Bloomon Review

Al maanden wilde ik een Bloomon abonnement. Ik leerde Bloomon kennen via een vriendin en was opslag verliefd op de bossen van Bloomon. Bloomon is een maandelijks, tweewekelijks of wekelijks bloemenabonnement. Martine zag het ook wel zitten, nadat ik haar er over vertelde en dus sloten we beide een abonnement af. Vandaag, na vier bossen ontvangen te hebben, onze review!

Een bloemenabonnement dus. Ik had geen idee wat ik me daar precies bij moest voorstellen. Maar het is dus eigenlijk heel simpel! Bloomon heeft 3 formaten (S, M, L) waar je uit kunt kiezen en vervolgens bepaal je of je maandelijks, tweewekelijks of wekelijks een nieuwe bos wilt ontvangen. Dat is het eigenlijk! De bloemen van Bloomon worden door heel Nederland op donderdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur geleverd. In de randstad wordt ook geleverd op woensdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De dag voor de levering ontvang je een SMS met de verwachte bezorgtijd.

Om bloemen bij Bloomon te bestellen, ook al is het eenmalig, moet je een account aanmaken. In dit account kun je van alles regelen. Zo kun je wisselen van formaat bos, een keer een extra bos bestellen, je abonnement (tijdelijk) stopzetten, een week overslaan omdat je op vakantie gaat of een extra/nieuwe vaas kopen. Daarnaast kun je als je niet thuis bent, aangeven in je account waar de bezorger de bloemen mag achterlaten (bijvoorbeeld bij de buren of ergens op een bepaalde plek in je tuin. Net wat jij wilt!

Dan de prijzen: Small kost €17,95, medium kost €21,95 en large kost €28,95. Er worden geen extra kosten berekend voor bezorging.

Voor zo ver wat praktische informatie. Er staat echt heel veel informatie op de FAQ pagina van Bloomon, dus mocht je meer willen weten dan kun je het beste die pagina lezen.

Bloomon heeft een specifieke stijl, waar de bossen ook echt om bekend staan. Een Bloomon boeket herken je uit duizenden en juist die specifieke stijl maakt dat het op dit moment enorm populair is. Het zijn vaak ‘wilde’ boeketten. Niet van het klassieke, ‘standaard’ soort. Er zit weinig bladgroen in en geen één bloem is hetzelfde. Distels, rozen, gladiolen, gerbera’s, bessentakjes, exotische bloemen, grassprieten. Het is eigenlijk een ratjetoe van verschillende bloemen en planten.

Over smaak valt niet te twisten, dus allereerst moet je, om Bloomon te kunnen waarderen, de stijl van de bossen mooi vinden. Nu vinden wij zelf de stijl van Bloomon prachtig. We zijn beide gaan houden van de speelse, vrolijke bossen. Geen één bloem in de bos is hetzelfde en je kunt er naar blijven kijken. Ook zitten er vaak bloemen tussen die we nog niet kenden, dus we leren continu nieuwe bloemen kennen. Niet elke bos vinden we iedere keer even mooi, maar ja, dat kun je ook niet verwachten denk ik. Ze zijn allemaal mooi, maar van de één word je nog net weer iets blijer, dan van de ander.

We zijn beide begonnen met een M bos. Maar na de eerste keer moest ik helaas concluderen dat de M te groot is voor op mijn eettafel. Daarom ben ik overgeschakeld op een S bos. Ik vind de M bossen zelf wel echt mooier en toffer, maar de S is ook zeker een schatje! De verschillende maten bossen hebben hetzelfde thema, maar ze verschillen wel wat onderling zodat ze goed bij de verschillende groottes passen.

Natuurlijk hebben we onze Bloomon bossen op de foto gezet de afgelopen weken. Hier zie je ze!

Onze eerste bos! Wauw, wat is ‘ie mooi he! Het thema van de week was de Gaypride: alle kleuren van de regenboog.

Martine’s tweede bos

Mijn (Willemijn) tweede bos. Er zaten meerdere distels in en een bijzondere lilakleurige roos, mooi!

Na twee weken, de nieuwe bos was inmiddels gearriveerd, stond de bos van Martine er nog zo bij (min de verlepte bloemen die ze er tussenuit haalde in de loop van de weken).

Martine’s derde bos. WAUW!

Mijn derde bos. Mijn moeder schikte hem en zij ‘scheidde’ de kleuren. Dat vond ik wel origineel gedaan van d’r! Van de ene kant leek ‘ie paars/roze, van de andere kant geel/oranje.

Martine’s vierde bos. Het thema van deze keer was ‘Zonsondergang’. Het was een hele wilde bos!

Mijn vierde bos. Wederom weer een geweldige bos, met oranje, rode en gele kleuren en bijzondere bloemen.

Zelf vonden we bos één en drie het allermooiste. Hoewel ik zelf mijn vierde bos ook wel heel erg mooi vind. Bos twee vonden we beide een beetje lastig te schikken en de ene keer is de bos gewoon meer je ding dan de andere keer. Dat is een beetje part of the deal natuurlijk bij zo’n abonnement.

Martine en ik hadden het over of het het waard is. Want eerlijk is eerlijk, zo’n boeket kun je ook zelf samenstellen op de markt of bij de bloemist. Of misschien zelfs wel uit de natuur. Ik heb namelijk wel vaker het argument ‘Zo’n boeket kun je ook zelf samenstellen en dan ben je voor €15 wel klaar’ gehoord. Maar… daar moet je wel creatief genoeg voor zijn! Daarnaast moet je daar ook zin en tijd voor hebben. Martine en ik zullen zelf niet echt snel wekelijks of tweewekelijks naar de bloemist gaan om een nieuw boeket te halen. We hebben er beide te weinig tijd voor en vinden het ook niet leuk genoeg om te doen. Daarom is zoiets als Bloomon juist perfect voor ons. Wél een prachtig boeket op tafel, niet de moeite hoeven doen ervoor en het word ook nog eens thuisbezorgd. Het is dus gewoon een ultiem luxe product. De bos an sich kost natuurlijk geen €21,95, maar je krijgt voor dit geld óók de bezorging, service van het samenstellen van de bos. Daarnaast hoef je niet zelf naar de winkel en hoef je zelf ook geen enkele moeite ervoor te doen. In die zin is €21,95 wel een redelijke prijs, maar het is wel weer ruim €40 per maand bovenop je lasten.

Over de frequentie: wij hebben gekozen voor elke 2 weken een bos. Dit doen de meeste mensen, begreep ik en ik snap helemaal waarom. De bos blijft sowieso een hele week mooi en in de tweede week haal ik verwelkte bloemen eruit. Je kunt zeker 2 weken genieten van je bos! Vaak zelfs nog langer (een beetje afhankelijk van de bos en hoe goed je er voor zorgt), dan haal ik de laatste paar bloemen eruit en zet ze apart op een klein vaasje in de vensterbank of het toilet, terwijl op tafel alweer een prachtige bos pronkt.

Een van de leukste dingen vinden we het verrassingseffect. Elke donderdagavond sta je te popelen om je nieuwe bos. Hoe ziet ‘ie eruit? Welke kleuren zouden er weer in zitten deze keer? We vinden het wel aan de prijzige kant, €40 per maand voor 2 bossen. Maar al met al vinden we het voor onszelf wel waard. We vinden het leuk, mooi én het is zo gemakkelijk. Martine heeft haar schoonmoeder trouwens een Bloomon Bon cadeau gedaan. Hiermee kun je 1 of meerdere bossen aan iemand cadeau doen. Ook een leuk idee!

Bloomon heeft ook eigen vazen waarin de bossen mooi tot zijn recht komen. Die kun je er voor €15 bij kopen of, wanneer je via iemands affilate link koopt, gratis ontvangen bij je eerste bestelling. Wij hebben ook zo’n linkje (we krijgen goodies wanneer een aantal mensen iets via onze link hebben gekocht). Dus mocht je ook een abonnement op Bloomon willen, dan krijg je als je via deze link een abonnoment afsluit, een gratis vaas.

Kende jij Bloomon al?

40 reacties

Cor -

De kennismaking met de eerste bos en vaas waren super. Een prachtige bos die 1,5 week heeft gestaan. Zelfs toen waren er bloemen die nog steeds konden.
We hebben uiteindelijk besloten een keer in de maand zo’n prachtig samengestelde bos te laten komen.

Deborah -

Ik heb onlangs mijn eerste bos besteld. Erg prijzig maar wát is zo’n bos mooi.
iedere twee weken een nieuwe bos gaat hem voor mij niet worden ivm de prijs, maar een paar keer per jaar mezelf (of iemand anders) trakteren op zo’n bos wel.

diane -

Mooi zeg! Waar heb jij zelf de bijpassende vaas gekocht? Ik begrijp dat je er de eerste keer een vaas bij kunt krijgen, maar wil de 2e keer misschien wel een ander formaat kiezen.

Elizabeth -

Wij hebben ons eerste boeket vorigeweek donderdag ontvangen. Een large boeket echt geweldig.
Wij genieten er ieder moment van als we thuis zijn en we zijn veel thuis als gepensioneerden.
We zeggen nu nog, na een week tegen elkaar, kijk eens wat een prachtig boeket bloemen we hebben, genieten er enorm van en we zien de bloemen vanuit elke plek van de woonkamer en openkeuken.
Er staan bloemen in die we ook in de tuin hebben staan dat is wel grappig.
Inderdaad is het een behoorlijk bedrag zeker een large boeket en ik dacht ook er meer bloemen voor te krijgen maar al met al zijn we er blij mee en al weer iets waar we gelukkig van worden. Overal waar je blij en gelukkig van wordt draagt bij aan je gezondheid toch.
Ga zeker ook eens een middel en klein boeket laten bezorgen om het verschil te zien.
De boeketten voelen met liefde geplukt en met liefde bij je thuis bezorgd.
Voorlopig laat ik het nog bij een large boeket is een geschenk aan ons zelf.

Sandra -

Wat een mooie gloeilamp-vormige vaas! Waar kan ik deze kopen??

kIM -

Ik heb ook net een abbo afgesloten via jullie link, ben benieuwd!

Linda -

Het zijn mooie bloemen en het is een leuk concept, maar ik vind het echt duur. Bij bijv de de AH, de Lidl en ook bij bloemenzaken heb je vaak twee bossen bloemen (1 bos kan ook, allemaal in kleine vaasjes/glaasjes zetten en je hebt een heel luxe gevoel aan bloemen in huis) voor 5 tot 10 euro en die staan bij mij ook twee weken. Natuurlijk heb ik het dan wel,over een ander soort bloemen, maar daar kun je met een klein beetje moeite, wat echt niet veel tijd kost, ook iets heel moois en bijzonders van maken. Alle bloemen moeten immers schuin afgesnden worden en als je er dan 5 minuten bij pakt dan maak je er op een simpele manier iets bijzonders van en die 5 minuten hebben we allemaal wel, bijv door even niet met onze telefoon bezig te zijn ;-))

Julie -

Na een jaar twijfelen heb ik na jullie review een abonnement aangeschaft en vanavond is mijn eerste bos bezorgd. Wat een feestje. Iedere keer als ik de woonkamer in loop ben ik blij. Mijn vriend vond het eerst te duur toen ik het vertelde afgelopen week, maar zelfs hij vind dat we het abonnement moeten omzetten van 1x per maand naar 1x in de twee weken een nieuwe bos. Nu al 😜

Willemijn -

Oh wat leuk om te horen 😀

Fabienne -

Ik heb ook sinds kort een Bloomon abonnement, maar dan eens per maand dat scheelt toch weer in de kosten. Het blijft duur, maar het is zo’n feestje iedere keer… Echt een cadeautje voor mezelf…!

Majorie -

Wat een mooie boeketten! Mooie foto’s ook!. Het is zeker prijzig, maar ook absoluut een mooi luxe verwenmoment.

Tuwa -

Ik ben overgehaald! Ga me morgen even inschrijven, verheug me nu al op de mooie bossen :) bedankt voor de review!

Mare -

Weet je wat ik nou zo leuk vind? Dat jullie ondanks dat jullie zoveel krijgen toch de moeite nemen om zelf dingen te kopen en eerlijk te reviewen!
Leuk idee, maar echt veel te duur voor mij.

myr -

Ten eerste, goede review! Ik vind de bloemen alleen echt niet mooi. Denk dat ik meer van de ouderwetse volle boeketten houd dan van dat wilde. En erg prijzig. Daar kan ik wel 4 ouderwetse bossen voor halen.

Lisa -

Superleuk idee ook om cadeau te geven, ben nu zelf in het buitenland en doe mijn moeder dit twee maal cadeau als onderdeel van haar verjaardagscadeau!

Anouk -

Erg mooi die bossen. Als ik op mezelf zou wonen en geen failliete student zou zijn, zou ik het ook zeker overwegen om een keer zo’n bos te bestellen.

Nienke -

Ik vind de bloemen van Bloomon prachtig. Helemaal mijn stijl die wilde boeketten. Ik zou graag een abonnement willen, maar dat is op het moment voor mij iets te duur. Als ik een eigen huis heb en ik kan fatsoenlijk rondkomen zou ik ook zeker een abonnent nemen!
Fijn om jullie review hierover te lezen!

Amy -

Ik zag de bossen al steeds voorbij komen op jullie social media accounts en moet zeggen.. ik vind ze prachtig! Ben aan het overwegen om het ook eens te proberen, maar twijfel nog door de prijs. Het concept is in elk geval erg gaaf!

Martine -

Zeker heel erg mooie bossen, maar ik ben zo weinig thuis dat ik dan toch bang ben dat ik er niet genoeg van kan genieten. Misschien iets voor de toekomst! Leuke en goede review in ieder geval :)

Marjo -

Bij een goede lokale bloemist kun je vaak ook een abonnement met bezorging afsluiten. Je bent dan meestal goedkoper uit én je stimuleert ook nog eens de lokale economie. Zo blijven er nog leuke winkeltjes over in de winkelstraat ☺️

Anoniem -

Mooie bossen! Ik ben gek op bloemen en heb altijd wel een bos op tafel staan. Wat ik me nog afvraag: moet je de bossen zelf schikken? En zo ja, krijg je daar een voorbeeld of beschrijving op papier bij? Lijkt me nl nog best lastig.

Willemijn -

Goede vraag! Je moet ze zelf wel nog even schuin afsnijden en in de vaas zetten ja. Da’s best een kunst, maar er staan instructiefilmpjes op de website van Bloomon. Het loont wel echt om dat te doen, want de eerste keer zette ik de bos gewoon vanuit de wrap in de vaas, maar dan valt de bos helemaal niet mooi. :)

Marian Gossen -

Ik ben al meer dan een jaar enthousiast gebruiker. Kreeg ooit per ongeluk een M bos, maar die is ook te groot voor mijn tafel. Heb wat kleine vaasjes bijgekocht, er zijn na 2 weken altijd nog een paar bloemen mooi. Hele aardige bezorgers ook, mag ook wel eens gezegd worden. Ze staan altijd met een grote glimlach voor de deur!

Willemijn -

Ja klopt inderdaad, super aardige bezorgers!

Carolien -

Ik bezorg ze ook heel graag, de bloemen😉 beste job die er is, mensen verblijden met een bloemetje.

Curly Creative -

Ik begrijp het principe en heb zelf ook weleens nagedacht over zo’n abonnement maar het is mij echt te duur. Nu bofte ik afgelopen weken dat ik een paar keer de pluktuin kon bezoeken. Daar plukte ik twee keer een flinke bos voor maar 3,50 (ja dat leed je goed) natuurlijk is jet seizoen daar straks voorbij maar dan ga ik gewoon langs de bloemist of scoor ik bloemen bij de Lidl die ik zelf mix door bijvoorbeeld twee verschillende bosjes te kopen.

Xx

Melissa -

Hier was ik zo benieuwd naar! Ik zag de foto’s van jullie mooie vazen vol bloemen al voorbij komen op social media. Ik zelf haal het bij het tuincentrum en iedereen die hier thuis komt denkt dat het van bloomon is haha. Ik kende het hele concept niet maar raakte geïnteresseerd omdat mensen dat maar bleven roepen. Creatief ben ik wel, maar toch zijn deze bossen wel zichtbaar specialer. Ik denk dat ik ze gewoon eens ga bestellen! Dankjewel voor de review

Mariska -

Van dit heb ik nog nooit gehoord, wel van een abonnement op bloemen. Dat was op mijn vorige werk het geval. Leuk idee vind ik het wel :) zelf zou ik het niet doen, ik vergeet namelijk altijd bloemen en planten te verzorgen.

Annemiek -

Wij hebben nu al een maand of 4 de bossen van Bloomon. Ook ik maak steeds enthousiast foto’s van de prachtige bossen en plaats ze op Instagram. Het is inderdaad best aan de prijs. Maar eerlijk is eerlijk, ik ken geen bloemenzaak in de buurt waar ze al deze verschillende bloemen hebben die ik soms in een bos voorbij zie komen. Juist dat “veldboeket” idee vond ik er zo leuk aan. Een “normaal” geschikt boeket kan ik uiteraard zelf ook wel kopen bij de bloemist, maar ik heb ook geen tijd om 4 bloemisten af te lopen voor allerlei bijzondere exemplaren.
Wij zien het echt als een kadootje voor onszelf, de bos staat inderdaad bijna twee weken en het is echt een plaatje in ons interieur! De avondbezorging is ideaal!

marije -

Ik heb mijn moeder voor moederdag een maandelijks abonnement gegeven en ze is er dolblij mee. Leuke verrassing iedere maand weer voor haar.

Lisa -

Ik <3 Bloomon! Wordt er zooo gelukkig van en hier in Leiden lukt het echt niet om zo'n mooi bos voor minder dan 30 euro samen te laten stellen, vooral doordat het allemaal losse bloemen zijn! Aanstaande donderdag komt mijn nieuwe bos! :)

Monique -

Sinds ik het een keertje voorbij had zien komen op internet en een paar maanden geleden een standje bij de Bijenkorf stond, leek het mij ook geweldig. Toen jullie je eerste bos besteld hadden en daarvan een foto op instagram zag, heb ik meteen twee weken daarna ook mijn eerste bos laten bezorgen, ik loop ook precies gelijk met jullie bossen. Ik moet zeggen dat ik mijn tweede (jullie derde) ook echt schitterend vond.

Jep, er hangt een prijskaartje aan, maar iedere keer als ik beneden komen, thuis kom of er sowieso naar kijk, wordt ik er zooooooo blij van! Dat is het mij zeker waard. Echt genieten!

Ingrid -

Wat een grappig concept. Op zich lijkt het me een beetje vreemd dat deze bossen duurder zijn, omdat ze zijn samengesteld, dat is toch gebeurt met elke kant en klare bos die je koopt.
Ik zou het er op zich wel voor over hebben, zelf een bos samenstellen vind ik zonde van mijn tijd, zeker als iemand anders het beter kan en het diens baan is. Helaas zouden ze het niet overleven met mijn katten en alleen voor in de slaapkamer vind ik dan zo zonde..

Charlene -

Fantastisch leuk concept, wat hebben jullie de bloemen mooi op de foto gekregen zeg. Een tijdje terug heb ik ook een aantal keren Bloomon geprobeerd, maar voor mezelf de keuze gemaakt dat ik een boeket in deze stijl liever zelf laat samenstellen bij de bloemist in het dorp zodat de kleuren altijd naar mijn zin zijn. Van de 4 Bloomon boeketten die ik kreeg vond ik er 2 niet mooi in ons interieur staan door de kleurencombinaties (knalpaars met knalrood, whut?!?). De verschillende bloemsoorten vind ik geweldig, behalve de distels; die mogen ze wat mij betreft tussen het onkruid laten staan ipv ze in een vaas te zetten. En de Bloomon vaas in maatje S vind ik prachtig en is hier echt een favoriet geworden, daar gaan de boeketten van de bloemist nu elke 2 weken in!

bb -

Ik kan me nou niet voorstellen dat je niet eens per 2 weken de tijd kunt vinden om een bos bloemen uit te zoeken, dat je er geen interesse in hebt is wat anders. Wel mooie bloemen, maar ik vind het een te grote last voor alleen bloemen. Ga hem wel onthouden om een keer voor een vriendin te bestellen voor verjaardag oid.

Charile -

Goede review!

Debbie -

Leuke eerlijke review! Ik zit er ook aan te denken. Las namelijk ook dat de bloemen meteen vanuit de veiling komen en dat ze daarom ze goed blijven.

De prijs houdt me inderdaad wel beetje tegen: misschien leuk voor af en toe..?

Nicole -

Ik twijfel al zo lang om een abonnement te nemen. Vooral om de prijs inderdaad! Maar ik weet dus ook dat ik zelf zoiets niet kan samenstellen. Heb ik het geduld en creatieve inzicht niet voor. Misschien toch maar mijn man lief aankijken om het een keer te testen..

Femke -

Ik vind het concept ontzettend leuk. Ik ben gek op bloemen en vind het altijd zo leuk staan in huis, toch heb ik vrijwel nooit een bos bloemen. De prijs is oké, maar zoals je zegt is het iedere maand toch weer zo’n 40 euro als je twee bossen laat bezorgen en dat vind ik voor af en toe leuk, maar niet voor iedere maand.

Dita -

Erg mooi die Bloomon bossen. Zelf heb ik nu 3x een boeket ontvangen. Ik doe dit zo nu en dan. Erg leuk en een cadeutje voor jezelf!

Reageer ook