On The Go – Rens Kroes

Tijdens het Friends of the Brands event kregen Martine en ik een huge ass goodiebag mee. Hier hebben we destijds ook een unboxing van opgenomen. Hier zat onder andere het nieuwe boek van Rens Kroes in. Vandaag review ik het boek en testen we één van de recepten.

Het eerste boek van Rens Kroes ligt al even in mijn boekenkast. Ik heb een bank van pallets. Tussen de pallets liggen mijn (kook)boeken. Nummer twee staat nog steeds op mijn lijstje om te kopen en nu heb ik boek drie dus alvast in de pocket!

Rens d’r boeken zien er altijd perfect vormgegeven uit met onwijs mooie foto’s. De recepten in Rens haar boeken zijn heerlijke, gezonde gerechten. Sommige recepten zijn gezondere variaties op ongezondere recepten. Handig als je eigenlijk zin hebt in een ‘onverantwoorde’ maaltijd en het op deze manier in een gezond jasje kan steken!

Veel ingrediënten kan je tegenwoordig in de supermarkt vinden, maar voor sommige dingen moet je echt naar een Ekoplaza of een reformwinkel. Door de wat ‘specialere’ producten zijn de gerechten vaak aan de prijzige kant. Desalniettemin wel heel leuk om te proberen, of om inspiratie uit op te doen. En je kunt natuurlijk altijd ingrediënten vervangen voor meer gangbare ingrediënten (olijfolie in plaats van sesamolie en volkorenbloem in plaats van speltbloem, bijvoorbeeld)

Het nieuwste boek, On The Go, is een boekje wat je makkelijk onderweg mee neemt. Het lijkt wel alsof kleine boeken een trend is. Het nieuwste boek van Anna Nooshin is ook al van een klein formaat, net zoals dit boek van Rens. Wel vind ik het een fijn formaat. Je stopt hem makkelijk in je tas en past nog steeds goed in je boekenkast.

In het boek staan 49 recepten en geeft Rens tips over het preppen, bewaren en meenemen van de gerechten. Bij elk recept staat ook hoe lang je het kunt bewaren en wanneer je dit het beste kunt maken. Dit boek is echt heel leuk en handig voor mensen die graag wat meer inspiratie willen voor gezonde tussendoortjes/ontbijtjes of lunch om mee te nemen.

Willemijn en ik hebben de Rainbow Noodle Salad gemaakt en die hebben we met zijn drieën heerlijk opgegeten tijdens de lunch afgelopen maandag. Bij het gerecht hoort een amandeldressing die je zelf hoort te maken. Het recept daarvan staat achterin in het boek, samen met bijvoorbeeld een lekkere viskruidenmix of een rode curry pasta. Ik vind het leuk dat Rens ook allerlei recepten heeft voor verschillende dressings, sausjes en dips. Deze receptjes komen vervolgens terug in de hoofdrecepten uit het boek.

De Rainbow Noodle Salad is een super lekkere, kleurrijke lunch. Ik vind het altijd super leuk als er veel kleur in mijn lunch zit. Dat eet zo leuk, vinden jullie ook niet? Haha! De salade is snel gemaakt en eigenlijk vrij simpel. Net als de dressing, dat zijn meerdere producten door elkaar en dat moet je even goed roeren. Wanneer je bijvoorbeeld geen amandelpasta en sesamolie standaard in je kast hebt staan is het een vrij dure lunch voor als je thuis eet. Voor twee porties, al hebben wij er met zijn drieën van gegeten, betaalden wij €25. Daarvan kochten wij alles uit de ingrediëntenlijst van de salade én de amandeldressing, op de soja saus na want die had Willemijn al in huis, nieuw bij de supermarkt. Na afloop hadden we nog een heleboel amandelpasta, ahornsiroop, sesamsaad en sesamolie over dus als je dit eenmaal in huis hebt kun je er een tijdje mee vooruit waardoor het gerecht wat goedkoper wordt. Wij vonden het alle drie een super lekkere lunch die ook nog eens goed vult.

Dit is een van die 49 recepten, maar ik ben ook erg nieuwsgierig naar de rest. Binnenkort wil ik  de Munt-chocodrink maken en het Chocolate Banana Bread staat ook al op de planning!

Rens heeft de recepten onderverdeeld in drie verschillende bereidingstijden. Sunday prepping, day before en last minute. Zo weet je dat de recepten met ‘Sunday prepping’ wat meer tijd kosten (dit staat ook allemaal uitgelegd in het boek) en dat de last minute recepten zo gemaakt zijn. Dit is erg handig voor als je standaard excuus is om even een ongezonde hap tussendoor te halen, dat je weinig tijd hebt om je lunch klaar te maken. Natuurlijk kost een lunch/ontbijt zelf maken meer tijd dan afhalen, maar negen van de tien keer is de zelf gemaakte versie een stuk gezonder. Je weet in ieder geval wat je eet. Daarnaast is het boek ingedeeld op ontbijt, lunch, snacks en drankjes. Ook legt Rens in het begin van het boek uit welke tools zij zoal gebruikt en dus handig zijn om eventueel aan te schaffen. Verder vertelt ze welke soorten kruiden handig zijn om vast op voorraad te hebben omdat je die veel gaat gebruiken tijdens haar recepten.

Tot slot is opvallend dat Rens veel minder gebruik maakt van superfoods dan in haar eerste boek. Dat maakt de recepten toegankelijker en dat vind ik een pluspunt.

Ik vind het boek absoluut een aanrader. Rens geeft goede tips over gezonde gerechten die je mee kunt nemen, maar die natuurlijk ook gewoon heel erg makkelijk thuis te maken en op te eten zijn. Mealprepping is niet alleen voor onderweg, maar is ook heel handig tijdens een drukke periode. Om dit boek te kunnen waarderen moet je wel echt geïnteresseerd zijn in gezonde voeding en ook wel wat meer geld per maaltijd wilt uitgeven.

26 reacties

Hanna -

Ah die wil ik ook aanschaffen!

Amelie -

Ik heb haar eerste boek gekregen en de recepten klinken goed maar te veel ingrediënten en te lange bereidingstijd naar mijn idee. De kookboeken van Chicks Love Food spreken mij daarom meer aan.

Florence Vlogt -

Leuk artikel! Ik vind het wel positief dat ze minder superfoods gebruiks, dat maakt jet toch wat toegankelijker.
Xxx

Jana -

Jouw “boekenkast”/bank klinkt wel interessant! Heb je die zelf gemaakt? Misschien leuk om er iets over te schrijven? :-)

Mariëlle -

Oeh, ik ben nu wel heel benieuwd naar je bank! Haha! Leuke review, fijn dat je ook de prijs van het gemaakte recept laat zien.

Jana -

Goede review, hoor! Misschien er nog even bij vermelden hoe duur het boek is?

kirsten -

Bedankt Jana. Ik heb het even voor je opgezocht. Het boek is €14,99 bij Bol.com en er is ook een E-book versie voor €11,99.

Linda -

Dit boek heb ik al een tijdje op het oog. Toevallig net weer lid geworden van een tijdschrift en je krijgt dit boek erbij. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ik ben veel van huis en dan is het fijn om afwisseling te hebben qua lunch en eventuele andere snacks voor onderweg. Dat broodje kaas ben ik nu wel beu. Qua prijs vind ik €25 voor een lunch echt veel te duur (ook al hebben jullie het met z’n drieën opgegeten). Maar wanneer ik een ingredient te duur vind dan koop ik het simpelweg niet en bedenk ik wel iets anders of ik laat het weg. Leuk geschreven :) -x-

Kirsten -

Ahh zat echt te wachten op een recensie van dit boek!

Susan -

Klinkt als een leuk boek zeg! Ik zou hem graag eens willen doorbladeren

Lindsey Beljaars -

Fijn dat de recepten toegankelijk zijn. Ik vond het over het algemeen in het eerste boek ook te veel ‘superfood’ achtig. Ben nu wel erg benieuwd naar dit boek.

kirsten -

In het boek worden nu nauwelijks tot geen superfoods gebruikt. Rens gebruikt wel veel producten die veel mensen niet standaard in hun kast hebben liggen, maar die zou je altijd kunnen vervangen voor iets wat je zelf wel wilt gebruiken.

Loes -

Leuk geschreven, duidelijk helemaal niks voor mij 😀 Om nu 12,50 (p.p.)voor een lunch te betalen in een klein potje wat mij totaal niet handig lijkt eten.. neu doe mij een lekkere boterham met kaas 😉

Mimi -

Leuk om te lezen. Uit haar eerste boek heb ik tot nu toe 7 dingen gemaakt, wat voor mijn doen veel is. Vooral de kickstart (prutje van cashewnoten, havermout, dadels, cocos) vind ik erg lekker. Sommige superfoods sla ik over of verzin een ander alternatief. Uit het tweede boek heb ik nog steeds niks gemaakt, weet niet waarom. In dit boekje staan veel toegankelijke recepten in. Inmiddels lijken veel healthy qua recepten steeds meer op elkaar met hier en daar wat variatie maar ze zijn nog steeds welkom.

Celine -

Leuke review! Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik heb haar eerste boek powerfoods waar ik af en toe gerechten uit maak en die zijn errug lekker! Liefs, Celine

evelien -

Ik zou graag een tip geven over je manier van schrijven. Probeer dezelfde woorden in drie zinnen achter elkaar te vermijden. Het leest wat onprettig (in dit geval het woord recepten). Maar waarschijnlijk heb je deze feedback ook wel van willemijn en Martine gehad!

Het boek lijkt me niets voor mij. Ik ben van de simpele gerechten 😉

Denise -

Hahahahah! Volgens mij ben je gewoon bewust dingen aan het zoeken… het artikel is door Martine zelf geschreven (zie bovenaan in de hoek).

Shannen -

Daar zie ik toch echt Kirsten staan.

Denise -

Nu wel ja, maar dat stond er eerst niet hoor. Waarschijnlijk aangepast na mijn comment?

MARIJKE -

Leuke review, ik ben erg benieuwd naar dit boek! De vorige boeken van haar wel doorgebladerd in de winkel maar door de enorme ingrediëntenlijsten, niks voor mij. Ga zeker even naar dit boek kijken. Al is 25 euro voor een lunch echt bizar veel haha. Mooi is ‘ie wel!

Mariska -

Die 25 euro geeft wel een vertekend beeld. Ik neem aan dat niet meteen de hele pot met amandelpasta op is gegaan met dit recept, bijvoorbeeld 😉
Zelf heb ik altijd sesamolie in huis, net als sojasaus. Alleen amandelpasta niet. Maar ik denk dat het ook lekker is met bijvoorbeeld een dressing met citroensap of limoensap ipv amandelpasta.

Michelle -

De boeken van Rens Kroes zien er inderdaad altijd prachtig vormgegeven uit!
Ik ben niet zo van de kookboeken, en ook niet van de superfoods, maar deze zou je alleen al aanschaffen omdat ie zo mooi op de boekenplank staat.

kirsten -

Het is ook absoluut een mooi boek voor op de boekenplank. Al zou het wel zonde zijn als je er vervolgens niks uit maakt. Want er staan zoveel lekkere en leuke dingen in :).

marije -

Klinkt als een heel toegankelijk boek en die salade ziet er echt heel erg lekker uit. Ik zet hem op mijn wish list :)

Femke -

Ik ben zo benieuwd naar dit boek. Ik heb hem toevallig laatst ergens gewonnen, dus ik kan niet wachten tot ik het boek ontvang :-).

Lara -

Ik heb het boek al eens ingekeken en vond het er vooral leuk uitzien qua ontwerp. De recepten vond ik erg basic, een beetje kookliefhebber weet deze receptjes en tips zo’n beetje uit zijn/haar hoofd.
Misschien wel een leuk boek voor wie nog niet zo creatief en handig is in de keuken.

Reageer ook