Favoriete series en muziek van dit moment

Door onze vakanties afgelopen week is er deze keer even geen 2WMN’s Favorites. Maar dat wil niet zeggen dat er geen favorieten zijn de afgelopen tijd! Ik heb weer genoeg leuke dingen op gebied van series en muziek ontdekt de laatste tijd. Vandaag mijn lijstje!

(Ik zie dat de naam wegvalt, dus even zo. Dit artikel is geschreven door Willemijn)

Muziek

Een van de leuke dingen aan op vakantie gaan naar het buitenland is dat je daar altijd toffe nieuwe muziek hoort op de radio. Zo ook tijdens ons tripje naar Frankrijk, vorige week. We hebben de hele vakantie naar de zender NRJ (aanradertje!) geluisterd en er kwamen heerlijke nummers voorbij. Hier een overzicht van mijn favorieten.

Maître Gims – Je te pardonne (Clip officiel) ft. Sia

https://youtu.be/_QguoUKqFVo

The Chainsmokers – Don’t Let Me Down ft. Daya

https://youtu.be/Io0fBr1XBUA

Boostee – Feel Alone

https://youtu.be/04vVqfw0q3I

Door het Shazammen in Frankrijk scrolde ik ook weer even door mijn lijstje met eerder ge-Shazamde nummers. En daarin vond ik onder andere dit prachtige nummer van Maaike Ouboter (DOL op haar muziek!).

Maaike Ouboter – Lijmen

https://youtu.be/_82i8p-_lrI

Series

Door naar mijn favoriete series van dit moment! Ik moet zeggen dat met de komst van Jelle het aantal beken series en films drastisch gedaald is. Zo heb ik het laatste seizoen van Danni Lowinski en Divorced compleet gemist. Maar thank God voor Netflix! Kunnen kijken naar wat, wanneer en hoelang je wilt is is ideaal met een baby.

Orphan Black

Sinds een tijdje is seizoen 4 beschikbaar op Netflix. Djurre en ik zijn al vanaf aflevering 1 fan van de serie. We houden echt absoluut niet van Science Fiction eigenlijk, maar Orphan Black is een uitzondering! Ik vind het zo knap hoe actrice Tatiana Maslany al die rollen kan spelen (Ik kan niet eens meer bijhouden hoeveel ‘Sisters’ we inmiddels hebben gezien!). Die vrouw verdient wat mij betreft een dikke vette Oscar voor haar acteerwerk.

Ik wil niet te veel vertellen over waarom ik de serie zo tof vind, anders zou ik te veel verklappen. Maar geef het een kans, zou ik zeggen, als je het nog niet geprobeerd hebt! Ik zit iedere week weer op het puntje van mijn stoel!

Crossing Lines

Een crime serie over een internationaal (Europees) politieteam. Gevestigd in Den Haag! Super grappig om te zien. Het is niet de best geacteerde en opzette crime serie die je op Netflix kunt vinden, maar kijkt desalniettemin wel lekker weg. Als we iets relatief luchtigs willen zien, kijken we een aflevering Crossing Lines. Crossing Lines (2 seizoenen) kun je kijken op Netflix.

Vleesverlangen

Deze documentaire van Marijn Frank gaat over haar eigen verlangen en drang om vlees te eten. Ondanks dat ze bezwaren heeft, lukt het haar maar niet om vegetariër te worden. Ze gaat opzoek naar argumenten om van haar ‘vleesverlangen’ af te komen en doet hier behoorlijk schokkende dingen voor. Ik vind de docu erg interessant, confronterend en eigenlijk ook wel heel erg belangrijk om te zien voor iedereen die vlees eet. De docu is nu nog terug te kijken op NPO.nl!

Wat zijn jouw muziek/serie/film aanraders van de laatste tijd?

 

23 reacties

Geluid verhuur -

Orphan Black is heel gaaf!

Lenneke -

Jaaaa, Orphan Black! Heb hier ook een blogpost over in de planning staan, haha.

Leonie -

Oeh, orphan black, zo verslavend! Ik ben altijd zo blij als er weer een nieuwe aflevering bij staat! Leuk dat je kijkt met Djurre trouwens…mijn vriend vindt ‘t niks, dus ik kijk lekker alleen!:)
Straks heb ik verlof en komen ook weer andere seizoenen van toffe series op Netflix! Heerlijk!

Murl -

sisters? je bedoeld vast sestra’s 😉 love orphan black! Had ook niet verwacht het tof te vinden.

Mo -

Ik heb de eerste drie seizoenen van Orphan Black gekeken maar vond het te langdradig worden, ben dus afgehaakt. Recent nog wel alle seizoenen van Nikita gekeken (de jaren ’90-versie, supervet) en op dit moment bezig met Game of Thrones. Laatstgenoemde vind ik echt fantastisch, terwijl het me in eerste instantie maar niks leek.

Melvie -

Ik ben sinds twee weken Gilmore Girls aan’t kijken. Echt geweldig om deze serie weer te zien en het verbaasd me hoeveel ik er nog van kan herinneren! En het kijkt heerlijk weg!

Cynthia -

Orphan Black, Sherlock, Orange is the New Black, Sense8. Allemaal heerlijke series! Nog 2 weken tot het nieuwe seizoen van Orange is the New Black. Moet zeggen elke avond (als er tijd voor is) toch het liefst 2 afleveringen!

Pleun -

Ik ben dol op de serie Penny Dreadful! Hier komen veel oude horrorverhalen in voor als Frankenstein, Dracula en Dorian Gray. Echt geweldig en al drie seizoenen helemaal mijn ding!

Karin van den Berg -

Hoop dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad!

Ik heb geen Netflix, maar kijk via kpn on demand nu de serie Once upon a Time.
Afgelopen week ging de nieuwe periode weer in en verdwenen de series om plaats te maken voor andere. Ik dacht dat ik gek werd hahaha! Gelukkig kon ik ze online downloaden, kijk nu dus weer lekker verder. Zit nu halverwege seizoen 1, heb nog seizoen: 2, 3, 4 en 5 te gaan in 1 woord YASSSS!

Naomi -

Ik vind don’t let me down ook zo’n leuk nummer! En Orphan black is super goed dit seizoen!

x

Ju -

Ben wel benieuwd naar vleesverlangen… Ik vind hetzelf stiekem heel vreemd dat er nog steeds zoveel mensen zijn die vlees eten (en zuivel).
Je zou denken, je hoeft toch maar 1 keer goed geconfronteerd te worden met de gigantische treurigheid van deze immense industrie om jezelf eens af te vragen of je dat actief wil steunen door de producten te kopen. Maar ik weet dat dat niet voor iedereen geldt :(

Annet -

Orphan Black vind ik ook tof!
Sistra..
Heb gisteren de laatste aflevering van outlander gekeken! Heel leuk ook!
Wordt wel vrij gruwelijk aan het eind. Maar begint heel romantisch en goed verhaal ook!

Selma -

Ik heb laatst ook een netflix-abonnement aangeschaft (nu pas? Hahaha, ja nu pas) en ben helemaal verslaafd aan Downton Abbey. Echt smullen, al die intriges en liefdesperikelen van een adelijke familie en hun personeel.

Vleesverlangen heb ik niet durven zien. Ik ben sinds ik vegan ben steeds gevoeliger voor dierenleed geworden. Ik ben bang dat ik heel verdrietig van die film ga worden (alhoewel ik vroeger ook dol op vlees was). Een docu die op netflix staat en zeker ook aan te raden is om te kijken, is Cowspiracy, over de invloed van vlees op het milieu. Je staat er echt van versteld 😱

Ju -

Ik snap precies wat je bedoelt! Sinds ik vegan ben, ben ik me zoveel meer bewust van de enorme hoeveelheid dierenleed die mensen elke dag veroorzaken, dat ik zelf er persoonlijk best verdrietig om kan worden. Maar gelukkig drijft het me wel om actief te zijn in mensen bewust maken op een positieve manier :) dat werkt bij veel mensen een stuk beter.
Inderdaad is Cowspiracy een hele goeie tip, en ook Forks over Knives! Geen zielige beelden, maar vooral uitgebreide informatie over waarom het ook veel gezonder voor jezelf is :)

Lindsey Beljaars -

Oeh leuk lijstje. Ik ga die van Maaike Ouboter echt even luisteren :)

Dionne -

Mijn zusje vertelde me dat ik Orphan Black moest kijken, dus daar heb ik natuurlijk naar geluisterd. Maar men, wat een serie! Ik zou serieus een persoonlijkheidsstoornis krijgen als ik elke keer mezelf maar dan toch anders moet spelen

Diana -

Ik snap niet hoe 1 vrouw zoveel rollen tegelijk kan spelen, ook als er 3 zussen naast elkaar zitten en praten en elkaar aanraken enz. Hoeee dan??

Ps i missed u on snapchat haha

Willemijn -

Ja echt goed he!!

Lilian -

Jaaa zo knap!! Ik heb de eerste drie seizoenen in 4 (werk!) dagen gezien. Kon gewoon niet stoppen! Nu wacht ik tot ‘t seizoen is afgelopen zodat ik alle afleveringen achter elkaar kan zien :-)

Ilse -

Outlander is fantastisch…knappe schotse man, need I say more😅

Tessa -

Ik vind Orphan Black leuk, maar wel zo duister of zo! Ik wil af en toe ook gewoon wat luchtigs kijken. Daarom kijk ik nu graag Jane the Virgin, een vet grappige serie :)

Willemijn -

Ja haha inderdaad! 1 aflevering per keer is ook meer dan genoeg vind ik altijd hihi.

Femke -

Orphan Black én Crossing Lines staan beide op mijn ‘to watch’ lijstje, ben zo benieuwd naar deze series :-)!

Reageer ook