Quesadilla’s met avocadorelish

Jaren geleden at ik dit gerecht voor het eerst bij mijn schoonmoeder. Ze probeerde weer eens een nieuw recept uit. Wow, en dat was me toch een partij lekker! Nu heb ik eindelijk het recept weer gevonden en vandaag deel ik het met jullie. Smullen!

Dit gerecht neemt wel wat meer tijd in beslag, omdat je vrij veel moet snijden en raspen. Het kost je denk ik een uur dus wellicht een leuk recept voor vrijdagavond of in het weekend.

Je moet twee dingen maken: de quesadilla’s en de avocadorelish. Terwijl de quesadilla’s in de oven staan kun je de avocadorelish maken. Dit gerecht is gebaseerd op vier personen maar wij vinden het zo lekker dat we er beiden twee op eten per persoon haha!

Benodigdheden quesadilla’s

 • 8 kleine bloemtortilla’s
 • 150 verse geitenkaas
 • 4 el fijngesneden koriander
 • 3 el fijngesneden rode ui
 • 1 fijngesneden jalapeño peper
 • 2 kleine, geraspte ongeschilde courgettes
 • 200 gram uitgelekte maiskorrels
 • 150 gram geraspte cheddarkaas

Recept quesadilla’s

Ik geef voor dit gerecht graag wat meer uit en koop dan liever A-merken. Zo koop ik bloemtortilla’s van Santa Maria en geitenkaas bij de kaasboer. Verder hou ik niet van heel pittig eten, dus ik gebruik een halve peper. Daarnaast kun je in plaats van cheddarkaas ook heel goed geraspte jong (belegen) kaas gebruiken.

1) Meng de geitenkaas en koriander in een kom. Bestrijk vier bloemtortilla’s hiermee. Leg ze apart.

2) Rasp de courgette en snij de ui en jalapeño peper. Meng de courgette, ui, jalapeño peper en uitgelekte maïskorrels door elkaar in een kom.

3) Neem vier bloemtortilla’s en verdeel de courgette, ui, jalapeño peper en maïskorrels mix hier over heen. Strooi er daarna de cheddarkaas (of geraspte jong belegen kaas) over heen.

4) Leg daarna de andere tortilla’s met geitenkaas en koriander met de bestreken kant naar beneden over de andere bloemtortilla’s heen.

5) Bak de quesadilla’s in 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 225. Snijd ze in punten en serveer ze met avocadorelish.

Terwijl de quesadilla’s in de oven staan maak je de avocadorelish.

Benodigdheden avocadorelish

 • 2 avocado’s
 • 2 el fijngesneden rode ui
 • 1 fijngesneden rode peper
 • 2 rijpe tomaten in blokjes
 • 2-3 el fijngesneden koriander
 • Snufje zout en peper
 • Scheutje limoensap uit een flesje of van een halve limoen

Recept avocadorelish

1) Snijd de ui, rode peper en koriander fijn en de tomaten in blokjes.

2) Prak de avocado’s en meng dit met alle bovenstaande ingrediënten.

3) Voeg naar smaak zout, peper en een scheutje limoensap toe.

Tegen die tijd haal je de quesadilla’s uit de oven. Het is wat lastig om de quesadilla’s netjes van het bakpapier af te halen, omdat het ook wat nat wordt door de vulling. Maar met een spatel/kaasschaaf lukt dit aardig. Bij elke hap van de quesadilla eet ik ook wat avocadorelish. De combinatie is hemels en ik weet zeker dat velen van jullie dit gerecht ook superlekker zullen vinden. Dus je weet wat je dit weekend te doen staat… 😉 Eet smakelijk!

15 reacties

Janneke -

Heerlijk recept Martine!! Gelijk gedeeld op fb.

Marlies -

Yuuuuuummmieee! Ik maakte het dit weekend ennnn …. Mmmmmmmmmmm wat was dat smullen! Dit recept ga ik bewaren! Bedankt!!!

Linda -

Dit ziet er echt lekker uit! Ik had nog inspiratie nodig voor dit weekeinde, bedankt! -x-

Nienke -

Het lijkt mij heel lekker, maar dan skip ik wel de geitenkaas, want dat vind ik heel vies.

kirsten -

Heerlijk Martine! Als ik zometeen rijpe avocado vind in de supermarkt maak ik het als lunch!

Chantal -

Wat zou een alternatief voor de geitenkaas kunnen zijn? Ik ben er namelijk geen fan van. Verder lijkt het me heerlijk en ga ik het zeker eens maken!

Renate -

Feta?

kirsten -

Of eventueel een blauwe kaas als je dat lekker vind?

Martine -

Maar als je geitenkaas van de kaasboer koopt, is dat een heel andere smaak dan die van de supermarkt. Het is veel milder en niet die aanwezige geitenkaassmaak. Ik weet natuurlijk niet wat voor kaas je nog meer lust, maar ik zou er zeker wel een pittige kaas in doen gezien de andere ingrediënten wat flauw van aard zijn.

Charile -

Ziet er heerlijk uit!

Susan -

Jaaa ik ben gek op dit gerecht! Ik maak het veel te weinig.

beau -

Ik denk dat als je sommige ingrediënten in een hakmolentje doet ( dus niet tot moes pureert maar enkel hakt ) dat het je al veel tijd kan schelen! Gr Beai

Michelle -

Quesadillas zijn hier ook groot favoriet, maar ik maak ze altijd naar compleet anders recept! Zo bak ik ze in de pan in plaats van in de oven. Ga deze variant zéker een keer proberen.

Celine -

Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik ga dit recept even bewaren en in een weekend zeker een keer uitproberen.
Liefs, Celine

marije -

Mmmh .. sounds awesome. Vooral die avocado relish. Ga hem opschrijven en keer maken :)

Reageer ook