‘Het gaat zó snel!’

Hét cliche waarmee je wordt doodgegooid als zwangere en jonge ouder: ‘Geniet ervan, het gaat zoohooo snel!’ Ja, ja, ja, dat zal allemaal wel, denk je op zo’n moment. Om je niet veel later te beseffen dat het inderdaad wel heel erg snel gaat…

Advertisement

Foto door Mariska de Groot

Over een paar dagen gaan we namelijk het laatste ‘trimester’ in van Jelle’s eerste levensjaar (dan is hij 9 maanden!). Voor veel moeders zijn de laatste drie maanden voor de eerste verjaardag een dingetje. In die drie maanden schijnt de ontwikkeling namelijk sneller dan ooit te voren te gaan. In die drie maanden leren ze heel veel op bijvoorbeeld motorisch gebied, maar ook talig en sociaal-emotioneel gebeurt er veel.

En weet je, het is echt zo, dat het zo snel gaat. Iedere dag sta ik er weer van te kijken. Van de één op de andere dag, nu alweer een maand of twee geleden, kan hij opeens langere tijd blijven zitten. Ook ontdekte hij een paar weken terug hoe hij kan tijgeren en inmiddels komt ‘ie overal waar hij maar wil. En momenteel oefent hij iedere dag met nieuwe klanken en brabbelt hij er op los. Super tof om te zien!

Ook eet ‘ie als een bootwerker. Er gaan hele boterhammen in en ‘s avonds smult ‘ie van warm eten. Hij brabbelt volop, kent sommige woorden, heeft z’n favoriete speelgoed en speelt kiekeboe-spelletjes met mensen. Het is nu meer een jongetje, dan een baby. Pffff, waar is mijn kleine mini baby gebleven?!

Over favoriet speelgoed gesproken, daarover moet ik een aantal van jullie toch wel gelijk geven… Weten jullie nog dat ik riep dat dat houten speelgoed net zo leuk was en ook nog eens veel mooier? Tja… Nou ja… Vergeet het maar. De lezers die zeiden dat baby’s zwichten voor kleur, plastic en geluid, hadden gelijk. Ik heb in de afgelopen maanden ontdekt dat dat houten, interieur-sierende speelgoed, wat ik in het begin fanatiek aanbood, in Jelle’s ogen maar saai is. Het moet lawaai maken, kleurrijk zijn en bij voorkeur special effects bevatten.

Ik maakte voor het eerst kennis met het speelgoed van Fisher-Price toen ik de speelmat kreeg en dat was een groot succes, zoals ik meerdere keren verteld heb. Sinds dien heb ik van het merk ook een voelboekje, knisperende eekhoorn en een extra speelmat gekocht. Of te wel: het houten speelgoed grotendeels geditcht en is het kleur, plastic en geluid wat de klok slaat. Voor als ‘ie straks leert lopen heb ik alvast een heel tof item van Fisher-Price gekregen, de Loop Met Mij Zebra. Dit is een vrolijk gekleurd loopkarretje met allemaal leuke special effects. Zo praat ‘ie tegen je kind als hij begint met rollen, zitten er knopjes op die de fijne motorische vaardigheden stimuleren en speelt de zebra het alfabet of de cijfers 1 tot en met 10. Super leuk! En ondanks dat Jelle nog lang niet gaat leren lopen, speelt hij er nu al met veel plezier mee. Dan zet ik hem ervoor en hij vermaakt zich vervolgens zeker een kwartier met het rammen op alle knoppen, het heen en weer bewegen van het karretje en het bladeren in het boekje op de buik van de zebra. Tja, daar kan mijn houten rammelaar inderdaad niet tegenop… 😉

Het gaat inderdaad heel hard, maar wat is het genieten! Elke fase heeft iets leuks en ik kan niet wachten op de komende maanden. Ik kijk zo uit naar alles wat komen gaat! En tot die tijd geniet ik nog even keihard van hoe ‘klein’ ‘ie nu is, want het gaat zó snel…

P.S. Momenteel loopt er een super leuke actie van Fisher-Price. Geheel op zijn eigen moment en in zijn eigen tempo bereikt je kind de ene na de andere ontwikkelingsmijlpaal. Van voor het eerst omrollen, gaan zitten en de eerste wiebelige stapjes tot het moment dat je kind mama of papa zegt. Kortom: alle kinderen zijn kampioentjes en verdienen een gouden medaille. Daarom krijg je iedere maand 20% kassakorting op het Fisher-Price product van de maand om de ontwikkeling van je kind te bevorderen en de ontwikkelingsmijlpaal te vieren.

En mocht je de Loop Met Mij Zebra nu ook zo leuk vinden, klik dan hier om ‘m te bestellen!

15 reacties

Mariska -

Wij proberen het nog steeds zonder lawaai speelgoed te doen 😉 Al vindt onze zoon garage band op de ipad ook erg leuk 😉
Wel probeer ik leuk houten speelgoed te scoren, zoals van Grimm’s, dat is ook heel kleurrijk. Maar verder is ie ook dol op de ronde bakjes van fisher price :)

Laura -

Prachtig om Jelle zo te zien!! En dat lopen gaat sneller dan je denkt hoor (ook al 😉 ) Isa-Lynn liep los met 9maand1dag, daarvoor croste ze ook overal met haar loopkar heen. Al moet ik zeggen dat wij allebei echt een hekel hebben aan dat plastic, lawaai speelgoed. Ik zie ook echt de meerwaarde van houten degelijk speelgoed in waar een kind zelf een spel bij bedenkt, in plaats van passief op de knopjes te drukken en entertainment krijgt. Wel een pluspuntje, ons meisje loopt ook niet warm van al die knopjes en lampjes (heeft ze van geen vreemde 😉 )

Annika -

Ik kan me voorstellen dat de tijd snel gaat! Ik heb zelf geen kinderen maar wel een oppaskindje waar ik twee dagen per week oppas. Ik kwam daar toen ze 4 maanden was en inmiddels is ze anderhalf. Zo leuk om haar te zien groeien en opeens ging het ook heel hard! Nu liep ze ook al met 10 maanden en is ze sowieso volgens mij best snel in haar ontwikkeling. Ze begint nu echt te praten en begrijpt je al heel goed en dat is ook zo leuk! Geniet ervan en voor je het weet is er weer zo’n klein minimensje bij in jullie gezin! :)

-N | Mommies Life -

Wat gaat dat eerste jaar toch hard! Maar het lijkt me wel enorm leuk! Die zebra is trouwens wel echt cool!

Annem. -

O baby’s en tijd….geen goede combi he :) Gelukkig krijg je weer een gezond kindje waarmee je als alles goed mag gaan weer alle fases kan beleven! Ik houd totaal niet van speelgoed met geluid…het geeft zo’n drukte. Maar als je ziet hoe die kleine ervan kunnen genieten, dan zwicht ik vaak weer.
Leuk zo’n walker, geeft veel uitdaging en plezier.
(tip voor als je het geluid echt zat bent: de batterijen eruit halen, deed mn moeder ook altijd hahaha)

Lisa -

Misschien een onbeleefde vraag 😳 Maar ben je bewust zo snel zwanger van je 2e of ging t allemaal sneller dan je had verwacht. Lijkt mij zo zwaar straks omdat Jelle ook nog zo klein is. Ben gewoon nieuwsgierig. Liefs x

Renate -

Haha, ik zit dan gelijk ook met zulke vragen 😛

Janneke -

Ik ook, echt onbeleefd, maar ben zo benieuwd..

PinkFairy -

Toevallig gisteren zo’n Walker van FP gisteren besteld. Eerst zodat de kleine er zittend dingen mee gaat doen, en later natuurlijk om achter te staan. En je hebt gelijk, het gaat zo ontzettend snel! Elke week verandert er weer wat.

Kirsten -

Ahhh m’n kleine vriend! Het gaat zo snel, haha! Geniet er maar van Mijn, voor je het weet … 😉

Marieke -

Ik heb nog een vraagje, wanneer en hoelang heb je zwangerschapsverlof? Moeten jij en Martine dan weer veel vooruit werken?

Willemijn -

Begrijpelijk dat al die kleuren en lampjes toch wel heeeel aantrekkelijk zijn voor die kleintjes! Zelf ben ik ook opgegroeid met veel fisher price speelgoed, het is erg degelijk en leuk speelgoed. Toch zou ik het nu zelf nooit kopen voor mijn kindje.. fisher price heeft namelijk nog steeds bpa in het plastic speelgoed zitten. Erg omstreden en reeds verboden in flesjes, bordjes, lepeltjes voor kinderen vanwege de bewezen schadelijke effecten. Kleine kindjes stoppen echter ook speelgoed in hun mond en hebben het veel in hun handjes! Er zijn goede alternatieven beschikbaar zonder dat je meteen aan saai houten speelgoed vast zit;) Ik weet wel dat je kinderen niet voor alles kunt beschermen maar voor mij persoonlijk is dit wel de reden waarom ik probeer o.a. fisher price te vermijden.

Rosalie -

Elk plastic bevat giftige stoffen. Als het niet BPA is, dan is het wel een ander vervangend stofje. Je moet niet denken dat als het BPAvrij is het speelgoed wel veilig is.

Denise -

Haha ik herken het speelgoedprobleem.
Dochter van 3,5 & zoon van 1 na zijn verjaardag had ik geen idee waar ik het allemaal moest laten..
De zebra heeft mijn zoontje ook en kan zich er prima mee vermaken. Kleine tip bij de bart smit kost ie €33,95😊😊😍

Nicole -

Ik kan me voorstellen dat het snel gaat.. Wij hebben zelf 2 kittens (wel iets anders haha, maar ook klein) en ik zie ze dagelijks groter worden; bizar!

Reageer ook