Borrelplankje voor de vrijdagmiddag borrel

Advertorial – Morgen is het alweer vrijdagmiddag. Hoera! Al sinds ik naar school ga is het mijn favoriete moment van de week. Het betekent namelijk: WEEKEND! Het weekend luiden Djurre en ik graag in met lekker eten en een drankje. Vandaag deel ik een lekker (vegetarisch) borrelplankje voor morgen, tijdens de vrijdagmiddag borrel.

Afgelopen vrijdagmiddag proostten we op Kirstens eerste geslaagde stageweek! Ons voornemen: vanaf nu doen we elke week een vrijdagmiddag borrel!

Wat heb je nodig

 • Boursin Knoflook & Fijne Kruiden roomkaas
 • 125 gram zongedroogde tomaatjes
 • Courgette
 • Toast (zelfgemaakt of kant en klaar)
 • Brood (bijvoorbeeld stokbrood, focaccia of ciabatta)
 • Olijven
 • Cherrytomaatjes
 • Mozzarella balletjes
 • Dadels
 • (Blauwe) druiven
 • Walnoten
 • Spiesjes of prikkertjes

Boursin met zongedroogde tomaat en gegrilde courgette

1. Maal de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine. Als ze fijngemalen zijn doe je de Boursin roomkaas erbij en zet je de keukenmachine nog even kort aan om het tot een mooi geheel te mengen. Zo heb je een heerlijke combinatie van roomkaas met knoflook en fijne kruiden en het pittige van de zongedroogde tomaat.

2. Snijd of schil de courgette in dunne lange plakken en bak deze kort aan met wat olijfolie in de grillpan.

3. Besmeer een toastje met wat Boursin met zongedroogde tomaat en leg hierop een  plakje gegrilde courgette. Hapje één is klaar! Easy as that, toch?

Tomaat-mozzarella spiesjes

Snijd een cherrytomaatje door de helft. Besmeer de platte kanten met een dun laagje Boursin. Prik de eerste helft van het tomaatje aan een spiesje, daarna een bolletje mozzarella en eindig met de andere helft van het tomaatje. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.

Tijd om het borrelplankje op te bouwen met deze twee hapjes en de rest van de lekkernijen! Pak een mooie plank of schaal en leg hier alle dingen op. Hoe je het opbouwt is natuurlijk helemaal aan jou.

Serveer het plankje natuurlijk met een goed glas wijn, een lekker biertje of een ander drankje naar wens. Kan het weekend nog beter beginnen dan dit?

16 reacties

Madeleine -

Ohh boursin is zo lekker !! Vind het zelf altijd super lekker op een crackertje ! Mooie foto’s ook en leuk dat jullie zo lief zijn voor jullie stagiere ! :-)

Roos -

Ho mensen kijk uit, een Advertorial! Ze zijn gevaarlijk! En besmettelijk! Levensbedreigend! Lees het niet, straks wordt je er zelf ook een! *insert oogrollende emoticon*

Het is dat ik Boursin niet te vreten vind, anders had ik het vandaag gemaakt. Ik ga het lekker maken met Philadelphia. Zo, anti-reclame. Is de balans in het universum toch weer hersteld!
Jullie zouden namelijk toch maar betaald krijgen voor al die uren werk die jullie in een artikel stoppen zeg! /endsarcasm

Merel -

Ik reageer eigenlijk nooit en misschien slaat dit ook nergens op, maar ik verbaas me zo over alle commentaar over advertorials. Mensen…deze blog (en LLG) is hun werk! Sla een glossy open en zie alle producten die getoond worden, die zijn allemaal opgestuurd. Een blog als deze, met dagelijkse content, is een online magazine. Ja, natuurlijk is de helft gesponsord en zijn het advertorials, hoe kan het anders blijven bestaan in dit format? Het zijn de tijdschriften van nu. Het merk krijgt exposure en de blogger heeft een inkomen. En wij kunnen lekker lezen. Win-win-win lijkt me :-)

Lindsey Beljaars -

Aaaah! Ik krijg hier honger van!!

Danielle -

Wat ziet dat er heerlijk uit !

MARIJKE -

Super leuk bedacht en heel origineel! Top!

Linda -

Duidelijk veel tijd in gestoken, leuk om te zien! En jummie het ziet er zo lekker uit.
(al moet ik bij die dadels nu telkens aan je snaps denken.. haha!)

Willemijn -

Hihi 😛

Inge -

Meiden, ik vind dit gewoon een leuk geschreven artikel, met kwalitatief hoogstaande foto’s. Als er niet had bijgestaan dat het een advertorial is had ik het eerlijk gezegd niet gemerkt. Jullie stoppen heel veel tijd en werk in deze artikels en om dan steeds maar weer dat gezeik Van sommige lezers te moeten aanhoren: ik zou er in jullie plek al lang genoeg van hebben. Bottom line: jullie zijn gied bezig, doe zo verder !

Willemijn -

Bedankt voor je complimenten 😀

Lenneke -

Precies dit.

123 -

Sorry dat ik het zeg meiden, maar dit vind ik ergens toch wel een beetje een vieze streek. Ik snap dat jullie inkomsten moeten genereren om daarmee je boterham te kunnen verdienen. Maar als de helft van de artikelen uit advertorial bestaan en dit voorheen netjes op de voorpagina vermeld werd (in de blauwe blokjes). Dan begrijpen jullie vast dat ik mij beetgenomen voel, als dit vervolgens pas in het artikel zelf vermeld wordt. Ik zal het jullie maar eerlijk vertellen, dat ik de advertorials doorgaans bijna altijd oversla. Helaas is het zo gegroeid dat de mening die hierin verwerkt wordt, niet altijd meer even oprecht is. Oude kaas laat trouwens een krachtige rode wijn veel beter naar voren komen dan Boursin ;).

Buiten dit volg ik jullie site met veel plezier, met name jullie persoonlijke artikelen. Dat geeft deze blog net even iets meer inhoud dan andere, maar misschien ontgroei ik dit alles ook wel en geef ik door deze irritatie sneller de feedback.

Willemijn -

Hoi 123! Het staat nog steeds op de homepagina. Het allereerste woord zelfs. 😉 We kregen wel eens opmerkingen dat op bloglovin en andere RSS feeds het niet te zien is als iets een advertorial is (omdat het niet in de tekst staat, maar in dat blauwe blokje wat je niet ziet in bloglovin en feeds). Daarom experimenteren we met deze manier, om te kijken of dat fijner werkt. Wat jou betreft niet dus, da’s duidelijk haha!

Eva -

Ik snap je reactie niet zo goed. Advertorials horen nou eenmaal erbij als je blogs wilt volgen, anders zou het nooit mogelijk zijn voor bloggers om full-time een blog bij te houden en zo voor ons elke dag leuke en gratis content te verzorgen. Daarnaast vind ik zelf juist dat Willemijn en Martine altijd veel werk steken in advertorials waardoor ook die posts leuk zijn om te lezen en je niet het idee hebt dat je alleen een ‘verkoop’ tekstje leest.

Anna -

Drink je wel wijn tijdens de 30 dagen challenge Willemijn?

Willemijn -

Heb tot nu toe nog geen wijn gedronken de afgelopen 30 dagen. Het was overigens niet een van mijn ‘beperkingen’, omdat ik toch bijna nooit alcohol (of fris of sappen) drink. 😀

Reageer ook