Citytrip Wenen: hotspots en tips

Vorig weekend vertoefde ik heerlijk met mijn vriend in Wenen. We hadden een citytrip geboekt bij Srprs.me en vlogen op vrijdagochtend naar deze prachtige stad. Twee jaar geleden ben ik er ook met school geweest, maar nu heb ik weer totaal andere dingen gezien. Vandaag deel ik een paar hotspots en tips.

1. Maak gebruik van apps

Er zijn twee reis-apps die sinds een jaar niet meer van mijn telefoon weg te denken zijn. Namelijk Foursquare en de Stay.com.

Stay.com is een app met allemaal gidsen van steden over de hele wereld. Je kan standaard gidsen gebruiken die door de app zelf zijn gemaakt, of je kan je eigen gids samenstellen. De app heeft een optie dat je de plattegrond kunt downloaden met jouw hotspots er op zodat je de kaart ook offline kunt gebruiken. Ontzettend handig als je niet de hele tijd internet in het buitenland hebt! De standaard gidsen zijn ook erg leuk en divers. Zo zijn er speciale gidsen voor een vakantie met je vriendinnen, of met de hotspots als je op zoek bent naar gezonde plekjes om te eten.

Foursquare is ook een superfijne app voor goede hotspots. Deze heb ik door een vriendin leren kennen en gebruik ik ook regelmatig in Nederland. Bij Foursquare kan je hotspots op categorie zoeken, net als bij Stay.com. Bij Foursquare kan je ook je hotspots opslaan en liken. Foursquare heb ik in Wenen niet zo veel gebruikt, maar in Rome vorig jaar heb ik daar echt hele leuke restaurants door gevonden!

2. Kijk je ogen uit

Dit keer zijn mijn vriend en ik niet echt bij gebouwen naar binnen geweest, puur om geld te besparen. De Weense gebouwen zijn gelukkig ook al prachtig om vanaf de buitenkant te bekijken. Zo is de Votivkirche een pareltje, maar Stephandsom is ook supermooi. Het parlementsgebouw heeft ook een erg mooie uitstraling. Kijk dus echt je ogen uit en kijk ook veel omhoog. Later in dit artikel heb ik het over de Hop On Hop Off bus. Met de bus kom je ook langs vele prachtige gebouwen.

3. Voor de paardenliefhebbers

Als je van paarden houdt dan mag je eigenlijk de Spaanse Rijschool niet missen. Met school ben ik daar bij een training geweest en de training zelf vond ik niet heel leuk om te zien, puur op rijtechnisch niveau, maar het gebouw van binnen is geweldig en het is natuurlijk leuk om er een keer geweest te zijn!

Verder is het erg leuk om een ritje met de paardenwagen te maken. De koetsier vertelt je dan van alles over de stad en met heerlijk weer is dat natuurlijk fijner dan in een hete bus zitten.

4. Hop On Hop Off

Dit keer kochten mijn vriend en ik kaarten voor de Hop On Hop Off bus, wat echt een aanrader is! Het is het voordeligst om de kaartjes in de stad zelf te kopen. Je kan dan vaak nog wat korting krijgen. Kaartjes voor volwassenen zijn er vanaf €25,- per persoon. Je hebt verschillende tickets, voor alle lijnen of voor een bepaald gebied. Ook zijn er kaarten voor meerdere dagen of enkele dagen verkrijgbaar. Wij kozen dit keer voor tickets waarmee we twee dagen van alle lijnen gebruik konden maken. Wij hebben gebruik gemaakt van de groene lijn, deze gaat naar de Kahlenberg waarbij je schitterend uitzicht hebt over Wenen. Daarnaast hebben wij ook de licht oranje en de rode lijn gedaan. De oranje lijn brengt je onder andere naar Schloss Schönbrunn waar je heerlijk door de tuin en dierentuin kunt lopen! Het slot zelf is ook echt een aanrader, daar ben ik twee jaar terug geweest en is echt prachtig. De rode lijn rijdt langs veel oude gebouwen in de binnenstad. Het leuke van de Hop On Hop Off bussen is toch wel dat je bij elke halte uit kunt stappen. Zo kun je vervolgens even bij een bezienswaardigheid naar binnen stappen om daarna weer naar de bushalte te lopen en de volgende bus te pakken zonder dat je een nieuw kaartje moet kopen. Met de Hop On Hop Off bus zijn mijn vriend en ik naar de dierentuin geweest en dat was echt superleuk. Het is een grote dierentuin waar ze onder andere ook panda’s hebben! Erg leuk om eens naar binnen te gaan.

5. Vienna Pass

In Wenen kan je ook de Vienna Pass kopen. Hiermee kan je voordeliger gebouwen binnen en hoef je vaak niet in de normale rij te wachten. Dat kan ontzettend veel tijd schelen. De passen kun je kopen voor 1, 2, 3 of 6 dagen. Wanneer je de Hop On Hop Off bus gebruikt, is het ook handig om een Vienna Pass te hebben. Bij bijna alle plekken waar de bus je naar toe brengt, mag je met de pas gratis naar binnen.

De Hop On Hop Off bus en de Vienna Pass hebben ook een app waarbij je alles nog eens goed uit kan zoeken. Op deze manier hoef je niet telkens met een papieren kaart rond te lopen. Deze pas hebben wij zelf niet gekocht, maar bijvoorbeeld wel in Rome gebruikt. Ook daar is dit een enorme aanrader!

6. (Pret)parken

Het is ook heerlijk om in een van de vele parken met wat lekkers te relaxen! Zo zijn wij in de Volksgarten en in de Burggarten geweest. Doordat het overal in Wenen echt superschoon is, kan je prima zonder handdoek in het gras gaan liggen. Ik heb nog nooit zulke schone parken gezien! Nergens lag hondenpoep of afval.

Als je dol bent op de kermis dan is Prater Wien een aanrader! Ik ben er met school geweest en het is een gezellig park met verschillende attracties. Zelf ben ik niet heel dol op dit soort parken, omdat  ik al misselijk word als ik naar een achtbaan kijk. Maar ik kan me voorstellen dat -als je wel dol bent op dit soort parken- je hier erg blij van wordt! Er gaat een Hop On Hop Off bus naar Prater Wien.

7. Shoppen

In Wenen heb je verschillende winkelstraten voor allerlei prijsklassen. De Mariahilfer Strasse is een soort Kalverstaat. De Kohlmarkt is meer een P.C. Hooftstraat met mooie merken als Tiffany & Co en Chanel. Zeker leuk om langs te lopen of natuurlijk om te shoppen.

Helaas ben ik deze keer niet echt leuke restaurants tegen gekomen. Maar een wiener schnitzel mit  pommes kan natuurlijk niet ontbreken als je in Wenen bent! Als je naar Wenen gaat raad ik je echt aan om de tram of metro te pakken naar het centrum en daar lekker rond te lopen. Kijk je ogen uit, koop een Vienna Pass en pak de Hop On Hop Off bus naar allerlei bezienswaardigheden en ga er naar binnen. Wenen is een perfecte stad voor een citytrip met zowel je vrienden, je vriend/vriendin, als met je ouders. Neem wel contant geld mee als je bij restaurants gaat eten, want bij veel restaurants kan je niet pinnen.

Ik vind Wenen een absolute aanrader en wil er zeker nog een keer naar toe met mijn ouders of met vriendinnen. Het is een fijne stad om rond te lopen en veel dingen te zien. Ik weet van mijn bezoek aan Wenen met school destijds dat je er ook uit kan gaan, maar omdat ik toen niet mee op stap ben geweest kan ik je daar helaas geen tips over geven.

Ben jij wel eens naar Wenen geweest? Zo ja, wat zijn jouw tips?

7 reacties

Laura -

Wat leuk, ik zou op de een of andere manier niet zo snel aan Wenen hebben gedacht, maar nu zet ik ‘m toch op mijn lijstje! Bedankt voor de tips!

Doortje -

Wat een fijn en uitgebreid artikel!
Een klein dingetje wat ik jammer vind, is dat er zo weinig beeld bij zit.. Dit is absoluut niet als kritiek bedoeld, maar misschien leuk voor de volgende keer! Ik heb zelf namelijk niet echt een beeld bij Wenen, en ik denk dat je mensen dan nog meer enthousiasmeert :). Maar verder echt een heel fijn artikel! Ik heb de twee apps gelijk gedownload, omdat ik morgen op vakantie ga.

Jennifer -

Helemaal mee eens. Ik vind het een leuk, fijngeschreven artikel, maar wat foto’s hadden het nog net iets meer afgemaakt. Toch wil ik nu wel naar Wenen haha :)

Mya -

Wenen is echt een super mooie stad! Ik ben er een paar jaar geleden geweest, in 2008 of 2009. Met een busreis toen, de chauffeur vertelde ook mega veel omdat hij heel veel van de stad wist, dus dat was ook erg leuk. Ben toen ongeveer 6 dagen in Wenen zelf geweest, te kort om alles te kunnen zien omdat we ook bij veel locaties naar binnen gingen.
De tuinen bij Schönbrunn niet eens kunnen bekijken omdat de rondleiding binnen al vrij lang duurde en we daarna alweer vrij snel weg moesten (maar eerst lunchen en dat kostte ook redelijk wat tijd). Ben er toen wel nog even snel heen gerend om wat foto’s te maken terwijl mijn moeder zat te wachten tot het eten kwam, haha. Maar tijdens het rennen was mijn camera naar de nachtstand verschoven dus toen waren al m’n foto’s blauw XD wat ik natuurlijk pas bij thuiskomst zag omdat ik niet keek vanwege de haast. Dus we willen allebei ooit nog een keertje terug om de dingen te zien die we vorige keer niet konden zien.

Femke -

Wenen staat absoluut nog op mijn wishlist om te bezoeken. Dit artikel pak ik er dan zeker weer bij, wat een fijne tips :-)!

Dionne -

Cool! Ik wil ook graag een keertje reizen met SPRS.me. En Wenen staat ook op mijn bucketlist!

2momZS || Maria -

Ben er nog nooit geweest maar wel hoor steeds vaker van mensen dat Wenen heel leuk is als citytrip. Handige tips ook!

Reageer ook