Ik moet jullie wat vertellen!

Oef jongens, wat een roerige twee maanden heb ik achter de rug! Uit mijn weekvlogs heb ik met moeite alle beroerde ochtenden kunnen knippen en gerelateerde afspraken zo veel mogelijk ‘vaag’ kunnen houden. Ik wilde jullie namelijk pas iets zeggen wanneer ik vol vertrouwen en blijdschap kon roepen DAT BABY #2 ONDERWEG IS! Lees snel verder voor het hele verhaal en een vlog van de afgelopen weken!

Dat lees je goed! Het hoge woord is er uit! Wauw, wat zijn wij gezegend met een heleboel geluk! Na mijn hele leven gerekend te hebben op moeilijker kinderen kunnen krijgen vanwege een erfelijke afwijking waarvan ik drager ben, had ik dit verloop nóóit durven dromen en ik voel me intens gelukkig. En oké, toegegeven, ik knijp hem ook wel een beetje, want oh my god, nu krijg ik er twee onder de twee! Nog minder slaap, nog drukker en nog meer grijpgrage handjes om in te gaten te houden. Of te wel: double the trouble! Maar ook dubbel zo veel liefde, is me verteld. 😉 En dat geloof ik natuurlijk gelijk!

Foto door Mariska de Groot

Wat ben ik blij dat ik inmiddels in het beruchte fijne tweede trimester zit! Het eerste trimester was behoorlijk pittig. Deze tweede keer overheerste voornamelijk de lichamelijke klachten. Misselijk, moe en duizelig (ik herinner me een momentje dat ik bijna opgeraapt moest worden van de vloer in de Etos, genant haha!) waren toch wel de kernwoorden van de eerste 12 weken. Maar gelukkig ligt deze periode inmiddels alweer een paar weken achter me. Zo fijn!

Vanaf week 9 heb ik een zwangerschapsdagboek in videovorm bijgehouden. Ik begin een beetje vertwijfeld en angstig door de onzekerheid over de gezondheid van de baby (sorry, het eerste stuk is nog al langdradig geworden maar dit is hoe ik me destijds op dat moment voelde :) ), maar even later was ik helemaal op dreef met vloggen. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb, want zo kan ik jullie toch een beetje meenemen in mijn belevenissen in de weken die ik goed mogelijk gecensureerd heb, haha! Enne, benieuwd of we weer een jongen, of misschien toch wel een meisje krijgen? Dat vertel ik ook gelijk in de vlog!

https://youtu.be/lybm6VcNyXY

Ik ga vast vragen krijgen of ik veel ga delen over deze zwangerschap, dus beantwoord ik hem alvast. :) Ik denk dat het minder gaat zijn dan destijds bij Jelle. Zo’n tweede keer is toch anders, merk ik. Er is minder te vertellen, omdat het niet meer nieuw en spannend is allemaal. Daarnaast hoeven we niet veel nieuwe spullen te kopen en zijn veel informatieve artikelen de vorige keer al geschreven. Toch zal ik ergens halverwege en richting het einde vast nog wel een zwangerschapsupdate doen. En in diary’s en weekvlogs zullen ook wel kleine momentjes zitten waarin ik wat deel over deze zwangerschap. Daarnaast kun je me natuurlijk volgen op Snapchat (Mijn0), Twitter (@Mijn0) en Instagram (@willemijnvl) waar ik veel uit mijn dagelijks leven deel.

Zo, we gaan lekker deze week he! Eerst het heerlijke feel-good artikel van Martine van gisteren en nu mijn ‘grote kleine nieuws’! En wow, nu jullie het ook weten wordt het opeens wel HEEL echt! Moeders met 2 kinderen (al dan niet onder de 2), IK HEB TIPS NODIG! Want voor nu denk ik alleen maar: HOE DAN?!?! Gelukkig heb ik nog tot eind januari/begin februari de tijd. 😉

220 reacties

felicia -

gefeliciteerd met je tweede zwangerschap
ik ben zelf moeder van 3 meisjes pas in maart bevallen van ons derde primnsesje jasmijn fleur
met zo leeftijdsverschil heb ik geen ervaring maar mijn twee oudste dochtertjes schelen precies 1 jaar en negen maanden. en dat was eerlijk gezegd zwaar vooral tijdens de zwangerschap van mijn tweede dat had ik onderschat mijn eerste meisje was een handenbindertje altijd weglopen ondeugende dingetjes doen dat viel niet mee dan zwanger zijn
ik voelde mij ook vaak schuldig tegenover de eerste dat ze een moeder had die zwanger was en zich beroerd voelde en weinig energie had om leuke dingen met haar te doen
ze was tenslotte ook nog maar klein. mijn man deed gelukkig heel veel en nog
maar elke dag voelde als het beklimmen van de mount everest
het waren tropen jaren ook niet makkelijk allebij nog in de pampers
hij verschoonde het ene kind ik het andere
ik kon haar ook niet uitleggen als ik misselijk was of iets tijdens de zwangerschap want ze begreep niet eens wat een baby was
en merkte mijn zwangerschap niet op
nu bij de derde bewust langer gewacht er zit 5 jaar tussen de tweede en derde
en ook omdat mijn tweede heel veel aandacht nodig heeft en een erg mamas kindje is
ze heeft ook nu soms wat moeite met de aandacht die naar de baby gaat.
maar de oudste niet die voelt zich heel verantwoordelijk voor de jongste telg en ik mag haar ook niet een beetje laten huilen of mevr heeft haar al opgepakt haha zo schattig
ze past heel graag op en dat doet ze heel lief de oudste.
even nog iets het is niet altijd een garantie dat twee kindjes van bijna dezelfde leeftijd
het goed en leuk met elkaar kunnen vinden
het is ook juist pittig want dan willen ze heel veel hetzelfde
en kunnen ze juist vaak kibbelen over het zelfde speelgoed
maar nu mijn meisjes kleuters zijn vind ik het wel leuk worden
als ze allebei stiekem doen en geheimpjes hebben samen voor papa en mama
een tip probeer samen met je man de kinderen 1 op 1 aandacht te geven
bijvoorbeeld als jij straks met de baby bezig bent dat tijdens die momenten je man de oudste even aandacht geeft of bezig houd met de oudste. zodat bijvoorbeeld niet de oudste meteen al de aandacht moet delen maar dat het wat meer geleidelijk gaat.
veel geluk straks met jullie twee kindjes
groetjes felicia

Marjan Ivonne -

Gefeliciteerd! En je moet maar denken dat er ook mensen zijn die waarvan de kinderen maar 10 minuten schelen. 😉

Milotte -

Gefeliciteerd! Geniet van je tweede zwangerschap. En wauw, erg mooi dat je dit mag meemaken, ondanks je problemen met zwanger worden.

Alice -

Geweldig dit, super leuk voor jullie! Van harte gefeliciteerd!

Anne -

Wauw, gefeliciteerd!! Super zeg!
Groetjes Anne

Ras -

Gefeliciteerd! Ik denk stiekem dat je een meisje krijgt. Tussen mijn 2e en 3e kindje zit 15 maanden tussen. Ze hebben nu heel veel aan elkaar mijn zoontje is nu 2 jaar en mijn dochter 3. Soms wel vermoeiend omdat de oudste dominant is en haar broertje weleens een tik verkoopt en niet te vergeten de peuterpuberteit! Maar ik geniet zo van deze tijd! Het was ongepland, maar geen moment spijt gehad dat ik het gehouden heb want weghalen kon ik gewoon niet, en elk kind is weer een geschenkt.

Jolanda -

Wat leuk! Toen jij bekend maakte zwanger te zijn van Jelle, waren net van plan om mijn spiraal eruit te gaan halen. Ik ben inmiddels 32 weken zwanger van mijn eerste… Ik kan niet wachten om mijn kleintje in de armen te sluiten. Ik heb ook best wel wat aan jou verzamelartikelen gehad over de zin en onzin van babyartikelen, dus ben benieuwd hoe dat me straks eind september / begin oktober zal gaan bevallen! Geniet van je zwangerschap!

-N | Mommies Life -

Whaaa! Wat leuk!!! Ik heb de vlog helemaal gekeken en wat een mooie beelden! Het begin inderdaad beetje lang en je kunt duidelijk horen dat je niet lekker bent, maar daarna word je steeds vrolijker en krijg je een hele mooie gloed over je heen. Van harte gefeliciteerd met zoontje nr 2! Hopelijk gaat de zwangerschap naar wens!

Janneke -

Hoi hoi

Allereerst gefeliciteerd. 1 Juli zat ik toevallig bij Frozen yoghurt in Groningen, en toen zag ik je langslopen, je zei vriendelijk goedemiddag…
Ik heb ook twee kinderen vlak op elkaar. De een 15 augustus, de ander van 14 juli, dus 11 maanden. Moet er wel bijzeggen dat de oudste een pleegdochter is, ze kwam bij ons toen ze 5 weken oud was. Toen werd ik zwanger en zou ze aanvankelijk weer terug gaan, maar door omstandigheden ging het niet door, waardoor wij voor de keuze stonden, een baby en een 11 maanden oude dreumes die niet de makkelijkste was. We hebben het toen wel gedaan, en heb er ook geen seconde spijt van gehad. Tuurlijk heb je nachten dat je er vaker uit moet, twee in de luiers, twee stoeltjes op je fiets, als je op boodschap moet…. Het een ware excersitie is. Maar wat je ervoor terug krijgt is met geen pen te beschrijven. Onze twee zijn kop en kont, en biologisch gezien zijn ze niks van elkaar. Heel mooi, en zou het zo weer doen. En je word creatief kan ik je zeggen. Weet nog wel dat ik twee mooie bekers had toen ze wat ouder waren, uiteraard een roze en een blauwe. En hoe ik ook mijn best deed ze elk uit hun eigen beker te laten drinken, nee hoor. Altijd maar ruilen, elkaars bordje leeg eten, op een gegeven moment dat maar los gelaten. Alles delen ze, van duplo tot barbies, het maakt ze niets uit. En elke dag is eigenlijk genieten…. Succes en een goede zwangerschap gewenst.

Willemijn -

Aaah ja ik herinner je nog 😀 Super leuk dat je toen wat zei! Bedankt voor je comment die heerlijke vooruitzichten voor mij schetst!

Marjolein -

Gefeliciteerd!!

Ik heb twee dochters met 23 maanden leeftijdsverschil. Iets langer dan bij jullie maar wel redelijk kort op elkaar. Superleuk is het! De jongste is 6 maanden en de oudste 2,5 jaar :)

Marjolein -

Mijn ultieme tip is de bugaboo Donkey kinderwagen. Dat is een duowagen en is ontzettend fijn in het gebruik.

cheyenne -

Gefeliciteerd!!!!

Iris -

WAUW! Die zag ik niet aankomen hihi. Wat super fijn voor jullie! Geniet van deze tijd! En zo’n kort leeftijdsverschil kan juist zo goed zijn voor een goede band (veel herkenning etc). Hebben jullie altijd al jullie kindjes dicht op elkaar gewild? (Gehoopt zegmaar) ben wel benieuwd wat je ‘ideale’ plaatje is, haha!

Willemijn -

Nee eigenlijk had ik altijd gedacht dat ik ze minstens 4 jaar uit elkaar wilde hebben (leek me wel lekker rustig, dan gaat de 1e al naar school), maar toen Jelle er eenmaal was ging ik daar toch anders over denken! :) En die rammelende eierstokken gingen ook maar niet weg hahaha!

Nathalie -

Gefeliciteerd !!!!

bumblebee -

Super gefeliciteerd! Ik zat een tijdje terug een vlog (volgens mij) van je te kijken dat je aan het sporten was ofzo? Ik weet niet meer precies, maar ik weet nog wel dat ik dacht; “Zo! Zo relatief kort geleden bevallen en nu allweer zo mooi in vorm. Hoe krijgt ze dat voor elkaar?” Blijk je ook nog eens zwanger te zijn, haha! Heel leuk, geniet ervan!

Willemijn -

Aaah lief! :)

Karlien -

Aaah Willemijn, wat ongelooflijk! Gefeliciteerd zeg. Dat had ik niet zien aankomen :-) Groetjes van Karlien – ik was samen in Zeeland met jou voor die Pure Me Retreat. Ik kan me niet voorstellen dat ik alweer zwanger zou worden! Ik begin net te kijken welke sport ik eens zal doen om weer in vorm te komen 😉 Maar het wordt vast geweldig, twee jongetjes!

Martine -

Wat leuk dat jullie weer een kindje verwachten!! Van harte gefeliciteerd! Ik zag het, zoals veel anderen volgens mij, echt helemaal niet aankomen. Ik dacht dat je ging verhuizen haha 😉 Heel veel geluk samen en ik hoop dat je zwangerschap verder ook goed gaat verlopen <3

Manon -

Van harte!
Stiekem vind ik het heel gezellig dat we nu een soort van samen zwanger zijn. Ik ben begin februari uitgerekend en vind het extea leuk om juist nu te zien hoe het met een ander gaat in deze spannende periode 😊
Geniet ervan!

MvN -

Na heel erg twijfelen heb ik toch de vlog bekeken. Ik wist simpel weg niet of ik het al aan kon en ik heb ook wel even moeten huilen.

Door jullie site ben ik vorig jaar met mijn vriend over ontpillen gaan praten en later ook over het maar gewoon proberen. Mijn vriend is namelijk maar voor 5% vruchtbaar door chemo. Voor ik hem leerde kennen heeft hij botkanker gehad. Eind november slikte ik voor het laatst de pil en al gauw besloten we het ook niet meer veilig te doen.
Eind mei had ik een positieve zwangerschapstest en al gauw deden we er voor de zekerheid nog 2. We konden het gewoon niet geloven en waren zo blij. We waren zo bang dat het niet op de natuurlijke manier zou lukken en opeens was het heel snel raak. Ik maakte een afspraak bij de dokter ivm mijn trage schildklier en plande een afspraak voor de eerste echo in.
Op de eerste echo moesten we lang wachten en 5 juli was het zo ver. Helaas gingen we met erg verdrietig nieuws naar huis en moesten we onze familie en beste vrienden, die we in ons enthousiasme al gauw hadden verteld dat ik zwanger was, op de hoogte stellen. Ons kindje leefde al een paar weken niet meer. Mijn lichaam heeft dit alleen niet doorgehad, waardoor ik me zwanger bleef voelen en mijn baarmoeder ook door bleef groeien. De keuze was afwachten of naar het ziekenhuis om de miskraam op gang te brengen met pillen of curettage.
Op 6 juli werd het dochtertje van mijn broer en schoonzusje geboren. Ik besloot mijn verdriet even aan de kant te zetten voor hun geluk. Samen met mijn vriend gingen we naar het ziekenhuis om mijn nichtje te bewonderen. Voordat ik voor mezelf had besloten of ik haar wilde vasthouden had ik haar al in mijn armen. Mijn vriend heeft dit wel even moeilijk gevonden.
Na al 2 dagen besloten we een afspraak te maken in het ziekenhuis. Afwachten had voor ons gevoel geen zin. Mijn lichaam had het immers niet door. We besloten voor de pillen te gaan. Aan curettage zit een heel klein risico en we wilden niks riskeren aangezien mijn vriend al minder vruchtbaar is.
Op 12 juli bracht ik de pillen in en het kwam al gauw op gang. Na een dag pijn en veel bloedverlies dachten we het gehad te hebben.
Op 18 juli hadden we echo ter controle. Helaas was niet niet alles weg en was er te zien dat er weefsel voor de opening van mijn baarmoeder lag dat de boel waarschijnlijk verstopte. Er werd een arts bij gehaald en zij verwijderde dit met een tang toen in met mijn benen in de beugels lag. Na een week moesten we weer terug komen om te kijken of mijn baarmoeder nu wel leeg was.
25 juli zaten we weer in het ziekenhuis en weer kregen we slecht nieuws. Mijn baarmoeder was nog steeds niet leeg en ik kreeg de keuze of ik weer pillen of curettage wilde. Ik zei dat ik op hun advies af zou gaan. Het werden weer pillen. Dit keer moest ik ze gewoon innemen. Na 5 minuten voelde ik het al op gang komen en na 15min had ik weer hevige krampen en bloedverlies. We waren opgelucht en dachten het nu echt gehad te hebben.
Op 27 juli voelde ik me niet lekker en kreeg ik koorts. We brachten het ziekenhuis op de hoogte en als het erger zou worden moest ik langskomen. Om 04.30 werd ik weer wakker en was mijn temperatuur 39.3 graden. Mijn vriend belde het ziekenhuis en we moesten direct langskomen. Het restje in mijn baarmoeder was gaan ontsteken en ik zou gelijk op de spoedlijst voor curettage gezet worden voor die ochtend. Toen ik in het ziekenhuis kwam kreeg ik gelijk een infuus voor antibiotica en vocht. Ik dacht na de curettage weer snel naar huis te kunnen, maar ik moest door de erge ontsteking 2 nachten blijven.

Alles wat mis kon gaan is dus misgegaan, hierdoor zijn we zo lang met de miskraam bezig geweest. Voor mij voelt het ook nog steeds als 2-0 achter staan. Want ik ben niet meer zwanger en moeten lang wachten tot we het weer kunnen proberen. Morgen word ik door de arts gebeld en dan hoop ik dat hij zegt dat we het weer mogen gaan proberen. Moeten afwachten tot na mijn eerste ongesteldheid zou ik heel lastig vinden.

We weten nu dat het mogelijk is om op de natuurlijke manier zwanger te worden, maar ik hoop zo erg dat het weer snel mag lukken.

En ik ben natuurlijk heel erg blij voor jullie dat het bij jullie gewoon weer goed zit! Ik vind het ook echt knap van je dat tijdens de spannende en onzekere tijden al bent gaan vloggen. Ik heb al je zwangerschaps artikelen en vlogs altijd met veel plezier (meerdere keren) bekeken en gelezen. Dit hoop ik ook weer snel te kunnen doen als ik er klaar voor ben of weer zwanger ben.

Willemijn -

Pfff wat ontzettend verdrietig allemaal zeg. Het is zo oneerlijk verdeeld soms, zoals ik al in een eerdere comment naar iemand anders schreef. Ik hoop voor jullie dat jullie snel weer een positieve test hebben! :)

Wendy (B) -

😀 Proficiat 😀 !!!

Lenneke -

Wauww wat geweldig! Ik vind de vlogs ontzettend leuk om te volgen, heel mooi dat je zo terug kan kijken op je ervaringen 😊 Gefeliciteerd met je 2de zwangerschap!

kIM -

Woehoe wat een feest, gefeliciteerd zeg! En wat fijn dat je er nu eindelijk van kan genieten, wat een tegenstrijdige hel kan die beginperiode toch zijn.
Mijn boys zijn nu bijna 10 maanden en bijna 2 jaar, dus ja ik weet er alles van hoe het is om er 2 onder de 2 rond te hebben kruipen. Zet je maar vast schrap 😉 Nee joh, ik kan nu zeggen dat het allemaal reuze meevalt. Vond de eerste maanden wel rete zwaar, omdat je heel de dag door alleen maar aan het verschonen, voeden, naar bed brengen etc. bent, oftewel heeel weinig tijd voor jezelf, neem die nu dus nog zoveel als het kan. Gelukkig kreeg ook de jongste na de krampjes periode hetzelfde ritme als zijn grote broer waardoor je weer wat meer kan doen en ook af en toe je rust kan nemen. Nu smelt ik weg wanneer ik zie hoe lief ze voor elkaar zijn en zo behulpzaam en trots, ze samen uit hetzelfde flesje zie drinken, de oudste met de jongste op de grond gaat liggen dansen en hoe ze al samen een soort van kunnen spelen en elkaar continu nadoen. Echt Genieten met een hoofdletter G (hoewel het ook boeven kunnen zijn hoor).

Kort samengevat; take your time, dan komt alles goed :)

Willemijn -

Ha, thanks! Jij hebt ongeveer evenveel leeftijdsverschil als ik met mijn twee jongens straks dus je comment is goed om te lezen 😀

kIM -

You’re welcome! Mocht je nog praktische vragen hebben en een nuchter antwoord willen dan mag je me altijd mailen :)

Rosalie -

Leuk leuk! Van harte gefeliciteerd! En wat lekker snel zeg. Ik weet nog dat het nieuws vertellen aan andere mensen zo leuk was. De reacties waren allemaal zo leuk en lief. Ik heb zo genoten van mijn zwangerschap. Ik moest je vlog in twee delen kijken. Ik begon gisteravond maar halverwege hoorde ik mijn dochtertje van 1,5 huilen. Ik heb haar toen bij mij in bed gelegd. Maar toen kon ik je vlog dus niet meer verder afkijken. Kon ik nu eindelijk doen.

Luna -

Gefeliciteerd! dit heb ik ook al op Youtube gezegd maar ik wil er nog bij zeggen dat ik ook zwanger ben, nu 9 weken (van mijn eerste). Mijn naaste familie weet het al maar de rest nog niet en hier kan ik wat anoniemer zijn hihi. Ik vind het super leuk maar ook heel spannend. Ik vind het dus heel leuk om allemaal zwangerschapsvideo’s te kijken. Ik kijk uit naar die van jouw :)

Jaime -

Pohhhh ik werd helemaal emotioneel van je vlog zeg, het was bijna alsof ik het zelf ervaarde! Maar wat ontzettend goed nieuws, van harte gefeliciteerd!!! Heel veel geluk met zn 4tjes (5 incl. Saar). Veel liefs x

Eva -

Oh wat een heerlijk nieuws. De 1e keer was voor mij persoonlijk heel emotioneel omdat mijn man en ik al zo lang bezig waren en echt letterlijk iedereen om mij geen zwanger leek te zijn (incl. een groot deel van de YouTubers die ik volg)! Maar nu kan ik alleen maar zo blij voor je/jullie zijn en zo goed je zenuwen snappen van in het begin (zo voelde ik me exact hetzelfde tot de 12 weken combinatietest en zelfs nu, met 21 weken, nog regelmatig) en kijk ik enorm uit naar je toekomstige vlogs en artikelen. Nogmaals gefeliciteerd!!! xx

Ellen -

Wow wat een zegen, twee gezonde jongens!! Heel bijzonder en mooi om je openheid in je vlog te zien, kreeg er een brok van in mijn keel… Geweldig nieuws!!

Marieke -

Van harte gefeliciteerd! Wat een wonder dat alles weer goed is, het is jullie gegund! :) Wat wel gelijk door m’n hoofd schoot, is het niet veel om nu alweer zwanger te zijn? Zowel voor jouw lichaam als voor de zorg nu met een kleintje en straks 2 kleintjes? Ben benieuwd hoe je hier over denkt.

Irene -

Gefeliciteerd Willemijn!

Jessica -

Van harte gefeliciteerd met jullie tweede zwangerschap!!
Fijn dat het kindje gezond is. Straks heb je twee kleine boys om je heen.

Nathalie -

Een hele dikke proficiat!!! Net je vlog gekeken, erg mooi…
EN, de meeste dingen ook wel herkenbaar.
Ik ben momenteel zwanger van ons eerste kindje, vandaag 14,3 w ver. Zo spannend allemaal. Ik vind het nog steeds onwerkelijk (denk dat ik dat ga blijven vinden tot de dag van de bevalling 😉 ).

Maria -

Gefeliciteerd! Geniet ervan :-)

Ingrid -

Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws! Een fijne zwangerschap toegewenst!

Krista -

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Super leuk. Ik ben nu 33 weken zwanger van de tweede. Mijn zoontje is nu 2 jaar. Ik ben ook zo benieuwd hoe het zal zijn een tweede erbij.
Groetje Krista!

Joyce -

Ja..hoe doe je dat? Toen mijn derde zoon geboren werd, was mijn oudste net 4 en mijn middelste 18 maanden. Na een keizersnede 6 weken niet tillen of autorijden zat er voor mij niet in. Hop, met baby in de maxicosi& peuter aan de hand naar het schoolplein. Geloof me, later lach je er om, echt…het is zoveel leuker, ook zoveel makkelijker bij de tweede (of derde). Het komt allemaal goed. Wij leven hier volgens het motto: alles is een fase! Ze zijn nu 6,3 en bijna 2 en wij denken over nummer 4.

karin -

Van harte gefeliciteerd willemijn en djurre!! Hardstikke leuk nieuws. Nu kun je gaan genieten na de ellende van het eerste trimester en de onzekerheden! Hier ook zwanger van de 2de en straks ook 2 mopjes onder de 2!! Heb de zweetbandjes al besteld haha

Marina -

Haha ik moest lachen om je zweetbandjes ! Succes gewenst!

Michelle -

Super super super leuk! Gefeliciteerd! Ik vond de updates vorige keer heel leuk, dus hopelijk komen er deze keer toch stiekem ook weer wat voorbij!

Moniek -

Gefeliciteerd! Ik had dit net als veel anderen nog niet verwacht! Hihihi…

Hadden jullie zelf in gedachten om ‘zo snel’ (tjsa, wat is snel) aan een 2de te beginnen? Of waren het meer de omstandigheden en zag je wel hoe het zou komen?

Djurre gaf in je vlog aan eerst ook aan het idee te moeten wennen.. Was dit omdat het ‘onverwachts’ kwam?

Misschien wat een brutale vraag. Maar ik ben wel benieuwd.

Susanne -

Gefeliciteerd, normaal reageer ik nooit maar vond dit toch wel heel mooi nieuws.
Mijn broertje en ik scheelden 18 maanden en voor zo ver ik weer is dat altijd goed gedaan. Zoals mijn moeder zei heb je altijd het makkelijkere en het moeilijkere kind (trots om te zeggen dat ik het makkelijke was haha) en ca slaapjes en etenstijd is het natuurlijk heel handig. En een 2 kindje leert heel makkelijk door de imitatie van zijn broertje of zusje. En speelkamaraden voor altijd natuurlijk!
Geniet er van! <3

Louise -

Wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd.
Wij hebben twee lieve meiden. De oudste is vijf en onze jongste viert 12 augustus a.s. haar eerste verjaardag.
Onze meiden schelen 4,5 jaar en in het begin was het behoorlijk pittig. De oudste moet naar school, tussen de middag thuis eten, naar school en weer opgehaald worden. In mijn verlof viel me dat best tegen. Mijn jongste dochter moest telkens weer mee dus je was behoorlijk aan het rennen en vliegen elke dag. Maar mijn oudste meidje kan wel al heel veel zelf en heeft niet veel hulp meer nodig bij de dagelijks dingen.
Met twee kindjes zo dicht qua leeftijd bij elkaar heb je wat dat betreft weer meer rust maar ik denk dat aan beide kanten voordelen en nadelen zitten.
Wat je niet moet vergeten, ondanks de drukte om te genieten van de speciale, kleine momenten want met een tweede kindje er bij vliegt de tijd helemaal snel voorbij.
Geniet van je zwangerschap.

Mirjam -

Wat leuk voor jullie, Willemijn! Gefeliciteerd!

Astrid -

Owww wat super mooi en geweldig nieuws!! Gefeliciteerd :) !!!
De misselijkheid etc herken ik helemaal, gelukkig is dat nu eindelijk bij 20 weken weken voorbij hehe. Aankomende vrijdag de 20 weken echo, zo spannend!!
Heel veel geluk voor jullie! Geniet er lekker van!

Heleen -

O wauw, gefeliciteerd met dit mooie nieuws!!!

Sarah -

Waauw wat geweldig! Ik ben zo blij voor jullie <3
Ik heb wel een vraagje. Je zegt dat je nu weer in éen keer zwanger bent geworden zoals de vorige keer, maar ik lees in een comment dat je wel 1x een miskraam hebt gehad. Hier heb je eigenlijk nog niks over verteld (wat ik ook kan begrijpen!) maar ik vroeg me af of je hier nog wat over gaat delen? Ik ben erg benieuwd hoe je hiermee bent om gegaan, ik denk dat het voor andere vrouwen misschien wel herkenbaar is

Willemijn -

Hihi, scherp 😉 Ik heb er wel over geschreven, maar dan met een andere insteek, namelijk ongepland zwanger raken. De miskraam overkwam me namelijk alweer heel wat jaren geleden. :) Dat artikel kun je hier lezen: http://2wmn.nl/2015/04/ongepland-of-ongewenst-zwanger/

Tess -

Gefeliciteerd!!
Mijn moeder heeft dat ook gehad, twee onder de twee.
Op het moment dat mijn moeder mijn broertje kreeg moest ik nog 3 worden en mijn zusje was net drie maanden 1.
Mijn moeder vertelt wel eens dat het in de tijd dat zij zwanger was, je zo’n klein leeftijdsverschil niet vaak zag waardoor mensen wel eens zeiden, goh hoe doe je dat toch, of is dat niet heel zwaar. Mijn moeder zegt ik deed het gewoon en tuurlijk is het weleens zwaar of lastig maar dat is het ook als er meer verschil is qua leeftijd. Mijn moeder vond het juist ook leuk dat wij drie zo weinig schelen en ik denk dat je het ook wel heel leuk gaat vinden en geniet ervan! Ik ben heel blij voor je!
Liefs

Top muurstickers -

Van harte gefeliciteerd ! Wat een geluk en wat een rijkdom !

En twee onder 2 is druk en soms ook erg moeilijk. Je hebt immers maar twee handen. Maar dat gaat vast en zeker goed komen. Dat is hier ook met de tweeling.

Michelle -

Wat een geweldig nieuws, onwijs gefeliciteerd!

Anouk -

Wat een leuk bericht! Van harte gefeliciteerd met dit fantastische nieuws

Margriet -

Wauw wat leuk! Van harte gefeliciteerd :) :) en wat geweldig dat alles goed is, echt iets om dankbaar voor te zijn.
Geniet van de komende tijd en ik wens je een fijne zwangerschap!

Carlijn -

Wat een fantastisch nieuws Willemijn! Ik ben zo blij voor jullie, je voelt stiekem een beetje als een vriendin die ik nu volg. En een hele mooie vlog, bijzonder en tof dat je dit met ons wil delen! Bedankt daarvoor :)

Carlijn -

Ojaaa en natuurlijk Gefeliciteerd!!!!

Shannon -

Prachtig nieuws! Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan!

Melissa -

Dit zag ik echt niet aankomen haha. Gefeliciteerd xx

Marjoleine -

Wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd! X

Carmen -

Hey Willemijn! Wat een prachtig nieuws! Ik heb de webpagina wel 3x geladen om zeker te zijn dat ik het goed had gelezen :-) Echt super voor jullie! Geniet ervan!!

Lucy -

Oh wauw, super gefeliciteerd! Neem de kwaaltjes maar voor lief, want dat is het toch allemaal zeker waard?
En maak je over die twee onder de twee maar geen zorgen, mijn moeder heeft het ook allemaal gedaan en die had zelfs nog 3 andere kinderen tussen de 6 en de 13 haha. Zij vertelde wel dat het toen ik net geboren was wel erg heftig was allemaal. Ik en mijn jongste broer schelen maar 14 maanden, waardoor het af en toe echt aanploeteren was. Maar mijn jongste broer wou altijd helpen en was verder een heel zoet kind, dus dat scheelde wel. Vooral de eerste jaren vond ik het altijd wel leuk, doordat wij zo weinig scheelde speelde wij altijd samen (yep, mijn broer speelde mee met de poppen en ik met de auto’s) maar waren wij ook altijd tegelijk ziek (op vakantie naar Denemarken en daar alle twee kinkhoest krijgen vonden vooral mijn ouders erg grappig). Op de bassisschool werd het wat minder leuk, vooral toen mijn broer bleef zitten in groep 4 en wij bij elkaar in de klas kwamen.
Nu we alle twee volwassen zijn gaat het vaak wel goed, alhoewel wij nog verschrikkelijke ruzie kunnen hebben haha. Maar daar ben je toch broer en zus voor? 😉

Luna -

Hartelijk gefeliciteerd Willemijn!!! <3
Geniet ervan!

chiara -

Oh, wat leuk! Super hard gefeliciteerd! Dat wordt spannend met 2 kleintjes! 😉 Maar je gaat dat zeker geweldig doen met geweldige mensen om je heen! Ik kijk al uit naar de updates die gaan komen! Geniet van je zwangerschap!

Sandra -

Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk nieuws!
Ik hoop dat ik ook binnenkort samen met mijn man een kindje mag krijgen. Na ander half jaar proberen hebben we voor volgende week de eerste afspraak bij de gynecoloog!

Ik ga je zwangerschap weer met veel plezier volgen! Een fijne zwangerschap toegewenst!!👶🏻

Meike -

Wauw! Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi nieuws. Geniet ervan!

Nicole -

Wauw!! Wat een schitterend nieuws! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat een waar wonder en geluk! Geniet ervan. Ik moet je vlog nog bekijken.. Maar volgens mij lopen wij zo goed als gelijk (ik 14,4). Ik ben zelf na een zwaar ziekenhuis traject via ICSI zwanger geworden. Mocht je overigens ooit interesse hebben in een artikel over vruchtbaarheidsproblemen/fertiliteit, wellicht kunnen wij eens iets voor elkaar betekenen..
Ik ga je updates met alle liefde volgen!

Brenda -

Proficiatt! In plaats van een vlokkentest kun je beter een NIPT- test doen, je hoeft daarvoor alleen bloed te prikken. Een vlokkentest brengt namelijk best grote risico’s met zich mee. Een NIPT-test is eigenlijk nog niet in Nederland beschikbaar maar wel in België, ga een dagje naar Antwerpen ofzo met Martine, ‘s ochtends even bloedprikken en daarna een dag shoppen!

Willemijn -

In Nederland hebben we ook de NIPT, gelukkig! Echter kan de NIPT alleen ingezet worden bij trisomie 21 (down), 13 en 18 op dit moment. Helaas is bij alle andere chromosoomafwijkingen een vlokkentest of vruchtwaterpunctie de enige optie. :)

Miranda -

Wauw Willemijn, wat een nieuws!!! Gefeliciteerd!!! Wat fijn ook dat de vlokkentest een goede uitslag had.
Vanaf het moment dat je de uitslag met iedereen telefonisch deelde kreeg ik wel traantjes hoor, omdat ik ook weer terug ging naar hoe het bij mijn tweede ging om het iedereen te vertellen. Wij hadden ook een vlokkentest laten doen.
Mijn kindjes schelen 2 jaar (en 11 dagen 😉 ) en ik vond het op zich wel meevallen 2 van die guppen. Het enigste nadeel vond ik dat je de hele dag wel een kind eten aan het geven bent en er ligt er altijd wel 1 op bed. Ik heb zelfs een keer mijn zoontje de fles gegeven in de badkamer terwijl mijn dochter in bad zat, hihi.
Een hele fijne zwangerschap gewenst!

Liefs Miranda

Floor -

Wat een leuk nieuws!! Van Jelle heb ik alles met veel plezier gelezen, maar nu wordt het nog specialer, want ik ben ook uitgerekend voor begin februari! We lopen dus gelijk in onze zwangerschap :) ik zal alles dus extra goed in de gaten houden.

Dhini -

Wat superleuk! Gefeliciteerd

Courtney -

Wauw! Wat leuk! Ik heb ook 3 maanden geleden er een tweede zoontje bij gekregen! Jongens zijn zo leuk! En zo lief! Ik had ook in begin zoiets van hoe ga ik het doen..en mijn oudste is zelf al 3. Maar weet je het gaat allemaal vanzelf goed .. Wat wel is is dat een tweede zwangerschap veel sneller gaat! Ik vind het geweldig voor jullie! Geniet van alles en heel veel geluk!

Mariska -

Gefeliciteerd!! Wat een mooi nieuws! Ik begin langzaamaan ook te denken aan een tweede (nummer 1 is nu 11 maanden) maar ik ben nog niet ongesteld geweest. Benieuwd dus hoe dat gaat uitpakken!

Andrea -

Gefeliciteerd! Wat een prachtig nieuws. Geniet van je zwangerschap!

Inge -

Wat een fantastisch nieuws, Willemijn. Van harte gefeliciteerd aan jou en Djurre. En wat gaat Jelle een fijne grote broer zijn. Binnen een paar jaar denk je Wrs met weemoed terug aan deze periode :)

Ik ben zelf net 16 weken zwanger en uitgeraken voor midden januari. Gisteren ook te horen gekregen of we een jongen of meisje krijgen, dus we zijn supergelukkig!
Ook deze keer ga ik met smart je zwangerschap volgen, met het verschil dat ik deze keer uit ervaring kan meespreken :)

Sandra -

Wauw Willemijn! Wat een nieuws! Geweldig, gefeliciteeeerd! 😀
Ook aan Djurre en grote broer Jelle natuurlijk!
Heb de vlog nog niet gekeken, doe ik altijd op ‘n later tijdstip, maar ik lees in de reacties dat het weer ‘n jongetje gaat worden. Kei leuk!
Ga er van genieten! Heel veel geluk, liefde en ‘n goede gezondheid gewenst <3

Shifra -

Nou wat LEUK!!! Hiep hiep! Je straalt helemaal. Wat een goed nieuws, aan alle kanten! Wauw! (Ik krijg elke keer alleen maar babyfever van al jouw dagboeken en verhalen. Maar ik kijk uit naar al je updates!) Geniet ervan!! Liefs!

Kingsley -

Gefeliciteerd ! & ik wens jullie een prettige zwangerschap toe ! :-)

Denise -

Oh Willemijn! Wat geweldig nieuws! Ik keek een uurtje geleden naar je snapchats en schrok meteen wakker, dit nieuws had ik totaal niet aan zien komen. Natuurlijk ook meteen de vlog gaan kijken. Ik vind dit echt zoooo super voor jullie drietjes, ik zat de hele vlog met een big smile te bekijken. Ik kan niet wachten op alle updates en tot het moment dat je tweede kleine mannetje er is. Oh wat ben ik zoooo blij voor jullie

Tuwa -

Jaaaa gefeliciteerd! Het is jullie zo gegund! Hier een dochtertje van 5,5 maand en stiekem begint het al wel weer een beetje te kriebelen, helemaal als ik jou zo zie.. geniet ervan! :)

Charlotte -

Aaah ik zag je Insta foto en ik ben meteen naar de website gegaan om jullie geweldige nieuws te lezen! Wat mooi en geweldig! Heel veel geluk samen met zn viertjes!

jose -

Wauw zit bijna te janken hier omdat ik zo blij voor je ben. Meteen mijn vriend een appje gestuurd haha, beetje creepy eigenlijk. Ik wens jullie al het geluk van de wereld met deze kleine spruit. Nummer twee, wauw! Wanneer openen de naam-polls? 😉

Martine -

Haha echt hè, ik hoop dat ze zichzelf weer verlult tijdens een gesprek met mij net als met Jelle haha 😀

Amy-Denise -

Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

Nele -

WAUWIE !!! Wat een geweldig nieuws!! :-) dikke dikke dikke proficiat !! x

Patricia -

je hebt nieuws en ècht nieuws……dit is er zo een! Totaal niet bedacht dat je weer zwanger zou zijn maar een dikke felicitatie! Ook wel dapper hoor met Jelle die steeds zo vroeg wakker is, hoop echt voor jullie dat dat tij toch eens gaat keren. Stiekem ben ik wel benieuwd of het jullie is overkomen of een bewuste keuze? Maar snap ook dat je dat te privé vindt misschien. Nummer 2 en 3 schelen hier 18 maanden maar in het begin dacht ik vaak, hoezo is dat leuk zo dicht op elkaar??
Maar twee jongens is top! Ze gaan echt veel aan elkaar hebben, ik heb er drie en op vakantie was dat altijd reuze makkelijk. Ze gaan wel stoeien en vechten en dat blijft nog héél lang zo haha! Niet altijd ingrijpen, gewoon laten gaan, daar hebben jongens nou eenmaal behoefte aan. Ik ben ook geen knutselmoeder maar vingerverven ‘moest’ toch ook wel een keer vond ik. Nou alles zat onder, kind, stoel, tafel, ikzelf……dus nadat alles weer schoon was lagen de potjes in de kliko, kleurpotloden zijn ook leuk!
In je vlog was het echt een oh ja momentje 😉 Geniet van de gedachten aan dit nieuwe onbekende mensje!

Nora -

Woah, ik ben pas nét begonnen met het kijken van de video en ik ben al onwijs emotioneel, haha! Ik kijk zo lekker verder, maar wilde je eerst van harte feliciteren! Wat ontzettend fijn voor jou en Djurre, en wat ontzettend leuk voor Jelle, ook! Het is jullie ook zo gegund, ZO ZO ZO fijn! LIEFS! <3

Larisa -

Wat leuk Willemijn! Van harte gefeliciteerd! Xx

Mariska -

Heel erg leuk, gefeliciteerd! :)

Zoë -

Ontzettend gefeliciteerd en heeeel veel plezier met jouw zwangerschap en uiteindelijk je 2 kleine mannetjes! 💙

Hanneke -

Gefeliciteerd! Superfijn dat het allemaal goed is met jullie kleintje. Spannend weer! Ik heb twee kindjes met 4 jaar leeftijdsverschil, dus denk dat daar wel wat verschil in zit qua tips. Maar 1 ding is zeker, ik was veel relaxter bij de tweede, genoot er meer van (het is de laatste keer :)) ,maar het is ook gewoon ff een stukje pittiger. De tropenjaren ;-). Fijne zwangerschap!

Sara -

Wat een geweldig nieuws! Ik heb de vlog nog niet kunnen kijken maar dat ga ik straks meteen doen! Súper leuk dat ik nu tegelijk met jou zwanger ben! Ik ben half januari uitgerekend van mijn eerste kindje en ben de laatste tijd marathons aan het houden met jouw zwangerschaps-/baby-/shoplogartikelen van toen je zwanger was van Jelle. En al je zwangerschapsupdates staan in m’n favorieten, die lees ik steeds opnieuw om te kijken wat ik allemaal herken. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe en kijk alweer uit naar de nieuwe updates!

Fleur -

Gefeliciteerd…!!!! Super leuk voor jullie!
Toen ik de blogs en vlogs over Jelle bekeek wilde ik zelf ook zo graag.. En inmiddels 34 weken zwanger :) Geniet van jullie nieuwe wondertje!!!

Lisanne -

Wauw wat een geweldig nieuws! Je hebt mij laten huilen 😉 zelf ben ik nu 36 weken zwanger van de eerste, toen jullie het nieuws over Jelle deelden waren wij net bezig met proberen. Op het moment dat Jelle geboren werd, raakte ik zwanger, ik heb alle blogs dus altijd met heel veel plezier gelezen. Ik hoop dat de misselijkheid snel weg is en dat je een fijne zwangerschap mag krijgen.

Jamaila -

Wauuuw! Gefeliciteerd met je tweede zwangerschap, wat ontzettend bijzonder zeg. Ik heb met kippenvel de video gekeken, gelukkig dat alles goed is en dat jelle een broertje krijgt wat leuk! Hele fijne zwangerschap toegewenst liefs x

Brenda (kookt) -

Wauwie Willemijn, gefeliciteerd! Wat een spannende weken heb je gehad zeg! Fijn dat de uitslag goed was. Hoop dat je nu weer kunt genieten van dit wondertje. En deze keer lopen we niet gelijk hoor 😉 Xx

Marlin -

Wat leuk! Gefeliciteerd! Het is jullie gegunt

Aboutsbtyle -

Wat een leuk nieuws zeg! Ik wens je veel geluk en goed egezondheid natuurlijk de aankomende tijd. Liefs soraya

Loes -

Superleuk, gefeliciteerd!! Ik ben zelf ruim veertien weken zwanger van mijn eerste kindje, dus ik hoop stiekem wél op zwangerschapsvlogs en -updates! Veel geluk, geniet ervan!

Lotte -

Wow haha, ik had de vlog nog niet gezien. Het is een jongen! Proficiat! X

katrien -

wow, dit zag ik niet aankomen, wat snel! wel heel leuk dat ze goed met elkaar gaan kunnen spelen, geen hindernis door het leeftijdsverschil. proficiat!

Sandy -

Woooh! Klopt m’n vermoeden dus toch! Gefeliciteerd! Ik ben zelf 17 januari uitgerekend van onze eerste ^^.

Diana -

Wat een geweldige vlog! Zoveel emoties! Ik ben super blij voor jullie ♡ Gefeliciteerd !

sigrid -

Wat LEUK! bij jelle waren we tegelijk zwanger, mijn zoon is van 28 oktober, dus voor mij voelt het ook heel bijzonder dat jij nu al nummer 2 verwacht! (zo van: o ja, dat KAN ook gewoon bij mij – sorry als dit vaag klinkt :’)) (nummer 2 staat vooralsnog overigens niet op de planning maar het gevoel van ‘ALSJEBLIEFT NOG NIET’ begint een beetje te verdwijnen ;)) geniet ervan (neem ook de tijd om erbij stil te staan en ervan te genieten, want ik kan me voorstellen dat dat bij een tweede veel minder is dan bij de eerste, toen was ik er zo mee bezig, met elke vordering in mijn buik enzo…). En wat leuk, twee jongetjes <3!

Claire -

Haha ik had PRECIES hetzelfde! Ik was ook eind november uitgerekend, het gevoel van aub nog niet verdwijnt (een klein beetje :))

Amber -

Dit had ik echt niet verwacht toen ik de vlog online zag! Gefeliciteerd en geniet ervan!

Charile -

Van harte gefeliciteerd, echt heel fijn dat de uitslagen goed waren! Ik snap goed hoe je je daarbij voelde :)

Esther -

Oh Willemijn, wat een super leuk nieuws!! Van harte gefeliciteerd voor jou, Djurre en Jelle!!!

Kristine -

Lieve Willemijn,
Gefeliciteerd met dit mooie nieuws! Ondanks dat ik me persoonlijk niet echt goed kan voorstellen wat je allemaal doormaakt want nog nooit zelf dit allemaal meegemaakt natuurlijk, heb ik zo ontzettend met je meegevoeld in deze vlog en zowel tranen weggeveegd als na de positieve vlokkentest met een grote glimlach verder zitten kijken. Wat fijn voor jou en Djurre, al het geluk van de wereld toegewenst voor jullie gezinnetje!

Lotte -

Woooooow Willemijn,
Ik ben zoo vrolijk door jouw nieuws. Toen ik het nieuws hoorde was ik echt ongelooflijk blij voor jou!
Stiekem hoop ik op een meisje voor jou 😉 Je hebt mijn dag goed gemaakt met dit nieuws. Aaaaaaah!

Rebecca -

O Willemijn! Gefeliciteerd! Wat fantastisch! En dat zo snel na Jelle (waar natuurlijk niks mis mee is)! Ik moet zeggen, ik had helemaal niks door. Ik wens jou en Djurre (en Jelle) al het geluk met jullie tweede kind!

Annika -

Wauw Willemijn, wat een verassing! Ik dacht eerst dat je een throwback foto plaatste op instagram, maar niet dus! Wat leuk! Gefeliciteerd!! Geniet ervan!

Daisy -

Gefeliciteerd!!

Als ik zo de comments lees ben ik volgens mij de enige die dit al een beetje dacht (doordat jij en Djurre laatst naar een woonboulevard gingen o.i.d. en doordat jullie laatst met wat familie geloof ik samen een taartje aten om iets te vieren). Maar ik dacht: dat zou wel snel op Jelle zijn, dus ik zeg er niets over. Maar toch! Wat leuk! Veel geluk gewenst!

Evi -

Oh Willemijn wat een heerlijk nieuws is dit ! Toen ik je foto op Instagram zag voorbijkomen had ik een “#throwback” als beschrijving verwacht. Ik was echt helehelemaal happy toen ik merkte dat het om een tweede baby ging! Ik heb je eerste zwangerschap (en de weg daarnaartoe) helemaal gevolgd en dat ga ik deze keer zeker weer doen. Ik wilde je bij het begin van deze vlog een hele dikke knuffel komen geven ! Ik kan me voorstellen dat die onzekerheid als een donkere wolk boven een anders zo prachtige ervaring moet hangen… Gelukkig is alles helemaal goed !
Ik wens je heel veel succes, liefde (en af en toe ook wat rust ;)) tijdens deze zwangerschap en ik kijk nu al uit naar de komende babyblogs en -vlogs! Xx

Annelies -

Wauw gefeliciteerd :D!
Ik heb je vorige zwangerschap op de voet gevolgd, ik vond al je artikelen en tips zo leuk en interessant. Wij waren destijds ook bezig en ben nu 18 weken zwanger. Ik vind het zo leuk dat we nu tegelijk zwanger zijn. Ook al zul je logischerwijs nu wat minder te delen hebben over deze zwangerschap, toch hoop ik op weer een hoop zwangerschapsoutfits van je, want daar haal ik heel veel inspiratie uit hihi.
Een hele fijne zwangerschap gewenst!

Marnel -

Waaaa super leuk!!!! Gefeliciteerd! Heel veel succes en geluk toegewenst! ❤

Iva -

Lieve Willemijn,

Van harte gefeliciteerd. Wat een ontzettend leuk nieuws. En zo fijn dat alles goed en gezond is tot nu toe.

Ik openede mijn snapschat vanmorgen en was echt met open mond aan het kijken. Toen ging ik naar je Instagram nog steeds verbaasd met open mond aan het kijken. Toen ging ik snel naar jullie blog en toen ging ik je vlog kijken, WOW ik kreeg gewoon kippenvel. Toen het moment van de uitslag van de vlokkentest kwam kreeg ik nog meer kippenvel en ook wel een brok in mijn keel. Ik ken je niet eens persoonlijk maar ik vind een zwangerschap altijd zo bijzonder.

Ik dacht ook gelijk aan mezelf, ons zoontje is ongeveer een weekje jonger dan Jelle. Ik dacht als Willemijn nu al zwanger is kan dat bij mij ook. Wij willen ook heel graag ”snel” proberen voor een tweede kindje. Bij ons heeft het geen medische reden maar mijn vriend is al ouder vandaar dat we het sneller achter elkaar willen doen. Maar nu vroeg ik me wel af (ook al heeft het bij jullie een totaal andere redden om nu weer zwanger te zijn) hoe bereid je je er een soort van mentaal op voor? Dat je tegen elkaar zegt we gaan nu proberen voor een tweede kindje? Want bij mij kriebelt het nu ook wel al om weer te proberen voor een tweede kindje maar ik heb toch nog zoiets ik wil wachten totdat Oliver op zijn minst 1 jaar oud is maar dan nog denk ik dat ik zal denken wow nu al? Sorry voor de deze veel te lange reactive maar ik hoop dat je een goede tip voor mij hebt.

En nogmaals geweldig nieuwes, van harte gefeliciteerd en geniet er lekker van.

XXX

Nienke -

Ik wist het!! Of naja, ik vermoedde het al een paar weken. Geen idee waarom, dat was echt een gevoel.
Hartelijk gefeliciteerd! Wat fijn dat het tot nu toe goed gaat en jullie gezond zijn! Ik hoop dat je verder van de zwangerschap kunt genieten. Ik vind het super gaaf en wens jullie het allerbeste toe!! Xxx

Marit -

Gefeliciteerd! Super leuk een broertje voor Jelle. Ik ben heel benieuwd naar de volgende updates.

Minke -

Van harte gefeliciteerd!

Charlotte -

Wauw! Wat een nieuws! Wat is het toch altijd een wonder. Voor jou djurre en Jelle van harte gefeliciteerd! En voor Martine natuurlijke ook ❤️❤️❤️

Dionne -

Zoo ontzettend mooi! Wat super leuk! Van harte gefeliciteerd!

Nicole -

Ooh Willemijn, wat geweldig zeg! En gezond!! Super gefeliciteerd :) Ik keek toevallig gisteren nog je baby shower vlog haha :)

Sandra -

Wat een goed nieuws! Van harte gefeliciteerd Willemijn en Djurre! En Jelle natuurlijk want die wordt grote broer 😀.
Jouw vorige zwangerschap heb ik met plezier gevolgd terwijl we hier tevergeefs zwanger probeerden te geraken. Uiteindelijk had ik half november een positieve zwangerschapstest in mijn handen en vandaag genieten we alweer 6 weken van ons kleine mannetje. Al moet ik zeggen dat ik door de gebroken nachten nu wel op een punt zit waarbij ik niet kan begrijpen waarom mensen in godsnaam een 2de kindje zouden willen 😪.
Geniet van je zwangerschap!

Willemijn -

Hihihihi zo herkenbaar. Maar na 3 maanden wordt het echt (een beetje 😛 ) beter, geloof me maar! 😉

Mirthe -

Wauw, Willemijn! Gefeliciteerd! Lekker genieten van deze periode!! <3

Renée -

Wat onwijs leuk! Gefeliciteerd!! Hier inmiddels bijna 36 weken zwanger van de tweede. Onze eerste wordt in december 2. Ik heb er heel veel zin in. Hoewel, soms bekruipt mij ook wel eens het gevoel van; ‘HOE ga ik het doen straks met 2? Hoe houd ik de eerste bezig? Wordt ze jaloers?’ Maar aan de andere kant hoor ik heel vaak dat een tweede, derde, vierde erbij áltijd druk is. Hoeveel leeftijdsverschil er ook tussen zit. En Jelle kan straks ook lekker spelen met zijn broertje. Super leuk!

Willemijn -

Precies dit inderdaad haha! 😀

Debby -

Waaauw wat een nieuws! Gefeliciteerd! Mijn dochter is net 2 maanden oud en ik moet er nog niet aan denken :’) pas m’n oude kleren niet meer, m’n lichaam voelt niet van mij en de slapeloze nachten breken me op. En toch… zwanger zijn was zó bijzonder, ondanks dat het zwaar was in mijn eentje. Raak weer helemaal terug door je vlogs! Leuk dat je het allemaal bijhoudt, zal later ook te gek zijn om terug te kunnen kijken, vooral voor je kinderen zelf ook! Geniet ervan. Liefs

Willemijn -

Joh logisch, 2 maanden is ook nog zo vers! 😀 2 maanden na mijn zwangerschap dacht ik echt: Hoe houd ik mezelf en dit kind in leven? Laat staan dat ik aan een tweede kon denken 😉

Larissa -

Van harte gefeliciteerd Willemijn! Wat super leuk voor jullie!

Monique -

Wat super leuk en bijzonder! Gefeliciteerd! Heerlijk genieten samen!

Aida -

Jeej! Gefeliciteerd! Wij gaan dit jaar beginnen met zwanger proberen te worden! Ik heb er heel veel zin in ook al is bij mij de kans iets kleiner dan gemiddeld dat het snel lukt. Ik heb niet altijd een eisprong. Gelukkig kan ik hem wel voelen dus wellicht gaat dat wel helpen!
Gefeliciteerd nogmaals en ik ben super blij voor je dat alles goed gaat :D!

Manon -

Gefeliciteerd Willemijn! Wat super leuk voor jullie! Ik ga alles zeker weten weet volgen! 😘

Patricia -

Wauw gefeliciteerd! Die zag ik niet aankomen hoor 😉 Mijn dochter is 1,5 maand eerder geboren dan Jelle, we zijn dus een tijdje tegelijk zwanger geweest. Ik geef nog steeds borstvoeding en wil stoppen als ze 1 jaar is. Dan nog even wachten totdat ik ‘groen licht’ van het ziekenhuis heb om zwanger te mogen worden omdat ik diabetes type 1 heb. Vanaf januari 2017 gaan wij het weer proberen! Fijne zwangerschap toegewenst Willemijn!

Manon -

Oh ik heb je nu overal zitten feliciteren al haha maar nu pas tijd om je vlog te bekijken. Ik zat echt met tranen in mijn ogen, ben zo zo zo blij voor jullie! Heel mooi verwoord het eerste deel en ik voelde je spanning helemaal.. Gelukkig is alles goed met jullie zoontje <3 Geniet er lekker van meid!

Kim -

Whaaaaaa wat leuk! Gefeliciteerd! 😄

Kelly -

Van harte gefeliciteerd met deze mooie blauwe wolk!!

Beau -

Oh wauw! Dit zag ik nog even niet aankomen volgens mij, gefeliciteerd :) geniet er maar heel goed van!

Kirsty -

Gefeliciteerd!! Wat een mooi nieuws zeg!

Corina -

Wauw! Wat een mooi nieuws zeg! En wat leuk 2 kleine jongetjes 💙💙
Geniet van je zwangerschap!

Tamara -

Willemijn,
Wat een fantastisch nieuws! Van harte gefeliciteerd met wonder nr. 2. Ik heb alle artikelen en vlogs die je bij Jelle hebt gemaakt altijd met heel veel plezier gekeken. Nu ik zelf na 10 jaar hoop en wachten zomaar ineens op een natuurlijke manier zwanger ben (ook van een jongen) kijk ik er zo anders naar. Ik voel en begrijp het zoveel meer dan voorheen. En wat een wonder is het he? Voor anderen zo vanzelfsprekend soms, terwijl er niets vanzelfsprekends is aan en zwangerschap en aan een gezond kindje. Wij kwamen er pas achter bij 19,5 week (ja, echt waar), en ik ben nu 27 weken zwanger. 1 november is de uitgerekende datum, dus het gaat eigenlijk best snel. Ik heb zelf de ziekte van Crohn en mijn man heeft darmkanker gehad, dus ik heb ook heel veel controles en dergelijke, zit iedere week in het ziekenhuis. Maar dat heb ik er graag voor over en tot nu toe gaat alles prima, op vermoeidheid na dan. Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe van jullie 2e kindje en ik hoop dat alles goed mag gaan en dat jullie een wolk van een baby mogen krijgen. Liefs uit Zeeland

Willemijn -

Wauw, na 10 jaar! Wat geweldig voor jullie, ondanks dat het zo te lezen niet volledig zorgeloos is! Fijne laatste weken gewenst! 😀

Tamara -

Thanks

Lindsey Beljaars -

Wat een fantastisch nieuws. Ik heb echt genoten van de vlog tijdens mijn ontbijtje! Van harte gefeliciteerd Djurre, Willemijn en Jelle! x

Evelien -

Van harte gefeliciteerd Willemijn! fantastisch nieuws. Je vertelde er ook zo mooi en bijna geëmotioneerd over in de vlog.. wauw. Ik dacht eerlijk gezegd ook dat jullie gingen verhuizen, dus wat een verassing vanochtend. Heel veel succes de komende weken/maanden, en ik heb nu alweer zin in de updates!

Liefs

Liset -

Wauw! Wat een leuk nieuws. Van harte gefeliciteerd. En twee onder de twee jaar, tsja.. Druk. Maar wel ontzettend leuk hoor! Het loopt wel gewoon. Nr 2 draait zo mee in het gezin alsof hij nooit “weg” is geweest. Hoe ik dit weet? Ik ben 24.3 weken zwanger van zoon nr 4 😀 soms is het ontzettend druk, maar meestal heel gezellig <3 dus als je vragen hebt, stel ze gerust 😉 geniet van je zwangerschap

Roos -

Gefeliciteerd!!!🎉
Ik ben zelf afgelopen vrijdag mama geworden van twee prachtige jongens, een tweeling. Maar ook twee onder de twee dus, maar dan wel net wat anders.
Geniet ervan!!

Lisanne -

Van harte gefeliciteerd! Echt een mooie, ontroerende vlog! Helaas weet ik hoe t is om je zo misselijk te voelen.. Ik heb zelf een HG zwangerschap (ben vandaag 32 weken) bij mij is de misselijkheid dus niet meer weggegaan, ik hoop voor jou dat je je nu weer net zon goed gaat voelen als bij Jelle!
Geniet er ontzettend van en ik kijk uit naar je updates weer! XX

Willemijn -

Ooooh wat naar zeg!!! Veel sterkte! Ik ben zo blij dat ik grotendeels van die rot misselijkheid af ben! :)

Cyrstin -

Wauw gefeliciteerd, super gaaf! Maar inderdaad ook erg pittig haha. Ik ben moeder geworden van mijn eerste op mijn 21e (bewust) een meisje heerlijk ik had alle tijd voor haar.. toen begon het weer te kriebelen maar pas toen ze 2 was weer zwanger doodziek maar oke. Ik dacht ‘dat doe ik even’ hoeveel zwaarder kan het no zijn? Haha oeps beetje erg onderschat een peuter en een baby maar nu is mijn jongste 2 het eerste jaar was zwaar maar ze spelen zo leuk! Ik denk dat bij jou ook vooral het eerste jaar zwaar zou zijn maar het word steeds makkelijker en het is het allemaal zeker waard! Succes en geniet ervan😀

Priscilla -

Wauw Willemijn, kippenvel! Wat een prachtig nieuws. Tijdens het kijken van je vlog heb ik een hoop tranen zitten wegvegen want oh.. wat voelde ik met je mee zeg. Van harte gefeliciteerd en ik ben blij dat alles goed is met jullie kleine man <3. Gek hoor, afgelopen jaar samen zwanger.. nu jij alleen haha. Geniet ervan! X

Willemijn -

<3

Eva -

Wat leuk gefeliciteerd! en wat bijzonder dat het weer in een keer goed is gegaan, zou dat kunnen komen omdat het weer een jongetje is?
We lopen ongeveer gelijk op, ik ben momenteel ook weer zwanger van de tweede (dit keer een meisje). Zo anders, maar zo bijzonder weer voor de tweede keer zwanger mogen zijn!
Ik merk dat je echt momentjes voor jezelf moet gaan inplannen hoor, zwanger zijn is zo bijzonder en anders ‘vergeet’ je het en is het voorbij voor je er erg in hebt!
geniet ervan en ik ga lekker met je mee-lezen!

Willemijn -

Nope, in het geval van onze afwijking maakt het niet uit of het jongen of meisje is. Bij sommige afwijkingen inderdaad wel! :) Ja het is echt anders he. Soms vergeet ik inderdaad ook dat ik zwanger ben en waar ik met Jelle continu in de wolken was, moet ik hier er soms even bewust voor gaan zitten ofzo haha!

Annet -

Lieve willemijn,

Van harte gefeliciteerd!!
Ook twee jongens! Heel leuk!
ik vond het eind van de zwangerschap pittig. En een peuter tillen en rond en groot zijn. Maar uiteindelijk is het juist wel makkelijk twee vlak achterelkaar. Hier slapen ze vaak wel tegelijk en straks hebben ze ook veel aan elkaar.
Super leuk!
Wel is een tip voor wandelwagen een phils en teds! Google maar es. Ideaal. Want dat is wel altijd ff een dingetje hier. Wandelen met de boys en hond. Die wandelwagen was en is mijn redding wel.
Wel fijn als Jelle straks loopt. Scheelt een hoop getil. Maar het komt allemaal goed hoor. Hij rolt straks mooi in het ritme mee. En luiers verwisselen kunnen jullie al!

Liefs annet

Willemijn -

Je comment geeft me goede hoop hihi! 😉 Liefs!

Marion -

Ik heb kramp in mijn wangen van de 19 minuten durende glimlach om mijn gezicht. Gefeliciteerd, meid. Ik ben ontzettend blij voor jullie. X

Kelly caresse -

Wauw wauw wauw! Met kippenvel je vlog bekeken, wat een geweldig nieuws! Wat heb je dat goed kunnen verbergen zeg. Ik als mama van 2 kan alleen maar zeggen, double the fun! Het is fantastisch, zeker zodra je 2 kindjes met elkaar interactie gaan krijgen :)

Bernadette -

Gefeliciteerd!!! Hier ook een mama van 2 jongens. Ze zijn nu ruim 2,5 en 4 en het zijn elkaars beste vrienden! Ik vond de overgang van 1 naar 2 kinderen best heftig. Druk, weinig slaap en nog minder tijd voor je zelf. Maar daarnaast ook dubbel lol en liefde! Geniet van alle bijzondere momenten! P.s. De bugaboo donkey is heel fijn als wagen voor 2 kindjes!

Viv -

Gefeliciteerd! Tussen mijn ‘oudste jongens’ zit 18 maanden en tussen m’n jongste en de nieuwste zo’n 21 heb er dus straks 3 onder de 3,5.
Het is zwaar, maar zo leuk! De twee jongens beginnen nu echt met elkaar te spelen! (Ok en mega ruzie te maken….) maar het is het allemaal waard!
Wat fijn dat het gezond is en hopen op een goede zwangerschap! De tweede is inderdaad sneller en anders..! Probeer er bewust van te genieten, voor je het weet is het echt voorbij!!

Charlotte -

Gefeliciteerd wat een geweldig nieuws! Ben ontzettend blij voor jullie!

Valeska -

Jemig meid! Ik schrok me kapot (was blij verrast) toen ik je snaps vanochtend bekeek! Heb direct je vlog erbij gepakt! Ben zooo ontzettend blij voor jullie! Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje. Tante Tien natuurlijk ook gefeliciteerd😄!! Ik weet nog wel Wil toen je zwanger was van Jelle. Ik was zo jaloers op je (wij wilden ook graag zwanger worden, maar het lukte helaas niet), maar gunde het jullie natuurlijk zoveel. Nu ben ik zelf alweer 27 weken zwanger (zwanger geworden d.m.v. ICSI), zit ik al je zwangerupdates van toen weer te bekijken en ben je zelf ook weer zwanger! Wat bizar he! Ben echt super blij voor jullie en ik gun jullie het allerbeste! Geniet er maar lekker van 😊 Liefs Valeska

Willemijn -

Aaah wat een goed nieuws! Van harte 😀

Nicole -

Dag Valeska!

Ik lees je bericht en zie dat je via ICSI zwanger bent geworden! Van harte gefeliciteerd! Hier ook het ware geluk via de mooie medische wereld. Momenteel 14 weken zwanger aan de hand van ICSI!

Veel liefde en succes toegewenst! (En ook sterkte met het verwerken van het traject. Ik merk dat ik nu pas achteraf realiseer hoe zwaar het was en in wat voor een vreselijke achtbaan ik al die tijd heb gezeten met echo afspraken, hormonen, spuiten, pillen, puncties & onzekerheid e.d.)

Anita -

Oh wauw wat een super nieuws! Gefeliciteerd en het genieten kan nu echt gaan beginnen.

Elise -

Wat leuk, gefeliciteerd! Enne, een paar dagen geleden dacht ik hier al aan, en dat dit wel echt leuk zo zijn. En dan nu komt er toch nog een kindje bij!
Fijne zwangerschap met wat minder kwaaltjes toegewenst!

Stephanie -

Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd. Ons zoontje is in augustus geboren en wij wilden ook heel graag snel een tweede. Helaas ben ik afgelopen week aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap geopereerd. Het worden er hier dus geen 2 onder de 2 meer. Hopelijk is het ons toch alsnog snel gegund! Nogmaals gefeliciteerd, wat ontzettend fijn nieuws!

Vera -

O Willemijn, wat fantastisch! Ontzettend gefeliciteerd!
Ik zag het op Snapchat en dacht, zie ik dat nou goed?! 😳

super tof!

Linda -

Van harte! Mijn kinderen schelen maar 14 maanden en ja, de eerste jaren zijn tropenjaren. Zoon liep nog niet toen dochter werd geboren. Dochter huilde de eerste 4 maanden non-stop. Ik dacht dat ik helemaal gek zou worden. De oudste is nu 4,5 en we worden al 4,5 jaar elke dag om 5 uur, half 6 wakker. Niet leuk, maar we overleven het wel. Mijn kinderen zijn de beste vriendjes, nooit jaloers, spelen altijd samen. Het is geweldig. Helemaal nu we aan de andere kant van de wereld gaan wonen; hebben ze in elk geval elkaar nog. Ik denk dat zo dicht op elkaar leuker is dan met veel jaren er tussen. Good luck 😉

Mirjam -

Gefeliciteerd! Met tranen in mijn ogen zitten kijken naar deze volg. Wat verwoord je het mooi dat het niet vanzelfsprekend is dat je een gezond kindje op de wereld zet. Ik herken de vreselijke spanning in de eerste 12 weken maar al te goed. Na 2 vroege miskramen kregen we een prachtige gezonde zoon. Toen ik weer zwanger werd hebben we gekozen voor de combinatie echo. Toen begon het… Het kindje bleek allerlei afwijkingen te hebben. Na de vlokkentest kwam de uitslag: trisomie 13. En vervolgens nog een uitslag: Ik ben drager van een chromosoomafwijking (translocatie 13,14) waardoor wij een grote kans hebben op een kindje met trisomie 13 (niet levensvatbaar). We hebben er toen voor gekozen om de zwangerschap af te breken bij 14 weken. Na een jaar bleek ik weer zwanger. Ziek van de spanning zijn we weer tot bijna 12 weken gekomen, maar toen bleek het hartje vanzelf te zijn gestopt met kloppen. Nu weer bijna een jaar later heb ik vorige week een miskraam gekregen… En hebben wij de verschrikkelijk beslissing genomen om nu te stoppen. We “willen” en kunnen het niet meer.
Een soort van jaloers (niet op een verkeerde manier) kijk ik naar jou en anderen, maar ben ik iedere dag dankbaarder voor mijn geweldige zoon die we wel hebben.
Sorry voor mijn lange verhaal, maar ik denk dat het ook belangrijk is voor andere mensen om zich te beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat en ook niet altijd vrijwillig is dat mensen geen, of maar één kindje hebben. Je krijgt dan toch regelmatig de vraag waar nummer twee blijft :-(
Ik wens jou een hele fijne zwangerschap! En ondanks dat het moeilijk is, vind ik het heel
Knap dat je dit soort dingen zo openlijk bespreekt. Bedankt daarvoor!

Willemijn -

Hoi Mirjam! Je comment raakt me erg! De ellende die jij omschrijft, daar heb ik eigenlijk mijn hele leven op zitten ‘wachten’, doordat ik al mijn hele leven weet dat ik drager ben van een chromosoomafwijking. Het is zo bizar dat ik de dans ontspring (met ‘slechts’ 1 miskraam). Het kan dus écht, ondanks een chromosoomafwijking! Voor jou geeft het waarschijnlijk geen hoop meer (terecht, gezien wat je hebt meegemaakt), maar voor anderen hoop ik dat het laat zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. :) En ik snap echt volkomen je ‘jaloezie’, dat zou ik ook hebben. Het leven is gewoon ontzettend oneerlijk. Niemand die daar wat aan kan doen, maat dat is wel kut. Veel liefs en sterkte voor jullie!

MARIJKE -

Waaauw gefeliciteerd!! Super mooi voor jullie dat het lukte terwijl je eigenlijk had verwacht dat het lastig zou worden. Lijkt mij trouwen errrrrg pittig 2 mini’s bij elkaar haha. Maar alles went en komt vast helemaal goed!

Michelle -

Wauw wat een geweldig nieuws zo op de vroege ochtend. Wat ben ik blij voor je dat het je nog een keer gegund is. Twee onder de twee; het lijkt me zwaar, maar ook zó mooi. Hoop zo dat dat ons ook gegeven gaat zijn. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Geniet ervan samen. Heel veel geluk!

Madelon -

Gefeliciteerd! Super leuk en mooi wonder!! Ik hoop het ook snel mee te mogen maken.

marije -

Gefeliciteeeeeeerd! Wat een geweldig nieuws!

Celinr -

Wat een prachtig nieuws! Gefeliciteerd met de zwangerschap en geniet van de aankomende tijd! Liefs, Celine

Fenna -

Leuk! Gefeliciteerd 😀 ik ben zelf ook eind januar uitgerekend.

Nicole -

Oke wauw die had ik niet zien aankomen, wat een nieuws! Gefeliciteerd!!

Amy -

Wauw Willemijn, wat een gaaf nieuws! Van harte gefeliciteerd! En twee boys dus straks, lees ik al in de comments. Super leuk voor jullie :-) Ik kijk de vlog vanavond na mijn werk.. Ben benieuwd!

Susan -

Gefeliciteerd Willemijn! Geniet ervan

Janine -

Gefeliciteerd, wat een leuk nieuws! Op mijn verjaardag nog wel 😉 Een fijne zwangerschap gewenst, geniet er van samen!

Natascha -

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Wat een mooi nieuws.
Ik heb zelf ook ervaring met 2 onder de 2. Mijn dochtertje was net 1 toen haar broertje geboren werd. Trek je niet teveel aan van wat andere mensen zeggen… er zijn zoveel moeder’s. Volg gewoon jullie eigen gevoel en weg. Fijne zwangerschap.

Sabine -

Ha wauuuwww, dat komt even uit de lucht vallen! Wat onwijs fijn voor jullie, ook dat je zo gezegend bent dat het tegen jullie eigen verwachtingen in weer gelukt is. Gefeliciteerd!! Spannend hoor, twee jongens onder de twee straks maar ik weet zeker dat je het goed gaat doen. Jullie twee lijken zo relaxt als ouders, dat gaat vast goed komen. Ik kijk nu al uit naar de updates die je gaat plaatsen!

Anneke -

Oh wat leuk!! Gefeliciteerd!!!

Dita -

Wauw wat leuk!! Gefeliciteerd!

Aileen -

Aaaa gefeliciteerd! Wat super mooi nieuws zeg.

In 2wmn favorites waar Martine de menstruatie cub benoemd geef jij aan die ook te willen gebruiken. Toen dacht ik nog: “wat houdt je tegen?”! Maar dit dus 💙

Geniet van je zwangerschap!
Liefs Aileen

Willemijn -

Hihi klopt 😉

Annemiek -

Wow, superleuk! Gefeliciteerd :)

Marina -

Wauw wat een verassing! Gefeliciteerd! Ik ben heel blij voor jullie, en wat geweldig dat alles goed is met de kleine! Met Jelle ging ik gelijk met je op, mijn dochter is precies een week voor Jelle geboren. Nu kriebelt het bij mij ook al weer, en ben ik wel een beetje jaloers dat je al weer zwanger bent. ( Ik had keizersnee dus dan wordt aangeraden om minstens een jaar te wachten om weer zwanger te worden) Geniet ervan lieve Willemijn, het is jullie gegunt!

Willemijn -

Ah balen! Maar… Over niet al te lange tijd zijn ze al 1 (vind je het ook zo snel gaan?)! Dus dan kun je weer van start hihi!

Marina -

Ja gaat zo snel, nu echt het ene na het andere nieuwe trucje! Kruipen, staan, zwaaien, klappen! Zo leuk allemaal :)
Haha ja komt wel goed 😉

laurie -

Wat super leuk nieuws! Van Harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!

Betty -

Aaaah Willemijn! Gefeliciteerd! Twee broertjes, dat vind ik altijd ZO schattig!

En twee onder de twee… Tja, die heb ik inmiddels al ruim twee maanden. Het is druk (HEEL druk), chaotisch, rommelig, maar ook heel erg fijn en gezellig en bijzonder. Ik vond de eerste periode met de tweede veel minder zwaar dan de eerste periode met de eerste. Je weet waar je aan toe bent en bent veel minder onzeker. Dat scheelde voor mij heel erg! Mocht je meer willen weten (en gerustgesteld willen worden, want je hoort wel eens dat twee onder de twee een hel is, dat vind ik dus totaal niet): je weet me te vinden. :-)

Nogmaals gefeliciteerd en geniet van je zwangerschap!

Linda -

Wat een onwijs leuk nieuwtje! Van harte gefeliciteerd met jullie tweede zwangerschap! En heel veel geluk en mooie momenten gewenst natuurlijk! Zelf hebben wij drie kinderen en ik kan je vertellen, het zal allemaal wel loslopen als nummer twee geboren is. Je roeit gewoon met de riemen die je hebt 😉 Wat mij altijd hielp, is niet te veel willen doen en niet al te hoge verwachtingen hebben. Dan komt het allemaal goed!

Maria || 2momZS -

Wauuww, wat goed nieuws!! Fijn dat alles goed is! Een echte jongensmoeders straks💙. Herken het gevoel dat voor elke echo dat je toch een beetje zenuwachtig bent, maar extra fijn als alles dan goed is. Ben benieuwd naar je updates! Ik wil er misschien ook 2 onder de 2;) en dan alle tips welkom.

Rachel -

GEFELICITEERD!!! Ik moest op Snap echt kijken of het niet foto was Jelle 😀

Marije -

Supergaaf! Gefeliciteerd!

Robin -

Wauw die had ik niet verwacht. Super leuk gefeliciteerd!! Lijkt me leuk om er weer veel over te lezen met updates en vlogs enzo. Ben zelf nu 28 weken zwanger en erg benieuwd hoe het gaat bij een tweede.:) veel geluk en liefde gewenst.
X

Melanie -

Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk voor jullie. Ik ben na twee miskramen nu ook ruim 12.5 week zwanger van ons eerste kindje. Ik herken je gevoel van die zenuwen en gevoelens voor elke echo. Ik zat met trillende handen elke keer in de wachtkamer omdat ik zo bang was dat het niet meer leefde. Maar gelukkig is alles goed. Geniet ervan!

Willemijn -

Wat fijn voor jullie! Jij ook gefeliciteerd!

Madelaine -

Oh Willemijn, kippenvel tot mijn oren hier. Ik weet nog hoe we samen #stiekemzwanger bij de meet liepen. Ge-weldig! Gefeliciteerd met de tweede zwangerschap. Hier laat ie nog even op zich wachten (ik moet nog afstuderen etc etc etc). Maar wauw wat gun ik je dit zeg <3!

Maura -

Gefeliciteerd!

Puk -

Allereerste van harte gefeliciteerd!! Wat ontzettend leuk! Ik ben zo ongelofelijk blij voor jou en Djurre, dat het gewoon alweer gelukt is! En nog wel met de gedachte erachter dat kinderen uberhaupt moeilijk zouden worden voor jullie. Ik zelf ben 14 maanden ouder dan mijn broertje, dus bij mijn ouders was het ook heel dichtbij elkaar, maar dat was bewust aangezien ze wilden wat wij altijd allebei iemand hadden waar we mee konden spelen. Ik heb na 10 jaar er nog een broertje bij gekregen, en dat is nu 7 jaar geleden, en nu merk ik wel hoe fijn het was voor mij (en ook voor mijn broertje) om altijd iemand te hebben om mee te spelen. Vooral op vakanties en vlak nadat we verhuist waren. Want mijn kleine broertje kan dan wel gemakkelijk vriendjes maken, maar hij moet het toch allemaal alleen doen. Maar er zitten ook nadelen aan verbonden, want omdat ik altijd al iemand had om mee te spelen, kan ik niet zo goed uit mezelf vrienden maken. En mijn kleine broertje kan ook heel goed alleen spelen, en vind dat ook niet erg, en ik vind alleen zijn juist helemaal niet leuk. Nou zeg ik natuurlijk niet dat jullie ook zo’n nakomeling krijgen, maar ik wou het toch even delen want ik merk wel duidelijke verschillen doordat ik nu ook het tegenover gestelde mee maak. Maar ik zal er eens een eind aan breien. Alsnog van harte gefeliciteerd meid! Het is je gegund en fijne zwangerschap gewenst ❤😚

Danella -

Wauw, wat een leuk nieuws en wat klink je gelukkig. Van harte gefeliciteerd! Ik kan je niet helpen met tips voor een tweede, heb zelf twee maanden geleden mijn eerste kindje gekregen, maar er komen vast genoeg tops van anderen!

Kirsten -

Wauw! Ik ben ook eind januari/begin februari uitgerekend.. Echt super leuk ❤️

Nathalie -

Wauw wat gaaf, gefeliciteerd! Ik ben ook eind januari uitgerekend, dus zal leuk en herkenbaar zijn om het nu te volgen :)

Jen -

Wat geweldig!!

Stefanie -

Gefeliciteerd! Wat klink je gelukkig, heerlijk om zo’n vlog te bekijken! Het beste voor jullie allemaal!

Femke -

Ahhhh wat een geweldig nieuws op zo’n treurige ochtend. Gefeliciteerd, wat leuk! Twee onder twee, dat zal af en toe pittig worden, maar jij kan dat zeker! Geweldig! Ik heb nu geen tijd om de video te kijken (ik wil die kleine 20 minuten op mijn gemakje kijken), dus ik kijk vanavond of morgen de vlog, leuk!!

Roos -

Wat een fantastisch nieuws en een mooie vlog. Super dat alles goed is en ik hoop voor jullie dat het een mooie zwangerschap mag zijn met veel liefde en een goede gezondheid en zonder al teveel zwangerschapskwalen. Geniet ervan :-)

Lynn -

Zo’n leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd!

Chantal -

Wat een super leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd <3

Lilian -

Gefeliciteerd! Wat een prachtig nieuws! :-) Genieten nu! Hopelijk deel je toch meer dan je nu van plan bent want met Jelle was dat zo leuk!

Danilla -

Wauw! Wat geweldig! Ga ervan genieten!!!

Kim -

Wauuuuw wat super gefeliciteeerd!
Ik heb tijdens je zwangerschap genotem vd dagboeken en droomde dat t bij ons ook mocht gebeuren. Kans was klein ivm medisch gebeuren en kijk nu, spontaan zwanger en net in het 2e trimester, tegelijk met jou! Ik vind t leuk 😀
Heel herkenbaar die kwalen. Ben ook bijna knockie gegaan tijdens bezichtiging van ons nieuwe huis. Ze konden me ook vd vloer rapen. Inderdaad genant!
Heel veel geluk met zn 4tjes en ik ga al je updates weer op de voet volgen :) Groetjes Kim

Willemijn -

Zo zie je maar weer, de wonderen zijn de wereld echt nog niet uit! Jij ook gefeliciteerd 😀

Reageer ook