Vakantieverslag: Lac d’Annecy

Eind mei was het zo ver, onze eerste vakantie als gezin! We gingen naar Frankrijk, naar Lac d’Annecy. Wat vond ik het spannend! Maar het was enorm genieten. Vandaag is het tijd voor mijn vakantieverslag, want die hadden jullie nog van mij tegoed aangezien het mijn ‘diary-week’ was. Gaan we!

Deze lucky bastard was door Eurocamp uitgenodigd om een week lang in de nieuwe caravan (de Aspect) te komen vertoeven. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen, want het leek me een goede combinatie tussen luxe en comfort en kamperen.

Het zit namelijk zo: Djurre houdt van kamperen. Ik, daarentegen, haat het. Sterker nog, ik noem het liever ‘creperen’. Laat staan dat er over kamperen met een baby te praten valt (sorry Djur 😉 ). Maar zo’n stacaravan op een mooie groene camping, dat leek me wel een mooie gulden middenweg. Ik de luxe, ruimte en voorzieningen, Djurre het camping-gevoel. En wauw, het was een super goede middenweg! De Aspect stacaravans zijn écht zoals ze gepromoot worden. Ruim (3 slaapkamers, voor 6 tot 8 personen), stijlvol ingericht, van alle gemakken voorzien (vaatwasser, oven, magnetron, koelkast, vriezer, badkamer, verwarming, airconditioner, inboedel, barbecue, you name it!) en met een prachtig groot, gedeeltelijk overdekt terras waar we in zowel de zon als de schaduw heerlijk konden zitten en liggen. Ideaal!

la ferme de serraz

la ferme de serraz

Wij zaten op de camping Ferme De La Serraz in het dorpje Doussard, wat vlakbij het meer van Annecy ligt en met uitzicht op de mooie bergen in de omgeving. Naast stacaravans van Eurocamp, zijn er ook de Safaritenten van Eurocamp en staplaatsen voor campers, tenten en caravans. Het is een kleine, rustige camping. Er een zwembad, een restaurantje en de mogelijkheid om in het hoogseizoen vers brood te halen ‘s ochtends.

De spullen die je op tafel ziet zijn extra’s die je kunt bijboeken. Zo werd ons een babyset aangeboden (HANDIG!), extra handdoeken en een keukenpakket met o.a. zout, peper en olijfolie. Scheelde een boel inpakken en meeslepen!

‘Masterbedroom’ (naast deze slaapkamer waren er nog 2 slaapkamers!)

De camping en accommodatie konden dus al niet meer stuk. Maar ook de omgeving was om te smullen. Het meer van Annecy ligt vlakbij de Franse en Zwitserse alpen waardoor je wordt omringd door prachtige bergen. Toen wij er waren lag er zelfs nog sneeuw op de hoogste toppen. De omgeving is groen en het meer knalblauw. Voor sporters is er meer dan genoeg te beleven, zoals wielrennen door de bergen en watersport. Ook kun je er heel goed paragliden, is er bootverhuur en kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.

Palais de l’Isle

Lac d'Annecy

Lac d’Annecy

Ook mooie dorpjes en steden zijn voor handen. Annecy is een stad die pal aan het meer ligt en met prachtige oude architectuur. Daarnaast kun je er heel leuk winkelen en wandelen door het grote park dat aan het meer ligt.

Als je trouwens in Annecy bent ga dan naar de ijssalon ‘La Galéjade’, links van Palais de l’Isle. Lekkerste ijs van heel Annecy!

En wat ook écht een aanrader is, is om een rondje om het meer te rijden of, als je daar zin in hebt, te fietsen. Rij dan ook sowieso een van de omliggende bergen op voor een geweldig uitzicht over het meer.

geneve

En dan de stad waar ik verliefd op ben geworden deze vakantie: Genève (de twee foto’s hierboven zijn genomen in Genève). Wauw, wat een prachtige stad! Het lag op een uurtje rijden vanaf het dorpje Doussard en is ongeveer een halfuur rijden vanaf Annecy. Genève is zo’n mooie stad en heeft daarnaast een bepaalde allure. Het is een heel rijke stad. Je ziet overal de duurste auto’s voorbij komen, bijna alle mannen lopen in pak en je kunt er ongelooflijk goed shoppen. Daarnaast zie je er mooie architectuur, prachtige parken en kun je er heel goed cultuursnuiven. Wij zijn zelf maar liefst twee keer naar Genève geweest omdat we er geen genoeg van kregen.

chamonix

Chamonix

Verder zijn we nog een dagdeel naar Chamonix geweest. Dit is een dorpje aan de voet van de Mont Blanc. Djurre wilde namelijk dolgraag de Mont Blanc zien. En de bergen waren er inderdaad beeldschoon en nog sneeuwwit! Het dorpje zelf was behoorlijk toeristisch, maar wel leuk om een keer geweest te zijn.

Naast veel uitstapjes, zijn we ook twee dagen bij de stacaravan gebleven. Ook wel zo leuk voor Jelle, anders zat ‘ie zo veel in de kinderwagen, Tula en auto. Maar vervelen hebben we zeker niet gedaan. We hebben heerlijk gezwommen, geluierd op ons terras en bij de receptie van Eurocamp kon je heel veel spelletjes en boeken lenen.

Deze pizza (van het restaurant van de camping) was ZO LEKKER. Take me back!

Lezeres PinkFairy vroeg me in de comments wat we dan zoal deden als Jelle ‘s avonds in bed lag 18.30 uur in zijn geval). En ik bedacht me dat ik daar inderdaad nog niets over verteld had! Wij gingen meestal na zijn bedtijd eten. Uitgebreid barbecuen, bijvoorbeeld. Als het nog lekker warm was zaten we op het terras buiten en toen het een paar keer wat minder goed weer was hebben we binnen spelletjes gedaan, gekletst, geborreld en gelezen. Heerlijke avondjes! Op de spookavonden na dan, want slapen doet onze mini de laatste tijd niet zo heel goed meer (‘Het is een fase’, blijf ik hoopvol tegen mezelf zeggen, haha).

lac d'annecy

Onze eerste vakantie als gezinnetje is meer dan geslaagd! We hebben alledrie ontzettend genoten en ik kan nu al niet meer wachten op onze volgende vakantie!

Winactie 2016

Van 20 t/m 25 december loopt er via mijn Instagram een winactie waarbij je kans kunt maken op een reischeque ter waarde van €200. Je kunt meedoen door onder de foto een berichtje achter te laten. Aan de winactie zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • Te besteden aan een vakantie in 2017 naar één van onze Eurocamp bestemmingen
  • Geldig voor maximaal één verblijf van minimaal 3 nachten in een van de Eurocamp accommodaties, op basis van beschikbaarheid
  • De korting is geldig op de accommodatie types: Stacaravan Avant, Vista, Espace, Esprit, Classic, de bungalowtent en safaritent
  • Het aanbod is strikt persoonlijk, niet overdraagbaar en niet inwisselbaar tegen contanten
  • Deze korting geldt niet op de volgende campings: Les Mouettes, L’Atlantique, Pra delle Torri, Marina di Venezia, Cambrils Park, Playa Montroig, Sylvamar, Duinrell, Garden Paradiso, Domaine du Colombier, Le Brasilia, Les Sablons, Aloha, Club Farret, Domaine de la Yole, Domaine de Massereau en alle Basic Selectie campings.
  • Extra’s zoals bedlinnen, strandlakens of een startpakket zijn voor eigen rekening bij te boeken
  • Geldig voor nieuwe reserveringen

51 reacties

Anne Marije -

Ik doe graag mee met deze actie. In april 2017 wordt onze kleine meid verwacht en dat betekent deze zomer voor het eerst met z’n drietjes op vakantie. Een beetje luxe is dan wel fijn :) terwijl je ook juist veel buiten ben door zo’n caravan. Ik doe graag mee voor de reischeque!

Channah -

Met kinderen zijn dit soort vakanties zooo ideaal! Wij zijn afgelopen jaar ook op vakantie in een huisje geweest en dat was zó handig. Alle spulletjes bij de hand, een eigen kamer voor ons meisje, een tuin waar ze lekker kon spelen en ga zo maar door. Alleen hadden wij niet zo’n coole bbq haha, jammer!

Volgend jaar gaan we het weer doen, dan hebben we er ook nog een baby bij, dus dan is het al helemaal ideaal. We hebben toen onze dochter een paar maanden oud was wel gevlogen, dat was prima te doen, maar nu met twee kindjes vind ik dat echt een te grote onderneming..

Marije -

Oh super leuk! Ik ben jaren geleden ook in Annecy geweest, inderdaad mooi plaatsje. Fijn zo’n luxe stacaraven, inderdaad ideaal met een baby.

Madeleine -

Ohhhhh kamperen lijkt mij ook niks. Maar zo’n huisje, daar zeg ik wel ja tegen. Echt luxe!!! Pizza ziet er jum uit!!!

V3erle -

Fijn een gesponsorde vakantie. Wel even vermelden.

Willemijn -

Het staat duidelijk in de tekst toch? :)

Aniek -

Dit vind ik heel leuk om te zien! Op deze camping heb ik mijn vriend leren kennen toen we 15 waren.. Vijf jaar later hebben we dan ook echt een relatie gekregen!
Drie jaar geleden nog samen naar deze camping geweest om te kijken waar het allemaal is begonnen 😉 maar waarom we de camping toen zo leuk vonden, begrepen we niet zo goed! Haha

Karin van den Berg -

Leuke foto’s! Goed om te horen dat jullie een leuke vakantie hebben gehad!

Sonja -

Wat een mooie omgeving daar hè, ik heb twee keer op de camping l’Idéal in Lathuile gestaan met mijn ouders en broer. Geweldige herinneringen.

Kelly -

Wauw wat heerlijk! Ik wil ook weer naar de camping!

Mare -

Sorry even niet goed gelezen je hebt idd een airco.

Mare -

Is het moeilijk rijden zo’n enorme karavaan en heb je ook airco, want zo’n plat dak wordt dat niet enorm heet?

Lenneke -

Wat fijn dat jullie zo genoten hebben! Vind jullie echt een warm voorbeeldgezin :-)

Burcu -

Ahh Geneve 😍😍. Brings back memories. Zo een mooie en leuke stad wil er zeker weer naar toe gaan. Had je ook een boottocht gemaakt door het meer van Geneve ? Zo niet, de volgende keer zeker gaan doen, is een aanrader!

Kirsten -

Klinkt als een hele fijne vakantie voor jullie drietjes!

Danique Krol -

Wat leuk om te lezen dat jullie zo hebben genoten met zijn drietjes!

B -

Jammer dat je zo overdreven positief bent over alles. Komt niet oprecht over.

Willemijn -

Jammer dat je niet gewoon kan geloven dat ik gewoon heel erg genoten heb. 😉

Sonja -

Haha, zo is het!

Anna -

Wat leuk zeg! Maar vond Djurre dit wel genoeg kamperen haha? nog best luxe maar ik snap dat dat voor jou alleen maar fijn is 😉
Het ziet er erg leuk uit!
liefs

Willemijn -

Hihi ja hij vond het ook ideaal met een kind. Als we Jelle niet hadden gehad, waren we hier niet naartoe gegaan. Maar met baby is dit super fijn. En hij komt wel weer aan z’n trekken als ie een volgende keer gaat wildkamperen met vrienden, haha!

Dieren -

Heerlijke sponcantie!

Mare -

Leuk cadeau hoor!
Ik mis alleen de gezinsfoto’s. Een foto van Djurre die helemaal het campinggevoel heeft. De bordspelletjes die jullie samen hebben gespeeld? Jelle in de tula……

Willemijn -

Die foto’s zijn er allemaal niet haha! Op de een of andere manier niet echt gemaakt. :) Dit zijn zo’n beetje alle foto’s van de vakantie, op een familieselfie na. Maar die houd ik liever prive ivm de privacy van Jelle. :)

EliseDingen -

Lijkt mij echt een heerlijke combinatie van comfort en natuur! En als je dan ook leuke dorpjes en steden op redelijke afstand hebt is het helemaal top. Leuk dat je er een fotoverslag van gemaakt hebt! :)

suus -

Wauw, zo wil ik kamperen ook nog wel overwegen haha. Mooie foto’s ook, alleen komen ze wel wat onpersoonlijk over ofzo,maar snap dat je niet constant je gezin op de foto wil zetten hoor.

Nienke -

Gaaf! Ik vind de omgeving van Annecy ook heel mooi! Leuk om te lezen hoe jullie dat met Jelle hebben gedaan. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad!

Katrien -

Wij zijn vorig jaar met zen tweetjes naar annecy gegaan en wij vonden het ook super leuk. Je kan er ook lekker eten en drinken, een bootje huren, fietsen, zwemmen (met watersandaaltjes want het zijn daar natuurlijk allemaal rotsen),… We hebben ons super geamuseerd, aanrader inderdaad! Wij zijn ook heel benieuwd naar Genève, dat is zeker nog voor een andere keer.

Anouk -

Wat grappig om dit stuk te lezen! Drie jaar geleden ben ik naar precies dezelfde camping geweest. Een hele andere camping dan voorgaande jaren, minder toeters en bellen, maar wat een fijn plekje om vakantie te houden.

Diana -

Hoe passen er 3 slaapkamers in een caravan? Mij lijkt het leuk om te doen en dan ‘wild’ kamperen ipv camping.
Hoe ging je naar geneve, auto en dan savonds terug?
Mooie fotos hebben jullie genaakt.

Willemijn -

Dank je 😀 Het was echt een enorme caravan, vandaar dat er 3 kamers in paste. Wij gingen inderdaad met de auto naar Geneve, geparkeerd in het centrum. We betaalden voor een uur of 6 zo’n €10. Vind ik schappelijk voor zo’n grote stad.

Dionne -

Wat heerlijk zeg! Ziet er prachtig uit!

Monica -

Het ziet er uit als een super leuke vakantie. Wat een prachtige omgeving zeg.

Lindsey Beljaars -

Aah wat een super leuk verslag. Fijn dat het zo geslaagd was!

Selma -

Wat fijn dat jullie de gouden middenweg tussen jullie wensen wat betreft vakantie hebben gevonden! En ook fijn dat de eerste vakantie met Jelle een succes was. Ik kan me voorstellen dat dat toch best spannend was. Hoe hebben jullie dat met de lange autorit gedaan?

tara -

Die sneeuw ligt er altijd

Willemijn -

Nee hoor, niet over de toppen waar ik het over had, rondom onze camping. Aan het eind van onze vakantie was het namelijk verdwenen. 😉 Bij de Mont Blanc ligt inderdaad altijd sneeuw haha!

Barbara -

Hoe vond je de lange rit met baby? Hebben jullie in een keer gereden of ergens halverwege overnacht?

Willemijn -

Ik ga er een heel artikel aan wijden met tips, maar in het kort: het viel me enorm mee. 😀 Wel inderdaad ergens overnacht. In 1 keer rijden was echt te veel geweest (was ruim 1000km).

Saskia -

Daar ben ik ook razend benieuwd over! Aangezien wij volgend jaar met uk van zelfde leeftijd als Jelle ongeveer op vakantie gaan:)

Agata -

Wat fijn dat jullie genoten hebben van jullie eerste vakantie! En wat een mooie stacaravan!
Maar je ziet het weer smaken verschillen :)
Ik was onlangs een paar dagen in Geneve en vond de stad afschuwelijk haha, wat ik eigenlijk verder nooit heb. Ik vond het saai, patserig, extreem duur en met een te groot contrast tussen de zeer rijke en de, vaak ook van allochtone komaf, ” normale”‘bewoners van Geneve…De natuur om de stad is wel prachtig.

marije -

Wat gaaf! Ik ben ooit in een vacansoleil caravan geweest in zuid frankrijk. Was helemaal prima. Ben nog nooit in deze streek geweest maar ziet er wel uit om een keer te bezoeken.

Patricia -

Klinkt super! Wij gaan dit jaar niet op vakantie want we gaan verhuizen. Voor het eerst met een baby die dan 11 maanden is. Vind ik best spannend! Gelukkig gaan we van appartement naar eengezinswoning, dus we gaan er op vooruit 😉

Willemijn -

Oooh wat een onderneming! Succes!

Kimberley -

Leuk Willemijn! Ik ben zelf in 1997 op deze camping geweest en herken een aantal dingen. Hoe vond Jelle het?

Willemijn -

Haaa wat grappig zeg! Jelle vond het heel leuk. Vooral omdat hij nu natuurlijk alle aandacht van mij en Djurre kreeg. Thuis vragen zo veel andere dingen nog je tijd, en hier heb je geen huishouden, was, tuin, werk, etc. 😀 Dus hij was super vrolijk.

MARIJKE -

Wat een leuk vakantie verslag! Ik vond de eerste vakantie met onze kleine erg wennen. Zo anders dan met zn tweeen maar ook zo leuk! Wij gaan sinds wij een kleine hebben ook altijd in een luxe stacaravan. Inderdaad het camping gevoel maar dan met luxe. Perfect!

W. -

Ziet er mooi uit zeg!!! Kan wel zien dat jullie genoten hebben:)
Qau kosten: hoeveel kost zo’n accomodatie ongv. ? Of wil je een link bijvoegen?
Die eerste foto met Jelle: Smelt :)

Willemijn -

Het wisselt enorm doordat de prijs afhankelijk is van het soort caravan en de camping die je kiest. Zo zijn er vakanties van een week voor €450, maar ook voor €900. Op de website van Eurocamp (http://www.eurocamp.nl/) kun je bij ‘Zoek & Boek’ wat invullen en dan krijg je een goed idee. :)

PinkFairy -

Super leuk dat het zo geslaagd was! Onze eerste vakantie moet nog komen. Wat ik me dan alleen afvraag is wat je doet als je kind om een uur of 7 op bed ligt, de dag is dan ook zo snel voorbij 😛

Willemijn -

Wij gingen meestal nadat Jelle in bed lag pas eten (uitgebreid barbecuen bijvoorbeeld). En daarna een beetje luieren. Wel een leuke vraag, dus ik zet het er nog even bij in het artikel. 😀 Dank je!

Reageer ook