10x Waarom?

Het leven is een balans van vrolijk en verdrietig, van de zon en de maan en  van geluk en pech. En dat laatste, daar gaan we het eens even over hebben. Van die Donald Duck momenten waarbij je nog net niet hardop denkt: ‘Waarom ik?!?!’

Foto door Mariska – Grotografie

– Waarom moet je met grote tetten altijd een blouse in maatje verzuip kopen en springen alsnog de knoopjes zowat richting het plafond als je de blouse aantrekt?

Echt…verschrikkelijk. Je kan nog maat (X)L kopen en dan nog heb je meloenen in zo’n blouse en slobbert de rest niet sierlijk om je lichaam heen. En altijd die eeuwige stof die dan daar zo in het midden trekt. Aaarghh!

– Waarom word je baby precies ziek op het moment dat je in een café zit en kotst’ie de hele tafel onder? Waarom heb je op dat moment maar 1 hydrofiele doek in je tas en geen schone kleren?

Dat zul je net zien! Je kind is nooit ziek en dan zit je in een café en komt het vrolijke papje van vanmorgen er weer uit. En ook niet zomaar, nee…een enorme lading spurt er uit en het wil niet stoppen. Waarom had je ook al weer maar 1 hydrofiele doek in je tas? Oh ja, omdat het nooit gebeurt…behalve nu natuurlijk.

– Waarom wordt het zomer als de zomervakantie is afgelopen?

De hele zomer zit je achter de geraniums en gaat iedereen op vakantie behalve jij want je moet je geld ergens anders aan besteden. Blij dat je weer aan het werk kan of naar school want dit is ook niks, verkondigt Piet Paulusma even vrolijk dat er een hittegolf aan zit te komen en de zomer net een tikkie langer op zich liet wachten…Fijn Piet.

– Waarom kom je de meest geweldige kleren tegen als je geen geld hebt of andersom: heb je geld…zie je niks!

Ladies, am I right? It’s always the same song! Hoe vaak ik dit wel niet heb gehad. Wil je een keer groots uitpakken in de stad, is er nergens wat te beleven en als je aan het eind van je geld nog een stuk maand over hebt zijn de kleren letterlijk en figuurlijk op je lijf geschreven.

– Waarom is het nagelschaartje altijd kwijt op het moment dat je nagel ingescheurd is?

Dit dus. Je weet precies waar dat ding ligt en het verandert nooit, maar dan ook nooit van plek. Behalve die ene keer dat je nagel half ingescheurd is (lekker pijnlijk!) en je wilt ‘m voor de veiligheid er helemaal af knippen voordat de andere kant ook inscheurt. Nergens meer te bekennen.

https://www.youtube.com/watch?v=27UvJrsf9Zc

 – Waarom doe je soms of je het wel begrijpt wat iemand zegt terwijl je er geen hol van snapt?

Waarschijnlijk om te veinzen hoe slim je wel niet bent en je niet als een ongeïnteresseerde hork over wilt komen. Na een grote (voor jou zowat buitenlandse) woordenbrij van een lezing blijf je gewoon standvastig ja knikken om de boel te beamen. “Zo, inderdaad zeg: zo waar! Ik snap helemaal wat je bedoelt…Ik ga nog even wat halen, wil je ook wat?”

Waarom koop je een nieuwe telefoon + sluit je een nieuw abonnement af en komt een week later de nieuwste versie onaangekondigd uit?

Omdat de verkoper net deed alsof deze telefoon helemaal geweldig was, totdat je er achter kwam dat je een week later met een verouderd model rond liep en daar nog minstens twee jaar aan vast zat. WHY?!

– Waarom slik je vitaminepillen voor je haar en ligt er een halve pruik in het doucheputje?

Je vraagt je ten eerste af waarom je dat in in hemelsnaam nog zou slikken als het toch niet werkt en ten tweede waarom je voor de zoveelste keer in zo’n Tell-Sell reclame bent getrapt!

– Waarom koop je een achterlijk dure geurkaars en ruik je alleen maar een zweempje verdroogde madeliefjes?

Van een kaars van een maandsalaris zou je toch wel iets anders verwachten. Totdat je er achter kwam dat de geur vooral lekker rook in de winkel van 1 bij 1 meter maar het in jouw grote woonkamer totaal geen effect heeft.

– Waarom presteer je het om zelfs met een speciaal telefoonhoesje nog binnen afzienbare tijd je scherm aan diggelen te gooien?

Guilty, ik presteer het altijd om na 4 maanden mijn scherm verrot te maken van mijn gloednieuwe telefoon. Ik vind dat ik een plek verdien in het Guinnes Book of World Records voor het vakkundig en snel slopen van de nieuwste telefoons. Zeg nou zelf, het is zeker een kunst.

PS: Mocht je je afvragen wat de foto van Saar in hemelsnaam met dit artikel te maken heeft…ook weer een gevalletje ‘waarom’. Waarom hebben we tig mooie professionele foto’s voor onze artikelen maar heb ik hier geen passende bij? Dan maar een hond. Gewoon…lekker random en als je er een vraagteken bij bedenkt is het net of Saar zich ook afvraagt waarom.

Bij welke dingen denk jij “Wááárom?!?!”

16 reacties

Eva -

Haha heel herkenbaar dit. Dat met die bloesjes heb ik bij mijn schouders. Schouders maat 38, taille 34, rampenplan :p Wel een tip, bij erge haaruitval gebruik ik Priorin, het enige dat echt helpt voor mijn gevoel!

Eva -

Haha, door de foto van Saar verwachtte ik ‘Waarom haart mijn hond zo vreselijk uit’!

Martine -

Haha dat is ook zeker een goede waarom! :’D

Marnel -

Hahaha, ik heb gelachen! Heerlijk artikel dames 😉

Kirsten -

Hahaha, zo heerlijk herkenbaar dit!

Nicole -

Hahaha wat een leuk artikel. Er zitten zeker een aantal herkenbare puntjes tussen!

Amy -

Haha, herkenbaar! Ik heb dat WHYYY gevoel vaak in de supermarkt. Bij het kiezen van de verkeerde rij bijvoorbeeld.. pff 😉

Annemiek -

Tip voor kleding (en mooie betaalbare bh’s!!) voor vrouwen die met wat meer bedeeld zijn: bravissimo/pepperberry.
Bij deze engelse winkel besteden ze daar zoveel aandacht aan. Ik koop/bestel al jaren bh’s, bikini’s en kleding daar.
En iedere keer als ik in Engeland ben ga ik even langs! 😊👍🏻

Lobke -

Er bestaan ook blouses met cupmaten. Miss is dat interessant. Die zijn van abigailwoods.nl.

Judith -

Nou dat zou een uitkomst zijn. Want nu draag ik geen blouses. THX!

Alex -

Echt super herkenbaar! Vooral met kleding kopen en geen geld hebben…komt mij heel bekend voor! 😀

Linda -

Tip voor dames met grote tetten die gek worden van openstaandr knoopjes: Expresso verkoopt blousen die dicht gestikt zijn en ze hebben wat stretch, al zien ze er niet zo uit. Het zijn wel getailleerde blousjes..

Femke -

Haha ik vind die foto van Saar gewoon leuk hoor. Die zal vast ook vaak denken ‘waarom’ ;-). Sommige dingen zijn heerlijk herkenbaar, haha!

Charile -

Haha leuk geschreven & herkenbaar

MARIJKE -

Hahaha heel herkenbaar! Vooral dat over het shoppen. Als ik bijvoorbeeld opzoek ben naar een mooie zwarte skinny, vind ik ‘m nergens. Heb ik de hoop opgegeven, dan kom ik een top item tegen!

Susan -

Haha, heel herkenbaar artikel!

Reageer ook