Andijviestamppot met asperges

Gesponsord – Ik ben gek op het witte goud en ook op eten dat makkelijk en snel te maken is. Vooral op drukke dagen is dat fijn. Ik maakte met behulp van MAGGI andijviestamppot met asperges. Ik laat je zien hoe ik dat doe!

Wat heb je nodig? (3 tot 4 personen)

  • 1 kilo asperges
  • 250 gram ontbijtspek
  • Olijfolie
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 600 gram andijvie
  • 125 milliliter crème fraîche
  • Een snufje zout
  • MAGGI Saus voor Asperges
  • In plaats van kruimige aardappelen en crème fraîche kun je ook MAGGI Aardappel Puree crème fraîche gebruiken

Het recept

Maak je aardappelpuree met kruimige aardappels? Doe dit dan tegelijkertijd met de bereiding van de asperges.

Maak je aardappelpuree met MAGGI Aardappel Puree crème fraîche? Dan bereid je eerst de asperges en op het moment dat deze in de oven staan, bereid je de andijviestamppot.

1. Schil de aardappelen en kook ze in water gaar (in zo’n 20 minuten).

2. Stamp de aardappels met een klein beetje kookvocht en de crème fraîche fijn tot een puree. Eventueel kun je ook MAGGI Aardappel Puree crème fraîche gebruiken. Dat heb ik gedaan en smaakt heel lekker. Het is heel simpel omdat je alleen maar water hoeft toe te voegen.

3. Voeg dan de andijvie toe en breng op smaak met een snufje zout.

4. Schil de asperges, verwijder het kontje en kook ze in zo’n 8 minuten in ruim water gaar. Laat ze goed uitlekken.

5. Omwikkel de asperges met spek. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met een heel klein beetje olie of vet de ovenschaal in met wat olie. Zet de asperges zo’n 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges) onder de grill. Keer ze halverwege om.

6. Bereid de MAGGI Saus voor Asperges zoals aangegeven op de verpakking. Ook hier hoef je alleen maar water toe te voegen, heel simpel en smaakvol!

7. Serveer de stamppot met de gegrilde asperges en wat van de MAGGI Saus voor Asperges.

Ik kook er zelf nog een ei per persoon bij, omdat ik dat extra lekker vind bij asperges maar dit hoeft niet. Ik vind de combinatie van asperges met ontbijtspek en MAGGI Saus voor Asperges echt heerlijk. Wil je nog meer recepten met asperges zien? Klik dan hier! Eet smakelijk!

8 reacties

Murl -

Weetje? Dat lijkt me wel interessant! Er is de afgelopen 10 jaar veel veranderd bij MAGGI daar ben ik wel benieuwd naar :) en los van dat ik ook liever vers kook vind ik het gerecht er echt heel smakelijk uit zien! Ik ben juist wel blij met jullie food dingetjes momenteel! ook de adv. Je kan je er ook door laten inspireren en je eigen draai er aan geven :) Plus er zijn vast ook wel studenten miss hier dit het handig vinden zon pakje in huis te hebben ( had ik wel in mijn studententijd hihi 😛 )

Eva -

Het recept zonder de pakjes en zakjes vind ik veel fijner! In dit soort zakjes zitten vaak toch smaakversterkers in die ik liever vermijd!

Martine -

Hi Eva,

Laatst waren we bij een presentatie van MAGGI en daar werd verteld dat MAGGI in de afgelopen 10 jaar heel erg veranderd is. Zo proberen ze steeds minder toevoegingen te verwerken in de pakjes en zakjes: die ontwikkeling vinden wij wel een groot pluspunt!

Bianca -

Dit vind ik erg lekker. Zelf maak ik het wel met gekookte aardappelen en niet met een pakje. Ik gebruik dan wel weer de sausjes uit een pakje.
Maar IK moest lachen omdat het snel klaar is. Nou een kg asperges schillen koken en dan nog in de oven eat vind ik verre van snel.

Willemijn -

Er bestaan ook voorgeschilde asperges, die koop ik wel eens 😛

Martine -

Ik koop zelf heel vaak voorgeschilde asperges net als Willemijn haha!

Bianca -

Haha ja dat is zo. Moet ik zeker eens kopen.

Jocelyn -

Lekker recept! Maar ik zou toch wel voor de echte stamppot gaan hoor, zo’n pakje lijkt me maar niets. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat daar veel voedingsstoffen in kunnen zitten :’)

Reageer ook