5x Bestie Quotes

Wij mensen zijn kuddedieren en daarom is het niet zo raar dat wij van nature graag ergens bij willen horen. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om vrienden te hebben en je verbonden te voelen met anderen, it’s just nature! Ik deel vandaag een aantal mooie quotes over vriendschap.

Foto door Mariska – Grotografie

Mijn eerste hechte vriendschap was natuurlijk die met Willemijn. Vanaf moment een voelde dit aan als een vriendschap die anders was dan anderen. Er was een speciale klik, alsof het in de lucht hing, en voor het eerst had ik het idee dat iemand echt naar me luisterde en geïnteresseerd was in mijn verhaal. Het is net als ‘vlinders in je buik’ hebben maar dan met vriendschap. Over ieder thema in het leven ben je het vrijwel altijd roerend eens met elkaar: “Jááá, nou dat dus! Dat heb ik ook! Dat vind ik ook!” Je bent gewoon twee handen op een buik en dat is zo bijzonder. Het mooie is ook, je hoeft bijna geen moeite te doen voor elkaar. Die speciale klik is er van nature en groeit alleen maar meer uit tot een bijzondere vriendschap. Iets waar ik iedere dag dankbaar voor ben en van geniet omdat we elkaar al zo lang kennen en door zoveel fases zijn gegaan. Voor mij voelt het inderdaad alsof we soms een ziel zijn in twee verschillende lichamen.

En die speciale klik is inderdaad wel heel gaaf, want vindt die speld in die enorme hooiberg called earth maar eens! Deze quote is zo waar en als je er bij stil gaat staan, ben je alleen nog maar meer dankbaar voor het feit dat je zo’n vriend(in) hebt gevonden. Ik ben zo iemand die heel erg gelooft dat als je dichtbij jezelf blijft, er speciale mensen op je pad komen die je zullen helpen om altijd het beste uit jezelf te halen. Die je helpen om obstakels te overwinnen, die altijd van je zullen houden no matter what en je helpen de beste versie van jezelf te worden en te zijn. En holy shit, wat ben ik een bofkont met zulke lieve mensen om me heen die ik in de loop der jaren ben tegengekomen.

Je kunt zeker met meerdere mensen een diepe vriendschap opbouwen is mijn ervaring. Je leert van ieder persoon weer iets moois en jij kunt hen op jouw beurt ook weer jouw kracht laten ervaren. Uit iedere vriendschap haal je wat anders en het verandert ook met de levensfasen waarin je terecht komt merk ik. Ik houd zelf van diepgaande vriendschappen en heb daarom eigenlijk geen oppervlakkige vriendschappen. Dat komt omdat ik zelf niet zo goed over koetjes en kalfjes kan praten. Ik kan het wel, maar ik ga altijd vrij snel diep op een gesprek in.

Ik heb bijvoorbeeld geen vriendinnen met wie ik alleen ga stappen en verder niks, en dat vind ik totaal niet erg. Dat zoek ik zelf niet in een vriendschap en daarom heb ik maar 2 echt goede vriendinnen (Willemijn en Nienke) en een schat van een zus (Renate) en supernichtje (Nathalie). En van het feit dat zij in mijn leven zijn, geniet ik heel erg. Voor mij gaat kwaliteit ook boven kwantiteit. Ik ben enorm blij met deze mooie speldjes in de hooiberg.

En dit…dit is misschien toch wel het mooiste aan een echte vriendschap. De dingen die je samen meemaakt, de dingen die je samen onderneemt, de geweldige tijden, de moeilijke tijden, de dingen die je van elkaar leert en nog meer! Wat een verhaal schrijf je samen en wat kun je een hoop meemaken binnen een tijdsbestek van een aantal jaar. Ik ben zo benieuwd wat we nog gaan doen en meemaken en hoe we daar later op terug kijken. Het doet me ook inzien wat een belangrijk onderdeel van het leven een of meerdere goede vriendschappen zijn. Mijn leven zou toch wel heel eenzaam aanvoelen zonder mijn klavertjes vier.

Besties kennen jou soms beter dan jijzelf. Ze zien het al aankomen als er iets gaat gebeuren of als je jezelf rot voelt. Zo zag Willemijn veel eerder dan ik dat ik toch echt hulp nodig had toen het niet lekker met me ging. Ik wilde het niet geloven, maar het is niet voor niets dat ze me –high in the sky net na de bevalling van Jelle– op mijn hart drukte dat ik toch wel echt naar die retreat moest gaan. Zij zag in dat ik nu toch echt leiding moest gaan nemen over alles in mijn leven en dat ik er klaar voor was.

Of Nienke die me hielp inzien dat ik een maand nodig had om alles op een rij te zetten om te doen wat ik wilde. Daarnaast inspireert ze me enorm met haar manier van in het leven staan. Wauw, wat heeft die maand vakantie me enorm geholpen. Nienke leest me als een boek en ziet gewoon heel snel als ik ergens over twijfel of me ergens niet lekker bij voel. Ze kijkt dwars door me heen en dat is heel fijn ook al voel ik me dan kwetsbaar. Bij haar en bij Willemijn durf ik me dan ook volledig open te stellen.

En dankzij Renate en Nathalie word ik er altijd aan herinnerd wat een fijn mens ik ben en dat vind ik zo ontzettend lief. Zij zijn altijd trots op mij en steunen me in alles wat ik doe en dat voelt zo goed! Ik ben gek op ze!

Net als met een liefdesrelatie moet je ook tijd en energie steken in je vriendschappen. Ook al gaat het bijna vanzelf in sommige vriendschappen,  je moet toch altijd je best blijven doen! Maar als je eenmaal in fase 5 zit, hoef je je geen zorgen te maken. Dan ben je zo versmolten met elkaar dat het wel goed zit en je later als oude besjes met een slabbetje voor in het bejaardenhuis terecht komt. Lekker lullen over vroeger: “Weet je nog, toen we ontslag namen en met dat internet aan de gang gingen? Of dat we toen zoveel dames hebben geïnspireerd met dat ene event? Of dat we toen ontzettend hebben gelachen tijdens die rare stapavond? Ja, met die aardige knul die ons toen nog de taxi in hielp? Nou, wij konden er vroeger wat van! Gut gut gut…konden we het nog maar eens over doen! Zeg, komt die zoon van je…hoe heettie ook al weer?…Oh ja, Jelle! Komt die nog op bezoek? Ik heb ‘m al in geen eeuwigheid meer gezien!”

19 reacties

T. -

Het lijken wel soulmates. Je hoeft niks uit te leggen of ze begrijpen elkaar al. Dat is bijzondere aan zo”m vriendschap zoiets als verbonden voelen als een siamese tweeling. Die innige verbondenheid. Geestverwantschap en gelijkgestemden.

Denise -

Mooi artikel, en zo waar! Ik heb veel liever wat minder maar hele goede vriendinnen, dan veel vriendinnen met wie het allemaal maar wat oppervlakkig is.

Charile -

Mooi geschreven!

Michelle -

Wat een mooi artikel. Ik ben zelf heel slecht in ‘vluchtige’ vriendschappen en heb geen gigantische vriendinnengroep. Wél heb ik een beste vriendin, die ik al mijn hele leven ken en die voelt als familie. Ze was mijn getuige op onze bruiloft en is peettante van Morris. Onze vriendschap is onvoorwaardelijk en ik ben iedere dag dankbaar dat ze er is.

Nicole -

Mooi :) Ik heb zelf niet zulke intense vriendschappen, helaas ook nooit gehad. Ik denk dat ze misschien wel net zo lastig te vinden zijn als een fijne relatie. De vriendinnen die ik heb zie ik af en toe en dat vind ik leuk, maar dat gaat niet heel diep ofzo. De enige met wie ik dat doe zijn mijn moeder/vriend en schoonmoeder :).

chantal -

Wat een mooi artikel heb je ervan gemaakt, met de quotes verweven in je verhaal! Ik hoop ooit met de enige vriendin die ik heb net zo’n goede band te krijgen als jij en Willemijn. Maar we zijn beide niet zo goed in contact leggen en, belangrijker nog, onderhouden

Martine -

Ik gun je zeker zo’n mooie band en je weet nooit wie je nog tegenkomt!

Dorien -

Hoi Chantal,
Ik reageer even op je opmerking dat jullie beide niet zo goed zijn in contact maken en onderhouden. Daar herken ik veel in en ik wilde je even vertellen dat het voor mij een stuk fijner werd toen ik me realiseerde dat het niets afdoet aan de vriendschap als je elkaar niet elke week spreekt/ziet.
Ook ik heb niet heel veel vriendinnen en degene die ik heb zie ik soms maar een paar keer per jaar (!). Maar weet je…dat is ook gewoon goed. Want als ik ze wél zie is het ook elke keer fantastisch/fijn/gezellig/etc. en daar gaat het om. Daarbij weten we beide dat we er altijd voor elkaar zijn.
Dus het komt vast helemaal goed! En die vriendin van jou mag ook blij zijn met zo’n vriendin die gemotiveerd is om de vriendschap te behouden en te laten bloeien :)

Susan -

Wat leuk om te lezen <3

Eva -

Wat heb je dit mooi geschreven. Helemaal mee eens hoor! Bij een echte vriend of vriendin kun je helemaal jezelf zijn.

-N | Mommies Life -

Wat een fijne quotes en vooral mooi beschreven. Ik heb helaas zo’n vriendschap niet. Nou ja, wel met mijn partner. Maar echt zo’n vriendin… Helaas. Maar wat niet is, kan nog komen 😉

Anne -

Mooie quotes!! idd kwaliteit boven kwantiteit. Hoe ervaar je vroendschap tussen andere bloggers? Heb je daar dan niet een beetje oppervlakkige verhouding mee, of zie jij dat anders?

Paula -

Ik heb ook nog nooit een beste vriendin gehad eigenlijk, wel hele goede vriendinnen, maar nooit iemand waar je alles mee deelt. Ik heb wel een beste vriend, maar dat is toch anders.

MARIJKE -

Mooie quotes! Ik ken mijn beste vriendin al sinds wij 11 jaar waren. Inmiddels allebei moeder en alle samen meegemaakt, van stappen, vriendjes tot het krijgen van kids. Zo leuk!

Sofia -

Oh wat een heerlijk artikel! En wat staat er een lieve foto bij. Ik heb ook het geluk gehad mijn beste vriendin alweer 16 jaar geleden te hebben ontmoet, thanks to the universe! En ik merk nu nog hoe speciaal het is als je nu ook nog mensen ontmoet die je verder helpen in de volgende fase van jouw leven.

Martine -

Mooi is dat hè? Ik hoop dat de meesten van ons dat eens mogen ervaren!

Femke -

Wat een heerlijke quotes en helemaal waar als je die ene vriend of vriendin hebt ontmoet.

Lara -

Erg leuk om te lezen.
Voor mij ook ergens wel een beetje pijnlijk, ik heb nooit een heel goede vriend/vriendin gehad. Waarom weet ik niet, ben gewoon nooit iemand tegen gekomen. Ik heb wel mijn vriend een paar goede vrienden, maar een echt diepe vriendschap ken ik niet. Ben stiekem best een beetje jaloers op mensen die dit wel hebben; het lijkt me erg fijn om zo’n beste vriend/vriendin te hebben.

Birthe -

Ik herken me in jouw reactie, ook ik heb geen beste vriendin zoals in dit artikel omschreven wordt. Wel heb ik mijn vriend, die ik eigenlijk als mijn beste vriend beschouw. Verder ben ik het meest gelukkig als ik bij mijn ouders en broers ben. Deze mensen kennen me dan ook het beste. Maar echt een beste vriendin, dat lijkt me toch ook erg fijn om te hebben.

Reageer ook