Borrelbrood met drie soorten kaas

Advertorial – ‘Brood’, ‘kaas’ en ‘uit de oven’. Dat klinkt als een hemelse combinatie toch? Vandaag deel ik met jullie een recept voor een borrelbrood met drie soorten kaas. Mozzarella, Boursin en Goudse kaas. Het weekend staat voor de deur en met dit borrelbrood scoor je zeker weten punten tijdens een avondje borrelen met vrienden! Of je maakt ‘m lekker voor jezelf en duikt op de bank met een glossy natuurlijk. 😉

Dat is wat ik ga doen aankomende vrijdagavond, in ieder geval! 😉 Lekker op de bank, me, myself, and I en een tijdschrift. HEERLIJK!

Het weekend staat weer voor de deur (TGIF!) en daarom hebben we weer een lekker recept met Boursin voor jullie. Vorig weekend kwamen vrienden van ons langs en naast bier voor de heren en wijn voor ons vrouwen haalde ik ook de ingrediënten voor dit borrelbrood in huis. Dit borrelbrood is echt één van de meest succesvolle ‘borrelrecepten’ hier thuis. Het lukt altijd, valt bij (bijna) iedereen in de smaak en is daarnaast heel snel klaar. En wat je ook drinkt, het past er perfect bij! Ideaal.

Wat heb je nodig

  • Een groot, rond brood (kun je gewoon bij de broodafdeling van de supermarkt kopen, vraag of ze een ongesneden exemplaar hebben)
  • Boursin Knoflook & Fijne Kruiden roomkaas
  • 2 bollen mozzarella
  • Geraspte kaas
  • 10 cherrytomaatjes

Snijd het brood in de lengte in dikke plakken, maar snijd net niet helemaal door tot de onderkant. Doe hetzelfde in de breedte. Je moet allemaal ‘blokjes’ krijgen in het brood, maar het brood mag niet uit elkaar vallen. Snijd voorzichtig en zo recht mogelijk zodat je mooie blokjes krijgt.

Vervolgens is het zaak om het brood te gaan vullen. Smeer tussen alle gleuven van het brood met Boursin Knoflook & Fijne Kruiden roomkaas. Stop daarna in ieder gleufje een plakje mozzarella en wat cherrytomaatjes. Doe er als laatste ook wat geraspte kaas tussen.

Bak het brood in zo’n 15 minuten op 180 tot 200 graden af, tot dat alle kaas gesmolten is.

Écht, ga dit proberen. Het is zo lekker! Heb jij nog leuke plannen voor dit weekend? En wat serveer jij graag tijdens de vrijdagmiddag borrel?

11 reacties

Kelly -

Ohh dat ziet er super lekker uit!

Diana -

Willemijn wat een grappige maar mooie foto zo chillend op de bank

Rosanne -

De fotos zijn ontzettend mooi en vooral die van willemijn liggend op de bank.
De fotos worden elke keer beter en mooier en vooral professioneel.
Die foto van willemijn kan zo in een tijdschrift hebben gestaan!
En ik ga dit recept zeker proberen lijkt me erg makkelijk er lekker

Willemijn -

Aaah dank je! De fotocredtis voor de foto van mij gaan naar Kirsten, die heeft ‘m gemaakt 😀

Joelle -

Dat ziet er echt goed uit, ik krijg er zin in!

Meriam -

Dit is zo makkelijk, maar zo lekker!
De vorige keer heb ik hem met wat olijfolie, knoflook en provinciaalse kruiden gemaakt in plaats van boursin. Ook erg lekker.
Ik heb er toen ook wat salami bij gedaan.
Binnenkort maar weer eens maken!

Peggy -

Wat een leuke foto van jou op de bank! En dit recept wil ik zeker een keer uitproberen! 👍🏾😃 Liefs, Peggy 🤓.

Kyra -

Aaaah wat krijg ik daar een honger van! Ziet er echt geweldig uit.

Nina -

Wow, dat ziet er echt heerlijk uit! Het zal ook best wel machtig zijn?

Merel -

Haha met 2 bollen mozzerella in één brood kan het niet anders dan lekker zijn. Lijkt mij lekker met stukjes olijven of lente ui erin

Japke -

Wat een leuk recept! Ik zou het zelf voor bij de lunch gebruiken met een lekkere salade erbij. Bedankt voor dit leuke idee!

Reageer ook