Tips voor een geslaagde borrel

Niets zo gezellig als een geslaagde middag of avond borrelen met vrienden of familie. Ik vind het heerlijk om te doen. En dan heb ik het niet alleen over de lekkere hapjes en drankjes. Vandaag geef ik samen met onze Bloginsiders tips voor een geslaagde borrel.

Momenteel zijn onze Bloginsiders namelijk heerlijke #vrijmiboursin borrels aan het organiseren en maken de lekkerste hapjes met Boursin. Ik vroeg ze om tips voor de perfecte borrel.

Tip 1: Wie nodig je uit?

Als je je vaste vriendengroep of familie uitnodigt, kent iedereen elkaar al. Dat is lekker makkelijk en ‘veilig’. Gezelligheid gegarandeerd. Maar het kan ook ontzettend leuk zijn om een groepje mensen bij elkaar te brengen die elkaar onderling nog niet kennen. Zelf ben ik dol op dit soort feestjes en borrels. Het geeft je de gelegenheid om nieuwe, leuke en inspirerende mensen te ontmoeten. En als ik het zelf organiseer, vind ik het juist heel leuk om vrienden aan elkaar voor te stellen. Een enkele keer is er misschien geen klik, maar veel vaker is het juist super gezellig! Probeer dat dus zeker ook een keertje!

Tip 2: ‘Beter te veel dan te weinig!’

Aldus Bloginsider Mieke. En daar ben ik het helemaal mee eens. Zorg dat je voldoende in huis hebt, want het is zo’n bummer als het net super gezellig is en je over moet gaan op water en kale toastjes… 😉 En wat niet op komt en je niet wilt of kunt bewaren, geef je gewoon aan je gasten mee naar huis.

Tip 3: Zorg voor een goede voorbereiding

Dat houdt in: zet de drank op tijd in de koelkast zodat het goed koud wordt en bereid hapjes zo veel mogelijk van te voren, zodat je dat niet tijdens de borrel nog hoeft te doen. Maar bij een goede voorbereiding hoort ook je verdiepen in je gasten. Zoals Marit en Tine onder andere zeiden, houd rekening met eventuele allergieën en zet ook wat verantwoorde snacks op tafel voor de mensen die op diëet zijn. Een paar leuke receptjes met Boursin heb je onlangs al voorbij kunnen zien komen. Serveer bijvoorbeeld dit borrelbrood, een borrelplankje of deze lekkere pizza slices. Allemaal in een handomdraai gepiept en gegarandeerd succes. Onderaan deze blogpost vind je nog meer lekkere suggesties voor hapjes met Boursin terug!

Tip 4: Serveer het op mooi servies

Leuke tip van Bloginsider Deborah! Zij zorgt altijd voor een leuke aankleding. Dan zijn de hapjes misschien wel niet super fancy en culinair, maar met een beetje leuke aankleding denkt iedereen toch ‘Zo, ze heeft er werk van gemaakt zeg!’ Slim! 😉

Tip 5: Zelfbediening

Bij ons thuis is het bijna altijd zelfbediening tijdens borrels. Ik ben een hele goede gastvrouw als het om socializen gaat. Maar iedereen continu voorzien van een hapje en drankje, daar ben ik wat minder goed in… Daarom zet ik de drank op tafel, evenals voldoende schone glazen en de hapjes. Wie wat wil, pakt gewoon lekker zelf! Kun je zelf ten minste ook een beetje genieten!

Tip 6: Zorg voor een leuke aankleding en sfeer

Ruim je huis een beetje op en zorg voor voldoende zit- en staplaatsen voor je gasten. Steek een lekkere geurkaars aan of zet geurstokjes neer. Dit geeft het effect van een net gesopt huis, terwijl dat stiekem natuurlijk helemaal niet zo is want daar had je geen tijd meer voor… 😉 Is het zomer en houd je de borrel buiten? Zet dan gezellig een vuurkorf aan voor extra sfeer. En wat ook niet mag ontbreken is wat leuke muziek volgens Gwendolyn! Zet een Spotify playlist op of zet het album van bijvoorbeeld Adele of Coldplay op. Tenzij het een girls-party is, dan draai je natuurlijk Beyonce!

Tip 7: Toast of speech

De laatste! Er moet sowieso getoast en misschien zelfs wel gespeecht worden! Liefst zodra alle gasten net binnen zijn of ergens halverwege de middag/avond. Gewoon een kort woordje door jou als gastvrouw. Iets publiekelijk zeggen vinden we vaak allemaal spannend, maar zeg nou zelf, het is toch eigenlijk heel leuk als een ander het doet? Doe het daarom ook eens zelf! Het geeft altijd zo veel extra sfeer!

Inspiratie nodig?

Onze Bloginsiders zijn inmiddels flink aan het posten en ik zie heerlijke dingen voorbij komen! Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor hapjes bij je borrel, check dan zeker #vrijmiboursin op Instagram. Inspiratie gegarandeerd!

 

Rosbief-liefhebbers opgelet! Meestal zie je deze wraps met ham of zalm, maar met rosbief kan natuurlijk ook! Leuk idee!

Homemade toastjes met Boursin van Marlies. Super goed bedacht! Je neemt bladerdeeg, steekt het uit in leuke vormpjes met koekvormpjes en besmeert ze met een toefje Boursin. Waarom kom ik nooit op dit soort creatieve ideeën? Klik hier voor haar volledige recept!

 

Heerlijke hapjes gemaakt met Boursin! #VrijMiBoursin #champignons #courgette #ciabatta #boursin #yummy #2wmn

 

Een foto die is geplaatst door Carmen (@carmendegoede) op

Champignons, Courgetterolletjes en gevulde Ciabatta. Hmmmm! Ziet er goed uit Carmen!

Wat zijn jouw tips voor een geslaagde borrel?

15 reacties

Rosalinda -

Alles wat je teveel hebt is over, daar is inderdaad niks ergs aan. Dat vries je het toch gewoon in of geef je het mee aan gasten die er stiekem geen genoeg van kunnen krijgen.

Justin Breukers -

Goeie tips! En zo waar dat je beter te veel als te weinig kan hebben! Geeft een hoop rust als je weet dat alles in overvloed aanwezig is!

Eveline -

Ziet er leuk uit allemaal! Helaas lees ik dit nu pas, wij hebben vanochtend boodschappen gedaan voor de verjaardag van mijn man straks. Ik krijg hier in ieder geval veel inspiratie voor mijn verjaardag over twee maanden. :-)

Michelle -

Super advertorial, kunnen veel bloggers een voorbeeld aan nemen 😀 You go girls!

-N | Mommies Life -

Dit vind ik echt een leuke advertorial! Hij komt toch gewoon natuurlijk en spontaan over! Boursin is lekker!

Willemijn -

Yay 😀

Mare -

Super leuke ad! Ik zag de foto van Kirsten en ik dacht daarom dat Kirsten de ad zou schrijven.
En eigenlijk is dat wel een beetje mijn punt. Kirsten is naar mijn idee een creatieve vrouw met veel potentie maar ze zal nog wel de nodige schrijf kilometers moeten maken. Ik zie jammer genoeg (naar mijn idee) weinig artikelen van haar en ik denk dat het leerzaam is voor haar om ook ervaring op te doen met ads. Dit is hoe ik het zie (uiteraard heb ik geen idee van jullie afspraken en haar leerlijn dus vat het niet negatief op). Dit is puur wat ik opmerk als trouwe lezer van jullie blog. Misschien een idee dat Kirsten een keer blogt over haar werkzaamheden?

Sharon -

Ze blogt vooral veel op LiveLifeGorgeous volgens mij

Kirsten -

Ohhhh hier krijg ik trek van, haha! Top foto’s, recepten en tips :).

Anne -

Ohhh.. nu heb ik trek! Ziet er verrrruukkkulluk uit! Knap gedaan allemaal.

Linda -

Als mensen nu nog klagen dat het een ‘slechte advertorial’ is weet ik het ook niet meer!
Jullie doen duidelijk je best om er een mooi verhaal omheen te schrijven met leuke en praktische tips. Leuk!

Linda -

Dames ik heb iets op internet gezien. Lipstick van kailijumei. Het is een doorzichtige lipstick met bloemetje erin, maar het geeft wel kleur op je lippen. Ze zien er prachtig uit willen jullie ze bestellen en testen ofzo? Vind het iets voor jullie!

Willemijn -

Klinkt tof! We gaan eens kijken 😀 Bedankt voor de tip!

Caitlyn -

Ziet er lekker uit en goeie tips allemaal! Heel leuke advertorial :)
xx

Willemijn -

Aaah dank je 😀 Goed om te horen!

Reageer ook