Philips Airfryer: Nailed it or failed it?

Na weken van testen, snacken, bakken en kokkerellen zit de testperiode van onze 2WMN Bloginsiders met de Philips Airfryer er op. Dat de snacks een aanrader zijn, vertelden ze de vorige keer al. Maar hoe zit het met andere gerechten die je er ook in zou kunnen bereiden? Dat én hun eindconclusie lees je vandaag in de laatste update.

Deborah

Woehoee, dit ziet er goed uit zeg! Dit gaan wij ook eens proberen.

Deborah concludeert: “De afgelopen week heb ik als ‪‎insider‬ van de blog van (Martine en Willemijn), 2WMN.nl, een Philips Airfryer mogen testen. Zoals jullie hebben gezien ben ik lekker gaan spelen met het apparaat. En ik kan zeggen ik ben super enthousiast over dit apparaat! Het is veelzijdig, je kunt er veel meer mee dan patat bakken. Omdat je nauwelijks vet of olie hoeft te gebruiken is het natuurlijk een stuk gezonder wat een heel groot plus punt is! En het gaat allemaal heel snel, de ‪‎Airfryer‬ verslaat de friteuse met gemak! Enige kleine nadeel is dat er geen grote taarten/baksels in kunnen, dus mijn oven gaat daar voor gebruikt worden. En voor kleine baksels en andere lekkere dingen ga ik zeker gebruik maken van de Airfryer! Ook heb ik de Airfryer met ‪‎glutenvrije‬ producten geprobeerd, zoals snacks en hapjes en afbakbroodjes! Smaken heerlijk en totaal niet droog. En lekker snel klaar! Ideaal als je ook ‪‎glutenvrij‬ moet eten. Schoonmaken is een fluitje van een cent! Ideaal, geen gedoe meer met dat vieze frituurvet meer! Hup in de vaatwasser of met de hand! Ik ben fan! Van dit top apparaat!”

Joyce

Pizzabroodjes uit de #airfryerxl, heerlijk! 10 min op 180 graden…. #airfryerfans Een foto die is geplaatst door Joyce Vd Hoorn (@joycevanderhoorn) op

Joyce deelde via Instagram deze foto van de geslaagde pizzabroodjes. Ziet er goed uit zeg!

Ook deelde Joyce in onze facebook groep de foto van deze heerlijke kaneel broodjes. Zien ze er niet goddelijk uit? Haar recept: “Croissantdeeg insmeren met gesmolten boter en dan kaneel en suiker en dan voor een minuut of tien op 190 graden.”

Tja, de testperiode is bijna afgelopen, tijd voor ons eindoordeel! Wat vinden wij als #insiders van #2wmn nu eigenlijk van de #airfryerxl… Is het een blijvertje? Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht maar wij willen niet meer zonder! De meeste mensen die ik sprak over dit fijne apparaat wilden weten hoe snel hij was, of de snacks wel echt knapperig waren en of er genoeg in kon (ja ik heb hongerige vrienden…;)). Ik kon ze allemaal gerust stellen, hij werkt prima en er kan voldoende in voor ons gezin van 4! Ook de afbakbroodjes, de aardappeltjes, het vlees, de pizzabroodjes en de taartjes die erin gemaakt zijn waren heerlijk en snel klaar. En zonder toegevoegd vet! Inmiddels hebben wij ook het rekje gekocht wat in de Airfryer past zodat we in twee lagen kunnen bakken, ideaal voor bijv aardappeltjes en vlees. Wij zijn met recht #airfryerfans!

Een foto die is geplaatst door Joyce Vd Hoorn (@joycevanderhoorn) op

Bianca  

  Met de Philips Airfryer kan je veel meer klaar maken, dan alleen frietjes. Ik heb onze favoriete gezonde Bananenbroodmuffins ermee gemaakt en dat ging super! Recept Bananenbrood muffins – theelepel bakpoeder – theelepel ongezoete cacaopoeder – 155 gram speltmeel – 3 bananen – 3 eieren – siliconen muffin vormpjes De Airfryer verwarm je voor op 180 graden. Prak de bananen en daarna voeg je alle ingrediénten bij elkaar, goed mixen/roer tot een glas beslag. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes, en je bent klaar! Je kan midden op de Bananenbroodmuffins nog een plakje banaan of walnoot doen (die heb ik nu weg gelaten). De Bananenbroodmuffins gaan ongeveer 15-20 minuten in de Airfryer (even goed in de gaten houden). Als ze klaar staan, even laten afkoelen en je hebt een lekker en vooral gezond ontbijtje/lunch of tussendoortje. Lekker en vooral gezond! (Per stuk 1 Weight Watchers punt) #pinkitnl #airfryerfans #bloginsider #2wmn #bananenbroodmuffins #lekkerengezond   Een foto die is geplaatst door PinkitNL (@pinkitnl) op

 

Ha, bakken gaat dus zo te zien ook meer dan prima in de Airfryer!

Angélique

Angélique was echt mega fanatiek! Super leuk om te zien. Ze bakte van alles en nog wat in de Airfryer. Via facebook liet ze ons haar eindconclusie weten:

“Vandaag wil ik jullie laten weten wat ik nu vind van de ‪Airfryer‬. De afgelopen week heb ik als ‪#insider‬ van de blog van Martine en Willemijn, 2WMN.nl een Philips Airfryer mogen testen. Zoals jullie hebben gezien en gelezen ben ik super enthousiast over dit apparaat. Het is veelzijdig, je kunt er veel meer mee dan patatjes bakken. Omdat je nauwelijks vet of olie hoeft te gebruiken is het natuurlijk een stuk gezonder dan een gewone friteuse. Schoonmaken is ook heel eenvoudig, met de hand of in de vaatwasser. En het gaat allemaal heel snel, de Airfryer verslaat de friteuse met gemak. Die gaat dan ook de deur uit, we gebruikten de friteuse toch al nooit. Mijn oven blijft nog wel, want het enige nadeel aan de Airfryer is dat mijn beroemde appeltaart er niet in past. Die wordt te groot. Maar verder vind ik het een top apparaat!”

“Yankee Cornbread stond al een poosje op mijn ‘datwiliknogeensmaken’ lijstje. Gisteren aan de slag gegaan, en het resultaat is een soort cakebrood. Het wordt in Amerika gegeten als bijgerecht, bij de chili con carne bijvoorbeeld, maar ook als snack met maplesyrup.”

He wat leuk, echt origineel om te proberen zeg! Ik vond het leuk om te zien dat onze Bloginsiders ook echt heel veel geprobeerd hebben in de Airfryer. Zo konden ze echt goed hun mening vormen!

Tien, dit is ECHT een recept voor jou als Hawai-liefhebber! Uitproberen jij!

Mijn diner van vanavond, alles uit de #airfryer behalve de groente. Heerlijk! #airfryerfans #2wmn #insider #indetest #yummie

Een foto die is geplaatst door Angélique Brink (@angeliquebrink) op

Jamillia

Ook Jamillia ging aan de slag bakken in de Airfryer en deelde deze recepten op haar blog. Zo maakte ze prei-rolletjes met mosterd, spek en kaas, meergranen broodjes met walnoten (brood bakken in de Airfryer werkt dus echt goed!) en maakte ze de in onze gehypte facebookgroep kokosmakronen. Hmmmm! Wij zitten volop inspiratie dankzij Jamillia!

Volgens mij kunnen we wel concluderen dat onze Insiders enorm enthousiast zijn over de Airfryer! Het is volgens hun snel, lekker en veelzijdig. Grote dingen zoals een standaard formaat appeltaart kun je er dus niet in bereiden, maar verder kan bijna alles in de Airfryer. Kleine zoete lekkernijen, brood, complete gerechten, zoals je hebt kunnen zien kan er veel meer in de Airfryer dan alleen snacks. Onze Insiders zijn enorm creatief geweest en ik vind het leuk om te lezen dat het ze goed bevallen is. Op de vraag: Nailed it or failed it kunnen we toch wel zeker ‘Nailed it’ antwoorden zo te lezen!

14 reacties

Puck Christine -

Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik heb alleen nog wel een vraag: in principe kan je al deze dingen ook in de oven bakken. Wat is de toegevoegde waarde van een Airfryer? Minder vet, maar bij bijvoorbeeld broodjes afbakken komt helemaal geen olie te pas. Waarom zou je dan én een oven én een Airfryer nodig hebben?

Willemijn -

De essentie van de Airfryer (zoals ik het zie) is dat je er snacks mee maakt (en je frituurpan dus vervangt en dus minder vet etc.). Maar je kan er dus ook andere dingen in bakken. Ik zou het zelf inderdaad niet kopen om m’n oven te vervangen. Maar dus wel om snacks in de maken, ipv een frituurpan. En bijkomend voordeel is dan dat je er ook andere dingen in kunt maken. :)

Puck Christine -

Aha oke, dank je wel! :-)

Joyce -

Ik vind het ook een groot voordeel dat de Airfryer heel snel op temperatuur is (stuk sneller dan mijn normale oven) en dat broodjes en vlees enzo er korter ingaan dan in de oven.

kIM -

Leuk om te zien, ik zie weer een hoop lekkere dingen voorbij komen waarvoor ik mijn airfryer kan gaan misbruiken :) Maarre wat was nu het geheim van die kipcorn waar jullie het laatst al over hadden, dan kan ik die ook een keer een kansje geven naast onze standaard kroketten.

Willemijn -

Aaaah nooit verteld? Dat zijn de Mora Kipkorns. De aller- allerbeste 😀

kIM -

Gewoon de frituurversie? En hoe lang en heet moeten ze voor dat perfecte resultaat, met of zonder drupje olie? Thnx alvast, tips van ervaringsdeskundigen zijn altijd welkom :)

Willemijn -

Ja de ‘gewone’. Zijn voor frituur, oven en airfryer. Zonder olie (is niet nodig bij de Airfryer) en op 200 graden, 7 minuten. Het staat op de verpakking aangegeven, inclusief info over de airfryer 😀 Eet smakelijk!

Linda -

Dus je zet je dochter met een foto op internet waarbij haar spagettibandje van dr schouder glijdt… Ik had als moeder zeker niet voor die foto gekozen om online te plaatsen, kan aan mij liggen..

kIM -

Dit ligt inderdaad aan jou Linda, wat een onzinnige comment!

Diana -

Onzinnige comment? Pedofielen overal die de hele dag op internet naar foto’s zoeken! Kijk eens een paar documentaires of gewoon het nieuws.

Denise -

Overdrijven is ook een vak, het meisje is netjes gekleed

Susan -

De airfryer is echt een top apparaat!

Sandra -

Wij hebben de airfryer nu 1,5 jaar thuis en we kunnen niet zonder! Ik ga een paar van de recepten van de insider actie proberen. Ik ben benieuwd!

Reageer ook