2Vlog: Hamburg #2

Zoals ze in Hamburg zouden zeggen: ‘Moin Moin.’ Met andere woorden: ‘Goedemorgen!’ Ik heb een paar geweldig leuke winkeltjes ontdekt in Hamburg en weet nu al als ik ooit ga trouwen dat ik terug ga naar Maschalone voor een prachtige bloemenkrans. En zeker weten dat ik ga lunchen bij Philipps. Kijk mee!

https://youtu.be/bhGP4VTyHvI

Wauw, Hamburg is echt heel erg leuk. Ik zou graag nog een keer terug willen en dan zou ik zeker weten weer een fiets huren om door de stad te fietsen. Ik houd sowieso van fietsen en het is een fijne en vrij snelle manier om de stad te ontdekken. Zoals je hebt kunnen zien in de vlogs zijn we naar een aantal restaurants geweest en hebben we bepaalde activiteiten gedaan. Hieronder zie je daarvan alle links voor het geval je meer informatie daarover wilt lezen:

  • Harbour round tour – http://www.barkassen-meyer.de/harbour-tour/harbour-tour/
  • Guided city Tour by bike – http://www.hhcitycycles.de/
  • Diner in Witwenball – http://www.witwenball.com/
  • Lunch in Philipps Restaurant – http://philipps-restaurant.de/
  • Dinner in Wasserschloss – http://www.wasserschloss.de/index.php
  • Park Planten und Blomen – http://www.hamburg-travel.com/attractions/green-hamburg/parks-green-spaces/planten-un-blomen/
  • Strand Pauli – http://www.strandpauli.de/
  • Nog meer weten over Hamburg? – www.hamburg-travel.com/.

Mijn persoonlijke aanraders zijn:

Harbour Round Tour

Sinds ik in New York ook met een boot de stad heb gezien, ben ik om. Het is zo mooi om een stad vanaf het water te bekijken. De Harbour Round Tour duurt niet lang en Hamburg heeft prachtige gebouwen en architectuur die het zeker waard zijn om te zien vanaf de boot.

Guided City Tour by Bike

Tja, hier hoef ik niet veel meer over te vertellen. Ik vond het fijn om een gids te hebben die ons van alles vertelde over Hamburg terwijl we aan het fietsen waren. Ik vond de begeleiding ook fijn, omdat ik na de fietstour minder onzeker was om zelf door Hamburg te fietsen. Je moet namelijk wel ongeveer weten waar je kunt fietsen en dankzij de gids was ik hier beter van op de hoogte en hij gaf leuke tips waar je heen kon fietsen en wat je gezien moest hebben.

Less Political Coffee

Volgens onze gids Lu Yen is dit een van de lekkerste koffietentjes in Hamburg. Nou, ze had zeker weten gelijk! Je kunt je koffie meenemen of daar opdrinken. De volgende keer dat ik in Hamburg ben ga ik zeker weten daar de Cappuccino Crème Brûlée variant drinken. Deze kon je helaas niet meenemen, vandaar dat ik een andere moest kiezen. Dus ik heb sowieso (minstens) een reden waarom ik terug ga, haha! Houd je ook van die leuke thee-/koffietentjes? Ga dan naar Sternstrasse 68 in Hamburg en loop gelijk met je bakkie over de vlooienmarkt.

Restaurant Witwenball

Dit restaurant had heerlijk eten en een gezellige, knusse sfeer. Ik zou hier zeker nog een keer gaan eten en die wijn! Nomnomnom! In tegenstelling tot restaurant Wasserschloss wat ik achteraf niet zo bijzonder vond. Als je moet kiezen zou ik zeker voor Witwenball gaan en bij restaurant Wasserschloss vooral lekkere thee kopen.

Restaurant Philipps

Maar als ik mijn grote favoriet moet opnoemen, dan staat Philipps zeker weten op 1. Wat heb ik hier heerlijk geluncht en ik zou er dan ook dolgraag willen dineren. Het was echt uit de kunst, ik schrokte nog net mijn eten niet op dus dat is een heel goed teken! Als je daar gaat lunchen, probeer dan zeker de burrata!

Oh en de leuke boetiekjes in de straatjes rondom dit restaurant zijn ook even het bezoeken waard.

Maschalone

Dit winkeltje heeft echt mijn hart gestolen. We vonden het winkeltje tijdens de vlooienmarkt. Wauw, ik was instant verliefd. De bloemenkransen zijn niet goedkoop, maar je kunt zien dat ze met liefde zijn gemaakt. Zo verfijnd en zulke mooie kleurencombinaties. Ze heeft trouwens nog veel meer mooie hoofddeksels. Ik kan echt uren in zo’n winkel doorbrengen. Het adres is Neuer Kamp 30 en je kunt Maschalone ook vinden op Facebook.

Street Art

Hamburg heeft zulke gave street art. Als je naar Hamburg gaat, vergeet niet wat mooie outfits mee te nemen en jezelf als een waar model bij de street art te laten fotograferen. Het is een waar walhalla voor fashionbloggers als je het mij vraagt. Op iedere hoek van de straat kun je wel een mooie outfitfoto nemen.

Alsterhaus

Wil je even je beautyhart ophalen? Ga dan naar de grote H&M en hierin vind je Alsterhaus, een grote cosmetica-afdeling met heel veel verschillende merken waaronder ook Tom Ford, Urban Decay, MAC en nog veel meer. Het adres is Jungfernstieg 16-20.

Mutterland

En hier heeft elke inwoner van Hamburg het zowat over, Mutterland. Een plaatselijke en bekende delicatessenwinkel die je in de vlog ook kunt zien. Ze verkopen hier onder andere heerlijke thee, koekjes, snoepjes, tapenades en nog meer. Zeker even een kijkje waard bij Ernst-Merck-Strasse 9.

NIVEA

Als je fan bent van NIVEA, dan mag je de grote winkel van NIVEA absoluut niet overslaan. Hier hebben ze alle producten die je kunt bedenken. Van doucheproducten, tot badlakens, de bekende blauwe potjes (met je sterrenbeeld er op!) tot de ‘Sonnenpuppe’ die helaas niet in Nederland te koop is. Moeders, sla je slag! 😉

Motel One

Wij verbleven met de groep in Motel One bij de vestiging Hamburg am Michel. Deze zit aan de Ludwig-Erhard-Strasse 26 en ligt slechts 5 minuten van het centrum af. Kijk hier voor meer informatie! In de vlog en het artikel van gisteren vertel ik meer over het concept van Motel One. Ik wist voorheen niet van Motel One af, maar nu ik er ben geweest is het zeker een hotelketen die ik in gedachten ga houden door de goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Ik heb er enorm van genoten, wat een heerlijk weekend. Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groep op reis ging. Ik vond het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen, we hadden echt een gezellige groep. Ik merkte wel dat ik aan het eind van de dag heel moe was, maar dat is nogal logisch met zoveel nieuwe indrukken en mensen. Ik ben heel benieuwd of jullie wel eens in Hamburg zijn geweest en wat jullie tips zijn!

Deze reis werd mij aangeboden door Motel One Surprises.

4 reacties

Amanda -

Motel one is echt een super hotel! Ik maak vaak city trips na Oostenrijk en Duitsland, dan kies ik ook altijd voor een motel one! Ook leuk weetje motel one München sud is de enigste met een restaurant, kan je ook echt super eten! En ontbijt is echt super alleen meestal pak je altijd te veel 😉

Susan -

Heerlijke vlog weer!

Lisa -

Leuke vlog Martine! Precies echt een mooie stad!
Gordons je lievelings gin? Ik zou er toch zeker eens wat andere proeven, zoals idd tanquray, bombay, henderickx, nolets, g-vine, bulldog, monkey 47,… Er zijn echt veel meer betere gins! Als je ergens G-vin Floraisson tegenkomt, doe me een plezier en proef m! Echt mijn favoriet!

Martine -

Zal ik doen, goeie tip! Ik dronk altijd Gordon’s Cucumber Gin die ik heel lekker vond, maar ik kreeg er altijd wel een duffe kop van. Nu ik zoveel geleerd heb over gin bij de Gin Tasting ga ik inderdaad maar eens andere merken proberen! Bedankt voor jouw tip!

Reageer ook