Openhartig #1

Ik hou er van om mezelf te leren kennen maar ook juist om anderen beter te leren kennen. Ik vind het heerlijk om te horen van anderen wat hen inspireert, wat hen bezig houdt en hoe ze in het leven staan. Ik beantwoord daarom vijf vragen uit het spel Openhartig en ben ook benieuwd naar jullie antwoorden!

Openhartig is een spel waarbij medespelers om de beurt een kaart trekken. De kaarten bevatten vragen maar ook opdrachten. Sommige vragen zijn simpel en grappig maar soms ook diepzinnig. Het is een leuk spel om elkaar beter te leren kennen en waarom zou je dat alleen met vriend(inn)en spelen als je het ook op deze manier met nog veel meer mensen kunt spelen? Ik bedoel, jullie ‘kennen’ mij maar ik weet veel minder van mijn lezeressen. Dus daar breng ik met kleine stappen verandering in! Let’s play!

1) Wat vind jij echt onsmakelijk en waarom?

Ik ben dol op lekker eten. En ik kan zeer gebiologeerd kijken naar ziekenhuisprogramma’s met bijbehorende operaties of vreemde aandoeningen. Maar deze twee combineren? NEE! Mijn eetlust verdwijnt compleet als ik lekker aan het eten ben en Jorrik gezellig de TV op zo’n programma zet. Op de een of andere manier kan ik deze twee niet combineren.

En ik ben lekker hypocriet, want zelf peuter ik in mijn neus maar als iemand anders het doet vind ik dat zo vies! Haha, mensen zijn vreemde wezens.

2) Waar let je vooral op als je iemand voor het eerst ziet?

Waar ik vroeger lette op vrijwel alle uiterlijke aspecten merk ik dat ik dat nu niet meer doe. Ik zie het wel, maar ik kijk er door heen. Als ik iemand voor het eerst zie, merk ik dat ik met mijn hart kijk en niet met mijn ogen. Ik let dus eigenlijk nergens op, ik ervaar liever wat ik bij die persoon voel als ik er naast sta en in zijn/haar ogen kijk. Ik ben geïnteresseerd in het verhaal achter de persoon.

3) Wat doe je het liefst als je een hele dag alleen bent?

Dan moet het wel de ideale situatie zijn. Dat houdt in: dan moet ik me nergens om druk hoeven maken. Dus het huis is dan aan kant en ik hoef even geen hond uit te laten. Wat vind ik dan het fijnste om te doen? Dan zou ik lekker gaan wandelen, daarna een goddelijke caramel cappuccino drinken, een heerlijke lunch maken en de rest van de dag cocoonen op de bank met lekker eten, drinken, een dekentje, honderd kussens, tijdschriften, boeken en de TV. ‘s Avonds zou ik dan lekker eten bestellen, het liefst patat of sushi. Heerlijk!

4) Wie beïnvloedt op dit moment jouw leven het meest?

Zo, dat is best een moeilijke vraag. Ik denk dat ik dat zelf ben. Maar dankzij mijn vriendinnen en mijn therapeut + het Talentenspel heb ik zeker wel wat stappen vooruit gezet. En ook mijn lieve vriend gelooft altijd in mij en is trots op wat ik wil gaan doen, dat is heel fijn. Dat was een duwtje in de goede richting waardoor ik op dit moment wat meer leiding neem in mijn leven over wat ik wil. Zo ben ik aan het oriënteren of ik die ene opleiding ga doen komend jaar (waarschijnlijk wel) en lees ik steeds meer boeken over zelfontwikkeling.

5) Je mag één ding door de cosmetisch chirurg laten veranderen. Wat zou je laten doen?

Ik ben een voorstander van zelfacceptatie maar ik moet wat kiezen. Ik weet dat een cosmetisch arts dat niet doet maar als het zou kunnen dan zou ik graag 1.70 willen zijn. Even net 10 centimeter erbij! Ik vind dat zo’n mooie lengte! Het lijkt me ook vooral praktisch, want ik moet soms zo lachen om mijn tuinkabouterstruggles. Dan kan ik weer niet bij het bovenste kopje in de kast of moet ik vragen bij de supermarkt of iemand even wat voor me kan pakken, haha!

Hoe zou jij deze vijf vragen beantwoorden?

17 reacties

Wende -

Wat ontzettend leuk om al die antwoorden te lezen op dr vragen uit het spel Openhartig. Er zijn totaal wel 10 edities. Voot verschillende doelgroepen en thema’s.

Annem. -

Leuk artikel! nooit van het spel gehoord! Haha nr. 5… even je benen en buik een stukje uittrekken en hoppa 10 cm langer haha:) Echt onsmakelijk vind ik scheten en boerenstank in een restaurant naast een geliefde;’
Een opleiding doen? Leuk benieuwd wat..! Wss iets met zelfontw. ofzo?
Je bent mooi zoals je bent martine! Fijne avond;’

Mieneke -

Leuke vragen!

Wat een mooi antwoord op vraag 2! ‘Kijken met je hart in plaats van met je ogen’. Uiterlijk zegt immers weinig over de persoon zelf. Mensen kunnen zulke mooie verhalen hebben.

Zelf je grootste beïnvloeder zijn, daar moet ik nog wat meer aanwerken. Uitzoeken wat IK wil, zorgen dat IK blij ben.

Marte -

Wat een leuke en eerlijke antwoorden! Bijvoorbeeld in je neus peuteren, dat zou ik echt nooit zo op het internet vertellen!
Ik wou nu eigenlijk eerst nog even die vragen in deze reactie beantwoorden, maar ik betrap mezelf er al op dat ik op jullie blog zit en eigenlijk nog de afwas van gisteren moet doen… Ik was even lekker in de ochtend een filmpje van jullie aan het kijken en toen schoot me ineens te binnen dat ik al heel lang niet op jullie blog heb gekeken, maar ik zei tegen mezelf: éérst de afwas maar dat is dus mislukt…. In elk geval een superleuk artikel! Ik ga nu snel de afwas doen!

Nina -

Hoi Martine! Van dat spel had ik nog niet eerder gehoord. Wat heb je een leuke en eerlijke antwoorden gegeven. Ik ben ook met het lijstje aan de slag gegaan. Dit heb ik er van gemaakt:

1) Wat vind jij echt onsmakelijk en waarom?

Vieze luchtjes, maar ik weet dat de meeste maar van tijdelijke aard zijn. Vooral in een drukke metro of tram vind ik zweetluchtjes de meest vreselijke. O ja, en smakken en slurpen! Sommige mensen zijn het van huis uit gewend om eetgeluiden te maken. Maar ik vind het net zo irritant als krassende nagels op een schoolbord.

2) Waar let je vooral op als je iemand voor het eerst ziet?

Uitstraling of gemoedstoestand. Hoe ga ik deze persoon aanspreken of begroeten, et cetera. Ik weet niet of dat heel raar is?

3) Wat doe je het liefst als je een hele dag alleen bent?

HA. HAHA. HAHAHA. Dat zou een unicum zijn met een klein kind… Maar wat ik dan het liefst zou doen? Uitslapen, series op Netflix kijken, lekker eten (bijvoorbeeld eens een keer warme broodjes uit de oven, lekker in mijn eentje brunchen) , mijn nagels lakken, of een keer ONTSPANNEN kleding kopen en koffie drinken met een vriendin. Of naar een festival of een ander event.

4) Wie beïnvloedt op dit moment jouw leven het meest?

Mijn zoon. Niet alleen qua zorg, maar ook in mijn gedachten en doelen. Sommige doelen heb ik laten varen, of ik ga er relaxter mee om. Ja, ik wil een leuke baan in hebben waar ik mijn kwaliteiten in kwijt kan, maar ik wil ook een gezonde balans vinden in werk, relaties en moederschap. Ik hoef niet alles perfect te kunnen. Dat verlangde ik voor ik moeder werd vaak wel van mijzelf.

5) Je mag één ding door de cosmetisch chirurg laten veranderen. Wat zou je laten doen?

Ik kies ook iets dat nog niet bestaat. Ik zou willen dat ik nooit meer mijn ongewenste haargroei hoef te bestrijden en dat mijn wenkbrauwen altijd on fleek zijn. Maar dan zonder enge hars of IPL. Verder kan ik echt niets bedenken!

Mara -

Erg benieuwd naar de opleiding die je gaat doen! Iets met coaching, waarschijnlijk?

Anoniem -

Wat ik echt onsmakelijk vind is als mensen van dat schuim langs hun lippen krijgen bij het praten! Kots! Haha
2 ik let er vooral op hoe ik me voel, sommige mensen zijn heel vriendelijk maar heb ik toch een slecht gevoel. Ik vertrouw hierop en hou dan ook liever afstand van deze mensen.
3 dsn ga ik het liefst een bepaalde serie kijken of gewoon blogs lezen haha.
4 ik zelf, ik heb nu een leeftijd waarop ik erg aan het uitzoeken ben wie ik ben en wat ik wil zodat ik me niet zo onzeker voel.
5 neuscorrectie sowieso

Anouk -

Wat leuk om te lezen! Aan welke opleiding denk je?
Ik ben een sucker van vieze luchtjes en vooral stinkende mensen vind ik vreselijk.toen ik zwanger was, heb ik weleens op de stoep van de supermarkt staan spugen (bah! Gelukkig in een zakje), omdat iemand achter me in d rij zo stonk

Maxie -

Leuk al die “confessions” 😉 . Dit soort artikelen mogen van mij vaker langskomen (vooral op een lekkere luie zondag). Over die laatste vraag gesproken, ik ben 1.70m lang en zoveel heb je er niet aan. Ik moet nog steeds een krukje pakken als ik bij de bovenste keukenkastjes wil !

Veer -

Heee Martine en Willemijn,

Leuk artikel!
Ik vind niet zo snel iets onsmakelijk. Maar smakken vind ik verschrikkelijk. Wanneer ik iemand voor het eerst zie, let ik op mijn gevoel die ik krijg bij iemand. Het liefst kijk een film met een dekentje op de bank, kaarsjes aan en lekkere pyjama aan. Of een goed boek met een glas wijn en nootjes vind ik ook heerlijk! Ik word het meeste beïnvloed door mezelf. Hoe ik denk over de wereld en wat ik heb meegemaakt. Mijn buik mag iets platter.:)

Nienke -

Leuk idee!!

1. Onsmakelijk: Als iemand overgeeft: van de geur, geluid of het zien, bah! Dan moet ik zelf ook bijna.

2. Iemand voor het eerst zien: Het figuur. Ik veroordeel mensen er totaal niet op, maar door dunne mensen voel ik mij soms minderwaardig.

3. De hele dag doe ik het liefst: geen idee. Vaak als ik eens niets hoef te doen bedenkt mijn hoofd wat er nog moet gebeuren en ik kan dat niet loslaten. Maar als ik dat zou kunnen ga ik ook wandelen of fietsen, thee drinken en lekkere gebakjes eten en SATC kijken.

4. Beïnvloed je leven: ik zelf, denk ik ook. Ik probeer juist naar mijzelf te luisteren en minder naar anderen. Maar mijn ouders proberen nog wel veel invloed uit te oefenen.

5. Chirurgie: ik zou dan mijn vet weg laten halen. Daar stoor ik mij enorm aan.

Dieuwertje -

1) Wat vind jij echt onsmakelijk en waarom?
Haren in het doucheputje. Vind het al smerig om mijn eigen haren na het douchen eruit te halen, laat staan de haren van huisgenoten tegen te komen voordat ik ga douchen.
2) Waar let je vooral op als je iemand voor het eerst ziet?
De manier waarop diegenen met mensen omgaat en ik mensen hun neus, daar let ik niet echt op maar valt me wel altijd op.
3) Wat doe je het liefst als je een hele dag alleen bent?
Boek lezen, serie kijken, lekker eten en dutjes doen. Heerlijk!
4) Wie beïnvloedt op dit moment jouw leven het meest?
Ik probeer altijd van iedereen te leren en te kijken wat ik aan hun inspirerend vind, en dat mee te nemen in mijzelf.
5) Je mag één ding door de cosmetisch chirurg laten veranderen. Wat zou je laten doen?
Kom maar door met de liposuctie! Ik zou zelf denk ik niet snel iets laten doen aan mijn lijf, maar mocht ik de kans krijgen mogen er wel een paar vetjes af ;p

Susanne -

Leuk artikel! En jeetje, ik ben 1.80 en voel me best gemiddeld, wat een verschil tussen ons haha!

Patricia -

1) Wat vind jij echt onsmakelijk en waarom?
Als mensen neuspeuteren. Ik hoor dat altijd, klinkt zo vies! (Doe het zelf ook maar wel als ik alleen ben)
2) Waar let je vooral op als je iemand voor het eerst ziet?
Uitstraling, gezicht. Kijkt iemand vriendelijk? Als iemand lacht, lachen zijn/haar ogen dan ook?
3) Wat doe je het liefst als je een hele dag alleen bent?
Series bingewatchen. Frietjes eten ‘s avonds.
4) Wie beïnvloedt op dit moment jouw leven het meest?
Mijn dochter van bijna 10 maanden. Zó bijzonder om al die fases van ontwikkeling van zó dichtbij te zien.
5) Je mag één ding door de cosmetisch chirurg laten veranderen. Wat zou je laten doen?
Mijn bovenarmen vind ik niet mooi. Ze zijn erfelijk bepaald erg groot. Zou ze graag willen verkleinen/overtollig huid weg laten halen.

Leuk die openhartigheid! :)

Diana -

Laatst realiseerde ik dat ik nu ook meer let op iemands persoonlijkheid en zijn normen en waarden in plaats van dat zijn kaaklijn niet zo prachtig is als van chuck. Gelukkig maar want innerlijk is het allerbelangrijkste.

MARIJKE -

Wat een leuk idee. Mooie vragen en antwoorden. Als ik een vraag zou kiezen om te beantwoorden zou dat nummer 4 zijn. Ik denk dat mijn dochter mijn leven het meest beïnvloed. Zij is het meest belangrijke in mijn leven en door haar levensfase veranderd mijn leven ook steeds. Zo mooi en bijzonder om mee te maken!

marije -

Wat een grappig spel en mooie antwoorden. Vooral goed om te lezen dat je steeds meer de leiding neemt.

Reageer ook