Vakantie gaat fout!

Iedereen maakt het wel eens mee. Enge of gekke dingen die gebeuren op vakantie of dat de vakantie volledig in het water valt. Ik deel vandaag een paar van mijn ‘vakantie-gaat-fout!’ momenten. Komen ze!

Zuid-Afrika

Ik denk dat de reis die het allermooiste was en waarbij tegelijkertijd ook veel fout ging wel Zuid-Afrika was. Het was een prachtige reis maar af en toe hebben we dingen meegemaakt… memorabel, haha! Mijn moeder vond het bij voorbaat al eng dat ik alleen met mijn zus en twee kleine neefjes van zes en acht jaar daar heen ging. Op zich logisch, want je moet er inderdaad niet aan denken dat er wat zou gebeuren maar goed: dat is weer een andere discussie want er kan immers altijd iets gebeuren waar je ook bent.

Het begon al in het hotel. We hadden een lange reis achter de rug en kwamen midden in de nacht aan bij het hotel. Volgens mijn zus konden we de volgende dag lekker uitslapen. Dus niet, haha! Er was een hele dag voor ons volgepland en om 08:30 stond er iemand voor de deur om te vertellen dat onze chauffeur beneden op ons wachtte. Hup in de benen!!! Hij was zo lief om een half uur te willen wachten zodat we nog snel konden genieten van het enorme ontbijtbuffet. Wat waren wij brak die dag!

Omdat we aan het rondreizen waren met verschillende chauffeurs maak je wel wat mee. De een kan heel goed rijden en de ander valt zowat in slaap en rijdt nog net niet dat gigantisch grote ravijn in. Het is dat mijn zus zo oplettend was en naast hem zat waardoor ze nog in kon grijpen.

Of ze verdwalen waardoor je in een verkeerde buurt terecht komt. Vervolgens stapt de chauffeur uit om aan anderen daar de weg te vragen. Dat vond ik ook enorm eng omdat het een hele onprettige en onveilige buurt was. Gelukkig gebeurde er niets, maar het was niet fijn.

Ook piloten kunnen er wat van. Alsof sommigen hun vliegbrevet met een 10 halen en anderen met een krappe 6. Wij hadden een nationale vlucht geboekt met South African Airways en nog nooit kwamen we met zo’n klap op de grond tijdens het landen. Alsof de wielen er nog niet uit waren. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik levend weer op de grond stond.

Ik zat ook een keer in bad tot ik mijn zus hoorde gillen. Wat bleek? Zat er gewoon een schorpioen in haar koffer die doodleuk de badkamer binnen kwam wandelen. Wat een geluk dat hij ons niet gestoken heeft!

Maar ook in een grote hut/tent waar ik met mijn neefje sliep, kwam ik een keer een enorme vogelspin tegen in de hoek. Ik wilde eerst nog doen alsof ik de spin niet gezien had, zodat mijn neefje niet bang zou worden maar opeens zag hij hem ook. Ik ben al zo bang voor spinnen en ik weet nog goed dat mijn neefje met zijn slipper (maat kabouter) vroeg of we de spin weg moesten slaan. Daar moest ik zo om lachen maar tegelijkertijd was ik zo bang. Ik heb de spin maar laten zitten en onszelf heel goed in de klamboe gewikkeld. Er was niks gebeurd gelukkig maar de volgende dag was die spin wel weg. Dat was nog veel erger haha! Met een stok heb ik overal gekeken of de spin niet stiekem in mijn koffer zat of verstopt in de kast met onze kleren. Brrr!

Gran Canaria

Met Jorrik ging ik voor het eerst met het vliegtuig op vakantie. Ik vond het ontzettend spannend en leuk. Ik zat toen nog in Havo 5 en had net genoeg geld gespaard met mijn krantenwijk om op vakantie te kunnen gaan. Eenmaal daar wilde ik al mijn geld pinnen maar kwam er niets uit de pinautomaat terwijl het wel van mijn rekening werd afgeschreven. De bank daar kon er niks aan doen, ze vertelden ons doodleuk dat het geld over een paar dagen wel weer werd terug gestort. Tja, daar had ik toen niks aan dus dat was echt fucked up! Toen moest ik mijn ouders bellen voor geld en dat vond ik zo gênant toen destijds. Wat een gezeik!

Albufeira

Ook met Renate ben ik een aantal keer op vakantie geweest en dat was heerlijk. Zon, zee, strand, uitgaan en om de dag wat cultureels. In Albufeira hadden we besloten dat we een keer ‘s avonds zouden meegaan met een zogeheten partyboot. Een catamaran om precies te zijn. We moesten al rond 19:00 daar zijn dus we hadden besloten rond 16:00 thuis te zijn zodat we zeker 2,5 uur hadden om ons op te tutten en nog te eten. Omdat we die dag dus niet teveel konden doen, besloten we op het strand te gaan liggen. Natuurlijk besloten we ook om een ander strand op te zoeken waar we veel tijd aan kwijt waren. Uiteindelijk waren we om half 2 op het strand en konden we nog net ongeveer 1,5 uur daar liggen en moesten we al weer naar huis lopen. Afijn, uiteindelijk om 18:00 helemaal opgetut, krijg ik een telefoontje. Het feest gaat niet door. Staan we daar in ons appartement met ons goede gedrag hahaha! We vonden het zo kut maar tegelijkertijd moesten we zo lachen. Dat hadden wij weer! Uiteindelijk zijn we toen maar lekker lang uit eten geweest en hebben we ‘s avonds nog drankjes in het centrum gedaan.

De volgende dag echter zou het feest wel doorgaan. Alleen wat bleek? Op 2 meisjes na waren er alleen maar jongens van 18 jaar! Op het moment dat de hele Oh Oh Cherso club er aan kwam wilden we in de eerste instantie weg rennen omdat we ons ‘oud’ voelden en bedreigd door de hoeveelheid testosteron haha! Maar eerlijk is eerlijk: het avondje uit was veeeeeel leuker dan we dachten en geweldig!

Londen

Londen, daar heerst blijkbaar een vloek op. Het verhaal van mij en Willemijn ken je waarschijnlijk al: we misten de boot naar huis na 4 uur gewacht te hebben op de trein naar de boot die ook nog eens 20 minuten stil stond om onverklaarbare reden en we op een kwartier na de boot misten. We moesten overnachten in een superslecht hotel en alsof het nog niet erg genoeg was, hadden we in Nederland ook dikke vertraging met de trein. Wat een hel van een reis maar achteraf lachen natuurlijk!

Ook met Renate ging het niet helemaal vlekkeloos en dat gaat over de heenreis. We waren keurig op tijd met de auto vertrokken richting Rotterdam Airport, maar overal stond file vanwege een ongeluk. Zelfs andere wegen stonden knettervol. Ons vliegtuig zou om 10:00 de lucht in gaan en om 09:30 kwam ik al rennend binnen met twee koffers terwijl Renate de auto parkeerde. We mochten nog net mee! Ik heb geloof ik nog nooit zo kort hoeven wachten voordat ik het vliegtuig in mocht, haha!

Vroeger

En het laatste wat ik altijd ontzettend vervelend vond, was dat ik tot mijn tiende altijd ziek was als we op vakantie moesten. En dat was alleen maar als we naar een boerderij in Vorden gingen, heel raar! Ik keek daar juist zo naar uit, maar ik werd altijd 2 dagen van tevoren ziek en dan had ik de raarste dingen. Van grijze ontlasting tot uit het niets overgeven of overal rode jeukende plekjes. Misschien omdat ik juist zoveel pretzenuwen had van tevoren dat ik ziek werd? Geen idee, maar raar was het wel!

Dit zijn een aantal dingen die bij mij mis zijn gegaan op vakantie, heb jij ook van die vervelende, spannende, leuke of bijzondere verhalen? Deel ze in de reacties!

20 reacties

Joyce -

Heerlijke verhalen, gelukkig kan je er nu wel een beetje om lachen!
Het doet me denken aan het eerste reisje dat ik ooit samen met mijn vriend heb gedaan.
Op voorhand samen een mooie kamer geboekt in Barcelona, we waren er allebei nog nooit geweest, beetje design dacht mijn vriend want daar is hij enorme fan van.
Bleken die foto’s helemaal niet te kloppen met wat er eigenlijk was. Het was gewoon een verdieping met kamers, in een appartementsgebouw. Met geen deftige balie. En ook hun apparaat om te betalen was ‘stuk’. Kon ik helemaal daar ergens een bank gaan zoeken om met al dat geld over straat te lopen! Nuja, stukken van mensen heeft ons dat niet gekost, maar een leuk begin van de reis was het niet. De badkamer liet zijn wensen ook echt over, was echt slecht afgewerkt. Alles ikea stijl. Op zich was de reis op zich héél leuk en goed meegevallen. Tot op een nacht ik echt dringend naar het toilet moest en wakker werd. Zat ik daar in die piepkleine onafgewerkte badkamer. En toch was ik niet alleen. Met mijn wakkere kop zag ik daar, op de grond (ik was notabene op blote voeten) een kakkerlak lopen. Heb ik mij daar heel de kamer bij elkaar gegild! Zo hard dat ie is weggelopen in één of ander spleetje. Verdorie! Hebben we heel de tijd nog moeten zoeken in de badkamer tijdens de reis naar die kakkerlak, die we ondertussen Raoul hadden genoemd. Gelukkig hebben we hem de laatste avond afgemaakt #vaarwelraoul

Veer -

Ojeetje! Ik zat ooit in het verkeerde vliegtuig. Alles was goed en alles werd super gecontroleerd. En het moment… dat je je naam hoort… en je moet met je koffer weer door het hele vliegtuig naar voren lopen.. dan schaam je je dood!

Suzan -

Wat een verhalen!! En die scorpioen horror zeg!! Het laatste over ziek zijn op vakantie had ik ook altijd toen ik klein was.. En nog steeds ben ik tijd bang als de vakantie dichterbij komt dat ik ziek ga worden. Ach ja men lijdt het meest…
Liefs!!

Myrdeklier -

Toen ik een jaar of 12 was ben ik eens heel erg gepest op vakantie door twee jongens. Ze vonden me te dik en gingen varkens geluiden maken en riepen Sumo worstelaar tegen me. Ook vonden ze m’n kleding op een theedoek lijken. Op zich niets bijzonders maar man o man wat voelde ik me slecht! T ergste is nog dat 1 van die jochies Arjen Robben was. :-(

Marloes -

Ik heb een hele dure cruisevakantie op de middellandse zee met mn schoonouders niet meer gezien dan onze hut. Op de eerste avond een enorme voedselvergiftiging opgelopen. Waarschijnlijk door van die ventilatoren die ook een sprietsje water verstuiven in Monte Carlo. Vijf dagen lang krom van de buikpijn alle leuke bestemmingen gemist. Pas op Mallorca (waar ik al heel vaak geweest ben) kon ik 2 uurtjes lopen en ben ik even de stad in geweest. Echt heel zuur!

Danique Krol -

Wat heerlijk om te lezen!

Sara -

De eerste vakantie samen met mijn vriend in 2007. Na een paar dagen dikke keelontsteking met van die witte bultjes in mijn mond. Lag ik daar de hele vakantie kwijlend in bed omdat ik niet meer goed kon slikken. Echt romantisch! Was wel gelijk een goede test want ik ben nu met hem getrouwd :)

febe -

Hahaha wat een geweldig artikel! Ik kan me ook wel wat dingen herinneren van op vakantie :p Toen ik nog heel klein was (ik geloof 5 jaar ofzo), ging ik voor de eerste keer alleen met mijn vader op reis, en toen raakten we onze auto kwijt… er waren twee parkings die heel erg op elkaar leken, en wij stonden dus in de verkeerde :p Uiteindelijk vonden we hem gelukkig wel nog! Een andere keer toen ik alleen met mijn papa op reis ging werd zijn bankkaart geblokkeerd, waardoor we nog een week verder moesten met 50 euro . Gelukkig heeft mijn oudere zus toen via Western Union geld kunnen doorstorten! Ik kan me ook nog herinneren dat we eens op reis waren in Bulgarije en dat we het een goed idee vonden om ook eens het binnenland te verkennen. Dus hadden we een dagtrip geboekt bij de reismaatschappij. Was dat even een hel, een ganse dag rijden in een snikhete bus, door een dor landschap waar niets te zien was :p Oh en toen ik 6 was liet ik eens een volledige kom kokend water over mijn been vallen in Griekenland, de rest van de vakantie moest ik zwemmen met speciale super dikke waterproof plakkers op mijn been :p Als ik er zo over nadenk… ik kan wel nog een hele hoop vakantieverhalen bedenken waar er iets misging, maar dat maakt het juist zo leuk! Het zijn achteraf gezien toch wel erg grappige annekedotes!

Fabienne -

Ik lag tijdens mijn huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek 3 dagen in het ziekenhuis…. Dood- en doodziek door een salmonella vergiftiging….wat heb ik me toen ellendig gevoeld…. Lig je dan met je kersverse echtgenoot naast je en 3 cm haar op je benen omdat ik niks had meegenomen naar die kliniek…. Man man man

Monique -

Hihi, leuk omdat zo op te schrijven. En grappig dat iedereen dingen meemaakt. Het is maar goed dat ik nog nooit een vogelspin in het wild ben tegengekomen, want ik was echt wegegaan. Brrr..

Michelle -

Wat een verhalen, haha! Ik ben met mijn vriend een paar jaar geleden ook in Albufeira geweest. Vanaf ons appartement was de kortste route naar het centrum via het strand. Daar stonden alleen wel allemaal rotsen, bij vloed kon je dus ook niet over het hele strand lopen omdat je om die rotspartij moest. De laatste avond hadden we aardig wat gedronken en dachten we wel dat we via het strand terug konden. Het was alleen al midden in de nacht, dus het was ook wel vloed geworden. Maar we dachten wel dat we makkelijk langs de rotsen konden rennen naar het ‘veilige’ stuk. Wrong! Op het moment dat we langs de rotsen wilden rennen kwam er een golf en waren we drijfnat. Maar ook de fotocamera! Ik heb echt tranen met tuiten gehuild omdat ik bang was dat we alle foto’s kwijt waren, maar het SD kaartje had het gelukkig overleefd.

Tessa -

Haha wat een leuk artikel! Het enige erge wat ik ooit heb meegemaakt is dat mijn broertje de sleutel van het appartement in het water liet vallen, precies op een plek waar hij nooit meer terug gevonden kon worden. Helaas gebeurde dit ook nog eens in de avond waardoor de receptie al gesloten was en er een heel gedoe met bellen ontstond om de reserve sleutel op te vragen.

Dieuwertje -

Mijn grootste/ergste vakantie-gaat fout-moment was toen ik aankwam in Nieuw-Zeeland. Ik was op dat moment zo’n 36uur onderweg (trein, 2×12 uur vliegen en 8uur overstap). Dus ik was compleet kapot en wou eigenlijk alleen maar slapen (wat nog lang niet ging kunnen, want het was daar 7uur sochtends). Dus ik was rustig het vliegtuig uitgegaan, richting de controle of je uberhaupt NZ in mag. Kom ik erachter dat ik mijn jas niet bij me heb (Northface, net nieuw). Dus ik terug naar de gate, maar die was al dicht. Maar, vertelde iemand me, nadat ik mijn bagage had opgehaald kon ik wel een formulier invullen zodat ik mijn jas kon terug krijgen al hij gevonden was. Dus ik weer naar de controle en mocht gelukkig het land binnen zonder gedoe. Toen ik bij de bagageband aankwam draaide daar nog maar een paar koffers op rond. En, juist, mijn backpack zat daar niet bij. Vervolgens aan een stewardess gevraagd, die verwees me naar een andere plek waar grote bagage vaak aankwam. Daar aangekomen lag mijn lieve backpackje daar niet bij, maar bleek hij nog in China (waar ik een overstap had) te zijn. Op zijn vroegst zou hij de volgende dag aankomen. Dus ik formulieren ingevuld, en op naar de controles gegaan. Daar formulieren laten zien (want dan moet je toestemming geven dat ze je tas mogen doorzoeken zonder dat je erbij bent). En wel echt vijf van de medewerkers daar die vroeger, Do you only have one bag? Waarop ik weer kon uitleggen dat die nog in china was, zonder in huilen uit te barsten. Uiteindelijk door de douane, waar ik mijn vriend weer zag en kei-hard in tranen ben uitgebarsten. Dus op naar het hotel, gedoucht en toen meteen maar schone kleding en ondergoed gaan kopen. Want wat ik bij me had, had ik tijdens de reis al verwisseld omdat ik me toen zo vies voelde. Het mooiste is nog, het vliegveld had het hotel gebeld, om te checken dat ik daar sliep. Alleen stond de hotelkamer op de naam van mijn vriend, en van die van mij. Dus die hadden gezegd dat ik daar niet sliep. Uiteindelijk heen en weer gebeld en toen toch nog twee dagen later mijn tas terug gehad. Mijn jas heb ik nooit meer gezien. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar toen voelde het zo verschikkelijk, aan de andere kant van de wereld, alleen zonder tas. Maar ja, zolang je nog een paspoort en creditcard hebt komt alles goed!

Lindsey Beljaars -

Aaah zo leuk om te lezen. Echt van die momenten waar je achteraf gelukkig (meestal) wel om kan lachen!

Margot -

Oh wat een verhalen! Tot nu toe heb ik geen hele rare dingen meegemaakt geloof ik. Saai he 😉

Marielle -

Vakantie bloopers noem ik ze altijd.. wie heeft ze niet. Wij hadden het altijd met mijn broer die altijd overal naar de wc moest. In de auto, op het strand enz enz. Overal waar we op vakantie gingen zagen we dus elk toilet. Handig als je er nog een keer komt, maar niet zo gezellig voor de rest van de vakantiegangers.

Lenneke -

Eigenlijk was het altijd mijn zus die iets had als we op vakantie waren. Altijd als we op onze bestemming aankwamen was het eerste wat we deden kijken waar de “pharmacie” was en waar er een dokter zat. En we hadden ze altijd nodig, omdat ze in een scherpe schelp ging staan en heel haar voet open lag of omdat ze weer eens was gestruikeld. Oh – en ze heeft een keer uit het blikje gedronken dat als asbak werd gebruikt. GOOR. Daar hadden we geen dokter voor nodig, maar ik wilde het toch nog even delen. Leedvermaak is immers best leuk.

wendy -

Ik heb zelf gelukkig niet van dit soort verhalen. Jij hebt al heel wat meegemaakt.

Kim -

Ik ging op vakantie in Turkije met m’n ouders en broertjes 3 jaar geleden… Nou zijn mijn broertjes dol op waterglijbanen. “Kom nou ook is van zo’n glijbaan, gebeurt niks!” Nou ik van die glijbanen af, vond ik het al niet meer eng! Gebeurt er op de 4e dag dat ik van een van die glijbanen afga, zie ik bij het eind ineens een stuk plastic van die glijbaan omhoog naar me toe staan. Je raad het al, ik glij daar vol doorheen en kon naar het ziekenhuis en had 30 hechtingen in m’n bovenbeen! Daaaaag leuke vakantie!

Femke -

Ohhh op dit soort moment zijn dit echt vreselijke dingen, maar gelukkig kun je hier achteraf mooi om lachen! Ik heb één keer een ‘helvakantie’ meegemaakt en dat was nota bene de eerste vakantie van mijn vriend en mij samen. We waren naar Turkije, normaal regel ik altijd alles zelf maar we wilden last minute weg en ik had geen zin om wat uit te zoeken. Bij het reisbureau aangekomen hadden we onze wensen doorgegeven en daar vonden we een leuke last minute. Ware het niet, dat de betreffende dame niet heel goed had gelezen. We kwamen namelijk in een stad die toch niet zo toeristisch was als ze dacht. We hadden geen zwembad, maar dat vonden we prima als we maar op loopafstand bij het strand waren. Die loopafstand was twee keer zo ver als aangegeven was. Op zich niet zo erg, maar wel als je in een hittegolf zit van ruim 40 graden per dag. Als kers op de taart was er een zee, alleen kon je nergens de zee in. Dit kon zo’n 30 km. verderop langs de kust. Iedere dag moesten wij met een taxi naar een aqua centrum zo’n 20 km. verderop om verkoeling te zoeken. Dit liep best in de kosten. Na een paar dagen heeft de reisleiding ons alternatieven aangeboden in andere steden, we moesten wel bijbetalen en de taxi zelf betalen. Gelukkig hebben wij achteraf bijna heel de reissom + gemaakte kosten taxi en bezoeken aqua park terug gekregen. Verder heb ik twee jaar op reis tenen gebroken de avond voorafgaand aan mijn reis. De eerste keer 2 tenen aan mijn linkervoet, de tweede keer drie tenen aan mijn rechtervoet. Op die laatste vakantie was een stel, een huisarts en fysiotherapeut, die om de dag mijn tenen in gingen tapen omdat ik er zelf niks van bakte haha! Gelukkig geen hele gekke dingen verder :-)

Reageer ook