stond vorige week gewoon 1,5 uur in de super… Bedankt voor de besteltip!

Paula -

Nou ik ben van de één keer per dag boodschappen doen (al halen mijn huisgenoten om en om ook wel boodschappen voor avondeten). The student way of life dus. En het liefst goedkoop! :’) Al geef ik aan sommige boodschappen wel liever iets meer uit.

Viv -

Wat leuk om te lezen! Ik doe vaak één keer per week boodschappen. Wij hebben de luxe dat de groenteboer, de bakker en de kaasboer/slager bij ons aan huis komt. Als wij een keer niet thuis zijn, zetten ze het gewoon voor de deur of in de schuur, heel handig! Wat jij ook al zegt, zo steun je de lokale ondernemers.

Inge -

Ik maak meestal op een weekavond het menu voor de komende 2 weken, op vrijdagavond doe ik dan de boodschappen voor die 2 weken. Ik koop in bulk in dus veel gaat de vriezer in. Op zondag ga ik naar de bakker voor een paar broden die ik invries, en naar de slager (die is over de bakker). En dan ga ik meestal nog tijdens m’n lunchpauze 1/2x per week apart naar de winkel voor vers fruit/groenten/ verse charcuterie als die vd slager op is.

jose -

Mijn vriend en ik halen zondag op onze fietsjes altijd boodschappen voor zondag tot en met donderdag bij de Nettorama en de Albert Heijn. Dan hoeven we ons niet druk te maken over wat we gaan eten doordeweeks als ik studeer en hij werkt :). Meestal moeten we dan alsnog doordeweeks wel eens wat halen, maar dat is niet zo erg. We kopen het meer in een keer omdat het dan goedkoper is. Op vrijdag en zaterdag halen we wel apart eten of eten we kliekjes. Ik vind het stiekem superleuk om te plannen wat we de hele week gaan eten… Al die lekkere dingen uitzoeken en dan gezellig naar de supermarkt… Hahaha wat ben ik toch kneuterig af en toe.

Kirsty -

Wij proberen in principe om één keer per week de boodschappen te doen, alleen mij valt het op dat groente bij onze AH lang niet altijd lang genoeg vers blijft en dan moet je tussendoor soms toch nog een keer, terwijl dat zo zonde is van de tijd. Dat is voor ons ook wel een reden om niet online te bestellen, want ik zou dan toch bang zijn dat je met verse producten die al aan de datum zitten komt te zitten.

jose -

Het probleem met de groente hebben wij ook altijd! Supervervelend… Daarom halen we altijd maar voor vijf avonden boodschappen.

Curly Creative -

Meestal maak ik op maandag een weekmenu en doe ik grote boodschappen. Soms ben ik wat vergeten en haal ik dan verderop in de week nog wat kleine dingen. Bij de bakker soms nog wat voor t weekend Mmm. Nu probeer ik wel dingen op voorraad te kopen zodat dat om de week wat scheelt in het boodschappen budget. Dan koop ik bijv vlees, brood (wat ik invries) en droge producten als rijst en pasta.

Xx

Marijke -

Ik maak altijd een weekmenu voor de eerste 4/5 dagen en dat zet ik op een lijstje en dan haal ik de boodschappen. Verderop in de week ga ik dan nog een keer voor de extra dingen en de laatste avondmaaltijden. Bevalt heel goed zo. Bezorgen lijkt mij erg handig alleen zie dat je dan minimaal voor 70 euro moet halen. Vind ik nog best veel! Maar misschien als je echte de hele week boodschappen in 1x doet dan kom je daar denk ik wel op.

Sascha -

Een keer per week met een weekplanning! Heerlijk, na een week is de koelkast altijd weer leeg, en doe ik weer boodschappen. Daarnaast een keer per week naar de markt voor fruit, noten en brood. Ik werk op zaterdag bij de slager dus dan neem ik daar nog wat vleeswaren mee. Heerlijke verse producten in huis, dat is voor mij echt veel waard.

Carina -

Voor het avondeten ga ik 1x per week maar voor de lunch zo’n 2 a 3 keer omdat ik veel salades eet en die blijven niet zo lang goed vind ik. Ga als het goed is binnenkort verhuizen en dan zal ik wat vaker langs de groenteboer gaan denk ik, die zit dan 100 meter verderop, superhandig!

Sabrina -

Ik ben ook gek op het online boodschappen doen! Daarnaast ga ik in het weekend wel eens naar de bakker of slager om mijzelf een beetje te verwennen.

marije -

Ik vind het heerlijk om op zaterdag het op de kneuterige manier te doen en langs de bakker en de slager te gaan. Het weekend inluiden. Maar ik ga ook wel eens gewoon langs de supermarkt en doe alles in 1x.

Eva -

Sinds de kids haal ik twee keer boodschappen. Of eigenlijk “wij” want mijn man haalt meestal de grote boodschappen en ik nog een keertje tussendoor. Stiekem vind ik de kleine boodschappen helemaal niet erg. Beetje struiken door zo’n supermarkt. Maar ik maak wel altijd een planning voor een paar dagen. Dat vinden wij makkelijker!

Susan -

Leuk om te lezen! Wij doen overal boodschappen, bijna elke supermarkt zit hier in de buurt, haha!

Hélène -

Mijn ouders maken hele ronde door de stad waar wij wonen eerst naar de binnenstad op de markt vis halen daarna na de groente boer in de stad dan naar de jumbo en dan nog naar de slager en daarna weer heel de stad door om naar huis te gaan

Dita -

Leuk om te lezen. Vaak ga ik 2x per week langs de supermarkt. 1x Voor de weekboodschappen en 1x voor wat kleine spullen, vers spul of als we bedenken toch wat anders te willen eten dan op de planning stond. Ik ga vaak naar de Lidl maar de laatste tijd, zeker in drukke weken, halen we het vaak bij Jumbo pick up point. Goedkoper dan bezorgen bij AH en je krijgt er ook nog vaak een of meerdere cadeautjes bij. En lekker makkelijk! Soms, zo 1x in de 2 maand probeer ik de AH box eens en bestel ik de rest mee, ook ideaal maar best prijzig vind ik. En als het een week is met prachtig weer of we hebben vakantie, dan haal ik wel 3x of 4x per week eten bij de supermarkt.

MERLIN -

Ik weet zelf dat mijn vader op donderdag altijd boodschappen haalt. Maar dan niet echt vlees groente aardappels. Maar drinken, potten groente, chips, boter, salade etc. En mijn moeder haalt dan door de week echt het avond eten.

Reageer ook