Ik wil ooit op wereldreis

Door Kirsten – Ik weet niet precies wat het is, maar al mijn hele leven zeg ik dat ik graag op reis wil. Op wereldreis om precies te zijn. Nederland vind ik prachtig, maar ik wil zo graag met mijn eigen ogen zien hoe de rest van de  wereld er uit ziet. Culturen proeven, dingen ontdekken…  Ja, ik wil ooit op wereldreis!

Foto door Mariska de Groot

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Nederland prachtig en vind dat we allemaal wat meer van Nederland zouden moeten zien. Vroeger zijn wij af en toe in Nederland op vakantie geweest en ook dat vond ik heerlijk. Lekker naar Zeeland of Friesland. Maar toch kriebelt het om de wereld buiten ons prachtige landje te ontdekken. De laatste tijd ben ik er steeds meer mee bezig. Vrienden en kennissen gaan opeens veel op reis en ik hoor steeds meer verhalen over bepaalde landen. Ik ben ontzettend nieuwsgierig aangelegd en dat zorgt er ook voor dat ik uren kan ronddwalen op reisblogs. Doordat een wereldreis behoorlijk veel geld kost voor mij als student, zal het de komende tijd er nog niet van komen. Maar dromen kan geen kwaad! Daarnaast kan ik ook de landen apart bezoeken natuurlijk…

Landen die ik zou willen bezoeken

Voor dit artikel had ik eigenlijk nog nooit echt goed uitgezocht waar ik precies naartoe zou willen. Veel plekken zijn voor mij nog onbekend. De ‘standaard’ backpack-landen wil ik graag bezoeken, maar de onbekende(re) wil ik ook absoluut niet overslaan. Door vele reisblogs en prachtige Instagram accounts kom ik steeds meer te weten. Soms sla ik een bepaalde foto of plek op, als ik denk dat die op mijn bucketlist moet komen te staan. Voor nu staan de volgende landen op mijn lijst.

 • Canada
 • Amerika (NYC, L.A, Californie, Orlando, Miami)
 • Mexico
 • Curaçao
 • Brazilië
 • Suriname
 • Cuba
 • Panama
 • Filipijnen
 • Argentinië
 • Zuid Afrika
 • Madagaskar
 • Mozambique
 • Oeganda (en eigenlijk nog meer landen in Afrika, maar daar zou ik me tegen die tijd echt nog in moeten verdiepen)
 • Verenigende Arabische Emiraten
 • Nieuw-Zeeland
 • Australië
 • Fiji
 • Japan
 • Indonesië
 • Malediven
 • Maleisië
 • Thailand
 • Scandinavië
 • Slovenië
 • Kroatië
 • IJsland
 • Mykonos

Daarnaast zou ik heel graag een roadtrip door Europa willen maken met mijn vriend. En dan bijvoorbeeld: Nederland – Duitsland – Tsjechië – Slowakije – Hongarije – Roemenië – Bulgarije – Macedonië – Kosovo  of Albanië – Montenegro – Bosnië en Herzegovina – Kroatië – Slovenië – Italië – Zwitserland – Frankrijk – België – Nederland. Al is dat natuurlijk wel een enorm lange roadtrip… Maar als het even kan, dan weet ik het wel!

Dingen die ik op reis zou willen doen

Sommige mensen houden er van om heel veel te doen als ze op reis zijn terwijl andere mensen er van houden om alles rustig aan te doen. Ik vind het fijn als dit goed gecombineerd is. De ene dag veel bezoeken, hiken en dingen ontdekken om de volgende dag lekker uitrusten. Dingen die sowieso op mijn bucketlist staan zijn:

 • Husky slee tochten maken
 • Duikbrevet halen
 • Skydiven
 • Surf lessen nemen
 • Varen met een Catamaran
 • Slapen in een Iglo
 • Op safari in Afrika
 • Slapen in een boomhut
 • Paragliden
 • Wilde dieren helpen in een beschermd gebied tegen stropers
 • Vliegen met een helikopter
 • Een yogacursus volgen in het buitenland
 • Thaise kookcursus volgen
 • Meedoen aan een Cycle4Girls tour

Het zijn hele lijsten, ik weet het. Maar vergeet niet dat ik pas 21 ben en nog een lange tijd voor mij heb om op ontdekking te kunnen gaan! A girl can dream!

Toffe blogs om informatie uit te halen

Doordat ik nu zo lekker aan het kijken ben waar ik allemaal ooit naartoe zou willen, kom ik de ene na de andere toffe reisblog tegen. Reisblogs waar ik tot nu toe veel uit heb gehaald zijn:

Reisjunk.nl – op reisjunk.nl vind je ten eerste ontzettend mooie foto’s van bijzonder prachtige reizen, maar de tips die er op staan zijn ook echt geweldig. Ik kan uren op deze website ronddwalen om nieuwe dingen te ontdekken. Zeker een site om in de gaten te houden!

Thecyclingdutchman.com – Wat Rick doet vind ik echt ontzettend gaaf. Via radio zender 538 hoorde ik dat Rick vorig jaar begonnen is aan zijn wereld reis op de fiets. Like whuuuut! Via zijn website zie je de route die hij tot nu toe heeft afgelegd. Op de radio vertelde hij echt toffe verhalen. Zo heeft hij ergens overnacht waar meer beren waren dan mensen, waardoor hij in de nacht de beren moest wegjagen om veilig te kunnen slapen, haha! Niet perse iets voor mij hoor, maar ontzettend tof om te volgen.

Travellust.nl – Ik weet niet hoe al die travelbloggers het doen, maar al die bloggers maken super mooie foto’s. Zo ook op Travellust. Lisette deelt haar tips en adviezen en vertelt over haar bestemmingen. Heel leuk om te lezen en wederom heel inspirerend.

Girlslove2Travel.nl – Op Girlslove2Travel delen drie super leuke meiden hun ervaringen en reizen van over de hele wereld. Daarnaast schrijven ze ook over hotspots, lifestyle en andere dingen.

Ben jij iemand die veel van reizen houdt of blijf je liever thuis? Heb je eventueel tips voor mij? En wat staat er op jouw bucketlist als het om reizen gaat? Ik ben heel erg benieuwd waar jullie al naartoe zijn geweest en waar ik absoluut naartoe zou moeten gaan.

22 reacties

Jacqueline -

Ik ben sinds dit weekend terug van 2 weken Cambodja. Niet echt een land waar je misschien aan zou denken, maar een heel mooi land met geweldige mensen en een hele bijzondere geschiedenis. Ik heb daar wel vrijwilligerswerk gedaan in combinatie met dingen bekijken, dus dat is al wel weer anders. Verder heb ik ook nog een hele lijst. Veel bestemmingen die jij ook hebt. Ik wil ook nog graag een keer naar Ijsland. Maar ik ben ook nog maar 18 en heb dus (hopelijk) nog heel veel tijd om te reizen!

Laura -

Ooo, Kirsten …ik kan niet veel meer zeggen dan SPAREN EN GAAN!
Inmiddels in Inda, Indonesië, Maleisië en de west kust van Amerika geweest en over 2 maanden ga ik voor het eerst langere tijd (6 maanden) op reis! We beginnen in Moskou en gaan met de trein door Rusland, via Mongolië naar China. Vanuit Beijing reizen we naar beneden om vervolgens naar de Filipijnen te vliegen, daarna gaan we terug het land op naar Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Myanmar en India ..ook staan Nepal en Borneo nog op het lijstje.. we moeten alleen even kijken welke landen en planning we exact gaan aanhouden.
Ik was 16 toen ik naar India ging en nu 23 …je leeftijd of situatie hoeft niet altijd uit te maken, voor mij is het echt de juiste prioriteiten stellen, dan kan je vaak veel meer sparen en voor elkaar krijgen dan wat je eerst dacht :) !

Charlotte -

Dat zijn inderdaad flinke lijsten! Wie weet welke landen/ervaringen je kan afstrepen 😉
Slovenië is ook wel een mooi land. Daar ben ik een paar jaren terug met mijn ouders geweest. Vond het vooral bijzonder om te zien dat er een groot verschil was qua landschap in het noorden en in het zuiden. Ik vond het zuiden mooier. Google het plaatsje Piran maar eens, dan krijg je een goed beeld van het zuidelijke deel van Slovenië :-)

Nadine -

Wauw gaaf, ik hoop dat je ooit al die landen gaat bezoeken :) Ik ga na de zomer eerst beginnen aan een master, maar hopelijk kan ik daarna ook op (wereld)reis!

Nog een tip voor een hele toffe blog: whatabouther.nl, Nederlands meisje dat veel reist met haar vriend die videomaker is. Dus echt hele toffe beelden van mooie plekken!

Smilla -

Ik ben op dit moment aan het interrailen. Ik weet niet precies hoe oud je bent maar onder je 26e krijg je geloof ik nog flinke korting. Ik vind het echt een perfecte manier om door Europa te trekken en aangezien je graag wilt roadtrippen is dit misschien n goede optie. Ik doe het ook met mn vriend op dit moment. (Ik weet niet of je aan vakantietijden vastzit maar als je buiten het vakantieseizoen zit betaal ja al snel 10 euro minder per overnachting in een hostel of hotel, scheelt best veel op den duur😉)

Luna -

Ik droom er ook wel eens over, gek genoeg zou ik dan hele normale dingen willen doen in andere landen. Zo wil ik graag een keer pizza eten in Italië, naar de bioscoop gaan in Los Angeles. Shoppen in New York, lezen in Central Park. De piramides van Giza zien en dan het liefst een hotelkamer die uitkijkt op de piramides, zodat ik in bed de zon onder zie gaan, maar ook op zie komen met de piramides in de verte. Maar ook dingen die dicht bij huis zijn, naar Vlieland gaan en zwemmen in zee met Rik, liefst ‘s avonds. Een keer naar Legoland in Denemarken. En heel stiekem lijkt het me supercool om te varen naar Antarctica en dan de pinguïns zien, die ijsschotsen. Het schijnt dat je zelfs op sommige plekken op Antarctica kunt (ijs)zwemmen. Dat zag ik ooit bij Floortje op reis.

Mya -

Leuk artikel weer! Ik hou ook erg van reizen. Heb nog niet mega veel gezien van de wereld, maar er staat nog wel flink wat op mijn lijstje.
Onder anderen ook; Canada, USA, Australië, Nieuw Zeeland, Curacao en op Safari in Zuid Afrika.
Dat zijn denk ik wel degenen die het meest bovenaan staan. Oh en Dubai hoort daar ook nog bij.
Ik heb wel wat tips wat betreft je wereldreis; ga alvast sparen, al is het maar 5 euro per keer, het is in elk geval een begin! Als je een begin hebt dan kun je ook lekkerder door sparen. Is mijn ervaring.
En vooral; doe het als je nog thuis woont (ik neem aan dat je nog thuis woont, of op kamers?). Maar mijn advies is echt; ga eerst reizen en je dan pas settelen wat woonruimte betreft. Want als je eenmaal in een appartement of huis woont heb je gewoon hoge vaste lasten en heb je dus een baan nodig om dat te kunnen betalen. Tenzij je rijk bent 😉 En bij de meeste banen kun je gewoon niet zomaar 2 maanden of zo op reis gaan. En het zou zonde zijn als er niks meer van terecht komt. Want het lijkt me een hele mooie ervaring!
Zelf ben ik ook erg fan van de Canarische Eilanden en dan met name Gran Canaria. Over een paar weken zit ik er weer, yeahh! Nu al onwijs veel zin in! 😀

Desi -

Zooooo gaaf vind ik dit! Ik ga over een half jaar drie maanden backpackenbin Azië en daar heb ik echt zooooo veel zin in :)

Lisanne -

Wat super leuk & een hele goede lijst om allemaal nog te willen bezoeken.
M’n vriend en ik willen vanaf Februari volgend jaar ook een jaar gaan reizen: beginnen in Australië, dan Nieuw-Zeeland via Mauritius naar Zuid-Afrika, Zambia en Namibië – dan door naar Peru, Cuba, Mexico, Westkust Amerika, Canada, Oostkust van Amerika & dan via IJsland weer terug naar NL 😀 Echt super veel zin in! Ondertussen werken (ook tijdens de reis) om die enorme reis te bekostigen, maar dan heb je ook wat!

kirsten -

Wauw wat gaaf! Klinkt als een mooie reis. Enorm veel plezier vast!

Daisy -

Heel gaaf die lijstjes! Ik zou ook nog graag naar veel landen willen gaan! Leuk artikel

Lara -

Ik zou ook graag een rondje om de wereld doen! Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik het ooit moet betalen. Ik ben nu nog student en doe een zware studie: geen tijd voor een bijbaantje dus. Ik heb hiervoor wél heel hard gewerkt, maar ben bang dat het nooit genoeg gaat zijn. Maar Ik droom ook lekker verder!

kirsten -

Dromen kan altijd en wie weet. Misschien kan je een stage/minor in het buitenland doen, zodat je op die manier vast een deel ziet?

tessa anna -

Ik ga eind augustus naar Zweden om daar mijn minor te volgen. Als student krijg je veel vergoedingen en zijn er beurzen beschikbaar, hierdoor is het relatief goedkoop om te gaan.

Nicole -

Leuk om te lezen!~Ik vind reizen heerlijk, maar terug thuis komen ook! Ik ben voor 3 jaar terug op een groepsreis geweest naar Italië, Toscane, en met name Florence en Luca vond ik prachtige plaatsen. Ik heb mezelf toen voorgenomen dat ik daar ooit met mijn toekomstige vriend naartoe zou gaan haha. Inmiddels heb ik de vriend wel, maar financieel zit het er helaas niet in dit jaar.. maar ooit, sneller dan ik denk (hopelijk!), ga ik er terug naartoe!

Lindsey Beljaars -

Wat gaaf!! Reizen blijft zo fijn en echt een verrijking. Ik ga in september een roadtrip maken door West-Amerika, ik kan echt niet wachten.

kirsten -

Wauw gaaf! Geniet er van!

Michelle -

Mooi rijtje met landen die je graag zou willen bezoeken! Daar staan ook een paar bestemmingen tussen die hoog op mijn lijstje staan. Precies wat je zegt; dromen kan geen kwaad!

MARIJKE -

Wat een mooie lijst met landen die je nog wil zien en dingen die je daar wil doen! Ik hoor om mij heen inderdaad veel mensen die graag op reis willen. Ik heb dat zelf inmiddels niet zo meer. Maar toen ik rond de 20 was ben ik wel 2 x een half jaar in een ander land gaan werken en dat vond ik een hele toffe ervaring!

Sandra -

Ohh, heerlijk! Het lijkt me fantastisch om (meer van) de wereld te gaan zien. Hopelijk gaat het er ooit nog van komen :)
Ik heb nog wel ‘n reisblogtip: Reismeisje.nl
Net terug van d’r wereldreis samen met d’r vriend. Heeft ook goede tips en mooie verhalen op d’r website staan.

kirsten -

Bedankt voor de tip Sandra :).

Susan -

Ik kan niet wachten totdat ik klaar ben met studeren en eindelijk kan gaan reizen :) Zo veel om te zien!

Reageer ook