Andijviestamppot met asperges
Gesponsord – Ik ben gek op het witte goud en ook op eten dat makkelijk en snel te maken is. Vooral op drukke dagen is dat fijn. Ik maakte met behulp van MAGGI andijviestamppot met asperges. Ik laat je zien hoe ik dat doe!

Wat heb je nodig? (3 tot 4 personen)
- 1 kilo asperges
- 250 gram ontbijtspek
- Olijfolie
- 600 gram kruimige aardappelen
- 600 gram andijvie
- 125 milliliter crème fraîche
- Een snufje zout
- MAGGI Saus voor Asperges
- In plaats van kruimige aardappelen en crème fraîche kun je ook MAGGI Aardappel Puree crème fraîche gebruiken

Het recept
Maak je aardappelpuree met kruimige aardappels? Doe dit dan tegelijkertijd met de bereiding van de asperges.
Maak je aardappelpuree met MAGGI Aardappel Puree crème fraîche? Dan bereid je eerst de asperges en op het moment dat deze in de oven staan, bereid je de andijviestamppot.
1. Schil de aardappelen en kook ze in water gaar (in zo’n 20 minuten).
2. Stamp de aardappels met een klein beetje kookvocht en de crème fraîche fijn tot een puree. Eventueel kun je ook MAGGI Aardappel Puree crème fraîche gebruiken. Dat heb ik gedaan en smaakt heel lekker. Het is heel simpel omdat je alleen maar water hoeft toe te voegen.
3. Voeg dan de andijvie toe en breng op smaak met een snufje zout.
4. Schil de asperges, verwijder het kontje en kook ze in zo’n 8 minuten in ruim water gaar. Laat ze goed uitlekken.

5. Omwikkel de asperges met spek. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met een heel klein beetje olie of vet de ovenschaal in met wat olie. Zet de asperges zo’n 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges) onder de grill. Keer ze halverwege om.
6. Bereid de MAGGI Saus voor Asperges zoals aangegeven op de verpakking. Ook hier hoef je alleen maar water toe te voegen, heel simpel en smaakvol!
7. Serveer de stamppot met de gegrilde asperges en wat van de MAGGI Saus voor Asperges.

Ik kook er zelf nog een ei per persoon bij, omdat ik dat extra lekker vind bij asperges maar dit hoeft niet. Ik vind de combinatie van asperges met ontbijtspek en MAGGI Saus voor Asperges echt heerlijk. Wil je nog meer recepten met asperges zien? Klik dan hier! Eet smakelijk!
Murl -
Weetje? Dat lijkt me wel interessant! Er is de afgelopen 10 jaar veel veranderd bij MAGGI daar ben ik wel benieuwd naar
en los van dat ik ook liever vers kook vind ik het gerecht er echt heel smakelijk uit zien! Ik ben juist wel blij met jullie food dingetjes momenteel! ook de adv. Je kan je er ook door laten inspireren en je eigen draai er aan geven
Plus er zijn vast ook wel studenten miss hier dit het handig vinden zon pakje in huis te hebben ( had ik wel in mijn studententijd hihi 😛 )