2Keep a Diary: Een hele fijne (werk)week!

Afgelopen week telden we de laatste dagen van augustus en luidden we september in. September vind ik altijd een leuke maand. Meestal is het nog lekker nazomerweer en de gezellige herfst- en wintermaanden zijn in het vooruitzicht. Afgelopen week was een heerlijke week. Op mijn weekend na dan. Want die viel behoorlijk in het water…

Maandag

Maandagochtend! Ik ontbijt met yoghurt, muesli en aardbeien. En daarbij natuurlijk een grote mok thee en een vitaminepil voor zwangeren.

Om 8.15 uur breng ik Jelle naar de opvang op de fiets (zo fijn dat we nu lekker kunnen fietsen!). Niet veel later ben ik weer thuis en ga ik aan het werk.

Om 10.30 uur komt Martine ook. We zijn lekker op dreef vandaag!

We zijn make-uppaletten aan het testen en zaten hier te bestuderen welke kleur oogschaduw we ook alweer opgedaan hadden. Moeilijk vak, dat beautybloggen!

Ook maakte Martine een buikfoto van mij! Hier ben ik 18 weken en een paar dagen. M’n buik groeit eigenlijk net zo hard als bij Jelle. Verder voelde ik de baby eerder (Djurre ook), maar kom ik weer minder snel aan. Grappig om de verschillen en overeenkomsten te zien!

Aan het eind van de middag haal ik Jelle weer op. Martine blijft nog even om met Jelle te spelen. Kan ik ondertussen mooi zijn eten maken! Als ze weg gaat om 18.00 uur zwaaien we haar uit en geef ik Jelle eten.

Daarna breng ik ‘m naar bed en kook ik voor mij en Djurre, die om 19.00 uur thuis komt van z’n werk. Daarna ploffen we lekker op de bank.

Dinsdag

Dinsdag is het bijna altijd mama-dag. En plak daar ook maar gerust het woord huishoud-dag bij. Zo ook vandaag. Ik stofzuig en dweil…

En doe heel veel was. Daarnaast ruim ik ook nog op en doe ik de wc. Maar dat staat niet allemaal op de foto hoor! 😉

We lopen ook een flink stukje met Saar. Jelle draagt hier een vestje van BabyFace, een jeans van Zara en schoentjes van Lidl*.

Als Jelle slaapt, verricht ik snel even wat werk.

Ik lunch met een restje pasta. M’n favoriete lunch!

Ze zijn met onze straat bezig en Jelle kijkt z’n ogen uit met al die graafmachine’s en vrachtauto’s die voorbij komen!

Om 16.00 uur begin ik alvast aan de voorbereidingen voor het avondeten. Ik maak risotto voor Jelle.

Djurre is laat thuis, dus eten Jelle en ik samen vanavond. Hij de risotto, ik een recept uit de AH box.

Daarna is het tijd voor een boekje, fles en slapen voor m’n kleine man. Als ‘ie slaapt begin ik aan de bult afwas en ga erna aan het werk. Djurre is pas laat thuis, dus kan ik lekker even doorstomen.

Woensdag

‘s Ochtends werk ik en maak ik me klaar voor een event waar ik ‘s middags naartoe moet. Ik moet duidelijk mijn toilettas met dagelijkse make-up weer eens opruimen…

Om 12.00 uur stap ik in de auto richting Amsterdam.

Ik ging namelijk naar een event van Woezel & Pip.

Kijk wie ik ook zag! Elise van ChicksLoveFood. Ook zag ik daar Shirley van Mommyhood en ontmoette ik nog een aantal andere mommybloggers. Super leuk!

Om 18.00 uur was ik thuis. Ik maakte kip met aardappel uit de oven, met daarnaast een kool/appelsalade. Ik at gezellig samen met m’n moeder, Djurre en Jelle.

Donderdag

M’n ontbijtje van vandaag: havermout met bosbessen. Lekker!

Als Jelle ‘s ochtends slaapt, ga ik aan het werk. Ik typ wat e-mails, schrijf een artikel en reageer op een aantal comments.

‘s Middags komt Martine. We gaan gezellig samen lunchen bij Flinders in Groningen. We hebben beide grote honger, dus zij luncht met kipsate en ik met Fish & Chips. Never no to eating!

Daarna gaan we shoppen voor een outfit voor morgen. We slagen beide bij Vanilia (waar anders, haha!).

Op de terugweg maken we nog een Instagram foto op het Martinikerkhof. Een van de leukste pleintjes/parkjes in het centrum van Gronignen!

Van de rest van de dag heb ik geen foto’s meer. Jelle werd namelijk niet zo lekker ‘s middags en daar had ik de rest van de avond m’n handen vol aan. Arm jochie!

Vrijdag

‘s Ochtends ga ik aan het werk bij Martine. Lekker wat dingen van onze gezamenlijke to do lijst afstrepen, woehoe!

Daarna vertrekken we richting Amsterdam voor een borrel met onze lezers. Onlangs was er een leuke Bloginsiders actie waarbij een select clubje Insiders aan het eind van de campagne mochten gaan borrelen. En vandaag was het zo ver!

Ik heb hard moeten lachen om Tien. Onderweg haalden we een lunch bij een tankstation. Ik een broodje kaas en een croissant, zij een broodje Bal. En om de voorkomen dat ze saus of vet morste op d’r hagelwitte shirt pakte ze zich helemaal in met servetjes. Hahaha!

Eenmaal aangekomen in Amsterdam moest ik m’n haar nog even opnieuw doen. Ik dook snel de Leen Bakker in die om de hoek van de parkeergarage zat, want daar hadden ze vast wel een spiegel!

Gin Tonic’s voor iedereen! Behalve voor mij dan… Gelukkig was er ook alcoholvrije tonic! 😉

Wiehoe, de avond was onwijs geslaagd! Binnenkort komt er verslag van de avond op 2WMN.

Het weekend

Meh, vrijdagnacht werd ik overvallen door ofwel buikgriep, ofwel een overgevoelige reactie op iets wat ik gegeten heb. Ik heb met een teiltje naast m’n bed ‘geslapen’, zeg maar… HEL! De hele zaterdag en zondag moest ik er van bijkomen en nu (zondagavond) gaat het eindelijk weer wat beter. Ik baalde als een stekker wat eigenlijk hadden we leuke afspraken gepland met vrienden en familie. En ik hoop dat ik morgen weer helemaal de oude ben want het is super druk. Er is zó veel te doen!

Daarnaast heb ik volgende week een heleboel afspraken, waaronder een barbecue, de 20-weken echo, sporten en een oriëntatiegesprek met een coach voor een coachingstraject waarover ik later meer vertel. Geen tijd voor ziek zijn dus!

* Sponformatie
De babyschoentjes van Lidl zijn gekregen.

10 reacties

Barbara -

Aaaah die foto van Jelle voor het raam… zo aandoenlijk!

Nienke -

Leuke diary! Die foto van Jelle voor het raam vind ik super schattig!
Hopelijk gaat het deze week wat beter met je! Beterschap en succes bij de echo!

Inge -

Ja Willelijn, ik moet het je nageven: wat zie je er altijd stralend uit! Echt om door een ringetje te halen.
Ik neem elke week zelf ook een buikfoto (loop iets voor op jou) en inde helft van de gevallen draag ik geen make up, misschien ook maar beter weer eens gaan doen, als mooie herinnering voor later! Heb jij zelf ook wel ‘onopgemaakte’ buikfoto’s?

Inge -

WilleMijn dus :)

Kirsten -

Wat vervelend dat je zo ziek was. Hopelijk gaat het weer wat beter. Ik ben erg benieuwd naar je coachingstraject!

Diana -

Leuke week! Beterschap!

Anne -

Wat een fijne week zeg en wat jammer van die zieke afsluiting. Hopelijk voel je je snel weer beter!

Jennifer -

Bleeh, wat heftig om zo’n buikgriep te hebben tijdens je zwangerschap. (Zo, ik dacht, ik reageer weer eens een keertje nu ik tijd heb om dat te doen. Melle is voor het eerst ook naar de opvang vandaag, haha!)

EliseDingen -

Wat staat die gele jurk je ontzettend leuk! Vervelend dat je zo ziek was zeg. Hopelijk brengt deze week wat meer gezondheid met zich mee :)

Fatos || 2momZS -

Ahw wat balen zeg van je weekend! Ik hoop dat je snel opknapt. Spannend de 20weken echo.

Reageer ook