2Test: Diva Cup

Na het gebruiken van de Diva Cup vroeg ik me werkelijk waar af waarom ik dat niet jaren eerder heb gedaan. Ik wilde er een video over maken ter informatie voor vrouwen die nog niet bekend zijn met menstruatiecups. Dus bij deze!

https://youtu.be/dQVBTOWty1Q

https://www.youtube.com/watch?v=IRGqVH1cJ6k

Heb jij ervaring met menstruatiecups?

 

 

64 reacties

Lis -

Ik heb nu ook maar net een menstruatiecup aangeschaft en ik wou eerst een diva cup te kopen maar deze zijn eigenlijk bijna alleen geschikt voor mensen met een hoge baarmoederhals. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt voor de lena cup, aangezien deze ook gaat voor mensen met een normale tot lage baarmoederhals (en dus minder kans dat je hem voelt zitten.) Ik heb hem in de kleinste maat aangeschaft omdat ik een niet zo zware flow heb, anders zou ik aanraden om de grotere maat te kopen. Ik heb mijne gekocht op ladyways.de dit is een officiele retailer van luna cup (de officiele retailers buiten Amerika worden genoemd op lenacup.com) En ik ben er super tevreden van, de laatste tijd had ik heel veel irritatie van tampons en begon ik krampen te krijgen als ik er in had en maandverbanden vind ik echt niet fijn. Dus toen heb ik besloten om een menstruatie cup aan te schaffen, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Mijn krampen zijn geminderd, je moet het niet zo vaak vervangen, je merkt eigenlijk veel minder dat je je regels hebt. En het fijt dat het beter is voor het milieu is altijd wel een pluspunt. Ik ga nooit meer iets anders gebruiken.

Mariëlle -

Wat een fijn artikel hoor er veel over de laatste tijd maar misschien zelf een beetje bang om er een aan te schaffen. Ik zie alleen 100.000 websites waar je de cup kunt kopen maar ik zou niet weten welke website nou betrouwbaar is heb jij misschien een link naar een betrouwbare website.?

Madelon -

Het is een late reactie, maar ik wil Martine enorm bedanken voor het artikel over de Diva cup. Sinds ik de cup gebruik heb ik helemaal geen last meer van de heftige menstruatie krampen die ik al járen heb. Om kramploos door het leven te gaan is echt een verademing.
Mijn eeste cup was de Diva, maar die heeft voor mij wat negatieve kanten. Ik reis veel en als ik in een hotel ben is het voor mij niet te doen om de cup de laatste menstruatiedag uit te koken.
Ik zocht naar een andere cup die je ook kan ontsmetten met behulp van alcohol. Ik kwam uit op de Lunette. De Diva mag je absoluut niet met alcohol reinigen. De Lunette is van een wat steviger materiaal dan de Diva, wat de fijne bijkomstigheid heeft dat de Lunette in je lichaam vast zit als een huis en dus niet gaat schuiven. Dus ook niet tijdens het slapen! Wanneer je het vacuum doorbreekt kan je de Lunette makkelijk verwijderen. De Diva ging bij mij schuiven en daardoor had ik vaak lekkages. Een ander voordeel is dat de gaatjes in de rand van de Lunette groter zijn dan bij de Diva, zodat er geen vezeltjes e.d. in achterblijven. Makkelijker te reinigen dus.
Ik heb de Lunette gekocht in knalgeel. De kleur van een cup is niet het belangrijkste, maar als je de keuze hebt uit knallende kleuren, waarom zou je er niet voor kiezen. Al met al ben ik dolblij met mijn cup die makkelijk is in onderhoud, mij 100% zekerheid geeft op het niet doorlekken, die op verschillende manieren ontsmet kan worden, zelfs met alcohol.
Voor mij nooit meer een ander menstruatie produkt. Nee, ik heb geen aandelen bij Lunette, maar ik ben er dol enthousiast over!
Nogmaals bedankt Martine!!!
Jouw artikel heeft mijn leven een stuk aangenamer gemaakt tijdens de menstruatie periodes.

Sifra -

Waarom is dit artikel al heel lang het eerste artikel wat je ziet als je jullie homepage bezoekt? Verder wel een interessant artikel hoor.

Marije -

Jeetje, ik ben nu wel heel benieuwd! Ik ben zelf erg heftig ongesteld en heb al snel dat ik ook door lek (3x in de week is geen uitzondering..). Wel heb ik een paar intieme vragen:
1. Hoe vol zit zo’n cup op een heftige dag?
2. Als je hem er uithaalt en je knijpt in het onderste segment, vloeit het er dan niet weer uit?
Überhaupt, is het uithalen niet een gevalletje van (verzamelt) bloed sijpelt over je vingers heen?
3. Voel je de cup zitten?

Martine -

Hi Marije, top dat je er naar vraagt. Een aantal vragen kan ik niet helemaal beantwoorden omdat ik het zelf niet heb. Zo ben ik niet heel heftig ongesteld maar gewoon ‘gemiddeld’.
De eerste twee dagen van mijn menstruatie zijn iets heftiger en dan zit de cup na 12 uur dragen halfvol. Maar ik heb wel vernomen van dames die wel heftig ongesteld zijn dat de cup ook een uitkomst is. Misschien moet je ‘m dan vervangen na een uur of acht bijvoorbeeld, dat is even uittesten. Maar het punt is dat bij maandverband en tampons het al snel lijkt dat je heel erg veel bloed verliest. Daar verbaasde ik me ook over met de menstruatiecup. Het voelt alsof ik de eerste twee dagen heel heftig ongesteld ben, maar als ik dan kijk wat er in de cup zit dan valt dat enorm mee in tegenstelling tot maandverband en tampons.

2: Bij mij niet, maar al zou dat wel zo zijn…op dat moment haal je ‘m er toch uit en vloeit het bloed ook weer mee dus dat is geen punt. En nogmaals zal je vanzelf aanvoelen om de hoeveel uur jij de cup het beste er uit kunt halen. Er staat gemiddeld 12 tot 20 uur, maar wellicht is het bij jou 8 – 10 uur. Wat betreft dat bloed over je vingers: omdat je in de vagina zit heb je altijd wel een beetje bloed aan je vinger maar dat komt puur door de wanden van de vagina. Het bloed zelf sijpelt er zeker niet overheen als je de cup gewoon verwijdert zoals het hoort. De cup trekt namelijk vacuum waardoor je niet doorlekt en er ook geen bloed overheen sijpelt.

Het enige wat kan is dat je ‘m in het begin omdat je moet wennen/oefenen niet helemaal goed er in plaatst waardoor er bloed langs kan komen. Er wordt ook geadviseerd om het in het begin in combinatie met maandverband te doen zodat je er steeds meer feeling mee krijgt en je het uiteindelijk zonder maandverband kunt doen. Ik heb het 1x gehad dat ik ‘m niet helemaal goed had geplaatst (de cup was toen niet helemaal uitgevouwen) maar verder niet. Ideaal! Ik doe de cup in als ik mijn rugpijn op voel komen en ik hoef er de rest van de dag niet meer aan te denken.

3: Vaak als ik de cup net heb ingebracht voel ik het eventjes, maar na een paar minuten niet meer. Het went echt!

Ik heb de cup nu al een paar menstruatieperiodes gebruikt en ik ben super enthousiast. Ik wou dat ik het eerder had gedaan, wat een uitkomst!

Marije -

Wat fijn dat je de tijd hebt genomen om zo uitgebreid te reageren! Dankjewel. Ik ben nu toch wel heel benieuwd en heb er zojuist eentje besteld. Tof ook dat jullie ook deze onderwerpen bespreekbaar maken.

Ilona -

Ow wat heelijk zo een review. Ik heb zelf jaren een andere gebruikt de mooncup. Na 5 jaar heb ik hem vervangen voor de yuukie cup. Doordat ik nu een spiraaltje heb en niet meer nodig is is die na 3 x in de kast beland. Bij de yuukie kreeg ik ook een speciale beker om hem te reinigen in de magnetron. Zelf deed ik het altijd met marseille zeep. Al zou ik weer ongesteld worden ga ik hem zeker weer gebruiken want het is gewoon ideaal. Ook minder krampen en dat schijnt te komen door de vaccuum. In het begin is het even wennen maar daarna zoals je zegt top.

Luana -

Ik gebruik sinds een aantal maanden de Lady Cup. Ik heb na de 1e keer gebruik al m’n tampons en maandverband weggegeven. Ik wil NOOIT meer anders! Ik krijg makkelijk een candida infectie van tampons. Sinds ik overgestapt ben op de Lady Cup heb ik daar geen last meer van 😀

Linda -

Nou ik heb hem ook hoor! Wat ik alleen wel verwarrend vind is dat je heel veel info kan vinden over inbrengen, en niet zozeer over eruithalen. Nou was inbrengen totaal geen probleem, maar ik heb me toch een tijd staan ‘poeren’ om hem er weer uit te krijgen.. Werd nogal een ranzige bende. Iemand tips? Bekkenbodem helpt voor een deel trouwens, maar dan nog zit ie te diep.

Martine -

Dan zou ik er een wax-/flosdraadje (zonder menthol!) aan bevestigen zodat je ‘m voor het grootste deel zelf er uit kan trekken en het laatste deel er in kan knijpen om het vacuum te verbreken. Sommige vrouwen hebben een schaambeen dat wat dieper ligt waardoor de cup er als het ware achter verdwijnt en het moeilijker is om ‘m er uit te halen. Misschien dat het waxdraadje een optie is?

Chantal -

Ik heb nu een jaar een mirena spiraal en ik menstrueer hierdoor niet meer! Maar als de spiraal er uit gaat is het wel het overwegen waard. Ik ben er wel nieuwsgierig naar ook al zie ik er totaal niet naar uit om weer te gaan menstrueren haha…

Britt -

Hmm, met mijn gekke ongesteldheid misschien echt wel een idee! Gebruik al jaren maandverband en af en toe een tampon. Vind maandverband niet praktisch en een tampon niet fijn zitten. Hoe zit de divacup?

Marlies -

Ik was naar aanleiding van andere artikels op het internet al aan het overwegen om deze te bestellen en nu is de knoop doorgehakt. Super interessante en leuke manier van informatie geven, alsof er gewoon een vriendin haar ervaring aan het vertellen is.
Nu zag ik bij Bol.com dat er ook een “divawash” is om de cup te wassen. Is deze nodig of kan dit ook gewoon met water of zo’n speciale ph-neutrale intieme wasgel?
Iemand die hier ervaring mee heeft? :)

Martine -

Ik kook de cup uit na mijn menstruatieperiode. Volgens mij is zo’n wash een beetje geval extra commercieel doen!

Maura -

Jep! Besteld! Ik ben heel benieuwd. Op zware dagen heb ik de grootste tampons nodig en zelfs dan moet ik nog vaak wisselen. Vond het wel even lastig welke maat ik nodig heb. Ben 30 maar nog geen kinderen. Maar vanwege bovenstaande ga ik toch maar voor de grotere. Ik ben heel benieuwd! Thanks voor je openheid en het delen van deze info!

Denice -

Mij heb je overgehaald! Ik ben benieuwd, maar is wel duur zeg oei! Misschien is het inderdaad hetzelfde als je gaat rekenen .. Trouwens goed gedaan, heel normaal en volwassen besproken :)

Jennifer -

Ik ben om, wil het nu gewoon proberen. Dacht dat het een beetje een futuristisch hippie ding was, maar ik hoor steeds meer mensen om me heen die het proberen. Sinds ik na mijn zwangerschap weer ongesteld ben geworden ben ik aan het kloten met wat ik nu fijn vind. Ik heb het ding net meteen besteld want anders dan heb ik het over een half jaar nog niet geprobeerd. Ben heel benieuwd!

Florence Vlogt -

Geweldig, zo fijn hoe jullie dit soort dingen zo lekker bespreekbaar maken. Ik vond dit ding altijd maar een beetje vies, maar door jou ben ik echt van vies naar, hmm misschien toch maar proberen gegaan hihi
Liefs xx

Ilona Wielinga -

Echt een superhandige video! Het lijkt me best een handig ding, maar hoe duur is die eigenlijk?
En misschien leuk en handig eens een artikel over TTS te schrijven?

an -

Ben ik de enige die dat gewoon een vies ding vind? Twee jaar hetzelfde gebruiken? Dat hou je toch niet proper? En dan elke keer uitspoelen? En je handen elke kier vies.
Geef mij maar tampons die je weg kan gooien na gebruik.
Zo’n cup spreekt me totaal niet aan.

anne -

je spoelt hem niet alleen om maar je kookt hem ook uit die van mij wordt gedaviseerd na elk cyclus te koken.

M. -

Ja! Ik gebruik al jaaaaren naar tevredenheid zo’n ding en kan het iedereen aanraden :)

Heleen -

Interessant dit! Ik heb wel nog even gegoogeld op TSS en divacup… Er is toch min. 1 geval bekend waarbij een vrouw wel TSS kreeg bij het gebruik van een cup. Het verstandigste is dus toch om heel goed op de symptomen van TSS te letten. Als ongesteld bent en hoge koorts hebt, overgeeft en je licht in je hoofd voelt, en je voelt je alsof je gaat flauwvallen: bel de dokter. (TSS is misschien trouwens sowieso een keer een goed onderwerp voor een artikel?)

Anne -

Ik zie heel veel berichtjes van mensen die t willen proberen, mijn advies: kijk wat YouTube filmpjes en oriënteer je goed op verschillende maten cups. Een tip die ik handig vond is om glijmiddel te gebruiken als je het lastig vind (ja ja dat zei ik gewoon). Qua schoonmaken op een openbaar toilet vind ik dit indaad een niet relevant nadeel. Ik doe de cup smorgens in voor mijn werkdag en rond een uur of 20 uit. Je zou er eventueel twee kunnen kopen (dag en nacht versie) dan kun je non stop ‘cuppen’ maar onderweg verschonen die ik nooit. Pijn doet ie niet en ik voel m de hele dag ook niet. Na mijn period kook ik de cup zoals eerder genoemd uit en berg ik ‘m op. Ideaal!

Michelle -

Geweldig dat jullie ook dit onderwerp weer bespreekbaar maken! Ik had oprecht nog nooit van de Diva cup gehoord, maar het lijkt me écht een uitkomst! Toch maar eens op onderzoek uit dus.

Nienke -

Fijn dat zo’n onderwerp hier wordt besproken!
Het lijkt mij wel handig, maar ik ben ook niet zo’n held met tampons. Ik gebruik meestal maandverband en anders tampax (tampons met een hulpstokje). Het lijkt mij eng dat het vast komt te zitten.
Doet de diva cup eigenlijk pijn en heb je wel eens dat hij niet goed uitvouwt?
Alvast bedankt!!

silvia -

wat fijn dat hier over gepraat wordt. Ik had het al gelezen een aantal jaar geleden op beautygloss. het lijkt me inderdaad een fijn ding, zo’n cup. maar ik ben n beetje bang om hem te gebruiken denk ik. lijkt me nogal een gedoe. hebben andere dit ook en heeft iemand misschien advies om daar vanaf te komen want ik lees hier heel veel enthousiaste verhalen en natuurlijk Martine, die is ook enthousiast.
liefs

Mirthe -

Lijkt me superhandig, maar op zoveel openbare toiletten (of werk/feestjes/restaurantjes etc) zijn er geen wastafels in het toilet dus hoe maak je de cup dan schoon.. Ik denk dat dit een fijne vervanging voor tampons is maar het probleem van lang niet overal kunnen schoonmaken houdt me nog tegen :(

melissa093 -

Je kunt m 12-20 uur inhouden dus je hoeft hem niet schoon te maken onderweg of op je werk.. :-)

Anna -

Super interessant dat je hier een artikel over maakt. Laatst hadden we het op school al over zo’n cup (ik doe verpleegkunde en we hebben het nu over zwanger zijn, bevallen, menstrueren, etc.). Mijn docent vertelde dat ze ook zoiets gebruikt heeft en zij was er ook wel enthousiast over. Ik ben ook wel meer geïnteresseerd nu. :)

Misschien dat ik er zelf ook wel een neem. Ik zal eens kijken naar de mogelijkheden. :)

Anna -

Oh ik heb nog een vraagje trouwens. Je zei dat de divacup twee maten heeft. De femmecup, heeft maar één maat/soort. Hoe kan het dan dat je bij een divacup een andere maat nodig hebt en bij de femmecup niet?

Hanna -

Ik had er al vaker wat over gehoord maar nu heb ik de knoop doorgehakt en ga ik er morgen eentje kopen!

Manon -

Ik vraag me af, kan je hier ook mee sporten want het lijkt mij best wel lastig?
Daarnaast heb ik altijd heel weinig bloedverlies, is het dan wel handig

Lilian -

Wat een fijne video Martine! Hele fijne setting ook :-) Tof dat je dit bespreekt! Ben nog wel benieuwd naar jouw ervaringen met sporten en zwemmen. En hoe doe je dat idd als je geen wastafel in de wc zelf hebt (openbare wc)? Dan leeg je hem en breng je hem weer in zonder schoon te maken verder?

anoniem -

Ik gebruik al een jaar of 3/4 een Naturcup (met bolletje) en ik vind het helemaal fantastisch. Tampons verstoren door hun absorberende functie het milieu daarbinnen, en bij de productie wordt (net als bij maandverband) bleek gebruikt. Zo’n nasty idee :(

Ik ben echt helemaal om en kan elke twijfelaar aanraden het gewoon te proberen. Als je er niet een beetje handigheid in hebt (en dat krijg je snel), heb je ‘m ook in no time “verwisseld”.

Lenneke -

Dit lijkt me dus zooooo ontzettend naar en ik heb daar gewoon geen één goede reden voor. Maar het idee, brrrr.

marie -

Ik gebruik een iriscup al een paar jaar, zag een tip van Mascha destijds op Beautygloss. Je vergeet wel te vertellen dat je de cup na je ongesteldheid moet uitkoken. Ik heb een siliconen potje ook bij de cup gekocht die je moet vullen met water, cup erin en paar minuten in magnetron laten koken. Ik doe wel eens baksoda
(zuiveringszout) erbij, dan is ie hélemaal goed schoon.

Michelle -

Waarom zou je als 30jarige (zonder kinderen) opeens een andere cup moeten hebben dan bv een 27jarige (zonder kinderen)?

Syl -

Ik heb precies dezelfde vraag!
Ik heb vorig jaar gemaild naar divacup, maar ik kreeg gewoon een standaard reactie… daar kon ik dus echt niets mee. (lees: copy-paste van de FAQ)
.
Als het nou zo is dat je lichaam met ong 30 jaar veranderd, waardoor een andere cup te klein is geworden…of je nou wel of niet een baby hebt gekregen, dan snap ik het.
Maar ik heb nu dus echt geen idee welke ik nodig heb en de prijs houd mij tegen om 2 verschillende te kopen.

Jorinde -

Wat goed dat je hier een video over maakt! Ik ken de cups pas sinds kort maar zit er toch wel heel hard aan te denken om ze aan te schaffen!

Patricia -

Super Martine, dat je dit bespreekt! Toen ik je Snapchats zag hoopte ik zó dat je positief zou zijn. Ik heb je nog even gesproken via Snapchat en wat tips meegegeven en ik vind het zó leuk dat je deze ook aan je kijkers meegeeft. Ik gebruik zo’n cup (in mijn geval de Meluna Cup) al jaren en ik zou echt niet anders meer willen, het is echt een uitkomst. Je kan er alles mee: zwemmen, sporten, slapen – zonder dat dit gevaarlijk is (zoals bij tampons wel het geval is). Het kan voor sommige portemonnees even een investering zijn, maar je doet er echt jaren mee.

Martine -

Is een menstruatiecup ook geschikt voor jonge meisjes vanaf de eerste menstruatie? Dan zou ik het voor mijn dochter kunnen kopen.
En kun je ‘m ook brengen als je onregelmatig ongesteld bent, dus een soort van preventief als je denkt dat je ongesteld zou kunnen worden?

Marjan -

Dat eerste kan wel. Echter is ie wel wat groter dan de gemiddelde tampon om in te brengen, dus of het direct lukt is de vraag. Een tampon inbrengen is op die leeftijd vaak al een hele klus.
Het tweede zou ik niet aanraden aangezien het toch een ‘vreemd object’ is wat je in je lichaam aanbrengt, je vagina kan daarop reageren door meer afscheiding aan te maken.

m -

Ik heb ook een tijdje de divacup gebruikt, totdat ik hem een keer langer liet zitten (ong 20u) omdat ik nog maar weinig vloeide. Sindsdien stonk ie een uur in de wind. Met veel schoonmaakgeweld geprobeerd hem weer neutraal te laten ruiken, alles voor niks. Hij ligt nu al een tijdje in de prullenbak. Dus een tip: verwissel om de 12 uur echt!

Malou -

Jemig, ik had hier dus echt nog nooit van gehoord. Dank voor het maken van deze video! Ik ga meteen bestellen.

Anoniem -

Zelf gebruik ik altijd de mini tampons van ob. Ik ben dus bang dat zo’n menstruatie-cup er gewoon niet in past.
Zijn er andere vrouwen met weinig ruimte down under die goede ervaringen hebben met menstruatiecups?

Caitlyn -

Zelf ben ik iets nauwer beneden zoals gemiddeld en ik snap je probleem helemaal. Ik kan je vertellen dat het wel gewoon lukt, maar even wennen is. Als tip wil ik je meegeven dat je best eentje kiest van iets stevigere silicone, die neemt dan makkelijker zijn eigen vorm terug aan, wat lekken tegengaat. Ik merk dat de mijne vaak niet ontvouwt, omdat het weinig plaats heeft, maar ik heb nog nooit een lek gehad en ik gebruik het nu bijna een jaar. Als je twijfelt of de investering te groot vindt: ik heb de mijne besteld op aliexpress (een Chinese webshop) voor een paar euro en die is ook gewoon van medische silicone en dus helemaal veilig.
xx

Janneke -

Dit vind ik zo leuk aan 2wmn, dat zelfs over zulke onderwerpen leuke video’s online komen! Ik heb sinds een jaartje een Mooncup (was 20 euro), want ik had daar ooit een artikel over gelezen op Beautygloss. Dat had ik altijd onthouden, maar nooit eerder gekocht, want had er nog nooit iemand over gehoord. Maar uiteindelijk dacht, ik probeer het gewoon. Het bevalt heel goed. Maandverband gebruikte ik sowieso nooit, want dat vind ik heel vies en bij tampons had ik soms op de lichte dagen dat het dan wat te droog werd (sorry, voor deze gedetailleerde beschrijving :P). Dus kortom, ik ben blij met m’n cup 😉

Geanne | Sweet Suzie -

Wat goed dat je hier een video over hebt gemaakt! Ik gebruik al een jaar een cup en zou niet meer zonder kunnen. Even twee tips: het kan zijn dat je bij 1 type vouw blijft lekken. Probeer dan een andere, soms klapt het gewoon niet helemaal goed open. En Me~Luna is ook een goed en betaalbaar merk! Een cup kost €17 euro en je heb veel keuze uit maat, kleur en steeltje/bal/ring om vast te pakken. Ik kan iedereen een cup aanraden!

Anne -

Hey Martine,

Fijn dat je hier een video over maakt! Ik zit alleen met het volgende: normaal, gebruik ik tampons, en wanneer ik naar het toilet ga, haal ik deze eruit, omdat ik anders voel dat ze, terwijl ik plas, naar beneden lijken te zakken. Hoe is dat hierbij? En, ja ik moet het gewoon vragen haha, als je druk zet om een ‘number 2′ te doen, zakt ie er dan niet uit?

Toch een beetje een nachtmerrie dat ik op m’n werk naar de wc ga, en ik druk em er per ongeluk uit en moet dat ding gaan wassen met allemaal collega’s die naast me hun handen staan te wassen 😁

Liefs,
Anne

Judith -

Ik begrijp wat je bedoelt, dit heb ik zelf ook met tampons (vooral op dagen dat ik echt veel bloedverlies heb), maar met de cup gebeurt dit niet! Dat komt omdat hij zicht een beetje vacuüm zuigt rond je baarmoedermond :)

sylvana -

ik ben 24 en had er nog nooit van gehoort. ben wel benieuwd of het voor mij zou werken. misschien toch maar eens naar kijken

Wendy -

Wat ontzettend goed en fijn om dit filmpje te zien. Ik twijfel er al lang over maar vind het best eng om te proberen. Straks krijg ik hem er niet uit..

Lis -

Ik gebruik nu een jaar de MamiCup, die zijn wat zachter. Nou, dit had ik echt al jaren eerder moeten doen, ben fan! Tampons schuurden soms bij mij, en het touwtje irriteerde, maar daar heb je bij cups geen last van. Je hoeft er alleen ‘s ochtends en ‘s avonds aan te denken, echt super. En inderdaad veel goedkoper, de mijne kostte ongeveer 22 euro en de mijne ziet er na 1 jaar nog hetzelfde uit als in het begin. Dat is dus tot nu toe maar 1.80 per maand, goedkoper dan tampons. En ik ga er vanuit dat hij nog een aantal jaar mee gaat. Super cheap dus. Als je menstruatiecup 101 googelt krijg je informatie over de verschillen tussen cups. Mocht je trouwens twijfelen tussen cups, Cute Cotton heeft informatie op hun site die je helpt bij het kiezen en je kunt ze ook een mailtje sturen voor advies. Doen ze niet gek over. Dat heb ik toen gedaan en het cupje dat ik heb vind ik een goede match.

Rianne -

Hoe zit het eigenlijk met sporten en zwemmen? Wat zijn daar de ervaringen mee?

Lis -

Met sporten voel je er helemaal niks van! Daar was ik in eerste instantie een beetje bang voor, ik doe zelf HIIT cardio en hardlopen, maar met beide vergeet ik gewoon dat ik ‘m in heb.

Rosalie -

Ik voel hem wel tijdens sporten en bij mij lekte de cup ook tijdens het sporten. Ik doe aan hardlopen. Ik ga volgende keer een inlegkruisje in doen tijdens het sporten.

Martine -

Hi Rosalie, als ik het zo hoor dan sluit de cup bij jou niet helemaal goed af (geen vacuüm) en dat heeft te maken met het inbrengen en daarna controleren of het goed zit door met je vinger langs alle randen van de cup te voelen of het helemaal rond is en uitgevouwen. Ik vind de cup juist ideaal met zwemmen en sporten! Of misschien ligt het aan het merk cup?

Anne -

Jaa! Ik heb een andere dan de diva cup (me luna geloof ik) maar ik zweer er bij. Geen gedoe meer overdag met sneaky wc sprintjes op het werk, blijft goed zitten (ook tijdens sport) en je ziet en voelt er niets van! Zelfs alleen het onderzoek ‘hoe werkt dit en hoe werkt dan eigenlijk mijn vajayjay’ vond ik positief en aan te raden haha.

Larissa -

Hoi! Ik ben zeker nieuwsgierig geworden. Wat ik me nog afvroeg is of je hiermee ook zou kunnen gaan zwemmen? En als je bent wezen zwemmen moet je dan direct verschonen?

Lis -

Je kunt hier zelfs beter mee zwemmen dan een tampon, omdat een tampon het zwembadwater/zeewater opneemt en een menstruatiecup absorbeert geen vocht.

Lonneke -

Ik heb eigenlijk nooit wat anders durven gebruiken maar opzich klinkt het niet verkeerd. Misschien moet ik eens een overweging maken. Maandverband vind ik verschrikkelijk maar tampons vind ik prima te doen ^^

Kejos -

Ik gebruik zelf ook al jaren de Divacup… zo fijn!
Ook voor tijdens mijn opleiding en nu mijn werk, dat je gedurende de dag niet hoeft te klooien met tampons/maandverband.

Ik had alleen zelf wel last van het ‘steeltje’, dat ‘kriebelde’ bij mij een beetje (voelde het zitten). Na wat zoeken op internet bleek dat er meer mensen dat hadden en je kunt het er dus gewoon afknippen of de cup binnenstebuiten draaien. Ik heb het er zelf afgeknipt, werkt prima! Nu voel ik hem ook helemaal niet meer zitten.

Nog een tip voor bij het eruit halen: mocht je de cup niet goed te pakken krijgen dan kun je de cup er ook wat verder uit duwen door je bekkenbodem spieren aan te spannen (vergt wel wat oefenening :P).

Reageer ook