Zelf Gado Gado maken

Naast pasta, ben ik ontzettend dol op rijstgerechten. Één van mijn favoriete Indonesische gerechten is Gado Gado. Gestoomde of gekookte groenten met pindasaus. Vandaag deel ik een makkelijk recept waarmee zelf Gado Gado maken een eitje is (maar wel mét zelfgemaakte pindasaus). Komt ‘ie!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • Een kopje witte rijst
  • Groente naar keuze (ik nam: 100 gram taugé, 200 gram sperziebonen, 100 gram witte kool)
  • 2 eieren

Variatietip: Wissel de groenten eens af. Je kunt ook wortel, bloemkool, bamoescheuten, paksoi of komkommer gebruiken.

Voor de pindasaus

  • 125 gram pindakaas*
  • 250 milliliter vocht (bijvoorbeeld half om half kokosmelk/water of melk)
  • 1 sjalot (of een gewone ui)
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Sambal naar smaak
  • Een scheut ketjap manis

* Wil je de pindasaus helemaal from scratch maken, maak dan eerst zelf notenpasta in de blender en gebruik dit als basis. Voeg dan wel meer zout toe, want pindakaas is natuurlijk al gezouten.

gado gado

Zo maak je het

1. Kook de eieren tot ze hard zijn en de rijst gaar.

2. Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit aan in een scheutje olie. Voeg daarna de pindakaas en het vocht toe (ik nam zo’n 150 milliliter kokosmelk en 100 milliliter water). Roer dit tot het een gladde saus is. De saus moet vrij dun zijn, niet zoals wij pindasaus bij ons patatje kennen. Is het nog te dik, voeg dan extra vocht toe. Is het te dun geworden, dan maak je het heel simpel weer wat dikker met iets meer pindakaas. Breng verder op smaak met zout, een scheut ketjap manis en sambal naar smaak.

3. Stoom of kook alle groenten. Dit kan heel makkelijk bij elkaar in één pan. Je begint met de groenten die het langst nodig hebben om te garen). In mijn geval waren dat de sperziebonen. Toen die bijna gaar waren heb ik de witte kool en taugé er bovenop gedaan zodat deze de laatste minuten nog even mee konden stomen.

gado gado

Is dat simpel, of is dat simpel? En ook nog eens super lekker! Serveer de Gado Gado met kroepoek, seroendeng en/of gebakken uitjes. Eet smakelijk!

16 reacties

EliseDingen -

Het klinkt wat gek maar een klodder ketchup of theelepel tomatenpuree kan ook een erg lekkere verdieping van de smaak geven!

Lianne -

Dat ziet er eventjes lekker uit! :) Ik zet hem op mijn lijstje, want dit moet een keer geproefd worden.

JoycevdB -

Deze gaat op mijn boodschappenlijstje van aankomende week!!

Amanda -

Oehh ja my favorite 2! Je kan idd super veel variëren qua groenten. Ik eet het liefst met komkommer, boontjes, brocolli, tauge, spitskool, ei, tempeh en tofu stukjes. Best veel haha!! Maar wel lekker vullend. :-))

Tessa -

Ja, lekker! Ik serveer er vaak gebakken tempeh bij, dat is ook echt heerlijk.

Kirsty -

Ziet er lekker uit! Zelf houd ik ook van rijstgerechten, zeker als ik er zelf pindasaus bij maak.

Lindsey Beljaars -

Ziet er super lekker uit!!!

Emmelie -

Ja die ga ik vanavond maken! Ziet er lekker uit :)

Marije -

Oei lekker! Ga ik een keer maken :)

Nicole -

Lekker zeg! Gado gado is mijn favoriete gerecht bij de chinees

Liset - Beautydagboek -

Ja, dit vind ik ook heerlijk! Genieten!

Susan -

Ik ken dit niet maar het ziet er heerlijk uit!

Eva -

Ja lekker! Met zelfgemaakte pindasaus. Ik ben fan!

Anne -

Wauw! Ik weet het zeker, dit is echt ontzettend lekker..

Dita -

Mmhh dit ziet er lekker uit!

Charile -

Ziet er heerlijk uit!

Reageer ook