Pasta carbonara zonder ei

Ik ben dol op pasta. En ook op pasta carbonara. Maar dan wel zonder rauw ei. Want bij de gedachte aan rauwe eieren door mijn eten ga ik altijd gruwelen. Daarom deel ik vandaag het recept van een heerlijke pasta carbonara zonder ei, maar mét asperges.

Wat heb je nodig (voor 2 tot 3 personen)

  • 250 tot 300 gram pasta
  • 500 gram groene asperges
  • 150 gram pancetta (je kunt ook spekjes gebruiken)
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 125 milliliter crème fraîche
  • Peper en zout

1. Kook de pasta beetgaar. Ik nam spaghetti. Bij het afgieten van de spaghetti vang je een beetje kookvocht op. Dat gebruiken we aan het eind weer.

2. Snijd de onderkant van de asperges. Snijd de asperges vervolgens in grote stukken van een paar centimeter. Kook de asperges beetgaar.

3. Snijd de pancetta in hele dunne reepjes en (pers) de knoflook fijn. Bak de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter uit. Dit duurt zeker wel 5 minuten. Voeg aan het eind de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Zet daarna het vuur uit.

4. Meng in een kom de crème fraîche en 100 gram van de (fijn) geraspte kaas tot een saus. Breng op smaak met een klein beetje peper.

Wil je de klassieke carbonara maken? Voeg dan 2 eieren toe bij deze stap, laat de crème fraîche weg en voeg in plaats daarvan een scheutje (kook)room toe.

5. Doe de pasta en asperges in een grote pan en voeg de pancetta met knoflook toe. Voeg daarna ook de saus van crème fraîche en kaas al roerend toe. Blijf roeren tot de saus goed aan de pasta blijft hangen. Voeg eventueel wat opgevangen kookvocht toe voor een smeuïger mengsel.

Variatietip: Je kunt de asperges er ook uit laten en dan heb je het ‘klassieke’ pasta carbonara zonder ei recept. Je kunt de asperges ook vervangen voor een andere groente of de asperges naast de pasta serveren.

pasta carbonara zonder ei

Serveer de pasta met de rest van de Parmezaanse kaas en smullen maar!

21 reacties

Micheal -

far as I got it, this advice was specifically for Bryce, cause he is preparing for his show.Normally I think its quite fine (and even better) to drink while eating Keep it up Kev, even though I am not posting regularly any more, I am following you, great inporiatisn.Maybe I will get up a video one day…

Amber -

Het klinkt al heeeerlijk!
Wat een goede toevoeging die asperge!
Ik vind het maar lastig om er een groente bij te bedenken ..

Anika -

Ik heb vandaag ook pasta met carbonarasaus op. Daar zaten paddestoeltjes doorheen: Erg lekker! En ook goede ei-vervanger

Fabienne -

OMG… Heb je het wel eens op dan met ei?? Dat is zoooo lekker!! En ik laat het gas altijd nog even aan zodat de eieren licht garen…. Krijg trek als ik er aan denk!! Haha!

Anne -

Ziet er lekker uit! Al zou ik dit van mijn oma, die Italiaanse is, geen carbonara mogen noemen 😄 Evengoed vast een geslaagd recept.
Groetjes
Anne

Willemijn -

Hihi nee dat denk ik ook niet 😉

Maaike -

Eet je dan ook geen mayonaise? Lekker makkelijk recept trouwens maar eh.. voor mij gewoon een eitje hoor!! niks mis mee als je normale weerstand hebt.

Renate -

Lekker zeg! Ik hou wel van de rauwe eieren variant. 2 geklutste eitjes door de mie, bami, nasi is ook heerlijk 😋

Margot -

Hmm, dit lijkt me misschien nog wel lekkerder dan de versie met ei!

Nienke -

Dit klinkt heerlijk! Ik houd van asperges. Ik denk dat ik binnenkort deze pasta ga maken voor mijn ouders en broer.

Monique -

Het ei is niet meer rauw natuurlijk, die gaar je door de hitte van de pasta :))

Willemijn -

Maar toch wordt het wel afgeraden voor zwangeren, ouderen en kinderen dus daarom krijg ik toch altijd het idee dat het niet helemaal gaar is. Volgens mij raden ze het af omdat het niet verhit wordt tot een hoog aantal graden en de salmonella bacterie dus alsnog wel overleeft. Denk dat het daar mee te maken heeft. En dat vind ik er dan eng aan 😛

Lindsey Beljaars -

Oeh dit klinkt echt heerlijk!

Susan -

Ziet er heerlijk uit! Ik eet eigenlijk nooit pasta carbonara, maar vind het wel heel lekker

mariska -

Ik zou niet zonder rauwe eieren kunnen want: Tiramisu!!! Echt het lekkerste toetje ooit :) zelf ben ik nooit echt fan geweest van carbonara, mij te weinig groenten. Dat heb je wel slim opgelost door de asperges, goeie tip!

Sanne -

Tiramisu kan je ook prima maken zonder rauwe eieren hoor! Veel lekkerder en veiliger ook

Mariska -

Oja? Wat doe je dan met de suiker? (Normaal sla je die met de eigelen) en hoe krijg je dan luchtige eiwitten? Vind ei in Tiramisu toch wel een belangrijk ingrediënt voor de structuur… maar je kan natuurlijkook gepasteuriseerde eigelen en eiwitten kopen (bijv voor zwangeren of ouderen)

Maria -

Ziet er goed uit! De asperges erdoorheen klinkt ook goed! Vindt pasta heerlijk, dus ga dit zeker een keertje maken.

Katrien -

Ik maakte de carbonara ook eens zelf, met een rauw ei. Was inderdaad niet zo een succes, die gedachte alleen al. Hoewel het ei eigenlijk wat ‘gekookt’ wordt door de warmte van de spaghetti enzo.. Maar toch!

Michelle -

Oh deze ga ik zeker eens proberen! Een goede pasta carbonara is jaren één van mijn lievelingsrecepten geweest, maar sinds mijn zwangerschap heb ik het niet meer gegeten. Nu toch maar weer ‘ns doen!

marije -

Asperges er door is wel een heel goed idee. Ik maak altijd de Jamie Oliver variant. Wel met rauwe ei maar dat stolt altijd een beetje als je het door de warme pasta doet.

Reageer ook