DIY Tips: Onderzetters

‘Creatief met kurk’, dat zeggen wij thuis altijd als we bedoelen dat we helemaal niet zo creatief zijn. Ik kijk met verbazing hoe andere mensen de mooiste dingen in elkaar zetten. Zo simpel maar toch zo leuk, waarom kom ik daar nooit op?

Bijvoorbeeld leuke onderzetters voor kopjes. Ik koop ze liever, maar hoe makkelijk is het om dat zelf te maken? Belachelijk makkelijk dus daarom dit artikel ter inspiratie. Ik kwam er op omdat ik afgelopen weekend bij mijn ouders was en mijn moeder van die leuke onderzetters had. ‘Waar heb je die gekocht mam?’ ‘Gekocht? Die heeft je vader gewoon gemaakt!’

Hout

Ik vind dit zelf de leukste DIY variant. Zo makkelijk en toch stijlvol. Nu ben ik ook wel een sucker voor spullen van hout in huis. Zo zou ik mijn houten tafel niet meer kunnen missen net als mijn houten dekenkisten. Deze onderzetters heeft mijn vader gezaagd uit een tak van een berk. Hij moest de berk snoeien en kon met gemak wat onderzetters er uit zagen. Ze moeten nog geschuurd worden, maar ik moet zeggen dat ik juist wel hou van deze rauwe look. Ik heb mijn vader lief aangekeken of hij de volgende keer voor mij ook wat onderzetters uit de berk wil zagen als deze weer gesnoeid moet worden.

Polaroid

Dit vind ik ook ontzettend leuk. Ik zag het idee bij A Cup of Life. Zij maakte deze onderzetters van polaroid. Op haar blog legt ze uit hoe je dit precies moet doen. Wauw, jammer dat ik niet zo creabea ben want het ziet er superleuk uit. Leuk om zo ook herinnerd te worden aan mooie momenten die je beleefd hebt en daarnaast ook erg leuk om iemand cadeau te doen. Heel persoonlijk!

Kurk

Volgens mij kun je de meeste kanten op met kurk. Hier kun je van alles mee. Je kunt er washi tape op plakken in leuke patronen. Met verfpennen op kurk kun je ook allerlei kanten op. Zo zag ik een keer allemaal strakke witte tekeningen op kurken onderzetters, het kon zo op Pinterest! Deze variant met kaarten en postzegels vind ik ook leuk verzonnen door de blog ByeBee. Vooral de kaarten vind ik leuk gedaan, dat geeft gelijk zo’n vintage look.

Vilt

Deze kennen jullie waarschijnlijk wel. Het zijn de vilten onderzetters van Willemijn. Deze kocht ze een tijd geleden via Etsy.com. Terwijl ik er zo naar zat te kijken bedacht ik me dat het enorm simpel is om dit zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is volgens mij vilt en een geschikte schaar. Ja oké, en je moet een beetje netjes en strak kunnen knippen. Maar ook hier zijn de mogelijkheden qua figuren weer eindeloos. Van herkenbaar tot abstract. Het enige nadeel van vilt vind ik wel dat het snel vies kan worden en het niet makkelijk af te nemen is. Anderzijds vind ik vilten onderzetters wel strak, huiselijk en origineel. Ik zie het niet vaak!

Wat een leuke ideeën allemaal, ik vind het alleen zo jammer dat ik er zelf nooit eens aan begin. Ik vind het altijd zo leuk om DIY’s te zien bij anderen maar het zelf doen? Dat is een ander verhaal. Ik heb liever dat iemand het voor mij doet geloof ik, haha! Ik ben heel benieuwd of er creabea’s onder onze lezeressen zitten en sommige van jullie met deze ideeën aan de slag gaan. Ik heb daar echt bewondering voor, heerlijk van die creatievelingen! Welke variant van de onderzetters vind jij het leukste of gebruik je ze nooit?

15 reacties

Melike -

Mijn vader heeft zooooveel hout in de achtertuin en is er zoveel mee bezig, misschien toch maar een keer vragen om een onderzetter hihi! Creatief is hij ook dus dat komt vast goed.

Anika -

Ik heb ronde schijfjes van een boom, ook een rauwe stoere look! Jij hebt weer andere talenten martine, bijv. dot artikel zo mooi en leuk maken! Ik werk liever met mn handen;)

Elske -

Wat een leuke ideeën zeg!
Ik gebruik thuis zelf gehaakte onderzetters. Zo simpel, maar toch kleurrijk :)

Mariska -

Is Creatief met Kurk niet een verwijzing naar de oude VPRO serie ‘kreatief met kurk’? Echt hilarisch!

https://www.youtube.com/watch?v=DxEhnv-zBdM&list=PL_pSuQZbomHn0AUs02neHBHlnq0-ijYqO

Les 7 is echt te leuk gewoon :)

Susan -

Heel creatief inderdaad! Jammer genoeg zit dat niet zo in me, dus ik zal ze moeten blijven kopen :p..

MARIJKE -

Ik gebruik zelf nooit onderzetters maar ik vind de houten onderzetters wel erg leuk! Creatief van je vader hoor!

EliseDingen -

Hihi, ik denk dat je met wasabi tape washi tape bedoeld :) Ik doe niets liever dan lekker knutselen en DIYen. En juist de simpele dingen zijn zo leuk! Die onderzettend zijn ook echt mooi zo, terwijl het eigenlijk gewoon plakjes berk zijn. Maar het is materiaal wat van zichzelf al mooi en sfeervol is dus het staat meteen leuk :) en het is praktisch!

Michelle -

Ik vind de houten variant die je vader heeft gemaakt mooi! En dat idee van de polaroids ook. Wij gebruiken al-tijd onderzetters; ik gruwel echt van kringen. Die vilten lijken me inderdaad ook minder praktisch omdat ze niet even af te nemen zijn.

Heleen -

Ik heb die houten onderzetters zelf ook. Gewoon gekocht bij de action op de decoratie afdeling. Zakje van 3 stuks voor ongeveer 80 cent. Daar ga ik zelf niet voor zagen :-)

Liset -

Wat een toffe ideeën! Ik vind voorlopig de houten en polaroid onderzetters erg leuk.

Raïsa -

Die houten zijn inderdaad erg leuk net als die vilten van Willemijn en beide makkelijk zelf te maken! Mijn moeder had vroeger altijd kurken onderzetters, maar dan gewoon saai. Martine, bedoel je niet washi tape in plaats van wasabi tape? #damnyouautocorrect hahah

Willemijn -

Hahaha wasabi tape, ik ga stuk: wat een geweldige autocorrect :’D

2momZS || Maria -

Wij gebruiken hier altijd onderzetters! We hebben nu hele mooie parelmoerachtige van Zara Home. DieDe polaroid en die je vader heeft gemaakt zijn mijn favoriet.

Dita -

Wat een mooie onderzetters heeft je vader gemaakt.

marije -

De onderzetters die je vader heeft gemaakt zijn echt stoer! Die zou ik zo op mijn tafel willen leggen. De polaroids zijn ook zeker een leuk idee om je herinneringen altijd bij je te hebben.

Reageer ook