Mijn ochtendroutine

Iedere ochtend ziet er bij mij voor het grootste deel wel hetzelfde uit. Het leek me daarom leuk om jullie te laten zien wat mijn standaard ochtendroutine is. Goedemorgen!

Ik zet mijn wekker doordeweeks om acht uur en sta rond half negen op. Wat een luxe! En ik zal eerlijk bekennen dat ik minstens drie wekkers zet en die minstens een uur laat piepen anders word ik gewoon niet wakker. Nope, ik ben totaal geen ochtendmens. Laat mij maar lekker ‘s nachts werken als het kan.

Als ik wakker word, bepaal ik eerst of ik mijn lenzen in doe of mijn bril op zet. Op de dagen dat ik geen make-up op doe, draag ik vaak mijn bril. Daarna was ik mijn gezicht en gebruik ik een dagcrème met SPF. Dit gebruik ik altijd, want ik vind het belangrijk om mijn huid te beschermen tegen de zon. Ik kom sowieso ook iedere dag buiten en dat maakt voor mij dat dagcrème met SPF een must is. Na mijn gezichtsroutine kies ik de sieraden uit die ik wil dragen uit mijn sieradenkast.  Vaak kies ik voor een combinatie van een ring en een horloge, een ring en oorbellen, een ring en een armband of een ring en een ketting. Zoals je kunt lezen, kan ik in ieder geval niet zonder mijn ring.

Veel mensen poetsen daarna hun tanden, maar dat doe ik niet. Toch hoorde ik laatst dat het wel beter is voor de bescherming van je tandglazuur om eerst je tanden te poetsen en dan pas te ontbijten. Misschien moet ik dat dan toch maar weer eens proberen!

Soms doe ik het wel eens per ongeluk, maar liever niet. Ik vind het namelijk zo vies om te ontbijten met gepoetste tanden. Dat verpest voor mij de smaak van het ontbijt. Maar goed, zo te horen is het wel beter om je tanden te poetsen voor het ontbijt!

Maar normaliter ga ik eerst naar beneden om een ontbijtje te maken en even met Noa te knuffelen. Ik ontbijt vaak met een kop thee en een kommetje met soja yoghurt, fruit en noten.

Ik neem mijn ontbijt meestal mee naar boven, zo sla ik twee vliegen in een klap. Ondertussen maak ik me dan op terwijl ik ontbijt. Ik kan enorm genieten van dat deel van de ochtend. Even al mijn spullen uitstallen, wat oogschaduws swatchen en lekker even ontspannen achter mijn kaptafel. Ontbijtje er bij, muziekje aan en soms steek ik zelfs nog een frisse geurkaars aan. In de zomer zorg ik er voor dat ik dan het raam open zet en kan genieten van het ochtendzonnetje en in de winter zorg ik er juist voor dat de kamer warm is en ik extra dikke sokken aantrek. Dat is voor mij een ideaal begin van de ochtend.

En natuurlijk loop ik ook nog even een rondje met Noa. Noa is een luie hond in de ochtend dus daarom loop ik later in de ochtend een rondje met haar. ‘s Ochtends slaapt ze liever uit net als haar baasjes.

Het ligt er dan aan of Jorrik moet werken of ik een kort of een lang rondje met Noa wandel. Als hij ochtenddienst heeft, en dus vroeg terug is, doe ik een kort rondje. Als hij middagdienst heeft, dan laat Jorrik Noa ‘s ochtends uit en doe ik het pas ‘s middags. En als hij nachtdienst heeft gehad, dan heb ik overdag de zorg voor Noa en maak ik een flinke wandeling. Hoe dan ook, het zorgt altijd voor een fris begin van de dag en sinds ik Noa heb, merk ik dat wandelen veel kan doen voor je conditie. Fijn dat je door een hond verplicht moet bewegen!

Na het wandelen krijgt Noa eten en dan pas poets ik mijn tanden. Dan is er ongeveer een uur voorbij. Dit is een van de tips om tanderosie zo veel mogelijk te voorkomen. Tanderosie is slijtage aan de tanden. Ik heb bijvoorbeeld al een beetje tanderosie bij mijn voortanden. Het glazuur is hier verzwakt en schijnt licht door. De zuren in onze dagelijkse voeding zoals fruit, (light) frisdrank, fruitsap en wijn kunnen er voor zorgen dat onze tanden gaan slijten, omdat  ons tandglazuur tijdelijk zachter wordt. Het wordt wel van nature weer hard maar doordat we vaker achter elkaar eten en drinken krijgen de tanden daar niet altijd genoeg tijd voor. Hierdoor is er kans op tanderosie. Ze worden dunner, transparanter en geler. En dat willen we niet!

Ik merk bij mezelf dat mijn voortanden inderdaad dunner aan de onderkant zijn geworden en transparanter in de loop der jaren en dat stoort me!

Hieronder zie je een aantal tips om tanderosie zoveel mogelijk te voorkomen en/of te beperken:

  • Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot maximaal 4 per dag.
  • Spoel na de maaltijd met melk of water om het zuur te neutraliseren.
  • Wacht na het eten of drinken minsten een uur met het poetsen van je tanden. Dat geeft het tandglazuur tijd om te herstellen.
  • Houd (light) frisdrank, vruchtensap en wijn niet te lang in de mond. Niet rondspoelen!
  • Gebruik tijdens het drinken een rietje zodat de tanden minder lang in aanraking komen met de zuren.
  • Gebruik een zachte tandenborstel en poets niet te hard.
  • Laat je informeren over tanderosie door jouw tandarts.
  • Gebruik Proglasur: dagelijks poetsen met Proglasur helpt het  gebit te beschermen tegen tanderosie.

Daarnaast helpt Proglasur de sterkte van het tandglazuur weer op te bouwen voor sterke, witt tanden. Het verhardt het tandglazuur waardoor het minder kwetsbaar is voor zuren in eten en drinken en beschermt tegen gaatjes bij tweemaal daags poetsen.

Na het tandenpoetsen en flossen is het tijd om te werken. Tegen die tijd is het ongeveer half 11. Ik pak mijn laptop er bij, mijn camera’s en maak een to-do lijst voor de dag. Ik heb verschillende to-do lijsten. Een voor LiveLifeGorgeous, een voor 2WMN, een voor ChickStart, een voor alle mailboxen en een voor het huishouden. Er is genoeg te doen!

Ik werk mijn mail bij, ik schiet foto’s, ik bewerk foto’s en video’s en schrijf artikelen. Het standaard ritueel van een blogger. Rond één uur lunch ik dan en zit de ochtend er al weer op en dan ligt er nog een drukke maar leuke middag voor de boeg. Het fijnste vind ik dat ik als ZZP’er mijn eigen tijd in kan delen. Wat een luxe is dat! Hoe ziet jouw ochtend er uit?

18 reacties

Nanda -

Oh, dit artikel vond ik echt teveel om/voor de advertorial heen geschreven.
Dan liever een artikel over tandpasta&poets tips. En daarnaast persoonlijke info delen.

Marloes -

Fijne ochtendroutine! Wellicht een tip: drink citroenwater (lauw, half uitgeperste citroen) na het tandenpoetsen. Zo is de smaak weg en kun je alsnog genieten van je ontbijtje!

Anne -

Wat een fijne relaxte ochtendroutine heb jij zeg! Wauw. Ik ga er toch maar eens werk van maken ook wat meer tijd in de ochtend vrij te maken :-)

Nicole -

Echt leuk om te zien. Goede routine heb je!

Bianca -

Heerlijk zo je dag beginnen. Dit is ongeveer hoe ik op een vrije dag opsta. Ik poets ook altijd gelijk mijn tanden, anders vind ik mezelf echt vies. Sensodyne poets ik al jaren mee voor pijn in de tandhalsen werkt top.

Annika -

Geen wijn rondspoelen in je mond.. Word lastig als je sommelier bent haha 😉 Ik poets wel altijd eerst mijn tanden voordat ik ga ontbijten. Voel me altijd meteen een stuk schoner en wakkerder als ik dat doe. Relaxte ochtendroutine heb je! Zou ik ook wel willen bereiken, maar opstaan is echt een hele klus hier elke ochtend.. Als die snooze knop niet bestond dan versliep ik me elke dag!

Paula -

Hmm ik drink al bijna nooit frisdrank, en al die andere dingen gaan ook wel goed. Maar 4 eet- en drink momenten per dag trek ik niet als student zijnde, misschien lukt het wel als ik een vast ritme heb in m’n eetpatroon, maar echt fijn lijkt het me niet. En dat wachten met tandenpoetsen lukt s avonds wel, maar s ochtends heb ik maar een half uur voordat ik de deur uitmoet xd ik weet niet hoe de rest dit doet.. Maar vroeger dan 6 uur kan ik m’n bed niet uitkomen 🙈

Mariska -

Ik ben echt fan van deze tandpasta, überhaupt Sensodyne eigenlijk. Ik had altijd pijn bij koud eten en drinken en sinds ik Sensodyne gebruik is dit stukken minder. Laatst weer een paar dagen met andere tandpasta gepoetst en het eten van een ijsje werd ineens een stuk minder fijn.
Goede tips voor de tanderosie tegen te gaan. Ik drink mijn slowjuice sapjes altijd met een rietje, dus ik deed in ieder geval al 1 ding goed gelukkig.

Ivy -

Ik heb erg veel baat gehad bij het minderen van het aantal eetmomenten. Toen ik begon met werkte at ik zo’n beetje de hele dag door met als gevolg veel gaatjes. Nu heb ik op een dag maximaal 7 eetmomenten. (Minder dan 6 trek ik echt niet en volgens mij is dat niet voor iedereen prettig). Sindsdien geen gaatjes meer en beginnende gaatjes zijn weer verdwenen!

Amber -

Leuk zo je ochtendroutine! Zelf geniet ik ook van mijn rustige opmaakmomentje in de ochtend. Zelf heb ik van mijn tandarts geleerd dat glazuur wat weg of verzwakt is nooit meer goedkomt. Dus dat het een slimme marketingtruc is van tandpasta’s maar helaas niks van klopt:( Dus ben bang dat we t moeten zien ten voorkomen wat zo moeilijk is:(

Jill -

Wat een fijne manier om je ochtend zo te beginnen. En een leuk artikel geschreven ondanks de advertorial. Even een vraagje over je soja yoghurt, ik eet geen producten met soja vanwege een te traag werkende schildklier (schijnt niet goed te zijn) wist je dit? Of heb jij inmiddels een goed werkende schildklier? Heb jij daar trouwens ook nog tips voor?” Functioneren met een schildklier aandoening “

Nienke -

Leuk artikel! Het voelt als een echt artikel en niet als een advertorial (niet dat ik dat laatste erg vind hoor, ik lees alles van jullie graag :D). Maar dit maakt het extra leuk!
Ik poets mijn tanden gelijk als ik opsta, daarna ga ik douchen, aankleden, opmaken, ontbijten, dan een smintje 😉 en dan naar mijn werk. In het weekend of vakanties is mijn ochtendroutine gelijk, behalve dat ik dan soms muziek aanzet tijdens het aankleden.

Fijne dag allemaal! Hopelijk kunnen jullie net zo van het geweldige weer genieten als ik. :)

MARIJKE -

Jaloeeeers, half 9 van bed. Wat heerlijk! Ik dacht altijd dat elke tandpasta ongeveer hetzelfde doet maar is inderdaad niet zo. Gebruik nu sensodine maar ga deze ook eens proberen!

Jiska -

Leuk artikel en wat een relaxte ochtendroutine! Dat is nog eens wat anders dan alles gehaast in een kwartier doen zoals het bij mij meestal eindigt 😉

Ik had juist gehoord dat je na het tanden poetsen minimaal een half uur moet wachten voordat je weer gaat eten, in dat geval lijkt me het juist beter om eerst te eten en daarna te poetsen. Maar ik ben natuurlijk ook geen tandarts, dus ik weet het ook allemaal niet zeker.

Annenoniem -

Wat een relaxte ochtendroutine! Even over dat deel van dat je ontbijt en je make-up doet tegelijk.. Het is een stuk beter voor je als je echt even de tijd neemt voor je ontbijt. Als je je wat meer bewust bent van wat je eet, zit je sneller vol en helpt het dus ook bij eventueel afvallen! Als je met van alles bezig bent terwijl je ontbijt, denk je niet na bij wat je eet en eet je dus al snel teveel! Als je gewoon even 10 minuutjes eerder opstaat en even een momentje neemt om bewust je ontbijt op te eten (dus ook geen telefoon, Twitter, Instagram etc.!) merk je misschien dat je minder eet, sneller vol zit en kun je ook meer genieten van het momentje dat je je make-up doet, omdat je je daar even helemaal op kan focussen. Gewoon een tip, heeft bij mij heel erg gewerkt!

Maartje -

Leuk artikel! Ik poets zelf ook mn tanden na het eten, geeft me toch echt een frisser gevoel!

Vanessa -

Leuk en interessant om te lezen! Toevallig heb ik vandaag ook een artikel gedeeld over mijn ochtendroutine. Ik vind het ook fijn om eerst te ontbijten en daarna mijn tanden te poetsen. Anders heb je zo’n tandpasta smaak tijdens je ontbijt en bovendien kan je je tanden daarna opnieuw poetsen aangezien ze niet meer schoon zijn.

marije -

Heerlijk om zo relaxed de ochtend te beginnen en je tijd te kunnen nemen.

Reageer ook