2Test: HEMA BH portemonnee

Als ik ga stappen, wil ik graag vrij kunnen bewegen en helemaal los kunnen gaan. Ik vind een handtasje dan ook eigenlijk mateloos irritant als ik aan het dansen ben. Mijn moeder attendeerde me er op, toen we in de HEMA liepen, dat een BH portemonnee misschien de oplossing zou zijn. Ik probeerde het uit!

HEMA zegt er het volgende over:

“De decolleté portemonnee, handig voor het opbergen van kleingeld en/of pinpas. Met behulp van het lusje kan je de portemonnee bevestigen aan het bhbandje. Ontworpen door Hiske Elferink, Winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012.”

De BH portemonnee bestaat voor 65% uit polyester en voor 35% uit nylon. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart met witte stipjes of volledig zwart.

Ik weet nog in mijn tienerjaren dat ik altijd een klein dun portemonneetje had, wat ik in mijn lange laarzen stopte. Ik zou niet weten waar ik mijn telefoon liet. Volgens mij nam ik die nooit mee! Ik neem als ik ga stappen altijd mijn pinpas mee, contant geld, rijbewijs, telefoon en een lipstick.

Nu passen een telefoon en een lipstick al niet in de BH-portemonnee dus die moet je alsnog ergens anders laten. In je broekzakken bijvoorbeeld maar ja… dat staat niet heel flatteus en dat houdt bij voorbaat in dat je ook al geen rok of jurk aan kan tenzij er zakken in zitten. Je kunt je telefoon en lipstick natuurlijk ook thuis laten, maar ik vind het toch wel een fijn idee om mijn telefoon mee te nemen (in geval van nood).

Dus voor de test deed ik de BH-portemonnee in mijn beha en maakte de lus vast om mijn BH-bandje. De lus maak je vast met het rode knoopje. De opening is niet heel groot dus het is even gefriemel. Maar als het eenmaal zit, dan is het prima.

Je kunt er met gemak meerdere pasjes in kwijt en geld dus dat is een pluspunt. Maar ik had het wel fijn gevonden als de vakjes aan de bovenkant wat strakker waren zodat de pasjes meer geklemd zouden zitten. Ik vind ze wat losjes er in zitten.

Ook had het leuk geweest als de BH-portemonnee in een huidskleur te koop zou zijn, dat zou wat mooier staan onder een licht hemdje bijvoorbeeld.

Mja, ik weet niet echt of ik dit aan te raden vind: twijfelgevalletje. Het gaf me wel veel bewegingsvrijheid tijdens het dansen maar tegelijkertijd vond ik de pasjes wat los zitten en ik kan mijn telefoon er niet in kwijt. Maar ik ben de pasjes niet kwijtgeraakt dus dat is een pluspunt en ze zitten ook veilig opgeborgen onder je BH.

Ik moet zeggen dat het avondje uit verder prima verliep en het redelijk lukte om met gemak mijn pasjes te pakken. Later -en veel shotjes later- haalde ik blijkbaar de hele tijd de complete portemonnee er telkens helemaal uit in plaats van alleen het pasje als ik wat af ging rekenen. Tja…daar kan de portemonnee niets aan doen natuurlijk.

Als de vakjes iets strakker waren, had ik de portemonnee iets fijner gevonden. Ik vind het wel een heel goed idee, maar ik denk dat de uitvoering nog net iets beter kan.

De HEMA BH portemonnee kost €5.

27 reacties

Milou -

Hmm, klinkt niet echt super. Er zijn ook van die platte heuptasjes die je onder je kleding kan dragen. Meestal liggen die bij de reisartikel. Dingen zijn nie om aan te zien maar wel handig met meerdere vakjes en ritsjes voor je geld en missvhien zelfs je telefoon/.

Manon -

Ik kan dus echt niet komen in deze trend haha. Ik vind het juist een supergoed idee, dat je je pasjes dichtbij je kan dragen. Maar ik heb nogal een kleine cup en dan vind ik het al snel onprettig aanvoelen :’) Vooral als ik dan lees dat er dames zijn die er alles in doen en geen tasje mee nemen tijdens het uitgaan. Dan denk ik; waar moet ik m’n haarborstel, lipstick, sleutels, kaarthouder e.d. laten? Haha!

Marjolein -

Haha op de middelbare school (8 jaar geleden) stopte ik mijn telefoon ook altijd in mijn lange laarzen. Dat deden de meeste meiden 😀 En pinpas indd ook.

melissa093 -

Ik gebruik altijd zo’n buiktasje tijdens het uitgaan. En dan niet zo’n hele dikke maar een platte met veel vakjes en meerdere ritsen. Alles past er in en toch je handen vrij. En zeg nou zelf, op welk feest zijn mensen zo nuchter dat hen opvalt dat je zo’n tasje draagt… lol

Pien -

Ik heb ook altijd nog sleutels bij van thuis en fiets. Die haal ik dan sowieso al van de sleutelbos af zodat ik alleen maar die sleutels nodig heb maar ik kom toch altijd uit op het feit dat ik een tasje of flinke clutch mee moet nemen.. En contant geld of een pasje gooi ik wel los in mijn bh, geen portemonneetje voor nodig hoor 😉

Anneroos -

Daarnaast had ik trouwens ook gewoon mijn tasje bij me, maar omdat ik bang was mijn belangrijke pasjes te verliezen in het buitenland of ze gestolen zouden worden, was dit een prima oplossing!

Anneroos -

Ik heb er zelf een! Gebruikt in Barcelona, waar veel zakkenrollers zijn. Werkte prima voor mij en vond het erg handig. Het enige minpunt voor mij was dat er geen ritsje of iets in zat, waardoor het kleingeld er als het ware uit kon vallen. Leuk dat je dit getest hebt!

superheldin -

Het lijkt me ontzettend onhandig! Ik ben ook geen fan van handtassen tijdens het stappen maar ik geloof niet dat dit de oplossing is voor mij. Gelukkig komen laarzen tot kniehoogte weer in de mode, om de een of andere reden lijkt het me dan wel weer reuze handig om een laarzenportemonnee te hebben…

nanoe -

ik zie genoeg mensen hun telefoon gewoon in hun bh stoppen zonder een hoesje ofzoiets hoor. kan ook! is alleen niet heel flateus

Annemarij -

Tja borstkanker komt steeds vaker voor bij jonge vrouwen. Misschien een link met telefoon in bh. Het heeft toch straling af. Maar goed ik ben ook geen arts:)

xAmber -

Ik heb de bh portemonnee al jaren! Vooral op vakantie erg fijn voor pinpassen en credit cards. Ik heb m getest in disneyland. En zelfs in de meest heftigste reacties bleef alles goed zitten.

Tessa -

Wat denk je hoe de barman zich voelt als hij geld moet aannemen uit je (zweterige) bh.. ik zou het erg onfris vinden. En ik vind het ook ordinair. Leuk dat je het getest hebt, was ik ook nieuwsgierig naar, maar ik blijf het te ordinair vinden om ooit te overwegen.

Martine -

Maar dat geld wordt dus juist niet zweterig door deze portemonnee en tegen jou gezegd denk ik dat de barman wel “viezer geld” aan moet nemen van (dronken) mensen die overal aan zitten of of hun handen niet wassen na het wc-bezoek..

Iris -

Tsja, geld is sowieso één grote bron van bacteriën. Dat je een bh-portemonneetje draagt, sluit trouwens niet uit dat je al dan niet dronken bent of je handen wel of niet wast na toiletbezoek. 😉 Het portemonneetje zelf lijkt me niet zo prettig: ik vind het dan ook een wat wonderlijk idee om in je ondergoed naar geld te zoeken en dat aan bar- of winkelpersoneel te geven, omdat ik vind dat het bewaren van geld in je ondergoed een onnodig seksuele connotatie geeft aan het kopen van een drankje. Ik kan me heel goed voorstellen dat het wel erg handig is als je die associatie daar zelf helemaal niet bij hebt en je het een prettig idee vindt om je geld en andere waardevolle spullen dicht op je huid te dragen!

Vlinder -

Hmm, eigenlijk wel een handig tasje. Het verbaasd me alleen dat er wordt gezegd dat het jammer is dat de telefoon er niet in past. Je kunt toch nooit de telefoons van tegenwoordig in je bh stoppen? Ik heb het wel eens geprobeerd en bij mij lukt het gewoon echt niet zonder dat je ziet dat je iets in je bh hebt gestopt.
Ik hou het op een klein tasje omdat ik me niet zo prettig voel om in mijn bh te moeten ”graaien” naar mijn pasjes. Maar dat is natuurlijk mijn eigen gevoel. Ik vind het wel een goed idee, veel hygiënischer dan dat je alles los in je bh stopt :)

Lidianne -

Ik heb hem ook! Niet voor uitgaan, maar voor mijn reizen. Ik ga regelmatig als meisje alleen backpacken. Voor de veiligheid (je weet maar nooit) is het altijd slim om je belangrijke items te verdelen. Dus ik heb daar altijd mijn CC inzitten en wat geld. Zodat alsss mijn tas wordt gejat ik altijd nog geld heb. Ben er daarom wel superblij mee! :)

Ashley -

Ik zag jaren geleden altijd vrouwen dingen in hun bh stoppen en eruit halen, ik ‘vind’ het persoonlijk heel ordinair.. Jou niet hoor Martine

Carmen -

Ik deel je mening. Ik vind het er vreemd uit ziet als je gaat afrekenen en je haald geld of een pinpas uit een BH. Ik heb als caiserre gewerkt, en er iets niets viezer dan warm geld aan moeten nemen afkomstig uit een BH…. al helemaal niet op zomerse dagen.

Lucy -

Ik ben echt een BH-drager, stop alles er in als ik geen tas of zakken heb. Pasjes, geld, telefoon, lipstick, sleutel gaat allemaal mee in de BH, hahaha! Zeker vroeger toen ik nog ging stappen en de telefoons wat kleiner waren dan nu :)
Ik weet niet of ik zo’n tasje heel handig vind… Het is hygiënischer natuurlijk, zeker voor geld, maar ik vind het fijn om alles te verspreiden zodat je het niet ziet zitten. God wat beschamend eigenlijk xD

Martine -

Hahaha, ik zie echt zo’n BH voor me gevuld met je halve huishouden :’D Fantastisch

Renate -

Ook gewoon handig voor als je op vakantie bent!

MARIJKE -

Nu ga ik tegenwoordig nooit meer op stap, maar denk dat ik dit wel handig gevonden had tijdens het stappen!

Romy -

Wat een leuk idee, maar ik houd het dan toch liever bij een tasje.

Diana -

Hoe pak je dan je geld, moet je met je handnin je bh?

Susan -

Hmm, dit lijkt me niet echt wat.. Ik neem dan wel gewoon een tasje mee!

Femke -

Klinkt als een best handige portemonnee maar het is niet echt iets voor mij. Ik neem gewoon een klein tasje mee waar ik ook meteen lipstick, klein spiegeltje, mijn telefoon en sleutels in op kan bergen :-).

marije -

Wat een grappig idee. Ik propte altijd alles in mijn laars of zijkant bh. Jammer alleen dat je telefoon er niet in kan. Dat zou voor mij het belangrijkste zijn.

Reageer ook