Newcastle Plog #2

Na een heerlijke nacht slaap werden we wakker in het Crowne Plaza hotel. Tijd voor dag twee waarin we onder andere naar Alnwick Castle rijden. Oftewel het ‘Harry Potter’ kasteel. Expelliarmus!

Niets zo lekker als een goed ontbijtbuffet. Ja, ik ben raar. Ik hou erg van hartig en eet gerust om 10:00 gekruide tomaten en champignons.

Daarna reden we (met gevaar voor eigen leven en een paar keer “LINKS!” gillen naar Jor) richting Alnwick Castle. Het was ongeveer een klein uurtje rijden vanaf Newcastle.

Wat een waanzinnig kasteel, prachtig! Natuurlijk is er bij de films van Harry Potter heel veel geanimeerd maar wel heel leuk om te zien dat dit een onderdeel is van de films. Alnwick Castle is heel erg groot!

Ik vind dit echt zo’n Harry Potter lantaarn die elk moment kan veranderen in een of ander maf wezen…

Hé, Dumbledore!

‘Dan is Harry vast niet ver weg’, dachten we, en jawel!

We namen ook nog even een kijkje in het kasteel. Samen met Windsor Castle is Alnwick Castle het grootste nog bewoonde kasteel van Engeland. Het wordt van oktober tot maart bewoond door de 12e hertog van Northumberland, Ralph Percy. Niet normaal toch dat hier mensen wonen?! Moet je eens voorstellen…

Dit was een gigantische kamer vol met boeken, dit is slechts een heel klein gedeelte van de boeken. Op de tweede verdieping heb je ook alleen maar boeken. Wow! En daarna werd ik door een zeer beleefde, keurige Engelse beveiliger op de vingers getikt dat ik geen foto’s mocht maken. Dat had ik serieus nergens zien staan, oeps!

Ook de Alnwick Gardens zagen er van een afstandje prachtig uit. Helaas hadden we geen tijd om deze nog te bezichtigen, want we moesten de auto nog terugbrengen en ‘s middags ging de boot al weer terug naar IJmuiden.

We reden na ons bezoek aan Alnwick Castle weer naar Newcastle en leverden de huurauto weer in. We hadden nog 1,5 uur en ik wilde graag lunchen bij The Herb Garden. Daar had ik goede verhalen over gehoord.

Ik heb nog nooit zoveel lampen bij elkaar gezien!

Overal zie je verse kruiden staan en hoe deze klaargemaakt worden voor verschillende gerechten. Leuk om te zien terwijl je wacht op het eten!

Vooral de pizza’s waren een aanrader volgens onze tour guide Less dus die bestelden we. Hij had helemaal gelijk, het waren heerlijke pizza’s met zo’n perfecte dunne knapperige bodem. The Herb Garden is een hele sfeervolle plek en erg leuk om te lunchen! Ze hadden ook heerlijke wijnen op de kaart staan, maar aangezien we gingen varen besloot ik dat maar niet te doen.

Na de lunch wachtten we op de taxi naar Northshields, op naar de haven om terug te varen met DFDS naar IJmuiden. Ik houd ondertussen het paard even vast.

Het weekendje Newcastle was voorbij gevlogen, ik had zeker nog wel een dag of twee kunnen blijven! Eenmaal bij de haven stond de boot al te wachten. We vaarden met een grotere boot terug, King Seaways.

In onze hut stond ons een kleine verrassing te wachten. Heel aardig van DFDS! Omdat Jorrik en ik beiden bij de receptie vroegen om medicatie om zeeziekte tegen te gaan mochten we geen alcohol. Dus hebben we andere passagiers blij gemaakt met onze Heinekenblikjes.

Wederom hadden we een hut met zeezicht en hadden we weer een mooi uitzicht op de voorkant van de boot. Wat leuk is aan King Seaways is dat je hier voor op het dek kunt staan. Dat kan maar heel even want op een gegeven moment sluiten ze dit af.

Op het dek waren we aan het wachten tot King Seaways ging varen en toen zag ik dit enorme cruiseschip van Disney met glijbanen en al in de haven! Iedereen nam hier foto’s van, haha! Dat zal wat kosten om daar mee te varen. Wat een gigantische boot.

Zoals je ziet is er genoeg te doen op de boot, je hoeft je niet te vervelen! Ik vind vooral de live muziek leuk en de Sea Shop!

‘s Avonds aten Jorrik en ik bij restaurant Blue Riband. En deze rabarbertaart met witte chocolade en noten was echt goddelijk. Het was jammer dat ik al zo vol zat! We luisterden daarna nog wat live muziek bij de bar en gingen naar onze hut.

Dit keer had ik heerlijk geslapen en was ik niet duizelig toen ik op stond. Yes, ik was niet zeeziek en Jorrik ook niet. Dat betekent: aanvallen bij het ontbijtbuffet van 7Seas! Kijk die watermeloen trouwens. hoe creatief is dat?!

Ik nam wat fruit en roerei. De terugreis was top, na het ontbijt duurde het nog maar een half uur voordat we weer in IJmuiden waren.

Hallo Nederland, daar zijn we weer…jammer genoeg! Ik ga zeker nog een keer terug naar Newcastle, wat een mooie sfeervolle stad!

* Deze reis werd mij aangeboden door DFDS. Ik wil hen bedanken voor de goede service aan boord en het fijne weekend in Newcastle! Ook varen met DFDS? Klik hier voor alle informatie! PS: Uit nieuwsgierigheid vroeg ik nog even na of je ook eventueel je (huis)dier mee kunt nemen en dat kan, lees hier alle informatie!

17 reacties

Kelly -

Wauw wat gaaaf!

Patricia -

Dat zijn geen verkeerde aangeboden tripjes! Is ook leuk om te doen, kort weg en toch vanalles gezien. Met de kinderen weleens gedaan naar Cork.
Jullie hebben wel lekker en culinair gegeten trouwens, zag er super uit allemaal. Jorrik is trouwens heel fotogeniek! :-)

Martine -

Huh, waar op de foto’s staat hij dan? 😀 of bedoel je die van achteren?

Patricia -

Haha, got ya! Juist omdat hij vrijwel niet te zien is :-)
Als jullie nou ‘ooit’ op de elfde gaan trouwen mogen we één keer een foto zien ok??

Annemarie -

Ik ben vorig jaar naar newcastle geweest maar het ”harry potter” kasteel helemaal gemist. Ik wilde sowieso nog een keer terug, maar nu ik dit weet al helemaal! Ziet er erg leuk uit.

Lindsey Beljaars -

Ah wat ziet dit er allemaal tof uit zeg!

Kirsten -

Wat ontzettend leuk! Een leuk artikel om te lezen en de foto’s zijn top. Kan je bij het Harry Potter kasteel ook wat film souvenirs kopen?!

Martine -

Ik heb wel een souvenirwinkel gezien, maar ik ben daar niet gaan kijken dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar eerlijk gezegd denk ik van wel!

Marieke -

Jaaa! Ik ben een aantal jaar geleden met mijn ouders naar Schotland geweest. Wij vertrokken ook met de boot vanaf IJmuiden naar New Castle, ook met DFDS. De reis was erg prettig, wij vaarden ‘s nachts. Aangezien ik een enorm grote Harry Potter-fan ben, bezochten wij ook Alnwick Castle, ontzettend gaaf om te zien. De tour-guide deed toen een soort quiz met de groep (bijna alleen maar oude mensen…) en ik was steeds degene die het antwoord wist haha! Erg leuk. Was echt een magische trip die me nog lang bijblijft. <3

Debbie -

Ik ben ook ooit met zo’n ‘cruise’ naar Newcastle geweest. Leuke stad en je kunt er goed shoppen herinner ik me. Erg leuk om nog eens te gaan plannen. Thanks for reminding me!

Miriam -

Allebei je artikelen gelezen/gezien, wat ziet dat er gaaf uit zeg! Ik kan mij voorstellen dat je inderdaad nog niet alles hebt gezien. Mooie reden om nog eens te gaan 😉

Mariska -

Ik ben vorig jaar met mijn zusje geweest, ook heel erg leuk :) Wij waren heen en weer met King Seaways, leuke boot en inderdaad veel te doen!

Kelsey -

Ah wat wil ik daar graag naartoe! Alleen al voor het “Harry Potter” kasteel. Toen we met school naar Schotland gingen zijn we ook met DFDS Seaways gegaan. Was goed te doen alleen wat is alles op die boot prijzig zeg. Daar schrok ik wel van. Gewoon zelf wat te eten/drinken meenemen scheelt gelukkig in de kosten. Op de avond terug ben ik met klasgenoten nog een film gaan kijken op de boot. Die bioscoop was echt een lachertje, met een scherm formaatje smart board bij wijze van, maar wel een leuke beleving. Het slapen op een boot vond ik ook geweldig, alsof je in slaap gewiegd word. Ben gelukkig niet iemand die snel zeeziek wordt :)

Nienke -

Op kastelen ben ik altijd heel dol! Dat is mijn lievelingsactiviteit tijdens vakanties. Het Harry Potter kasteel lijkt me super gaaf!
Gelukkig dat je op de terugreis niet zeeziek bent geworden!

Anna -

Zo leuk! Een tijdje geleden las ik toevallig een heel leuk stukje over het kasteel in de Kampioen!

Dionne -

Ziet er tof uit! Mooie foto’s!

Lenneke -

Gaaf dit! Ik ben groooot fan van Harry Potter.

Reageer ook