Griekse Yoghurt met appel-abrikozencompote

Ik ben dol op het ontbijt en het is mijn favoriete momentje van de dag. Quaker komt binnenkort met het Ontbijtboek vol inspiratie en vroeg ons of we het leuk vonden om een recept voor het boek in te sturen. Ik ging aan de slag met appel, abrikozen en Quaker Cruesli. Benieuwd naar het ontbijtje dat ik maakte en wil je weten hoe jij ook kans kan maken op een plek in het Ontbijtboek? Lees dan even verder!

https://youtu.be/zadHepMo2XI

Maak kans op een plek in het Ontbijtboek!

Samen met 10 bloggers en heel veel Quaker-liefhebbers wil Quaker een bijzonder Ontbijtboek samenstellen. De opdracht is om een simpel en creatief ontbijtje met Quaker te maken.

En jij maakt dus ook kans om in een echt kookboek te komen! Hoe? Easy! Deel jouw eigen Quaker ontbijtrecept op Instagram met #datbegintgoed en #2WMN. Tip: zorg er wel voor dat je account op openbaar staat, anders kunnen we je inzending helaas niet zien. Voor meer informatie, kijk op quaker.nl/datbegintgoed of bekijk de video die je hierboven ziet.

Ben jij op zoek naar meer goede ontbijt receptjes? Op quaker.nl/datbegintgoed kun je je elke ochtend weer laten inspireren door de lekkerste creaties. Of heb je zelf een goed Quaker recept? Deel hem dan met #datbegintgoed en maak kans op een plekje in het Quaker ontbijtboek!

En dan nu gauw door naar het ontbijtje dat ik maakte!

Yoghurt met gebakken appeltjes is zo’n klassieker waarmee je nooit de mist in kunt gaan. Vandaag heb ik een lekkere, zo waar nog simpelere, variant op deze klassieker. Griekse Yoghurt met appel-abrikozencompote en de crunchy ontbijtgranen van Quaker Cruesli. Het ultieme verwen-ontbijtje!

Ik ben dol op het ontbijt! Mijn ontbijtjes wisselen vaak. Havermout, brood, yoghurt of eieren. Als ik yoghurt met ontbijtgranen eet doe ik daar vaak gebakken appeltjes bij. Maar deze variant, met appel-abrikozencompote, vind ik stiekem nog lekkerder! En zo maak je hem!

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 3 handjes Quaker Cruesli 4 Nuts
  • 1 appel
  • 3 eetlepels abrikozenjam (ik nam abrikozenspread, zonder toegevoegde suiker, dat kan ook)
  • 400-500 gram Griekse Yoghurt

Zo maak je het

1. Snijd de appel in kleine stukjes en kook dit kort in een laagje water, totdat de appeltjes iets zachter zijn geworden.

2. Meng de  gekookte appeltjes met de abrikozenjam. Ik heb zelf ‘abrikozenspread’ genomen. Dit is abrikozenjam, maar dan zonder toegevoegde suiker. Wat mij betreft is het al zoet genoeg zo! Maar de echte zoetekauw zal echte abrikozenjam wel kunnen waarderen.

3. Doe de Griekse Yoghurt in een kop. Strooi daar overheen de Quaker Cruesli en doe daar bovenop wat van de appel-abrikozencompote. Tadaa, je ontbijtje is klaar! Aanvallen maar!

4 reacties

Sharon -

Wat ook super lekker is: vanillevla, cruesli (de notenvariant) en verse frambozen. Heerlijk!

Martina -

Mmmmmm dit is een ontbijt in mijn straatje!

charile -

Ziet er heerlijk uit! En wat een leuke lepel :)

Lindsey Beljaars -

Ziet er heerlijk uit. Ik ontbijt iedere ochtend met yoghurt en fruit, maar wel met sojayoghurt!

Reageer ook