Rituals Private Collection Geurkaarsen

Martine en ik zijn dol op geurkaarsen. Mijn ‘geurkaarsen stash’ heeft dan ook een behoorlijke omvang. De geurkaarsen van Rituals zijn al lange tijd favoriet bij mij. Vorig jaar lanceerde Rituals een nieuwe lijn met geurkaarsen. De Rituals Private Collection. Vandaag reviewen we een deel van deze bijzondere, luxe collectie.

De Private Collection bestaat uit acht luxe geurkaarsen in een chique pot. Volgens Rituals biedt de collectie een geur voor elke stemming en elk moment. De collectie bestaat uit twee delen met ieder een eigen kleur (wit en zwart). De witte kaarsen zijn wat frissere geuren, de zwarte kaarsen zijn meer diepere, warmere geuren.

De witte lijn bevat de volgende 4 geuren:

  • Holy Basil
  • Goji Berry
  • Tiger Grass
  • Green Cardamom

De zwarte lijn bestaat uit:

  • Black Oudh
  • Holy Smoke
  • Incense
  • Woody Vanilla

De geuren zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen. Zo ruikt Holy Smoke echt naar rook, bijvoorbeeld. Echt even het besnuffelen waard!

Martine en ik hebben beiden 2 kaarsen uit de Private Collection. Omdat we zoveel geld uitgaven bij Rituals (we kochten nog wat andere dingen namelijk) kregen we ook beiden nog een minikaars cadeau van de verkoopster. We hebben er dus beide 3. Ik heb toevallig 3 kaarsen uit de witte lijn (ik ben meer van de frissere geuren): Green Cardamon, Tiger Grass en Holy Basil. Martine heeft ook Tiger Grass en daarnaast uit de zwarte lijn de geuren Incense en Black Oudh.

De kaars zelf ziet er prachtig uit. De kaarsen (wit en zwart) hebben een mooi geprint label en zijn versierd met een gouden zegel. Het ziet er superchic uit! Een dikke tien voor de verpakking wat mij betreft, maar het is natuurlijk wel smaakgevoelig.

Green Cardamom

“Kardemom heeft een sterke, unieke smaak, met een intens aromatische, harsachtige geur”

Dit is een van de lichtste geuren van de geurkaarsen uit deze lijn die ik geprobeerd heb. De kaars ruikt heerlijk zacht en fris. Groene thee of kardemom kan ik er zelf niet echt uit halen, maar dat zachte en frisse is inderdaad wel zo’n geur waar cosmetische geuren die de naam ‘groene thee’ dragen op lijken. En inderdaad, er zit ook wel heel in de verte iets kruidigs in wat de kardemom zou kunnen zijn. Ook ruik ik iets licht zoetigs in de kaars.

Omdat de geur zo licht is ruik je de geur ook heel subtiel in je kamer. Vind ik zelf wel prettig want ik hou niet zo van dat hele sterke. Wel denk ik dat in een grotere woonkamer (ik heb zelf kleine woonkamer van maximaal 25 vierkante meter), je de kaars niet zo heel goed zou ruiken omdat hij zo zacht van geur is. En daar betaal je natuurlijk niet bijna €30 voor…

Tiger Grass

“Ervaar de geur van versgemaaid gras en kom tot rust”

Tiger Grass is een geur die Martine en ik gelijk allebei heel erg lekker en bijzonder vonden. Hij ruikt super fris en ‘grassig’. Tiger Grass is zeker een goede naam voor deze kaars! Ook zit er wel iets kruidigs in. Ik vind hem kruidiger dan Green Cardamom bijvoorbeeld.

Ik ruik de kaars goed in mijn woonkamer. Aanwezig, maar niet een walm van parfum. Martine heeft een grotere woonkamer en naar haar smaak ruikt ze hem wel wat te weinig. Zij houdt sowieso wel van sterkere geuren, dus het is waarschijnlijk een beetje een combinatie van de grote woonkamer en het subtiele van de geur zelf.

Holy Basil

“Heilige Basilicum is het Indiase geheim voor een lang en gezond leven Het werkt zuiverend en stimuleert het energieniveau”

Dan deze bijzondere rakker! Ik heb hiervan de mini variant. Holy Basil ruikt, zoals de naam al doet vermoeden, naar basilicum. Deze kaars is enorm verkwikkend en geeft inderdaad energie zoals Rituals zelf al beschrijft. Dit is zo’n kaars die ik brand als ik het huis net helemaal heb schoongemaakt of wanneer ik aan het werk ben. De ultieme frisse, verkwikkende geur. Meestal staat ‘ie bij ons op het toilet, maar soms verkas ik hem ook naar de woonkamer.

Deze kaars ruik ik het beste van mijn 3 kaarsen. Zelf vind ik dit geen geur die ik uren of dagen achter elkaar kan branden, dan vind ik het too much worden. Af en toe een uurtje en dan is m’n hele woonkamer weer fris. Of dus op het toilet, als er visite is. Dan ruikt het kleinste kamertje van het huis lekker!

Incense

“Wierook wordt gebruikt in religieuze ceremonies, rituele zuivering, aromatherapie, meditatie, voor het creëren van een goede stemming, en voor het maskeren van minder fijne geurtjes”

Martine: “Incense is een vrij mannelijke, kruidige geur. Incense ruikt rokerig en zoet, maar toch ook een beetje fris en zacht. Het doet me denken aan een zachte, sexy mannengeur. Ik word er wel wild van. Ik vind het zeker een geur die ideaal is voor een zwoele avond of bijvoorbeeld in een massagepraktijk. Je wordt er zen van, heel relaxt! Deze geur is ook ideaal als je zelf vaak mediteert, het helpt je tot rust te komen. Een ontspannende geur die denk ik niet iedereen kan waarderen omdat het zo bijzonder ruikt.

Black Oath

“Een oosters, houtachtig parfum ondersteunt het ingrediënt voor een elegante en bijzondere sfeer”

Martine: “Als er ergens ‘hout’ staat in een ingrediëntenlijst voor parfums of kaarsen, ben ik vaak al verkocht. Ik ben dol op warme houtgeuren en ik weet nog dat ik moeilijk kon kiezen tussen Incense en Black Oath. Ik ben dus blij dat ik Black Oath als cadeautje er bij kreeg van Rituals. Dit is ook een licht mannelijke geur maar dan wat frisser en doet me meer denken aan een Finse sauna. Ik denk dat ik deze iets beter te verdragen vind in vergelijking tot Incense. Incense is best aanwezig en Black Oath is wat subtieler.

Het enige nadeel? Ik vind dat je de kaarsen vooral ruikt in een kleinere woonkamer of als de kaars praktisch voor of naast je staat. Dat vind ik wel een bummer. Als ik kijk naar de kwaliteit, dan vind ik kaarsen van Rewined velen malen beter, die ruik ik zelfs als ik ze niet aan heb. Jammer, een verbeterpuntje voor in de toekomst! Voor nu zet ik de kaarsen dus maar naast me neer als ik bijvoorbeeld aan het werk ben of tv kijk.”

De geurkaarsen uit de Private Collection hebben zo’n 60 branduren. Rituals geeft het advies om de eerste keer de kaars voor 4 uur te laten branden, zodat de toplaag kan smelten voor een optimale en egale verbranding van de hele kaars. Verder is het belangrijk dat je de lont niet te ver afknipt en dat je de kaars iedere keer zo lang laat branden totdat al het kaarsvet aan de bovenkant gesmolten is. Zo voorkom je dat de kaars in de diepte brandt en er allemaal kaarsvet aan de randen komt te zitten.

Toch is dat om de een of andere reden wel bij mij en Martine gebeurd trouwens. Terwijl we de kaarsen toch echt lang genoeg aan hebben staan…? Hmmm….

Conclusie

Nadat we ze alle 6 geprobeerd hebben zijn we er toch nog niet helemaal uit. De geuren zijn heerlijk en heel bijzonder. De verpakking is een pareltje. Toch vinden we wel dat de geuren wel iets aan de subtiele kant zijn. Martine vindt dat iets meer dan dat ik dat vind. Zoals eerder gezegd kan dat liggen aan het feit dat haar woonkamer zo’n 10 vierkante meter groter is, of aan onze persoonlijke voorkeur. Toch snap ik wel wat ze bedoelt. Het is wel wat aan de lichte kant. En voor €27,50 is dat dan toch een beetje jammer. Ik zou zeggen ‘Probeer het gewoon eens’, maar ja, voor bijna €30 is dat toch ook wel een beetje een gokje natuurlijk.

Tel daarbij op dat de kaarsen ook nog niet helemaal mooi opbranden en tja… We weten het niet helemaal. Haha! En dat zegt misschien ook wel genoeg. Misschien is het het dan gewoon niet helemaal je-van-het. Jammer de bammer!

22 reacties

Filip Beeckman -

Ik weet niet of iemand hier ook al hetzelfde heeft voorgehad maar ik heb een geurkaars van Rituals die in plaats van het uitdoven van de kaars als die is opgebrand, ontplofte als ik het zo mag zeggen. De pot wordt zodanig heet op de één of andere manier dat die in stukken uiteen sprong! Dit is totaal niet veilig! Slechte kwaliteit, kan het niet anders verwoorden. Heb dit nog nooit, maar dan nog nooit geweten met een ander product. Stoppen met verkopen die onveilige handel! Heb onmiddellijk foto’s genomen met de smeulende wiek nog in de kaars, dus kan dit via foto’s bewijzen.

Haydée -

Mijn favoriet is de Goji Berry. Jammer dat de geur aan de subtiele kant is. In een kleine ruimte zetten dan maar?

Patricia -

Fijne review, de geuren spreken me wel aan, ik vind bijna alles van Rituals lekker ruiken! Maar hier is de ruimte beslist te groot als ik het zo lees.
Ik blijf trouw aan mijn kaarsen van Bath&Bodyworks, voor iedereen is er wel een fijne geur en ze branden prachtig egaal op!

Manu -

Bij andere kaarsenmerken wordt je ook geadviseerd om de kaars aan de bovenkant helemaal te laten smelten totdat je het uitblaast. Maar ook bij mij gebeurt dat bijna nooit.. Ze gaan gewoon de diepte in. Ook bij bv yankee candle…. Alleen bij kleinere kaarsjes lukt het beter.

Mariëlle -

De witte rituals lijn lijkt mij wel wat. Ik hou echt van geurkaarsen, maar heb helaas ook de ervaring dat hoe groter je woonkamer is hoe subtieler je het ruikt. Lijkt me eigenlijk wel vrij logisch. Helaas blijf ik wel vinden dat de kaarsen wat aan de dure kant zijn. € 27,50 voor 1 kaars. Daar kan ik er wel 15 of 20 van kopen bij andere warenketens.

Luna -

Ik heb gedaan wat ze zeiden, maar ze branden niet mooi op. Een groot gat in het midden. Ik heb al met een mes de kaars weer egaal gesneden etc. Vervolgens komt er dan weer een gat. Ik kocht een kaars van Yankee Candle en voila: geen gat, geleidelijk opbranden en de geur (katoen/fris beddengoed geur) is goed aanwezig, zonder opdringerig te worden. Voor mij geen Rituals geurkaars meer.

Myrdeklier -

Waarom ik geen kaarsen meer van rituals koop is niet om de prijs of om de geur maar omdat de kaars vorige keer ontplofte! Het lag niet aan de ondergrond want hij stond op steen. Echt een harde knal en het glas in honderden stukjes. Ik schrok me rot! Lag ook meters ver. Gelukkig zat ik er niet naast. Je zal maar zo een scherfje in je oog krijgen oid. Brrr

Merel -

Bij mij brandt de kaars ook nooit mooi op. Ik heb de holy basil en incense kaarsen maar ik moet holy basil echt niet aanzetten als ik vol zit na het eten omdat ik basilicum echt associeer met eten. Ik word er persoonlijk echt beetje misselijk van

Mariska -

De prijs vind ik wel heel veel moet ik zeggen. De donkere lijn lijkt me heerlijk, maar die prijs ga ik er niet voor neerleggen.

Lindsey Beljaars -

Ik vind de kaarsen van Rituals echt heer-lijk!

Floor -

Ik heb eigenlijk helemaal niks met geurkaarsen juist omdat ik ze altijd te sterk vind, ik ben hier nu wel benieuwd naar geworden

Sophie -

Inderdaad hele mooie kaarsen! Zeker in de winkel met zo’n cloche erop. 😉 Ik heb een decemberbaantje bij Rituals gehad en was zelf altijd helemaal weg van Goji Berry. Maar inderdaad, bij grote ruimtes vallen ze een beetje weg. Maar wel erg mooi in je interieur!

Didi -

Green cardemon is wel erg lekker. De zwarte zwaardere geuren vind ik wat minder. Bij mij branden ze ook niet mooi op. Toch zonde bij een kaars van 30 euro. De aller lekkerste geur van Rituals was nog mandi lulur de LE van vorig jaar. Jammer dat ik daar geen backup van heb gekocht!

Femke -

Ik vind de kaarsen er echt heel erg mooi uit zien.. Toch weet ik vrijwel zeker dat ik deze in mijn woonkamer bijna niet zou ruiken.. dan is 30 euro voor een geurkaars voor mij toch net wat te veel.

marije -

Mmh .. ze stonden op mijn verlanglijstje maar nu ik dit lees denk ik dat ik ze er maar afhaal. Ik heb nu een diffuser die ik gebruik met Young Living olietjes en waar ik de lekkerste combi’s mee kan maken en die super intens ruikt.

Amelie -

Ik vond ze er ook prachtig uitzien maar in een grote woonkamer inderdaad niet intens genoeg, dan koop ik zelf liever de Yankee candle kaarsen, zelf de votives hiervan geven meer geur af dan grote van Rituals.

Eva -

Ik had holy basil en black oudh gekregen en vond ze beide prima qua geur en intensiteit! Heb er zelf niet zo op gelet, maar kreeg er van bezoek veel complimenten over als ik ze aan had staan en holy basil hebben een paar vriendinnen nu ook gekocht.

Cindy -

Black Oudt vind ik heerlijk. De intensiteit van de geur viel mij echter ook wat tegen.
De belangrijkste reden dat ik geen kaarsen meer ga kopen van Rituals (wat verder een prima merk is) is dat de kaarsen niet goed opbranden vind ik. Eerste keer heb ik hem 6 uur gebrand, en nog was de toplaag niet goed gesmolten.
Mijn favoriete geurkaarsen blijven toch die van Yankee Candle, en vooral van Bath & Body Works, die laatste zijn top.

Lucy -

Ik vind de geurkaarsen van Rituals juist perfect qua intensiteit! Ik woon in een super klein studiootje (zo’n 12 m2), dus dit is de enige manier waarop ik van een luxere geurkaars met bijzondere geur kan genieten zonder dat ik na een kwartiertje knallende hoofdpijn heb. Maar ik begrijp dan wel dat het voor een kamer van ruim het dubbele formaat iets te weinig kan zijn.

Willemijn -

Hihi zo heb je dus blijkbaar voor iedere ruimte een perfecte kaars 😀

Lenneke -

Ik koop altijd voor een paar euro de geurkaarsen van IKEA. Vooral vanille vind ik heerlijk. Dertig euro voor een kaars gaat me namelijk net iets te ver en zeker als je ze dan maar subtiel ruikt.

Liset -

Hmm vooral de witte lijn spreekt mij het meeste aan, vooral omdat die wat zachter en minder overheersend ruiken. Jammer dat je ze alsnog niet helemaal goed ruikt en tot hun recht komen, want €27,50 is wel een behoorlijk bedrag!

Reageer ook