Lasagne met courgette en gegrilde paprika

Als ik Djurre blij wil maken, dan maak ik lasagne. Hij is er dol op! Op een dag wilde ik eens wat anders dan de ‘standaard’ variant met spinazie. Ik had nog courgette en gegrilde paprika’s staan en tadaa, het recept was geboren! Vandaag deel ik mij recept voor lasagne met courgette en gegrilde paprika.

Wat heb je nodig (voor 2 tot 3 personen)

 • Lasagnebladen
 • Passata
 • Potje pastasaus (klein)
 • Courgette
 • Gegrilde paprika (uit pot)
 • Gehakt
 • Ui
 • Knoflook
 • Geraspte kaas
 • Mozzarella
 • Zout, peper
 • Italiaanse kruiden

Zo maak je het

1. Bak de ui en knoflook kort aan en bak daarna het gehakt mee.

2. Als het gehakt rul is gebakken voeg je de passata en het kleine potje pastasaus toe. Breng de saus aan de kook en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

3. Als de saus klaar is, kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een dun laagje saus en daarna lasagnebladen. Leg op de bladeren plakjes dun gesneden courgette (maximaal 5mm). Doe er vervolgens een laagje saus overheen. Leg hier weer lasagnebladen op. Vervolgens leg je op deze laag de gegrilde paprika’s (als je paprika’s uit een pot neemt, halveer ze dan zodat je één laagje paprika hebt. Voeg vervolgens weer een laagje saus en bladeren toe. Als je nog courgette of gegrilde paprika over hebt herhaal je dit. Zo niet, maak de lasagne dan verder af met saus en bladeren.

* Op de foto hierboven zie je dat ik een laag maak met courgette en gegrilde paprika samen. Het is maar net hoe ik uit kom met de hoeveelheden. Meestal heb ik courgette – gegrilde paprika – courgette + gegrilde paprika. Dat kan ook heel goed! :)

4. Maak de lasagne af met een dun laagje saus en daar bovenop de geraspte kaas en mozzarella.

5. Zet de lasagne voor ongeveer een halfuur in de oven op 180 tot 200 graden. De tijd is ook erg afhankelijk van het soort lasagnebladen die je gebruikt, kijk daarom ook naar wat de verpakking zegt. Je kunt controleren of de lasagne goed gaar is door met een vork in de lasagne te prikken. Als je er makkelijk doorheen prikt, is ‘ie gaar!

lasagne met courgette

lasagne

Hoe maak jij lasagne?

11 reacties

Heleen -

Je kunt ook zelf een paprika roosteren. Blaker hem zwart in een vuurtje (ik doe het bij het gasfornuis) en na hem even laten rusten in een plastic zak, kun je zo het velletje eraf halen.

Pien -

Ik maak het altijd zonder lasagne bladen.
Een blik gepelde tomaten, knoflook, ui, champignons, paprika en rundergehakt en italiaanse kruiden door de saus doen. Courgette repen (met kaasschaaf maken) Als lasagnebladen. Bovenop plakken mozzarella en daarop geraspte kaas mmmm

Daphne -

Lekker! Denk wel dat het nog lekkerder is om de courgette eerst even te grillen in een grillpan.

Kirsten -

Heerlijk he! Ik vind varieren met lasagne ook zo leuk en lekker, haha! Vind het met iglo spinazie incl kruidenkaas en zalm ook heel lekker, word het wel behoorlijk machtig van.. Of met eigengemaakte pasta saus.. Binnenkort maar weer eens mee experimenteren. En met verse lasagne bladen nog lekkerder :).

Liefs lara -

Toevallig gisteren ook heerlijk lasagne gemaakt! Echt mijn favoriete comfort food. Ik maak hem vaker met courgette of spinazie, ook heel lekker.

Sanne -

Ik maak lasagne ook wel eens op deze manier. Alleen laat ik de lasagnebladen weg en vervang deze door de courgette. Dan valt het wat minder zwaar.

Anne -

Lekker! Ik maak dit ook wel eens, en snijd de courgette dan in de lengte in dunne plakken, dan krijg je een nog mooiere laag (en het is nog minder werk ook).

Kelly -

Dit is een leuke variatie! Die kende ik nog niet

Margot -

Wat een goed idee om gegrilde paprika te gebruiken!

marije -

Wat een lekkere combinatie! Zeker het proberen waard een keertje.

Eva -

Leuk dat je afwisselt met gegrilde paprika en courgette! Wat een lekkere combinatie. Voor mezelf zou ik alleen verse saus maken. Koken met potjes en zakjes doe ik al een tijd niet meer.

Reageer ook