Wat hebben we gegeten deze week? #1

Als ik iets weinig heb, dan is het wel voldoende inspiratie voor het avondeten. Ik ben zo’n iemand met een handjevol standaard recepten en probeer eens in de paar weken bewust wat nieuws. Ter inspiratie kijk ik daarom altijd graat eetdagboeken van andere bloggers. En vandaag deel ik zelf eens zo’n dagboek.

Foto door Mariska de Groot

snijbonen

Maandag

Op maandag hebben we beide een lange werkdag. Als ik Jelle ophaal van de opvang moet er nog gewandeld worden met Saar, gebadderd én gekookt. Daarom maak ik iets makkelijks wat klaar wordt terwijl ik andere dingen kan doen. Ik doe lekkerbekjes in de oven (ik neem altijd de Iglo diepvries Lekkerbekjes), daarbij wat mini rosti’s van Aviko (als wekelijkse goodie gekregen bij een AH bestelling) en maak verse snijbonen klaar die ik achteraf op smaak breng met wat roomboter en zeezout.

De snijbonen en lekkerbekjes waren heerlijk, maar de rosti’s waren niet zo mijn ding. Verder, prima maaltijdje!

bonensoep

Dinsdag

Ik zette een heerlijke gevulde Mexicaanse bonensoep op tafel. Het recept komt oorspronkelijk van ChicksLoveFood, maar in de loop der tijd heb ik er mijn eigen soepje van gemaakt door dingen toe te voegen. Het recept in het kort: fruit een uitje, knoflook en wortel aan in wat olijfolie. Voeg een blik tomatenblokjes en een blik zwarte bonen toe en bak even door met wat kruiden naar wens (ik gebruik chilipoeder, komijn en koriander). Voeg vervolgens gekookt water (ongeveer 500 tot 750ml) en een groentebouillonblokje toe. Laat dit koken tot de wortelen gaar zijn. Breng eventueel nog verder op smaak met zout. Deze keer voegde ik er ook nog verse koriander en chilipeper aan toe.

Woensdag

Ik rooster twee puntpaprika’s en 3/4 broccoli (de rest eet Jelle) met olijfolie, peper en zout in de oven op 200 graden voor zo’n 20 minuten in de oven. By far onze favoriete gegrilde groenten van dit moment! Daarbij bak ik kabeljauwfilet in wat roomboter met wat zout in de koekenpan. Erbij serveer ik ‘pittige bulgur': de bulgur bereid je zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen doe je een scheutje olijfolie in een koekenpan en hierin bak je een theelepel paprikapoeder en een theelepel kerriepoeder. Je boent een halve sinaasappel schoon en perst deze uit. Het rasp van de schil en het sap meng je met de gebakken kruiden en als de bulgur gaar is meng je de dressing met de bulgur. Zo is je bulgur opeens veel lekkerder dan ‘zo’ eten.

Donderdag

Ik probeer een nieuw recept uit dat ik van de website van de Albert Heijn heb geplukt. Het is roerbakschotel met quinoa. Normaal zijn Djurre en ik niet zo’n fan van quinoa, het smaakt naar ‘niets’. Maar dit was heel lekker! Het recept vind je hier. In plaats van bimi gebruikte ik trouwens broccoli. Die dressing van harissa, sinaasappelrasp en -sap, olie en komijn was echt een succes! Aanradertje. Dit is denk ik ook heel lekker met (zilvervlies)rijst of bulgur.

Vrijdag

Djurre ging uiteten met een vriend dus ik at alleen. Ik had helemaal geen zin om te koken voor mezelf dus bestelde ik. Ik wilde eigenlijk voor iets standaars gaan (Chinees, Indiaas, Surinaams, you name it), maar opeens zag ik een nieuw restaurant in de lijst staan. Captain Cook. Dit restaurant serveert verschillende schotels, zoals twee verschillende stamppotten, een curry, een burger, soepen en een paar Groningse streekgerechten. Een soort eetcafe met gerechten uit diverse keukens. Ik bestelde de hete bliksem en een Gronings mmostersoepje en ik ben super positief! Ik kreeg er zelfs gratis arretjescake bij. Ik heb er weer een favoriete bezorgservice bij! 😉

Zaterdag

Wij eten bijna ooit patat, maar bij mijn Albert Heijn bestelling zat een tijdje terug een zak ‘Super Snelle Frietjes’. En zo kwam het dat wij voor de verandering eens patat aten. En wauw, deze frietjes zijn echt super lekker, ondanks dat ze uit de oven komen. Ik heb ze zelf nog wat op smaak gebracht met cajunkruiden en zout. Heel lekker! Daarbij aten we worteltjes met doperwten en een krokante kipschnitzel.

Zondag

Pasta! Een van mijn favoriete, zo niet meest favoriete, gerecht. Ik ben er dol op en het staat minstens 1 keer per week op tafel. Dit keer maakte ik de tomatensaus weer eens helemaal zelf. En dat is super makkelijk! Uitje, knoflook, 500 gram tomaten, Italiaanse kruiden, balsamico, wat pesto erbij en aan het eind even iets indikken met maizena. Daarbij aten we groene asperges (Jep, 2 keer deze week… Soms heb ik dat, al dan niet per ongeluk). Smullen!

Wat heb jij allemaal gegeten onlangs?

38 reacties

Jesse -

Heel leuk artikel, vaker doen!

Diana -

Oke thanks Willemijn, nu voel ik me een ongezonde vetzak haha. Ik vind het SUPER leuk om dit zo te zien. Misschien wekelijks iets? Is trouwens niet erg als je ook kliekjes eet de dag erop, dat heeft iedereen toch? Misschien houdt zoiets je tegen om vaker te doen.

Kirsten -

Heerlijke gerechten Willemijn! X

Janneke -

Erg leuk!! Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Echt super leuk om te zien, lijkt me ook leuk om van martine te zien wat zij in de week allemaal eet.

MilOu21 (insta) -

Haha, hier dat meisje met bolletjes sjaal dat jaren geleden is naar een open dag ging en jouw presentatie bekeek 😉

Met een baby van 8,5 maand heb ik ook weinig tijd en vooral weinig inspiratie. Ik haal sinds de geboorte allerlei lekkere recepten van de site cookloveshare.nl. Dit is een website waar iedereen zijn recepten kan delen. Je hoeft maar in te typen waar je zin in hebt en er komen tientalle recepten. Ideaal! Ook kan je ze via een account onthouden. Echt super!

Evelien -

Wat leuk om te zien! Zo’n weekoverzicht :-)!

Carla -

Jeetje wat eet ik dan super ongezond hahHa

Anne -

Leuk! Wil je een keer zo een van Jelle zijn avond eten maken:) mijn zoontje is ook 8 maand.

Femke -

Ben gelijk je bonensoep aan het maken. Heb alleen geen bonen hahaha! Dus improviseer maar een beetje :)

Anne G. -

Oeh! Jullie eten deze week best veel vlees en/of vis. Is het niet een keer een idee om een week lang vegetarisch en/of veganistisch te eten? Kan een leuke challenge zijn 😉

Alex -

Ziet er allemaal lekker uit! Ik vind dit soort berichten altijd super interessant, want dan krijg jezelf ook een keertje weer nieuwe inspiratie en heb je weer nieuwe ideeën wat je zou kunnen koken! Ook al moet ik toegeven dat ik hier in New York bijna nooit kook…bestellen is bijna goedkoper dan verse groenten in de supermarkt te halen :/

mariska -

Wij aten tot nu toe rode linzensoep (ma en di) en hamburger met chimi churri met aardappels uit de oven en salade. Vanavond wordt het pad thai met garnalen en paksoi :)

MooW -

Wat een super fijne blogpost!
Kan ik wat inspiratie opdoen, ziet er ook gezond uit!

Margot -

Leuk om te zien! Steeds bedenken wat we nu weer gaan eten blijft een uitdaging.

Tessa -

Ik eet sinds een tijdje veganistisch en kook daarom veel meer zelf! Echt heel leuk eigenlijk. Leer allemaal nieuwe recepten en technieken. Deze week heb ik Indiase dahl met rijst (en een vega worstje, maar die viel wat tegen) gegeten en een groene curry met tofu. Ik houd heel erg van de Indonesische en Indiase keuken.

Lindsey Beljaars -

Super leuk om te zien wat je heel de week hebt gegeten :)

Susanne -

Wauw wat gezond! Ik eet ook echt veel grotere porties. Bijvoorbeeld die kabeljauw zou veel te weinig zijn voor mij (lees: savonds veel honger)

marrie -

Ben jij altijd degene die kookt?

Murl -

Haha ik vind eet dagboeken ook altijd leuk! Goed om te weten van die bezorg service! Die wil ik ook wel eens proberen!

Liset - Beautydagboek -

Wat leuk om dit eens te lezen! Ik vind de lekkerbekjes uit de oven echt een verassing. Ik wist niet dat je die zo uit de diepvries kon kopen. Die ga ik onthouden!

Nienke -

Wat aten jullie vaak vis, heerlijk! Ik woon weer bij mijn ouders en daar eten we bijna elke dag een stuk vlees, dat is minder mijn ding. Behalve kip :) Mijn moeder kookt ook veel hetzelfde, dus af en toe kook ik. We koken beide heel anders (ik probeer graag nieuwe recepten uit), dus zo leren we van elkaar.

Willemijn -

Ja nu je het zegt, 3 keer maar liefst! Wel uitzonderlijk vaak voor ons hoor haha!

Susan -

Ziet er heerlijk uit allemaal! Vooral die roerbakschotel!

-N | Mommies Life -

Ik krijg honger!! Dit ziet er allemaal heerlijk uit! Je hebt me meteen wat ideeën voor vanavond gegeven!

Kirsty -

Leuk om te zien! Altijd leuk om zo inspiratie op te doen inderdaad. Ik probeer altijd wel te variëren maar dat is soms nog best een uitdaging. Rijst met pindasaus en kroepoek eten we wel vaak en ook risotto en ovenschotels maak ik maar al te graag.

Nicole -

Oh wat leuk om te lezen! Ik heb weer nieuwe inspirator opgedaan, vooral door die gegrilde groente en Mexicaanse soep!

Curly Creative -

Ik vind eetdagboekjes altijd leuk om te lezen. Deze week aten we o.a aardappelen uit de oven met boontjes en cordon blues, kantonese kip en vanavond gaan we als t mooi weer is naar een food festival in Middelburg: de culikaravaan.

X

Curly Creative -

Helaas snertweer dus we doen zaterdag nog een poging

X

Eva -

Leuk om je weekoverzicht te zien! Als ik een klein beetje kritisch mag zijn ;-). Ik mis nog wat variatie in groente, bijvoorbeeld op maandag. Maar ik snap dat als je het druk hebt dat je er soms niet aan toekomt. Ik houd zelf 500 gram aan per dag (verdeeld over de dag). Dat probeer ik ten minste. Het liefst veel verschillende soorten.

Denise -

Serieus? Ik vind het er hartstikke goed uitzien allemaal (qua groente). Eet zelf minder groente en minder gevarieerd dan dit en ben supergezond ;-). Maar dat jij het mist zegt meer iets over jouw eetgewoonten denk ik.

Eva -

Het klopt hoor wat je zegt over mijn eetgewoonten. Ik houd de principes van natuurvoeding aan. Vandaar mijn opmerking. Ik ben blij dat jij super gezond voelt en bent! Ik zeg namelijk ook niet dat ze niet gezond eet. Ik probeer alleen het “meer groente eten” te promoten :-)!

Martine -

Wow 500 gram groente per dag? Dat vind ik heel knap!

Marijke -

Leuk om te zien. Op mijn blog is het ‘menu van de week’ ook vaak het best gelezen artikel. Zo leuk!

Milou -

Het ziet er allemaal lekker uit! Goede inspiratie, want het is ook nog allemaal simpel! Dit is voor mij zeer goede inspiratie! :)

Linda -

Leuk om alles zo op een rijtje te zien. En het ziet er best gevarieerd uit, toch? Ik heb ook een aantal standaard recepten en probeer af en toe iets nieuws. In de zomer heb ik veel minder zin om te koken dan in de herfst en de winter. Ik neem altijd de Allerhande mee, daar staan zoveel leuke recepten in!

Charile -

Wat leuk om te zien, zo krijg ik ook weer wat inspiratie :)

Fenna -

Leuk om te zien! Ziet er lekker uit. Nu ik zwanger ben heb ik echt 0,0 zin om te koken haha. Avondeten is hier dus nooit zo spannend.

marije -

Leuk zo’n eet week overzicht. Geeft meteen weer inspiratie:)

Reageer ook